Ronai and Ronai
AMERIKAI

Swoboda: Riasztó tendenciák Magyarországon 2012. április 26. csütörtök 17:55 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Swoboda: Riasztó tendenciák Magyarországon
Brüsszel – Nem ért még véget a budapesti diktatúra vesszőfutása: az Európai Parlament szocialista frakciója szerint riasztó politikai tendenciák figyelhetők meg Magyarországon, az Európai Unió által szóvá tett jogi kérdéseken túlmenően is.
.
Hannes Swoboda frakcióvezető csütörtöki közleményében nyugtázta, hogy az Európai Bizottság az előző napon döntéseket hozott a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárások ügyében.
.
E döntéseket áttekintve Swoboda megállapította, hogy két kérdésben – az adatvédelmi törvénnyel és a bírói tevékenység felső korhatárával kapcsolatban – a luxemburgi székhelyű Európai Bírósághoz fordul az Unió központi javaslattevő-végrehajtó intézménye, valamint hogy az Európai Bizottság fenntartja magának a jogot kötelezettségszegési eljárás megindítására az igazságszolgáltatás függetlensége tárgyában is, ha nem lesz kedvező kimenetele a magyar kormány és az Európa Tanács égisze alatt működő alkotmányjogi szakértői testület, a Velencei Bizottság párbeszédében. A jegybanki függetlenséggel kapcsolatos eljárást az Európai Bizottság megszüntette – tette hozzá a frakcióvezető.
.
„Természetesen tiszteletben tartjuk a Bizottság döntéseit, abból kiindulva, hogy azok helyes jogi megfontolásokon alapulnak”, hangsúlyozta Hannes Swoboda. Hozzátette azonban, hogy a jogi kérdéseken túlmenően a magyarországi politikai folyamatokra is figyelni kell, és e tekintetben „további riasztó tendenciákat” lát az utóbbi hónapokban.
.
A szocialista EP-frakcióvezető szerint erősödik Magyarországon a romaellenes gyűlöletbeszéd. Szegedi Csanád jobbikos EP-képviselő – emlékeztetett Swoboda – egy márciusi pártrendezvényen forradalmi polgárháború lehetőségéről beszélt a többségi lakosság és az etnikai kisebbség között, azzal a céllal, hogy megakadályozzák „cigánybűnözők” kelet-magyarországi hatalomátvételét.
.
Swoboda szerint miután a pártrendezvényről készült videofelvételt nemrégiben közzétették, és az EP-képviselő nem is tagadta az általa mondottakat, a magyar kormány az egyértelmű elítélés helyett „alig reagált”.
.
Az EP szocialista frakcióvezetője tévesnek nevezte azt a feltételezést, hogy jobb, ha az Orbán-kormány révén el lehet kerülni a Jobbik megerősödését.
.
„Ez azt mutatja, hogy fokoznunk kell a harcot az európai szélsőségekkel szemben. A Szegediéhez hasonló szélsőséges kijelentésekkel szembeni azonnali és határozott fellépés elmaradása csak tovább bátorítja Európában a szélsőségességet”, írta Hannes Swoboda, és azonnal fellépést helyezett kilátásba az Európai Parlamentben annak érdekében, hogy elítéljék a gárdamellénye miatt kezdetben Brüsszelben vízvezeték-szerelőnek nézett EP-képviselő botrányos kijelentéseit.
.
Az atv.hu szerdán számolt be arról, hogy a Jobbik lakossági fórumán Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és EP-képviselője a komáromi önkormányzat dísztermében rendezett egyik összejövetelen még március 9-én arról beszélt: Magyarországon, ha minden így marad, nagy esély van arra, hogy forradalmi helyzet alakuljon ki.
.
Az atv.hu cikke mellett közreadott videofelvétel tanúsága szerint Szegedi Csanád a rendezvényen azt is kifejtette, hogy nézete szerint az általa elképzelhetőnek tartott forradalom “nem politikai jellegű forradalom lesz”, mert szerinte inkább arról van szó, hogy a magyar társadalom egyre inkább úgy érzi, hogy nincsen vesztenivalója. Márpedig ha megszűnnek a gátlások – folytatta a Jobbik alelnöke -, akkor ez az érzés olyan fajta elementáris erővel fog a felszínre törni, amely nagyon nagy megrázkódtatást fog hozni ennek az országnak.
.
“Ami Borsod megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében zajlik, hogy 4-5 cigánybűnöző megjelenik bizonyos áruházakban és kifosztja, az nagyon könnyen válhat több százas tömegekké is. Tehát ez egy szikrán múlik” – mondta Szegedi Csanád.
.
Az atv.hu-n megjelent írás szerint a Jobbik alelnöke arról is biztosította közönségét, hogy politikusként politikai eszközökkel szeretné megváltoztatni “ezt az egészet”. Szegedi ehhez azt is hozzátette, a Jobbik ki is dolgozott és hamarosan nyilvánosságra is hoz egy arra vonatkozó programot, hogy egy ilyen helyzetben hogyan tudják megvédeni “a kisebb közösségeket”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 6 szavazatból)
Swoboda: Riasztó tendenciák Magyarországon, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. “Az EP szocialista frakcióvezetője tévesnek nevezte azt a feltételezést, hogy jobb, ha az Orbán-kormány révén el lehet kerülni a Jobbik megerősödését.”
    Ez itt a lényeg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  2. Még mindig nem esett le nekik a tantusz, miszerint Orbán folyamatosan sasszézik a szélsőjobb felé, és egyszerűen elszívja a levegőt a Jobbik elől.Az egész államberendezkedése és működése igazolja, hogy a FizeSS szélsőséges párt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  3. Nem mindegy nekünk, ők hogy látják.
    A rendszerváltoztatástól kétségtelenül mi sem ilyen tendenciákat vártunk.különösen az elmúlt 12 év alatt.
    - az első Orbán kormányt költekezésében megbokrositotta a Bokros-csomag
    maradványának elpazarlása
    -a következő 2 ciklusban a FIDESZ mindent megtett a fejlődési irányzatok
    megakadályozására néha eljutott a rendszer erőszakos megdöntése közelébe
    is. A gyenge, ügyetlen MSZP-SZDSZ kormány pártokon és kormányon belüli marakodása miatt képtelen volt ellensúlyozni az akkori ellenzék hatását.
    a 2. ciklusra már rányomta bélyegét a kialakuló válság.
    -a jelenlegi FIDESZ-SZDSZ koalició mindenki irányában folytatott
    szabadságharcával az országot szakadék szélére juttatta úgy pénzügyi,
    mint erkölcsi vonatkozásban.
    .
    A nemzeti vagyon eltűnt, mint nemzeti. Politikusságuk előtt oktatásból
    kikerült vezetésben lévő politikusainkban kezdetben az ország és a
    külföld bizalma töretlen volt. Kevesen végeztek nagyobb hozzáadott
    értéket eredményező munkát tanulmányuk befejezése és politikai
    pályájuk kezdete között. (tisztelet a kevés kivételnek). Vagyonukat
    tekintve nagyrészt milliomossá váltak politikai pályafutásuk alatt.
    UGYAN MIBŐL. Valóban nem ők kapták a legtőbbet hanem a ROKONOK.
    .
    Hatalmasra nőtt – érthetetlenül – a jövedelmek különbsége. Elkezdtünk
    gyorsulva vissza csúszni a 3 millió koldus országába mind vagyoni,
    mind az ország politikai berendezkedése szempontjából. A kormány
    gazdaságpolitikáján a béka ül. A nemzeti jövedelem újraosztási
    aránya – indokolatlanul – a haverok felé tolódott. Az ország
    fasizalidálódása az alkotmány megváltoztatásával bizonyitottan
    elkezdődött.
    Ha a többi kifogásolható részleteket nem emlitem, akkor is bizonyitott
    nem ezt vártuk az általunk(?) megváltoztatott rendszertől. A problémák
    fokozódnak, az elégedetlenséggel párhuzamosan. A demokratikus
    jogaink egy része LÁTSZATJOGGÁ vált. Ezt mi érezzük, külföldről csak látják.
    IGAZA VAN SWOBODÁNAK Ő a tendenciákat külföldről is jól látja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  4. Ajánlom mindenkinek a fentieket megerősítő Paul Lendvai könyvet: Sz eljátszott ország.(Ungarn, mein verspieltes Land)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. A fidesz nagy hallgatása számomra egyet bizonyít. Ezek a kijelentések közmegegyezésen alapulnak a 2 párt között. Szondáznak.Úgy idehaza, mint külföldön.Van e ilyen veszély, vagy esetleg igény.Lehet hogy nevetségesnek tűnik a feltételezés, de nem ez lenne az első eset,hogy a fidesz a jobbikkal nagy egyetértésben galádságot művel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. “Az EP szocialista frakcióvezetője tévesnek nevezte azt a feltételezést, hogy jobb, ha az Orbán-kormány révén el lehet kerülni a Jobbik megerősödését.”
    Ezt Európában tudják, a hazai politikai elemzők nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Nagyon örülök, hogy megerősít a meglátásom helyességében egy politikus, mert mindig kételkedem magamban, hogy talán én látok sötéten….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Kerpács Winnetou

    A cigányságról!
    “Akinek nem inge, ne öltse magára!”
    A rendszer átalakítása óta eltelt 22 év és soha egyik kormány sem vállalta fel a problémát. Ez kényes kérdés máig!
    Természetesen itt nem csak a társadalomnak, hanem az érintetteknek is tenniük kéne saját sorsukért valamit ! A baj, akkor van, ha az érintett nem akarja elfogadni, betartani a társadalmi elvárásokat, szokásokat, törvényeket. Minden országban vannak jogok és kötelezettségek. Nálunk a jogokat említik mindig, a többi feledésbe szokott merülni.
    Nagyon nehéz politikai, gazdasági kérdés ez, mert sok országban vannak hasonlóságok, amit a mai napig nem tudtak megoldani.
    Ez a kérdés azért éleződött ki jobban az utóbbi időben, mert a kapitalista társadalomban az alapeszme, a magántulajdon sérthetetlensége. Mi is érzékenyebbé váltunk erre, miután egyre csak nehezedik az élet! Felértékelődnek korábban értéktelen dolgok is! /2 szál zöldség, 1/2 kg. barack/
    “Cigány bűnözés” :a kifejezés azt jelentette, hogy vannak bizonyos deliktumok, amit kimondottan e népcsoportra -voltak- jellemzőek és ezek 90%-a vagyon elleni bűncseleklmények, azon belül is pár szakaszba ütköztethetőek Ezt egyes kutatók azzal magyarázzák, hogy e népcsoporton belül nem volt magántulajdon, közös volt minden. Mások cáfolják, mert a Vajda ingósága sérthtetlen, tabunak számított.
    Probléma most abból adódik, ha a lakosság arányát vesszük figyelembe, ezt az arányt kellene, hogy kapjuk a börtönökben is a fogvatartottakról. A helyzet, az hogy az arány viszont nem ez!
    Mi a megoldás: egyetlen útat látok és ez a tanulás! Mindenképpen ez az egyetlen járható út. Az elmebeli felemelkedés, aztán az azt követő gazdasági.
    Nagyon rossz segélyeztetési programmá vált a családi pótlék alapú gyermekvállalás az elmúlt években. Ez felelőtlenül nyomorba született gyermekek ezreit hozta.
    Most, hogy 2-3 szakmával rendelkezők sem kapnak állást, ezen gyermekek nevelése, iskoláztatása újra kérdésessé vált. Nyomor szülte nyomor!
    E társadalmi népcsoport felemelkedésére, helyzetének megváltoztatására, javítására kellene hasznos terveket készíteni! Polgárháborúra úszítani persze egyszerűbb!! Aki ismeri az I.világháború kitörésének heteit, amikor az egyház felszentelte a fegyvereket, a feltüzelt nép meg boldogan kiáltotta, hogy ” éljen a háború!” -csak addig vivázott, amíg a harcok az ő érdekét, javait, személyét, rokonát nem érintették. Keserű volt az ébredés! Ezért én nem szeretnék polgárháborút!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Swoboda osztrák szociáldemokrata politikus. Ő volt az egyik legelső, aki Nyugaton megalkuvást nem ismerő nyilatkozatokban emelte fel a szavát a Köztársaságot megdöntő garnitúra ellen. Annak idején küldtem is neki egy emailt – számára ismeretlenül, de a valódi nevemmel – , amiben megköszöntem, hogy kiállt a magyar demokráciáért.
    .
    Swoboda kapcsán következzen hát egy kis utópia ezen az éjjeli órán.
    .
    Kár hogy nincsenek össz-európai pártok. Nem pártszövetségekre gondolok, mert azok vannak, hanem igen, európai pártokra, az egyes tagállamokban fenntartott képviseletekkel, Magyarországon például a hazánkra szabott, de európai léptékű programmal és bevallottan össz-európai szempontokat képviselő politikusokkal, akár osztrákokkal is, mint Swoboda.
    .
    Ha tehát lenne Európai Szociáldemokrata Párt, akkor én inkább annak magyar tagozatára szavaznék, mint azokra a ma létező magyar pártokra, amelyek nálunk ma szociáldemokratának vallják magukat.
    .
    Ebben az utópiában külföldieknek a magyar állampolgárság nemcsak etnikai alapon járna. A magyar választók olyan politikusokban is megbíznának, akik nem tudnak magyarul. Swoboda jobb miniszterelnöke lenne Magyarországnak, mint ez a mostani.
    .
    Bocsánat, a legutóbbi mondat nem utópia, hanem tény.
    .
    Éjjel fél 3 van. Jó éjszakát kívánok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem a farok csóválja a kutyát 2012. január 11. szerda | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos