Ronai and Ronai
AMERIKAI

A tökéletes katona 2012. április 18. szerda 12:43 Forrás: AN

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A tökéletes katona

Budapest – Áder János tökéletes választás volt köztársasági elnöknek. Nem az ország, hanem Orbán Viktor, és a Fidesz szempontjából. Fegyelmezett, jól focizik és bajuszos. És sokat tud azokról a Fideszes vezetőkről, akik szintén sokat tudnak róla. Árulás, lázadás, így azután szóba sem jöhet – Áder a parancsok tökéletes végrehajtására lett kiképezve. Nem a nemzet, legföljebb a Fidesz vezérkarának egységét képes megtestesíteni.

1993-ban, a székházügy kirobbanásakor Áder mentette meg Orbánékat. Mint ismeretes, az akkor még liberális párt súlyos százmilliókért eladta az államtól ingyen kapott székházát. Pontosabban a párt vezetése értékesítette az ingatlant, ráadásul úgy, hogy a tagság, de még a régi harcostársak legtöbbje sem tudott sokáig az ügyletről.

Amikor kiderült, hogy Orbán és társai a saját zsebükre ügyeskedtek, egy vezetőségi ülésen Ungár Klára feltette az azóta elhíresült kérdést: hol a lé? Orbán Viktor zavartan makogott valamit. Nem szólt semmit az ügyletből szintén profitáló Kövér László sem, maga Áder is hallgatott. (Ezt követően távozott a pártból a többi között Fodor Gábor, Ungár Klára, Hegedűs István).

Szájer József, a mostani főbíró, Handó Tünde férje, pedig nem kevés cinizmussal így kommentálta a hatalmas csalást: „legalább vége az ártatlan, de tapasztalatlan párt, amúgy is tévedésen alapuló, imidzsének a közvéleményben: kiderült, mi is profi módon politizálunk, tudunk a pénzzel bánni – most már érdemes ránk szavazni”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 20 szavazatból)
A tökéletes katona, 5.0 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Nem, ez a féreg nem csak a fitymesznek tökéletes reprezentáns.

    Hanem az ország lakosságának nagy részét is jól reprezentálja.

    Műveletlen bunkó, félanalfabéta, tolvaj, kártékony, szolgalelkű, az anyját eladná egy kicsi előnyért, stb.

    Vagy nem így van?

    Nem nagyon látom, hogy a nép tömegekben lázadna fel ez ellen a világ szégyene ellen… akkor hát, megfelel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (56 szavazatból)
  2. Ahogy mondod, Eldrad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  3. És még torgyán, a bohóckirály erre segített rá 98-ban. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  4. Határozottabb fellépésre lett volna szükség Orbánék ellen! Fodorék akkor gyáván viselkedtek, minimum egy ellen-fideszt kellett volna alapítaniuk. Talán akkor sok minden másként történik, esetleg Orbán megtorpant volna egy időre. Ehelyett feltett kézzel elhagyták a pártot, és elbújtak az SZDSZ szoknyája mögé. Ott azután Fodor segített egy kicsit az amúgy is szakadék szélén álló liberális pártot a gödörbe lökni. A bátor tettek a következményinek egy jó ideje az ország issza a levét.
    Fodor, Szelényi, Ungár, Hegedűs, mind a süllyesztőben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  5. Mára kialakult “Az Unió első fasiszta állama “.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  6. Mas is eszrevette, hogy a fizimiskaja mennyire hasonlit Hitlerere?

    (Ettol meg lehetne jo ember, de nem az…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Emberek Ébresztő!Meddig alszotok még?Azt gondoljátok ha bedugjátok a fejeteket a homokba akkor titeket sem látnak?Látnak és el is fognak érni méghozzá hamarosan nagyon remélem.Majd akkor magatokhoz tértek ha itt lesz a nyakatokon egy újabb sokkal gátlástalanabb hatalom.Most még sok minden homályban van de legalább annyi mindenről lehet tudni mi várható a jövőben.Lesz itt olyan szép új világ,hogy belegebedünk. Nem fog senkit békén hagyni ez most látszik már.Valahogy bekényszerítenek a karámba ha szép szóval nem hát erőszakkal.megértünk ilyet is.Miért gondoljátok,hogy nem meri majd megtenni a hatalom?Megteszi bőven láthattunk példát az elmúlt időszakban.Nem lehet mást tenni ellenállni nyíltan keményen talán még nem késő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  8. “Nagyszerű” cikk, csak éppen az nem derül ki belőle amit sugalmazni igyekszik. Miért is Áder mentette meg a Fideszt a székházügyben? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Sajnos nem én írtam, de igen jó írás:

    “I. Viktor-Adolf

    Egy 23 éves fiatalember gondolatai Orbán Viktorról és a Fideszről !
    “Akik nem értik meg a történelmet, azok arra ítéltetnek, hogy megismételjék annak hibáit”.

    Gondoljon egy jobboldali politikusra, aki pártjával többszörösen nem került hatalomba, majd egy gazdasági recessziót kihasználva, politikai demagógiával, rövid jelszavak skandálásával és a baloldal démonizálásával sikerült megszereznie a parlamenti többséget. Megválasztása előtt fenyegette a hatalmon lévő kormányt. A választások után a demokrácia eszközeivel iktatta ki a demokratikus intézményeket és gátakat, maga és pártja alá szervezte az államot és tekintélyelvű kormányzásba kezdett. Politikai ellenfeleit és a népszerű baloldalt azok elleni boszorkányüldözéssel, koholt vádakkal és bűnösségük törvénybeiktatásával igyekezett eltávolítani a politikai életből.

    Megvan?

    Aki Orbán Viktorra gondolt, annak gratulálok, a válasz helyes.
    Aki Adolf Hitlerre gondolt, annak gratulálok, a válasz helyes.

    5 éve már annak, hogy Orbán Viktort és pártját, a FIDESZ-t és annak tevékenységét Adolf Hitlerhez és az NSDAP-hez hasonlítottam. Akkor a FIDESZ nagygyűlések és dakota közmondások korát éltük. A március 15-i nagygyűlés és Orbán beszéde félelmetesen emlékeztetett egy 1931-32-es NSDAP tömeggyűlésre; a pulpituson áll a vezér, aki zavaros ideológiájával, szóvirágaival, érthetetlen hasonlataival és a baloldal gyalázásával készül maximalizálni a szavazói számát. Beszéde egyszerre tartalmazott égbekiáltó demagógiát, és rövid, jól megjegyezhető ostoba jelszavakat. Akkor 18 évesen elhessegettem magamtól ezeket a gondolatokat, hiszen egy olyan világban nőttem fel, amiben számomra elképzelhetetlen volt, hogy a fasizmus és a tekintélyelvű kormányzás valaha is visszatérhet Magyarországra.
    1946-ban a forradalminak számító, ám némely aspektusában ellentmondásos Nürnbergi ítélőszék jogilag is kimondta a fasiszták bűnösségét, Mussolini lógott, Franco halálával az utolsó ultrakonzervatív fasiszta berendezkedésű állam is demokratizálódott, majd a berlini fal leomlásával Európa szabad népei jogosan gondolhatták, hogy az emberiség két legnagyobb ellenségét a fasizmust és a kommunizmust egyszer s mindenkorra sikerült elsüllyeszteni Európában. Az európai történelem utolsó öldöklő háborújára a NATO tett pontot, amikor 6 éves voltam. Az égre nézve NATO vadászgépek által vont védőhálót láttam, és ez az élmény mai napig elkísér; olyan időket élünk, amikor egy nálunk sokkal nagyobb katonai szövetség véd minket egy esetleges külföldi agressziótól, és a 2007-es Uniós csatlakozás után úgy gondoltam, nemcsak katonailag, de gazdaságilag és ideológiailag is egy sokkal nagyobb közösséghez tartozunk, melyben nem fordulhat elő, hogy valaki kiiktassa a demokráciát Magyarországon. Irreálisnak láttam a FIDESZ törekvéseit az NSDAP-jéhez hasonlítani, így a gondolatot gyorsan elhessegettem magamtól. Az elmúlt évek eseményei azonban sajnos az akkori elképzeléseimet igazolták. Mind berendezkedésben és céljait tekintve is számos párhuzamot vonhatunk Orbán Viktor és a FIDESZ , Adolf Hitler és a náci párt között.

    A legelső szembetűnő hasonlóság a Führer-elv. Ezt a szót Rudolf Hess találta ki, és ezzel a címmel illették Hitlert, aki 1934-ben birodalmi kancellári címe mellé megszerezte az elnökit is, és csak egyszerűen mint vezér, azaz Führer irányított. A felhatalmazási törvény elfogadása után Hitler kiiktatott minden demokratikus gátat, és rendeletekkel kormányzott. Orbán Viktor ugyan nem teheti meg 2012-ben, hogy vezérnek hívassa magát, ám a párhuzam szembetűnő; ő a pártja első embere, alárendeltje az elnök, aki bármit aláír, amit elé tesz, és az újonnan elfogadott jogszabály alapján Orbán Viktor reggeli gondolatát a parlament vita nélkül már másnap délelőtt törvénybe iktathatja. Az Alkotmánybíróságot saját embereivel töltötte fel. Mi ez, ha nem autoriter kormányzás?

    Hess és Göring talán külön-külön is népszerű személyiségek voltak, de mit értek volna Hitler nélkül? Nélküle ezekről az emberekről nem is hallottunk volna. A náci párt vezetőiről általánosságban elmondhatjuk, hogy többségben olyan gyenge jellemű frusztrált emberek voltak, akiket Hitler karizmája magához vonzott, majd ő maga emelte be őket a hatalomba. Ma, azt sem tudnánk például ki az a Speer, vagy Eichman. De mit érne Deutsch, Kósa vagy Lázár a vezérük nélkül? Mind gyenge jellemű frusztrált emberek, akik választott szakmájukban egy percig nem dolgoztak, őket is csak Orbán emelte be a hatalomba. Ma nélküle azt sem tudnánk ki az a Szijjártó. A FIDESZ, ahogy annak idején a náci párt vezérére épít, lesi minden szavát, törvénybe iktatja azt. Vezére az egyetlen olyan karizmatikus ember, aki képes embertömegeket mozgósítani, ahogy azt a 2011 október 23-i események is bemutatták.

    Hasonló párhuzam a már említett zavaros ideológia, politikai demagógia, és rövid jelszavak ismételgetése. A vezér kusza, ellentmondásos ideológiájából mindenki kiválaszthatja a magának tetszőt és a hangzatos jelszavak, mint „egyszeri, nagyarányú adócsökkentés” összetartozás érzését kelti a népben, ám ezek mind csak a szavazatmaximalizálást célozzák, ahogy azt Hitler Mien Kampf- jában is kifejti.

    További hasonlóság a baloldal démonizálása. A FIDESZ már megválasztása előtt is mindenért a baloldali vezetőket hibáztatta, ám a rendszerváltás utáni Magyarországon eddig példátlan jogi aktus most az MSZP bűnösségét jogilag is kimondja. 1933-ban mai napig tisztázatlan körülmények között a Reichstag lángba borult, amivel Hitler egy kirakat perrel az akkori kommunista párt tagjait vádolta. 4000 párttagot tartóztattak le, kimondták Marinus van der Lubbe bűnösségét, ami elég volt ahhoz, hogy Hitler kizárhassa a baloldaliakat a parlamentből. A FIDESZ törekvései roppant hasonlóak. Választási kampányuk fontos része volt az előző MSZP kormányok elszámoltatása, majd megválasztásuk után a Sukoró- ügynek indokolatlanul nagy jelentőséget tulajdonítva próbálják perbe fogni Gyurcsány Ferencet. Azóta törvénybe iktatták , hogy az MSZP felelős az MSZMP minden bűnéért, ami szintén azt a célt szolgája, hogy végleg kizárja legnépszerűbb ellenfeleit a parlamentből.

    A náci párt és Hitler egypárti diktatúrát, pártállamot épített ki. A diktatúrák első és legjellegzetesebb vonása, hogy felülről szerveződnek. A náci párt vezére megszerezte a kancellári és elnöki címet, majd a vezér minden bizalmi pozícióba saját emberit ültette. Kiiktatta a demokrácia békés eszközeit, amellyel el lehetett volna valaha is távolítani a nácikat a hatalomból. A 2/3-os többség megszerzése után a FIDESZ is kiiktatott minden alkotmányos gátat,ami korlátozná őket abban, hogy bármit törvénybe iktassanak, amit vezérük megálmodik. Minden vezető pozíciót Orbán saját emberével töltött fel, annak érdekében, nehogy bárki is ellentmondhasson neki. A média megszállása is egy olyan diktatórikus intézkedés volt,amellyel a FIDESZ saját hatalmát igyekszik bebetonozni. Olyan választási törvény fogadtak el,amellyel az összes szavazatok 40%-ának birtoklása is olyan győzelmet hozhat nekik, amivel továbbra is 2/3-os többséget szerezhetnek majd a törvényhozásban. A 2/3-os többséggel a saját pártjuk alá szervezték az Alkotmánybíróságot és igyekeznek a bíróságokat és ügyészségeket is pártjuk alá rendelni. Mi ez, ha nem pártállam?

    18 évesen irreálisnak számító gondolataim sajnos fokozatosan realitássá váltak. Egyre gyakrabban hallunk olyan elméletekről, mely szerint Orbán a két választási vereségét akarja most megtorolni a magyar népen. Most ez az állítás józan ésszel valószínűtlennek tűnik, de a fent leírtak 5 évvel ezelőtt szintén ilyen irreálisnak tűntek. A Harmadik birodalom végnapjaiban Hitler parancsot adott Berlin és a németországi gyárak megsemmisítésére azt mondta, ha a német nép nem képes megnyerni egy háborút, akkor megérdemli, hogy vesszen. A parancsot a várost védők és Speer megtagadták, ám a párhuzam most is döbbenetes. Mi is egy ilyen bomlott elmével állnánk szemben, aki frusztráltságától vezetve az államcsőd és a jegyrendszer vesztébe taszítaná népét?

    Komoly kérdések merülnek fel a mai magyarországi helyzettel kapcsolatban. Az első kérdés az, hogy 1990-ben, amikor lehetőségük volt rá, az akkori vezetők miért nem olyan alkotmányt készítettek, amely a hatalmi ágak megosztását és az alapvető szabadságjogokat módosíthatatlanul tartalmazza, mint például az Egyesül Államoké? Miért nem rendelkezünk egy olyan alkotmányos garanciális rendszerrel, melyben Orbán és a pártja nem lett volna képes így kiépíteni egypárti diktatúráját? A másik kérdés az, hogy az EU Nizzai egyezménye, amelyhez minden tagország alkotmányát harmonizálni kell, miért nem tartalmazza azokat az alapvető garanciákat, melyek szavatolnák, hogy Európában nem ütheti fel a fejét újra a fasizmus? Ezekre a válasz talán az lehet, hogy az 1990-es magyar, és az EU vezetők fejében meg sem fordult, hogy az elmúlt korok rettegése és borzalmai után bármely ország is erre az útra lépne, de mint már oly sokszor a történelemben, ez a kis tízmilliós nemzet ismét képes volt meglepetéseket okozni.

    Én az első olyan nemzedék szülötte vagyok, mely a bosnyák háborút leszámítva már a szabad, diktatúráktól és háborúktól mentes Európát mondhat otthonának. Az első olyan nemzedék tagja vagyok, amely a rendszerváltás évében született, és amely most készül júniusban első ízben átvenni ötéves egyetemi diplomáját. Mi már egy olyan országban nőttünk fel, ahol a béke, az alapvető szabadságjogok maguktól érhetőnek számítanak és amelyben azt hittük a fasiszta eszmék örökre a föld alá lettek temetve. A neonácikról mi is hallottunk, ahogyan a kisszámú magyar rasszista és antiszemita szélsőjobboldali csoportokról, de sosem gondoltuk, hogy valaha újra államforma lehet a fasizmus. A most diplomájukat átvenni készülő ezrek nevében nem beszélhetek, de sokan közülünk a szabad európai Magyarország felvirágoztatására szeretnénk felhasználni az egyetemen megszerzett tudásunkat, és nem az államcsőd utáni romeltakarítást szeretnénk osztályrészül.

    A felsőoktatás meggyalázásával a kormány már eddig is hátba támadta a magyar egyetemi és főiskolai értelmiséget, de ha tovább folytatja felelőtlen politikáját a rendszerváltás után született nemzedékek jövőjét is elveszi és meggyalázza dédszüleink, nagyszüleink és szüleink gyötrelmeit, amit a fasiszta majd kommunista diktatúra alatt szenvedtek el. Nemzedékek élték le úgy az életüket, hogy abban reménykedtek, majd a gyerekeiknek jobb életük lesz, amit egy szabad, belső és külső háborúktól mentes országban töltetnek el. Mindezeket a törekvéseket köpi most szembe a FIDESZ és vezére, ha elveszi a jövőnket.

    Akik nem értik meg a történelmet, azok arra ítéltetnek, hogy megismételjék annak hibáit. A FIDESZ tényleg képes elkövetni újra azt a történelmi hibát, hogy a népek szabadságakaratával szembemenve egypártrendszeri diktatúrát vezet be egy komoly forradalmi hagyományokkal rendelkező országban? És most itt nem a fülkeforradalomra gondolok. Tényleg képesek egy olyan választási rendszert kiépíteni, amivel még demokratikus úton sem tudja majd a nép eltávolítani őket a hatalomból? Orbán Viktor 2006-ban puskaporszagot érzett, most nem érez? Sajnos egyre inkább az az érzés érlelődik elég sok emberben, hogy békés demonstrációk sorozata és a külföldi nyomás sem lesz képes dilettáns kormányunkat eltávolítani. De akkor mi marad? Aki a történelemből akar okulni, tudja jól, hogy egy akciót nálánál erősebb reakció követ a társadalmi folyamatok viszonyában. Aki lapozgatja a történelemkönyveket, az tudhatja, hogyan végezték a fasiszta és egyéb diktátorok. Mindannyian irtózunk belegondolni egy erőszakos forradalom képébe, de a FIDESZ egyre inkább kihívja maga ellen a sorsot, és állítja kényszerpályára hevesebb vérmérsékletű polgárait. A történelem tanulsága az, hogy a fasisztákat és diktátorokat így vagy úgy, de a nép elzavarta. A FIDESZ-nek jobb lenne minél hamarabb lekapni a polcról egy-két történelemkönyvet, és okulni belőlük.

    Orbán azt mondta, nem engedtük, hogy Bécs meg Moszkva dirigáljon nekünk, és azt sem fogjuk, hogy Brüsszel tegye ezt. Miből gondolja, hogy a nép engedni fogja, hogy ő dirigáljon majd neki?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (55 szavazatból)
  10. A Hitlerrel és Mussolinival való párhuzam mozgósító erejű, de szerintem nem annyira tanulságos, mint a Putyinnal és Erdogannal való összehasonlítás. Orbán beállt az illiberális demokrácia létrehozásának és működtetésének eurázsiai hatalomtechnikusai közé. Ezek az urak alkotmánysértő trükkökkel cselezik ki a fékként vagy ellensúlyként működő újraválaszthatósági korlátokat (lásd: Oroszország), a világi jelleget garantáló tisztikart (lásd:. Törökország), az alkotmánybíróságot, az államelnöki intézményt, a sajtót, a nemzeti bankot és a civiltársadalmi szervezeteket. (Lásd: Magyarország, Magyarország, Magyarország, és megint csak Magyarország) .
    .
    Lásd!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  11. Emlékeztető:
    *
    Emlékezz arra a VÁLASZTÁSI ÓRIÁSPLAKÁTra, amelyen ALULNÉZETBŐL FÉNYES BAKANCSBAN, ÁDER, ORBÁN, KÖVÉR és DEUTSCH MASÍROZTAK FELÉD – a járókelő felé úgy, hogy a talpuk is látszott és úgy érezted, hogy MINDJÁRT ELTAPOSNAK.
    Olvtársaim! Azt hiszem, a fiúk CÉLBA ÉRTEK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  12. Figyu !!!!!!!!!!!!!!!
    AUGUSZTA!!!!!

    Kíváló és csodálatra méltó az írásod.
    Remélem nem plágium.Bocs de azt írtad ,hogy a jugoszláv háború alattmég csak 6 éves voltál, így aztán számomra szokatlan ,hogy ilyen fiatalon ilyen éretten ,összeszedetten, és ilyen mély történelem tudással rendelkezz.
    Minden tiszteletem az ifjúságodé.Csak remélni merem, hogy nem vagy egyedül korosztályodban.Ha így van akkor van még remény.
    Egy nyugger inax.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  13. Iren irta “.Miért gondoljátok,hogy nem meri majd megtenni a hatalom?”

    arrol,hogy mit mer megtenni MAR MA ez a fasista bagazs arra alljon itt ami a mult heten tortent…

    A tortenet egy tatai /egyetlen/ TESCO aruhazban zajlott !!
    A parom latogatoban Tatan, es elment vasarolni a tescoba, a vasarlasa meghaladta az 50ezer azaz otvenezer Ft-ot ,mikor a penztaros meglatta a vegosszeget FELSZOLITOTTA a paromat ,hogy adja oda a szemelyi igazolvanyat a parom megkerdezte ,hogy milyen jogon ???
    A penztaros valasza – 50ezer Ft vasarlas felett EL KELL KERNI A SZEMELYI IGAZOLVANYT !!
    Kerdem En MILYEN JOGON miota hatosag a tesco ???
    A parom kozolte a penztarossal ,hogy neki NINCS szemelyi igazolvanya DE be tud mutatni egy canadai utlevelet ha ohalytja >>> nos erre a penztaros MAR NEM TARTOTT igenyt .
    A kerdesem : mi jogon es MIERT kert a tesco olyan dokumentumot amihez CSAK HATOSAGNAK VAN KOZE ????
    Micsoda torvenytelensegek /szerintem az / fordulnak elo egy vasarlas soran ???
    Ez a szemelyisegi jogok sarbatiprasa >>> mi koze egy teskonak ahhoz ,hogy X Y Z milyen osszegert vasarol ??? Honnet kap/ott/ erre felhatalmazast es MIERT ??????
    Mi ez kerem egy ujkori AVH ??? egy allitolag demokratikus orszagban ???
    Ez egy allamilag elrendelt ELLENORZES ??? >> APEH vagy KORMANYSZINTU ???
    vagy CSAK tesco privilegium ???
    Megvagyok DOBBENVE , hogy ilyen MA Magyarorszagon eloforduhat .
    Az allampolgarok ilyenteri ellenorze a HUMAN RIGHTS ele valo ,megerne egy peticiot a MAGYAR NEP EMBERI JOGAIERT !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Egy ifjúkori barátom (sajnos már elhunyt), aki a Belgrád-rakparti “révkapitányság” épületében dolgozott, állítólag magas beosztásban, már nyugdíjasként mesélte, hogy a Fidesz megalakulása idején mindenről tudtak, ami ott történt, mert az alakuló szervezet sok tagja volt információs kapcsolatban velük. A napokban kezembe került Dr (tényleg az) Kende Péter Az igazi Orbán című könyve, és abban ugyanezt olvastam. Eszembe jutottak barátom általam eddig dicsekvésnek gondolt szavai, és rájöttem, hogy az egész ügynökkérdés kulcsa a fityiszben van. Ők tudják egymásról, hogy kinek és mit jelentettek, és ez az összetartó erő a fityisz vezetői között. Kölcsönösen zsarolhatják egymást. Így a nagy vezir ,és egymás kezében vannak. A smici csak egyszerűen hitvány volt, ezek meg hitvány gazemberek. (III/III)Leendő elnökük is oszlopos tagja ennek a hitvány közösségnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. Auguszta, Köszi, hogy beidézted. nagyon egyetértek vele. Sok ++++ neked és annak aki ezt így megfogalmazta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. “Egy koleszos brancs országfoglalása” feliratú címlappal jelent meg ma a Hócipő.
    Teljes a koleszos bagázs, Áderrel lett teljes. :(
    A Hócipő 3. oldalán pedig ez a cím: “Orbán gyökerei”: (papcsák, kövér, bayer, papagájpéter, budai gy., kósa, selmeczi, lázár – direkt a kis kezdőbetű -.
    Azt hiszem, az EU-ban – ha nem számítjuk Magyarország egy főre eső bunkóit, “gyökereit” – összesen nincs ennyi gyökér, mint itt egy lapoldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. inax. Auguszta nem plagizált, idézőjeleket használt. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  18. Auguszta: Nem tudom, hogy kitől van az írás, amit bemásoltál, de fantasztikus. Köszönöm!
    Nem csak azért mert összeszedett, hiszen ilyent sokat olvastunk, hanem mert ezt egy 23 éves fiatalember írta, aki nyitott szemmel és nyitott szívvel él itt, e kis hazában.
    Ez az írás reményt ad, el tudja hitetni, hogy a fiatalok egy részét még nem tudta megmételyezni a fideszes eszme. Vannak olyanok akik látják, nem csak azt, hogy rossz úton járunk, hanem az összefüggéseket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. “párhuzamot vonhatunk Orbán Viktor és a FIDESZ , Adolf Hitler és a náci párt között.”
    Nemere István könyvébe Szerelmem Hitler (…1929-1945) , csak a neveket kell behelyettesíteni!
    A mostani forgatókönyv egyszer már lejátszódott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Van valakinek tipje, hogy a fantom blogok, generálják magukat.
    6-ból 8 lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. vente
    qise7yahoo.cn -el bővült

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Bíborka, csak az első mondat a 23 éves fiatalemberé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Vakondkereső Áder János lett Orbán jelöltje!!! Ha valaki nem pontosan értené!!!??? Amikor Sólyom Lászlót megválasztották a parlamentben, akkor a “titkos választás” első fordulójában valakik nem másként szavaztak a Fi(de)sz frakcióban, mint ahogyan Orbán “ukásza” volt!!! Ekkor mondotta Áder, hogy ki akarták ugratni a nyulat a bokorból, de “VAKONDOKAT találtak!!! És elrendelték, hogy a TITKOS (???) szavazáskor a Fi(de)sz frakció valamennyi tagjának be kell mutatnia a szavazó lapját, mielőtt azt az urnába dobják!!! TITKOS szavazás a magyar parlamentben “Áder módra”!!! Megjegyzésként!!! Ha egy titkos választáson (legyen az egy önkormányzati , vagy parlamenti választás!) a szavazó helységben csak a gyanú, vagy a látszat is fel merülhet, hogy MEGSÉRTIK A TITKOS SZAVAZÁS szabályait, azonnal fel kell függeszteni a titkos szavazás és jegyzőkönyvezni kell a történteket! Választási bűncselekmény történt, ugyanis!!!
    Szerinte ezért ILLIK az előnév Áderhez!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Auguszta,
    Az csak elgépelés lehet a cikkben, hogy 2007-es uniós csatlakozás, ugyanis 2004. a helyes évszám. Mivel történelmileg tájékozott aki ezt írta, nyilván csak melléütütt.
    Gondolom csupán azért Hitlerhez hasonlította Orbánt, mert az a legdurvább, legelrémisztőbb példa. Ugyanígy hasonlíthatott volna Sztálin, vagy Rákosi személyiségéhez, és az általuk kiépített rendszerekhez, de azoknak a kezdete nem világválság volt, és nem világégéssel végződtek. Amúgy meg minden diktatúrának hasonló a felépítése – egy karizmatikus diktátor magaköré gyűjti a slepjét, kialakítja egypárt rendszerét, és a nép nyomorából megszedik magukat.
    .
    Más! Csak úgy eszembe jutott olvasás közben, hogy a III. Birodalomból milyen sokan menekültek Dél-Amerikába vatikáni útlevéllel a nürnbergi elszámoltatás elől, pl Adolf Eichmann. A vatikáni útlevél a lényeg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Figyu!!!!!!!!!!!
    Auguszta!
    Az idéző jeleket elnéztem(4 dioptria) ennek ellenére a többit fentatom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. gera
    2012. április 18. szerda
    19:36
    A problémádhoz annyit tennék hozzá, hogy annak idején ismerősök szóltak, hogy ne használjak Tesco kártyát és semmilyen pontgyűjtő kártyát mert ezek az adatok mennek az APEH felé ahol egy esetleges adóellenőrzésnél felhasználják ellened a hivatalos jövedelmed és az általad kimutatható vásárlásaid összefüggéseit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. gera,
    Készpénzes, vagy kártyás fizetésről volt szó? Kártyás fizetéskor bizonyos összeghatár fölött ellenőrzik a személyazonosságot, részint a kártyabirtokos pénzének védelmében, részint a bank, részint az üzlet gazdasági érdekei miatt. Nem azt mondom, hogy nem jogosak az összeesküvés elméletek, mivel nekem is megvannak a sajátjaim, de azért ne hallgasd el azt az alapadatot a töreténetből, hogy mivel fizetett a párod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. http://atv.hu/cikk/20120419_juhasz_oszkar_felkeszulten_haboruzna_a_zsidesz_rendorei_ellen?source=hirkereso

    Na most kell elindulni és tűzzel-vassal irtani a Juhász Oszkár féle tetveket meg a nácikat!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Tibor !!
    a parom keszpenzzel fizetett otthon SOHASEM hasznal kartyat
    NINCS magyar kartyaja mivel canadai allampolgar !!!
    biztos voltam abban ,hogy osszevetik az egyen jovedelmet a vasarlas mertekevel , mivel mikor azt mondta neki NINCS szemelyiigazolvanya “csak” egy canadai utlevele ,mar minggyyyyaaaa nem kollllottt mert hat ugyiiii mit kezdjen egy canadaival , azt NEM lehet szamonkerni …
    de HA te ugy gondolod ,hogy ez NEM torvenytelen akkor OTT a fejekben IS bibi van …
    En ha ITT 2 ezer $ keresek /ho es napi ezret koltok
    a kutyat SENEM erdekli ,hogy ezt mibol teszem …
    NA EZT HIJJJJAK DEMOKRACIANAK !!1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. gera,
    Nem velem van baj, de veled már annál inkább. Én csak a történet egy igen fontos momentumára kérdeztem rá, erre te támadólag válaszolsz.
    Bármilyen hihetetlen számodra, kanadai hitelkártyával is lehet fizetni Magyarországon, mint ahogy a magyar credit, és debit kártyák is használhatóak külföldön – nekem legalábbis sikerült már. Az cseppet sem zavar, ha a kártyacsalás kiküszöbölése miatt elkérik az igazolványomat (külföldön útlevelemet), mert az én érdekemet is szolgálja ez a procedúra.
    Készpénzes fizetésnél természetesen más a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Tisztelt (K)ader Janos doktorija es az adobevallasa rendben van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. “tudunk a pénzzel bánni”

    Fideszes pénzügyes leszedi a fáról, kiássa a földből, kiszűri a vízből. Aztán elbukja a tőzsdén, mert ahhoz nem ért. A tőzsdéhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor talajt fogott 2012. június 3. vasárnap

Áder még nem írja alá a médiatörvényt 2012. május 31. csütörtök

Áder sem spórol a hivatalán 2012. május 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos