Ronai and Ronai
AMERIKAI

Távozik posztjáról a kabuli amerikai követ 2012. május 24. csütörtök 12:03 | AN Forrás: MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Távozik posztjáról a kabuli amerikai követ
Washington/Kabul – Egészségi állapotára hivatkozva távozik posztjáról Ryan C. Crocker kabuli amerikai nagykövet, közölték szerdán külügyminisztériumi bejelentés alapján az amerikai lapok.
.
Crocker, aki nem egészen egy esztendeje foglalta el a posztját, eredetileg két évre vállalta el a kinevezését.
.
A kabuli misszió élén olyan időpontban történik meg a váltás, amikor az Egyesült Államok iszlámábádi nagykövete, Cameron Munter már szintén bejelentette, hogy megválik posztjától, az Afganisztánban harcoló szövetséges csapatok parancsnokát, John Allen tábornokot pedig a várakozások szerint hamarosan az európai NATO-erők élére nevezik ki, írta a New York Times.
.
Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium szóvivője hangsúlyozta, hogy tízhónapos nagyköveti tevékenysége alatt Crockernek óriási eredményeket sikerült elérnie. Ezek között különösen a május 1-jén Kabulban aláírt amerikai-afgán partnerségi szerződést emelte ki, valamint két memorandumot, amelyek közül az egyik az afganisztáni börtönök, a másik pedig az éjszakai rajtaütések feletti amerikai ellenőrzés átadásáról szól.
.
Ryan Crockernek diplomáciai pályafutása során számos igen nehéz feladattal kellett megbirkóznia. 2002-ben ő nyitotta meg ismét a kabuli amerikai nagykövetséget, amelynek rövid ideig vezetője volt. 2004 és 2007 között az iszlámábádi amerikai diplomáciai misszió vezetője volt, majd 2007-től a 2009-ben bejelentett első visszavonulásáig bagdadi nagykövetként tevékenykedett.
.
Mivel Washington nem szeretné, hogy Afganisztánban a legfontosabb amerikai diplomáciai és katonai poszton egyszerre történjen meg a váltás, Allen tábornok kinevezése az európai NATO-erők élére valószínűleg néhány hónapig várat majd magára.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Távozik posztjáról a kabuli amerikai követ , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Tüskés partnerség 2012. július 6. péntek | AN

Pakisztánt is meghívták a NATO-csúcsra 2012. május 16. szerda | AN

Folyik Afganisztán átadása 2012. május 14. hétfő | AN

Megegyezés Afganisztánnal az éjjeli csapásokról 2012. április 8. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos