Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megvonták a közmunkások utazási támogatását 2012. április 20. péntek 7:42 Forrás: AN, Népszava

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megvonták a közmunkások utazási támogatását

Budapest, Fidesztán – Bár Matolcsy György miniszter, Zsiga Marcell Fideszes képviselő, valamint Pintér Sándor milliárdos szerint havi 47 ezer forintból meg lehet élni (utóbbi szerint egy kecske is kell hozzá), a nem túlságosan jól megfizetett közmunkásoknak minden forint számít. Különösen fájdalmasan érinti őket, ha a megszégyenítően alacsony bérükhöz kapott utazási támogatásukat is elvonják.

S miközben a lemondott köztársasági elnök, Schmitt Pál még vacillál, vajon meglévő luxusingatlanjai mellé igénybe vegye-e az állam által biztosított villát, a közmunkások számára már a munkába jutás is problémát okoz.

A Népszava információi szerint az elbocsátás veszélye ellenére is tiltakoznak azok a közmunkások, akiktől most elvették a korábban megállapított 5 ezer forintos utazási hozzájárulásukat. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságnál foglalkoztatott 63 fizikai munkás nevében Jánosa Ferenc brigádvezető azt mondta a Klubrádiónak: a nettó 50 ezer és 62 ezer forint mellett ingázó közmunkások

Van, akinek 13 ezer forintos bérletet kell venni, másnak a buszjegy kerül naponta 500 forintba. Ha a “lázadó” közmunkások nem veszik fel a munkát, akkor a bértől és a segélytől is elesnek.

A Belügyminisztérium közleményében azt állította, hogy csak a kerékpárral történő munkába járást lehet támogatni, erre kilométerenként 9 forint adható, de a havi összeg “a felelős gazdálkodás érdekében” nem haladhatja meg az 1000 forintot.

Ha ez valóban így van, akkor nem tudni, hogy a február és március hónapra miért adhattak ötezer forintos utazási támogatást.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 12 szavazatból)
Megvonták a közmunkások utazási támogatását, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. “János82″ én nem sértegetek senkit! Egyébként is a stílus maga az ember!
    Szeretném azért felvilágosítani, hogy esetenkénti alkalmi munka közel se feketézés, azt segíti elő, hogy életben maradjon a szerencsétlen. Egyébként nyilvánvalóan elmenne bejelentett rendes munkába, ha lenne ilyen, azaz teremtene ez a mocskos kormány. Nem teremt, csak ígérget, közben az idióta amatőr futballista kedvére építik sorba a stadionokat, de nemsokára már a szobrok következnek.
    Ha nem tetszenek Önnek az itteni kommentárok, nem kell olvasgatni, ha csak nem a kormány által megbízott fizetett olvasgatónak tetszik lenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Fizetés nélkül is lehet valaki hülye – alkotmányos jogon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Ami még kimaradt: Hatékonyságuk csak 50%-os, ezért nevelni kell őket, stb.
    Igen ez árulja el igazán a rendszer sátáni pofáját! Sokat ismertünk ilyet a történelem folyamán, volt ahol átnevelő táborok voltak, mint például Recsk, volt ahol koncentrációs táborok, ahol a zsidókat “nevelték” munkára. Ahol tisztességes munkára van szükség ott bevezethető a tisztességes teljesítmény bér. Tisztességes munkahelyeken munka, vagy védőruhát is kellene adni a dolgozóknak, rabszolgáknak nem fontos.
    Na ezek azok a dolgok nagyjából melyeket már a vakok is látnak, csak a fideszesek nem, mert van az a pénz urambátyám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. A következö lépés az lesz, hogy szállást adnak nekik, hogy ne kelljen ingázni. És ört állitanak a szállás keritése köré.
    Eszement rohadt banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. T. Stáry Lóránt!
    Fizetett tapsoló, fizetett minuszoló, fizetett hsz-t író – nem mindenki vállalja el ezt a “munkát”!
    Ezekről többet mond el, a füstbe ment koncert, mert ott nekik kellett volna ~2000,- Ft-ért jegyet vásárolni, nem is lett csak kb. 200 néző…hát ilyenek ők. És ezek nézik le a segélyen élőket és a közmunkát végzőket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. cOLOMBUS, valóban az a terv, ha messze van a munkahely, akkor konténerekben szállásolják el őket, és nyugdíjból visszarángatott rendőrökkel akarják őriztetni őket. Tiszta láger-feeling.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Ajánlott olvasmány:
    http://vastagbor.blog.hu/2011/06/21/valoban_minden_kepzeletet_felolmul

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. sedona – azért egész jól sikerült megfogalmaznod!
    És sajnos az eszement gazdaságpolitikájuknak “köszönhetően” semmi jóval nem tudlak bíztatni. Lesz ez még így se! Ezek a szemetek az államcsődre játszanak. Akármilyen nehéz: tartalékolj lisztet és zacskós levest!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Én is tartok egy államcsődtől. Élelmiszertartalékom nekem is van egy kisebb, ilyen helyzet esetére. Liszt helyett inkább konzerveket érdemes felhalmozni, mert ha nem tudunk mivel főzni (elzárhatják a gázt és a villanyt, rosszabb esetben a vizet is), a liszttel nem tudunk mit kezdeni. Lencsefőzelék-konzervet szükségből hidegen is lehet enni. Hús, zöldség, gyümölcs tartalmú konzervek is fontosak, vitamintablettákat, aszpirint, fájdalomcsillapítókat is érdemes tartalékolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Csődbe vitték Orbánék a Pető Intézetet 2013. szeptember 8. vasárnap

Az AN gyógyulást kíván Andrassew Ivánnak 2013. július 3. szerda | AN

Mentsük meg a Burattino iskolát 2013. február 22. péntek | AN

Orbán nem szereti, ha nézik a kezét 2012. december 11. kedd | EG

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos