Ronai and Ronai
AMERIKAI

A svédországi magyarok megdöbbentek a szoborgyalázáson 2012. május 24. csütörtök 11:24 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A svédországi magyarok megdöbbentek a szoborgyalázáson
Stockholm/Budapest – A Svédországi Magyarok Országos Szövetsége döbbenettel értesült arról, hogy ismeretlenek meggyalázták Raoul Wallenberg budapesti szobrát, és azt kérik, a magyar hatóságok a törvény adta szigorral lépjenek fel a vandál elkövetők ellen, közölte Bihari Szabolcs elnök csütörtökön.
.
A szervezet elnöke közleményében kiemelte: szövetségük mélységesen elítéli ezt a vandál cselekedetet. Ezzel a meggondolatlan és romboló tettükkel az elkövetők nem csupán a szobrot gyalázták meg, hanem Raoul Wallenberg emlékét is. Annak az embernek az emlékét, aki dacolva az ellenséges körülményekkel, az életét is kockára téve, több tízezer nemzettársunk életét mentette meg az 1944-es német megszállás alatt – mutattak rá.
.
Hozzátette: cselekedetük nagyon káros Magyarország nemzetközi megítélésében is, ugyanakkor árthat a Magyarország és Svédország közti kapcsolatoknak is.
.
Mivel ez a szoborgyalázás az elmúlt napokban már a harmadik a sorban, úgy vélik, hogy egy nagyon káros folyamat zajlik, ezért kérik, hogy a magyar hatóságok a törvény adta szigorral lépjenek fel a vandál elkövetők ellen.
.
Raoul Wallenberg budapesti szobrára kedden tettek ismeretlenek disznólábakat. A svéd diplomata a második világháború éveiben Magyarországon zsidók ezreit mentette meg a deportálástól. A II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban álló emlékmű Varga Imre szobrászművész alkotása.
.
Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított a II. kerületi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen a Wallenberg-szobor meggyalázásának ügyében, tájékoztatott Pap Judit, a Budapesti-rendőrfőkapitányság szóvivője.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 14 szavazatból)
A svédországi magyarok megdöbbentek a szoborgyalázáson , 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Mondjuk az ismeretlen tettes kiállhatott volna nyíltan is, lássuk milyen kemény legény – ha már revansot vett Hortyért, aki ugyebár fasiszta volt, nincs mit szépíteni, tehát ártott. Mindenben az ellentéte Wallembergnek.
    Beteges itt az atmoszféra, egy káosz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  2. Eljárás indul ez ügyben is.
    De mi is lett a dunaparti emlékmű cipőibe rakott disznólábak ügyének sorsa?
    Nem hiszem, hogy ezen ügyekben nem szándékosan ügyetlenkednek Orbánék!
    A külföldi magyaroknak kell szólni ez ügyben. HOL VANNAK A BELFÖLDIEK?
    .
    LÁTHATÓAN NINCSENEK.
    Vagy talán történt ez ügyben valami a helyszin közelében lakóktól? Talán nem a videkiektől mondjuk a ladányiaktól várnak fellépést, hiszen csak hallottunk róla. Pesten mindegy, csak Svédországban van probléma a Pesten történtekkel? Talán Pest újabban Svédországban van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  3. “Ami a zsidókérdést illeti, én egész életemben antiszemita voltam, zsidókkal sohasem érintkeztem. Tűrhetetlennek tartottam, hogy itt Magyarországon minden-minden gyár, bank, vagyon, üzlet, színház, újság, kereskedelem stb. zsidókezekben legyen, és hogy a magyar tükörképe – kivált külföldön – a zsidó. Azonban, minthogy a kormányzat egyik legfontosabb feladatának az életstandard emelését tartom, tehát gazdagodnunk kell, lehetetlen a zsidókat, kiknek minden a kezükben volt, egy-két év leforgása alatt kikapcsolni, és hozzá nem értő, leginkább értéktelen, nagyszájú elemekkel helyettesíteni, mert tönkre megyünk. Ehhez legalább egy emberöltő kell. Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust, azonban nem nézhetek nyugodtan embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat, mikor még szükségünk van rájuk.”

    Ezeket a mondatokat az írta, akinek most egymással versengve állítanak szobrot, mellszobrot, emléktáblát Magyarország önkormányzatai. Horthy Miklós levele gróf Teleki Pálhoz, 1940. október 14-én.
    nyüzsitől http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/5/23/A_zsido_mint_szukseges_rossz_MDYK1J

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  4. Az állatok így bosszulják meg a kivándoroltak normálisabb életlehetőségeit – hagy szégyelljék a magyarságukat a “külhoniak” is. :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  5. Bocs lemaradt a vége, pedig egy jó cikk.
    http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/5/23/A_zsido_mint_szukseges_rossz_MDYK1J

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  6. A felhívásnak természetesen majd eleget tesz a kormányzat, és súlyosan fogja büntetni a Horthy-szobrok rongálóit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  7. Ezekért a tettekért orbán a hibás és az a politika amit folytat!!!!
    Egyetlen egyszer sem szólalt meg ezekben az ügyekben.
    Nem véletlen.
    Kell a szélsőjobb a hatalmi törekvéseihez!!
    Fasiszta!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  8. Ezzel azt fejezte ki az illető , hogy helyteleníti a több tízezer zsidó származású honfitársunk megmentését a biztos haláltól.
    ( Ma magyarországon nincs antiszemitizmus..legalábbis Köves Slomó el@szódott rabbi szerint )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  9. figyelő 2012. május 24. csütörtök 12:43
    “nem nézhetek nyugodtan embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat, mikor még szükségünk van rájuk.”
    Magyarán: ha már nem lesz rájuk szükség, akkor mindent bele! Ezt jól látja a Hírszerző/nyüzsi.
    Geyza – antiszemitizmus az nincs is, mert az nem magyar kifejezés. Azt viszont nem merik állítani, hogy zsidóellenesség sincs! Tessék jobban odafigyelni a fidesz-újmagyarán szövegekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  10. “Hajrá fideSS! ” -még egy lépés lefelé a lejtőn. Csak már jó lenne őket a szakadék mélyén látni, azután irány nekik a kőbánya, napi1 liter víz, negyed kiló kenyér. Még így is jobban járnának, mint az a sok éhező, akit “nem hagyunk senkit az árok szélén” -inkább belelökték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. Na, lassan nem a Magyar származású Nobel díjasokról leszünk híresek,hanem arról hogy a 21. században itt butultak el a leggyorsabban az “emberek” :(
    … éljen ORBANISZTÁN……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Wallenberg emléke OLYAN GLÓRIA, mely MINDEN DEMOKRÁCIÁBAN RAGYOG !!!
    .
    A fideSS-nek és csatlósainak ILYENJÜK SOHASEM LESZ, AKÁRHOGY ERŐLKÖDNEK IS !!! Egyébként azzal is tisztában van mindenki, hogy MI SZOKOTT LENNI AZ EREDMÉNYE A TÚLZOTT ERŐLKÖDÉSNEK :-)))).
    .
    Az ő “HŐSTETTETNEK” a történelem LEGELDUGOTTABB LAPJAIN LESZ CSAK MEMENTÓJA, az is CSAK ELRETTENTÉSÜL !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Disznólábakat aggattak Wallenbergre 2012. május 22. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos