Ronai and Ronai
AMERIKAI

Terjednek az okostelefonok 2012. április 15. vasárnap 1:00 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Terjednek az okostelefonok
Budapest – Más, konkrét feladatokra szakosodott eszközök használatát is befolyásolja az azokat helyettesíteni képes úgynevezett okos mobiltelefonok terjedése, derül ki az NRC Piackutató legfrissebb felméréséből.
.
A szombat reggel bemutatott adatok szerint 2012 első negyedévére a hazai internetes társadalmon belül – jórészt a karácsonyi ajándékozásoknak köszönhetően – 26-ról 34 százalékra nőtt az okostelefonnal rendelkezők aránya. A Kurucz Imre kutatási igazgató által ismertetett tanulmány biztosra veszi, hogy a növekvő trend nem törik meg: mind többen használnak majd okostelefont, és a használók egyre több élethelyzetben fordulnak a legnépszerűbb „kütyühöz”.
,
A felmérés kitér arra, hogy az okostelefonok terjedése más eszközök használatát is befolyásolja. A kutatási adatok azt mutatják, hogy az okostelefonok terjedésével párhuzamosan nemcsak a „butatelefonok” használóinak aránya csökken, hanem azoké is, akik zenelejátszót, digitális fényképezőgépet vagy GPS-készüléket használnak. A közvélemény-kutatók úgy látják, hogy a multifunkcionális mobilkészülék egyeseknél képes kiváltani más, csak meghatározott célra használható eszközöket.
.
Az NRC március végén 1000 internethasználó online megkérdezésével végzett felmérése alátámasztja ezt a feltételezést, írja Kurucz Imre. Az eredmények szerint ugyanis az okostelefon-tulajdonosok 60 százaléka szokott telefonjával zenét hallgatni, ráadásul minden második smartphone-használó vélekedik úgy, hogy a mobil teljes mértékben helyettesítheti az mp3-lejátszót. Fotózásra még többen – négyből hárman – használják okosmobiljukat, ez esetben azonban már sokkal mérsékeltebb az egyetértés azzal, hogy a telefon kiválthatja-e a fényképezőgépet: mindössze 12 százalékuk gondolja, hogy teljes mértékben, a többség ellenben legfeljebb néhány esetben látja a helyettesítés lehetőségét.
.
Hangsúlyozzák, hogy az okostelefon legjellemzőbb funkciója nem a zenehallgatás vagy a kamerahasználat, amire sok hagyományos mobil is képes, sokkal inkább wifin vagy mobil szélessávon keresztül történő internetezés. A smartphone-használók háromnegyede szokott internetezni a mobilján, ám még ebben a körben sem állítható, hogy a telefon átvette volna az első helyet a házon kívüli internethasználatban – teszik hozzá. Az okostelefonnal rendelkezők egynegyede gondolja csak úgy, hogy a mobiltelefon a mobilis netezés legideálisabb eszköze, a többiek valamilyen más eszközt választanának erre a célra.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Terjednek az okostelefonok, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Egyre közelebb a personal node koncepció – a mátrix előszobája. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. A szerkezeti elemek fejlődése szinte végtelen felhasználás lehetőségét
    kinálja. Ezeknél az áramkör megtervezése a leglényegesebb költségtényező.
    A többszázmilliós sorozatgyártás lehetősége megéri, hogy egy csipen minél
    tőbb funkció ellátására alkalmas áramköri elemek legyenek. Ezekből
    kialakitott számitógépek alkalmazhatósága szinte korlátlan lehetőséget
    kinál. ( akkor is számitógép, ha nem annak látszik, hanem – mondjuk – telefon!)
    Barátaim kérdezik: melyiket vegyem ?
    Visszakérdem: mire akarod használni? Azt hiszem ez a döntő!
    Személyi összeköttetésre és jegyzetfüzetszerű multimédiás alkamazásra kiváló.
    Ilyen eszköz eddig nem létezett ekkora tömegben. Nyilván az adott tipus
    behatárolja a használhatóság korlátait is. A használat minőségi követelményei
    is lényegesek. Vagyis nem lényegtelen milyen célból vásároltad meg.
    A kellően felkészültek részére a fejlődésük kiváló lehetőséget biztosithat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos