Ronai and Ronai
AMERIKAI

Államtitok, hogy hol nyaral a miniszterelnök 2012. április 11. szerda 15:15 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Államtitok, hogy hol nyaral a miniszterelnök

Budapest, Nagyvilág – Nyolcvan évre ugyan nem titkosították , de nem is hozzák nyilvánosságra, hogy mikor és hol nyaral a miniszterelnök. Orbán Viktornak két évvel ezelőtt már volt egy titokzatos eltűnése, akkor a hivatalos verzió szerint Bulgáriában nyaralt a családjával. Elindulni, megérkezni azonban senki se látta, s odakint a tengerparton se találkozott vele senki.

Pedig mindig vannak olyan honfitársaink, akik összefutnak valamelyik külföldön nyaraló politikusossal; Gyurcsány Ferencet például annak idején Velencében “érték tetten”, amint feleségével egy kávézóban ültek, de más közszereplőkkel is találkoztak és fotóztatták már magukat külföldön nyaraló magyarok.

A két évvel ezelőtti bulgáriai kiránduláshoz tartozik, hogy állítólag onnan üzente meg Orbán Viktor párttársainak és a parlamentnek, hogy Schmitt Pált jelöli köztársasági elnöknek.

A rejtélyt tovább növeli, hogy amikor 2010 őszén Orbán Viktor felesége társaságában a Vatikánba látogatott, Lévai Anikó azt nyilatkozta, hogy abban az évben most utazott először külföldre a férjével. Amiből vagy az következik, hogy a bulgáriai nyaralás felejthető volt a számára, vagy az, amire persze gondolni sem merünk, hogy Orbán Viktor a kérdéses időpontban nem is volt Bulgáriában. Hogy idén hol nyaral, azt – hacsak maga a miniszterelnök nem közli a nyilvánossággal -, szintén nem fogjuk megtudni.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter közlése szerint ugyanis a miniszterelnök nem köteles nyilvánosságra hozni a szabadsága alatti tevékenységével kapcsolatos adatokat.

A kormányfőhöz egyébként a Demokratikus Koalíció politikusa, a független országgyűlési képviselő, Varju László fordult írásbeli kérdéssel annak tisztázását várva: jól érti-e, hogy a mindenkori miniszterelnök szabadsága (mikor megy szabadságra, mennyi időre és hová) a kormány szerint nem köz-, hanem magánügy, és hogy ezekről a kérdésekről a kabinet szerint még utólagosan sem kell tájékoztatni a közvéleményt. “Ugyanez volt-e a felfogásuk az előző két kormányzati ciklus idején, ellenzékben is? Ha igen, úgy miért követelték akkoriban rendszeresen a miniszterelnöki szabadság említett részleteinek nyilvánosságra hozatalát?” – kérdezte.

A miniszterelnök helyett válaszoló Navracsics Tibor – a parlamenti honlapon is elérhető reagálásában – erre azt közölte: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény értelmében közérdekből nyilvános adat a közfeladatot ellátó szerv feladat- és hatáskörében eljáró személy neve, feladatköre, munkaköre, vezetői megbízása, valamint a közfeladat ellátásával összefüggő egyéb személyes adata és azon személyes adatai, amelyek megismerhetőségét törvény előírja.

“Mivel a szabadság alatti tevékenység annak lényegénél fogva az érintett személy által ellátott közfeladattal nincs összefüggésben, az a magánszemély közfeladattal össze nem függő személyes adata”, amelynek nyilvánosságra hozatalára sem az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény, sem más jogszabály alapján “nem áll fenn jogi kötelezettség” – írta.

Varju László korábban már érdeklődött arról, hogy Orbán Viktor idén volt-e már szabadságon, amelyre – szintén Navracsics Tibortól – március 21-én azt az írásbeli választ kapta: a miniszterelnök – aki az általános szokásnak megfelelően szabadsága idejére mindig lemond a személybiztosításról – az idei esztendőben egy napot volt szabadságon. A szabadságok időtartama alatti magánutak célját éppen azért nem hozzák nyilvánosságra, hogy lehetőség legyen a személybiztosításról történő lemondásra – tette hozzá.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 7 szavazatból)
Államtitok, hogy hol nyaral a miniszterelnök, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Grazban !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (49 szavazatból)
  2. Mondjuk, engem a legkevésbé sem érdekel, hogy hol nyaral.
    Annál jobban zavar az, hogy – bárhol is volt – visszatér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (64 szavazatból)
  3. *
    Kivéve, ha Bulgáriában…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. Esetleg lehetne az egész FideSS bagázst befizetni egy közös repülős nyaralásra és megkérni valamelyik még életben lévő Kazinsky pilótát, hogy vezesse a gépüket. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  5. Alternatívák a hol tölti szabadságát témára:
    –Valamelyik kolostorban vezekelve, hátát korbácsolva, naponta megmosva az aktuális apátfőnök lábait.
    –Makray Kata asszonyhoz hasonlóan gyalogos zarándoklaton, imádkozással.
    –Valamelyik arabus sejk vendégeként háremhölgyek társaságában (nem tud már kárt tenni bennük valószínűleg)
    –Jól őrzött börtönben, magánzárkában, ahol azért naponta fürödhet.
    .
    Kivel?
    Teljes testőrségével, mert meglincselik a határon kívül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  6. Teljesen mindegy, hogy hol nyaral mindaddig, amíg annak költségeit a saját fizetéséből fedezi. Amúgy teljesen mindegy, hogy Európába, Amerikába vagy egy trópusi szigeten vakációzik, ő már szellemileg amúgy sincs képben a magyarországi valósággal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  7. Hát, ha tehetnék egy javaslatot,…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Gonoszka csak nem elmeosztályon gumiszoba?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  9. Engem sem érdekel hova megy, csak one way ticket-tel tegye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  10. Báthory Ödönke

    Engem inkább az érdekel, hogy amikor itthon van, akkor tudja-e, hogy hol van? Tegnap reggel hallottam a rádióban, hogy meglepődtek azon, hogy a játékgépesek nem fizetik az ötszörös adót, inkább leszerelik a gépüket. Ma hallottam, hogy duplájára emelt autópályadíjat se fizetik a népek, inkább mennek a régi úton. Miből gondolja, hogy ebben az országban egekig emelhet mindent? Miből gondolja, hogy a zemberek a pártpropagandának hisznek, inkább mint a zsebüknek? Nincs mellette egy udvari bolond, aki felhomályosítaná a magyar rögvalóságról?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  11. mondjuk engem curvára nem érdekel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Valóban nagyon érdekes, hogy Navracsics “úr” 8 – 10 évvel ezelőtt nem annyira, de most hirtelen rátalált ezekre a mentesítő jogszabályokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  13. yoda, pszt! álamtittok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  14. Azt mindenkinek tudnia kell, hogy a hazaáruló, posztkommunista, kizsákmányoló, tolvaj miniszterelnökök hol, mikor, mennyiért nyaralnak. De a szeretett vezető esetében ez már magánügy, amiben nem illik vájkálódni. Hát ezt olyan nehéz megérteni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  15. Tibor
    2012. április 11. szerda 18:18
    A “luxuskormányfő” koktélozásról már nem is szólva…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  16. Amúgy meg engem sem az izgat, hogy hol nyaral. Sokkal fontosabb kérdés, hogy miért nem marad ott. Tőlem lehet egy másik kontinensen, vagy bolygón, vagy galaxisban. Minél messzebb, annál jobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  17. Kádár elvtársról bezzeg mindég tudhattuk, hogy a Krimben vagy esetleg Brioni szigetén nyaral, és azt is mikor. Akkor sem érdekelt senkit. A csuti meg pláne nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  18. Graz is beválna, csak túl közel van. Jobb a Fokváros melletti Robben-sziget (Robben Eisland).
    Rengeteg cápa van arra felé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  19. A legnagyobb probléma szerintem az , hogy eltel 22 év és a mi szeretett országgyűlési képviselőink belekormányozták az országot egy jó nagy gödörbe.Benyújtok egy módosító indítvány aki részt vett az ország megkárosításában az ne a fizetése emeléséről gazsuláljon , hanem fizesse vissza a jogtalanul felvett milliókat amit azért kaptak , hogy az országot felvirágoztassák nem pedig azért aminél most tartunk.A Fidesz csak hab a tortán jó példa , hogy mi lesz a szakállas ősemberből az évek alatt ,miután kikupálódott és lemászott a fáról.Véget kéne vetni a politikusok egyeduralmának és arányos fizetést becsületes munkáért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  20. Menjen ov a Marsra, akár nyaralni is. Sokáig tart az út, oda-vissza pláne, sőt az se biztos, hogy vissza tud jönni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  21. Menjen ov a Marsra. Akár nyaralni, ha úgy tartja kedve. Hosszú ideig tart az út már oda is, pláne oda-vissza. Lehet, hogy vissza se tudna jönni. Innen menjen már el! Elég volt a pusztításból, amit véghez vitt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  22. Szerintem jogunk van tudni, hogy szeretett vezírünk megérdemelt pihenését hol tölti.
    Aggódok ám érte, nehogy a tengeren egy nagyobb hullám orralökje. Jó lenne a közelébe lenni, segíteni őt nehogy kidugja a fejét a vízből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  23. És az még nagyobb titok, hogy hol NYAL a miniszterelnök!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Elnézést, hogy már nem tudok finom és nőies lenni a témával kapcsolatban, én személy szerint lesz@rom, hogy hol és mennyi ideig nyaral. A hideg lel ki tőle minden alkalommal, ha látom, hallom, azt sem tudom hova kapcsoljak, tekerjek, mert egész egyszerűen allergiás vagyok rá. Nem bírom látni, hallgatni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  25. A duma nagyon megy a fideszes főpolitikusoknak, a magyar választó meg issza, issza, mint sivatag a vizet.
    Amerika segits!!!
    Ha a magyar választókon múlik Orbán leváltása, még 1000 év múlva is Orbán a Király!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  26. Emlékeztek? Gyurcsány Klárával kirándult Bécsbe egy Tina koncertre, saját pénzén, szabadideje alatt.
    Micsoda felhördülés volt a fidesz részéről, amiért elhagyta az országot.
    Még azt is erősen kifogásolták, hogy a Velencei-tavon fakutyáztak ahelyett, hogy a dolgozna a Parlamentben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  27. Abból mekkora balhét csináltak, hogy Medgyesy Péter miniszterelnök egyik évben, januárban elutazott Kubába talán egy hétre, és nem jelentette be. Állt bál.

    Van egy olyan sanda gyanúm, hogy Orbánt a családja, gyerekei marhára nem érdeklik. Különben miért tölti a hétvégéket oligarchái társaságában, makukázással.

    Egyébként meg annyiszor elgondolkodtam azon, hogy nem gondol a gyerekeire, ha már itt nőnek fel ők is. Nem hiszem el, hogy annyira el tudják őket szigetelni a ‘néptől’, hogy semmi nem jut el hozzájuk apjuk eszement ténykedéséből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  28. Egy politikus nem 8 orat van a dogozo’ban oszt megy a csaladjaval TVzni. Eleget volt veluk az “elmulnyocevben”!!! Neki kotelessege vadaszni az oligarchakkal es mas fontos emberekkel, mert azt gondolom mindenki tudja, hogy ott dol el “Magyarorszag jovoje”, nem a parlamentben. Az oligarchak penzeltek az “elmultnyocevben” Orbant ezert hallgatni kell a szavukra es vissza kell adni a kolcsont.
    Nekem errol Hruscsov emlekiratai jutottak eszembe, amikor Szocsiban voltak, es Rakosi felhivta oket, hogy Sztalin elvtarst keresi. Az meg tajtekzott a duhtol, hogy ki merte elmondani, hogy nincsenek Moszkvaban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. hivatalos utak a focimeccsek?vagy akkor is szolgálati úton volt?ki fizette az utat és a belépő árát?a testőrség is élvezte a derbiket ?a miniszterélnők lehet-e magánember a megválasztása időszakában ?maradhat-e őrzés nélkül?a válaszok(a fenti kérdésekre) mind pénzbe kerülnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  30. A szabadság ideje alatt ki ül az IMF-et váró iróasztalnál?

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  31. Úgy néz ki, hogy tényleg nem tudja hol van! Kipateroljuk azt a hárombetűst, mert stabil a gazdaság, nincs szükség hitelre!
    Romokban a gazdaság és rosszabb a helyzetünk, mint Görögörszágnak (nesze neked Ft!).
    Ezt eszik a zemberek, hogy a szemük mit láttat, rég nem számít.
    Egy betelefonálós műsorban a betelefonáló szerint hazugság, hogy rosszabb a helyzet, mint 2 évvel ezeelőtt, de arra a kérdésre, hogy most mi a véleménye a betelefonálónak az árakról, a válasz az volt, ő csak kenyeret vesz! Na, ha csak ennyire futja….
    Vannak, akiknek a lócítromról is be tudja magyarázni a Fidesz, hogy az négercsók, ők még bizonygatják is, hogy milyen finom!
    Ez már nem is IQ kérdése!
    Sajnos Lipót bekerítette az országot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  32. Mindenkit plusszoltam, mert jókat nevettem Ennyi jó már meg volt mára, több nem jut.
    Egyébként az jutott eszembe, hogy ha a 16%-os adókulccsal az volt a célja, hogy többet költsenek az emberek és azt itthon, akkor ő miért nem itthon költi el azt a havi 400 ezer ft-ot amivel több lett a fizetése. Miért akar külföldre menni nyaralni a családjával. Jöjjön Borsodba, vegye igénybe a falusi turizmust, Mari néninek pedig Kajászóröcsögén lesz egy kis adómentes jövedelme a 47 ezer ft mellé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  33. Én annak örülnék, ha ov egész évben szabadságon lenne, lehetőleg a Föld túloldalán, és nem adnának semmi hírt róla.
    Ki a francot érdekli, hol nyaral?
    A lakájokat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  34. Báthory Ödönke 17,33 !
    .
    … de bezzeg – a Kossuth és a Klasszik szerint – nagyon jól mennek az államkötvények…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  35. MORDONBLŐD
    2012. április 12. csütörtök
    11:05
    Azt is mondják, hogy hány százalék a kötvény kamat és a kifutás idejét?????
    A jövőt élik fel a baromságaikkal. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. Azért titkos mivel valamelyik bécsi psychiátriai intézetben tuningolják ilyenkor !!!!! De már ez sem sokat segít a szerencsétlenen !!!! Elmebaja sanos ragájos lehet mert a hű szavazótáborában is már kóros agyi elváltozások tünetei tapasztalhatóak !!!!! Ezt akár orbán-kórnak is nevezhetjük rosszabb mint a lepra nagy ívben kerülni kell ezeket a az eszementeket !!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Bécsbe jár hajat beültetni,hogy- sármos- legyen .hullik a haj .képzeljétek el milyen lehet félig kopaszon????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Hetek hónapok lassan évek óta mindenki erről a gonosz tőrpéröl beszél ,kérek az ország nevében egy piros betűs ünnepnapot amikor tilos a kis köcsögről beszélni.Nem vagyunk mi ideggyógyászok , hogy idióta emberekről állandóan analíziseket készítsünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Tudnám mi a francért államtitok.Sokan szeretnék pedig tudni mert az ország 3/4 nemhogy nyaralni de enni sem fog tudni hamarosan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Tuti infóm van. Felcsúton fog két disznó etetés között a magánstadionban focizgatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. és mi mikor nyaralhatunk akár szerény kis hazánkban???????????
    ez a gürény pedig ha nyaralni megy akkor mennyen minél messzebb mert az Alkaidát ráuszítom.elmebeteg ,ami persze nem csak szóbeszéd hanem igaz.
    Hogy vezetheti egy elmebeteg az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Remélem valami tengeri nyaralásra fogja adni a fejét és amennyiben van isten és szereti a Magyar népet, feláldozza majd a cápáknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos