Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Klubrádió a Heti Válasz főszerkesztőjéért aggódik 2012. május 24. csütörtök 15:57 Forrás: AN

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Klubrádió a Heti Válasz főszerkesztőjéért aggódik

Budapest – Borókai Gábornak, a Heti Válasz főszerkesztőjének aggodalmait tettük közkinccsé tegnap, abból az alkalomból, hogy az első Orbán-kormány szóvivője lapjában a Klubrádió körüli hercehurca miatt aggódott. Arató András, a Klubrádió vezetője mélyen átérzi Bokai aggodalmait, s ha nem is mindenben ért egyet a kormánypárti hetilap főszerkesztőjével, osztozik az aggodalmában.

Az alábbiakban Arató András válaszlevelét közöljük.

Kedves Borókai Gábor,

Azt írod a Heti Válaszban, riasztó jeleket veszel észre magadon: kezdesz aggódni a Klubrádióért. Én is riasztó jeleket észlelek, mert bátor tettként, szinte hősies kiállásként kell megköszönnöm az amúgy a Klubrádió számára sértő, pontatlan, a valósághoz számos helyen parallaxis hibával kapcsolódó mondataidat.

A szociálliberális kurzus térdén volt lovagoltatás képzavarából alig hallatszik ki az a félrevezető állítás, amely szerint a Klubrádió vidéki frekvenciákkal lett volna elhalmozva. Ez ugyanis egyszerűen nem igaz: a hálózatát a rádió magánbefektetőktől pénzért vásárolta meg (kettő pici adó kivételével). Szemben például a Lánchíd, Katolikus, Mária rádiókkal, amelyek viszont frekvenciák tucatjait kapták ingyenes használatra kisebb részben az előző, döntően a mostani kurzustól.

Az ORTT távolról sem „ajándékozta sebtében” a 92,9-es frekvenciát a Klubrádiónak, ellenkezőleg, egy igen komoly pályázati anyag bizonyult a legjobbnak. Igaz, az ORTT akkori tagja, a Médiatanács későbbi elnöke azt nyilatkozta, hogy azt a frekvenciát „a Katolikus Rádiónak szánták”.

A Klubrádió nem szolgált ki senkit sem kritika és feltétel nélkül, sem kritikával vagy feltételekkel. Így természetesen nem felelhetett meg azoknak az igényeknek sem, amelyek a fülkeforradalom előtti időkben csak gazemberséget akartak látni. A hallgatottság egykori visszafogottságához csak annyit jegyeznék meg, hogy a Klubrádió a saját műfajában hosszú évek óta piacvezető volt a mostani „kampány” előtt is.

Ami a kormányzati nyomás marketing eredményét illeti, az nem hasznot hozott a Klubrádiónak, hanem súlyos károkat okozott. Sajnos az egész országnak.

Azt írod, egy olyan médiumért aggódsz, amellyel létének fenntartásán kívül szinte semmiben nem értesz egyet. Bár reményeim szerint a különbözőség mértéke újságírói túlzás, aggodalmad derék dolog, sajnos mondhatni, bátor tett. Köszönet érte.

Barátsággal

Arató András

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 23 szavazatból)
A Klubrádió a Heti Válasz főszerkesztőjéért aggódik, 4.8 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Miért fontos egy tetvet válaszra méltatni?
    Ő csak azt sajnálná, ha véletlenül az ő lapja maradna egyedül a “bal” oldalon. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Én inkább a Hetiválaszért aggódnék.
    Mert annak is el fog gyönni a maga ideje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  3. Geyza:
    “Még jőni kell, még jőni fog: Egy jobb kor, mely után: Buzgó imádság epedez: Százezrek ajakán.”
    “Az nem lehet, hogy ész, erő És oly szent akarat. Hiába sorvadozzanak. Egy átoksúly alatt.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. Idézek a témához tegnap küldött hozzászólásomból néhány sort:
    “Az ízes paraszti hangsúlyozását levetkőzni nem tudó, élőben nehézkesen döcögős beszédű kimosdatott orbán kegyenc, amúgy szintén focista Borókai ugyan – vajon milyen alapon beszél térden lovagoltatott, hirdetésekkel elhalmozott, a Gyurcsány-éra összes gazemberségét feltétel és kritika nélkül kiszolgáló Klubrádióról? A Heti Válasz lakájai vajon honnan kapták, kapják a pénzt? Bizony arról elfeledkezik a főszerkesztő úr, hogy a szoci kormányok idején is jutottak Borókai uramék annyi állami hirdetéshez, hogy azért a nagy elnyomás ellenére csak valahogy kibekkelték belőle, méghozzá tisztes jólétben a számukra jobb idők eljövetelét. Most érdeklődve olvasnám, van-e kritikus megjegyzésük Borókaiéknak, a “megrendelésre író lánglelkű demokratáknak” demokráciánk felszámolásához? Vagy lehet, hogy csak én nem látok jól…?”

    Szóról-szóra írhattam volna ehhez a bejegyzéshez is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  5. Én is olvastam a KR honlapján.
    Olyan, mint amikor dámák “kedveskednek” egymásnak, miközben halálos sértéseket osztogatnak.
    Ez viszont:
    “aggodalmad derék dolog, sajnos mondhatni, bátor tett. Köszönet érte”
    akkora hazugság, hogy nem tudom, Arató gúnyolódik, vagy minket akar becsapni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  6. Girbegurba, igy van ez, a legvaratlanabb pillanatokban aggodnak. De az, hogy diktatura van az az egyiket sem tölti el különösebb aggodalommal. Nade ezen is tulteszem magamat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Leslie G. Charteris

    @commandante A számból vetted ki a szót! 2000-ben az Orbán kormány 100 milliót adott egy jobboldali szellemiségű hetilap alapítására,az akkori állítólagos liberális túlsúly kiegyensúlyozására. És valóban, a ” szűk” évek alatt sem fojtották meg a lapot Gyurcsányék. Mára a helyzet odáig fajult, hogy a médiaegyensúlyra érzékeny Orbán kezdeményezhetné egy baloldali szellemiségű hetilap alapítását! Hehe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Ez a Borókai egy tehetségtelen s.ggnyaló, kár a szót vesztegetni rá. A neje meg talán a Magyar Közlöny munkatársa? Niemand házaspár……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Arató kioktatja a hallgatókat 2013. október 29. kedd | AN

Gyurcsány Ferenc telefonja Arató Andrásnak 2013. október 27. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos