Ronai and Ronai
AMERIKAI

Oroszország a NATO-val keménykedik 2012. május 25. péntek 0:26 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Oroszország a NATO-val keménykedik
Moszkva – Oroszország csalódott, és aggodalmát fejezte ki az Észak-Kaukázusra vonatkozó állásfoglalás miatt, mondta Alekszandr Lukasevics orosz külügyi szóvivő, aki szerint „a NATO nem vonta le a megfelelő következtetéseket a 2008. augusztusi tragikus eseményekkel kapcsolatban”. A chicagói csúcstalálkozón a NATO felszólította Oroszországot, vizsgálja felül a szakadár Abházia és Dél-Oszétia függetlenségének elismerését.
.
A NATO chicagói csúcsértekezletéről szólva kifejtette: Moszkvában a helyes irányban tett lépésként ítélik meg azokat a nyilatkozatokat, amelyek szerint az európai rakétapajzs nem irányul Oroszország ellen. Hozzátette azonban: „Hasonló politikai nyilatkozatok nem szolgálhatnak a további fegyverkezés alapjául”.
.
Oroszország csalódott, és aggodalmát fejezte ki az Észak-Kaukázusra vonatkozó állásfoglalás miatt, mondta Lukasevics. „Sajnáljuk, hogy a NATO nem vonta le a megfelelő következtetéseket a 2008. augusztusi tragikus eseményekkel kapcsolatban”. Utalt arra, hogy a chicagói csúcstalálkozón a NATO felszólította Oroszországot, vizsgálja felül a szakadár Abházia és Dél-Oszétia függetlenségének elismerését. Lukasevics hangsúlyozta, hogy a független és szuverén Abházia és Dél-Oszétia már rég elszakíthatatlan és fontos alkotórésze a kaukázusi régiónak.
.
Az orosz külügyi szóvivő nem tudta megerősíteni, hogy Vlagyimir Putyin államfő május végén Berlinbe és Párizsba látogat, valamint azt sem, hogy június elején Szentpéterváron találkozik José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével. Mint mondta: „Várjuk az elnöki hivatal bejelentését”.
.
Egy hete a Vedomosztyi című befolyásos orosz napilap a Kreml tisztségviselőire hivatkozva közölte, hogy Vlagyimir Putyin államfő május 31-én előbb Minszkbe, majd valószínűleg Németországba és Franciaországba utazik. A cél, hogy bebizonyítsa: bár nem vett részt sem a G8-csoport Camp David-i csúcstalálkozóján, sem a chicagói NATO-csúcson, mégis vannak Nyugaton befolyásos barátai – írta a Vedomosztyi.
.
„Az utóbbi események azt bizonyítják, hogy az al-Kaida és az eszmeileg hozzá közel álló csoportok szilárd pozíciókat építettek ki az országban”, mondta Alekszandr Lukasevics, példaként említve a május 19-i pokolgépes merényletet.
.
Az orosz külügyi szóvivő azzal vádolta a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje ellen harcoló fegyveres csoportokat, hogy szétverik Kofi Annan, az ENSZ és az Arab Liga közös különmegbízottja béketervét. Szerinte mialatt Damaszkusz a tervnek megfelelően humanitárius rendezésre törekszik, a vele szemben álló erőket külföldről fegyverekkel látják el. Moszkva ezért azt javasolja, hogy az ENSZ ellenőrizze a Libanonba irányuló fegyverszállításokat és a fegyverek Szíriába továbbítását.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Természetes, hogy Oroszország védelmébe veszi legfontosabb fegyverimportőrét, közel-keleti befolyásának egyik kiemelkedő szereplőjét. Az ott élők sorsa ezért továbbra is játékszer marad, és pontosan ennek a huzavonának a következménye lett az al-Kaida megjelenése, és a lázadók közt terjedő, reváns értelmű brutalitása az állam katonái vagy ami még aggasztóbb, a nem-szunnita emberek ellen. A helyzet egyre reménytelenebb, az ENSZ pedig ezen természetesen semmit se változtat, minden a világ nagyhatalmainak óhaja szerint történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. október 11. csütörtök | AN

Allen tábornok az európai NATO élén 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos