Ronai and Ronai
AMERIKAI

Görögország gyorsan felépíti a műszaki zárat 2012. április 2. hétfő 21:24 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Görögország gyorsan felépíti a műszaki zárat
Athén – Görögország gyorsan be fogja fejezni az illegális bevándorlók távoltartására szolgáló vitatott határkerítés megépítését, hiszen az országba érkező évi több tízezer ember veszélyezteti a társadalmi békét.
.
„Az építkezés rövidesen elkezdődik, és hamar be is fog fejeződni”, idézte összeállításában Mihálisz Kriszohoidisz görög polgári védelmi miniszter hétfői szavait az EUobserver című brüsszeli hírportál. A három méter magas kerítés a Törökország és Görögország közötti 12,5 kilométeres földsávra épül: a két ország közti szárazföldi határszakasz többi részét az Evrosz folyó alkotja. Szárazföldön Athén becslései szerint tavaly csaknem 130 ezer bevándorló lépett az ország területére.
.
A Brüsszelben nyilatkozó Kriszohoidisz kijelentette, hogy a fal „átmeneti megoldás”, amelynek „gyakorlati és szimbolikus jelentősége is van”. A miniszter elmondta, hogy az „arab tavasz” következtében megnövekedett bevándorlás, illetve a humanitárius válság negatív hatást gyakorol a görög társadalmi békére, amely ezáltal nem képes több külföldit befogadni. Kriszohoidisz megjegyezte azt is, hogy a súlyos gazdasági válsággal szembenéző Görögország nemrég fogadott el egy olyan közegészségügyi programot, amelynek keretében ellenőrzik a bevándorlók esetleges fertőző betegségeit.
.
A határkerítés nemzeti pénzből épül meg, miután az Európai Bizottság (EB) nemrég „értelmetlennek” minősítette a projektet – jegyezte meg a görög politikus.
.
Kriszohoidisz szavaira reagálva Cecilia Malmström uniós biztos úgy fogalmazott, hogy az Európai Bizottság nem tekintett prioritásként a fal megépítésére, amely nemzeti projektnek minősült.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Görögország gyorsan felépíti a műszaki zárat , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. A vasfüggöny sosem volt rentábilis vállalkozás – a lebontásából sem lett elegendő bevétel. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. De muzulmánokat valahogy csak távol kell tartani nem ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Ezt könnyen kijátszák egy kis alaguttal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. … megtanulnak repülni :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. A Fortress Europe nem lenne rossz elképzelés, amerikai mintára, mert hát ott is elég komoly kerítés van a mexikói határon, és nem ok nélkül. Kerítéssel viszont nem lehet mindent megoldani, inkább határokon belül kellene jobban odafigyelni, hogy ki mit csinál, mert úgy néz ki, jelenleg egy fasiszta államot is simán meg lehet valósítani Európa közepén, és ugyanígy meg lehetne egy radikális iszlám kalifátust is, ha valakiknek éppen arra támadna kedve. Gond még az is, hogy pont Görögország nem biztos, hogy sokáig az EU része lesz. Vajon mikor jön el az az idő, mikor a görög menekültek csónakkal nekiindulnak az olasz partoknak, mint anno Albániából. Vagy mikor lesz elegük az osztrákoknak, szlovákoknak a több százezer magyar menekültből?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. De azért Franciaország is kiakarná toloncolni a cigányokat, a német őslakók döntő többsége pedig ki nem állhatja a törököket. Mindenki a saját portáját felügyelje, én ne érdekelje, hogy a bevándorlókkal teli zsúfolt Brüsszel mit diktál olyan belügyekbe, amihez ténylegesen nincs semmi köze.

    A legértelmesebb megoldás persze az lenne, ha már elindulni se lenne nyomós érvük a bevándorlóknak, mert saját hazájába olyan életkörülmények alakulnának ki, amiért érdemes lehet a fenekén maradni. Ehhez mondjuk az kéne, hogy nem szabadna támogatni a korlátlan betelepülést Európába, hogy csak azok szerezhetnek állampolgárságot, akik ténylegesen munkavégzésre és nem szerencsét próbálva kerültek oda, na és persze kötelezővé tenni a potenciális befogadó ország kultúrájának, nyelvének és értékrendjének teljes elismerését, elkerülve a zárványként magába forduló párhuzamos társadalmak létrejöttét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Egy kerítésnek két oldala van. Egyik oldala a bent lakókat zárja el a külvilágtól. A másik a külvilágból érkezőket akadályozza meg a bejutásban. Mexikóból is mennyi bevándorló szeretne bejutni az USA-ba, mindig próbálkoznak majd. Nekem a vasfüggöny és a berlini fal jött be elsőnek a képről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Megtanulnak úszni, fellendül a csónak építési iparág.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Sajnos a migráció gazdasági kérdés.Támogatni kellene a szegény országok gazdaságát és oktatását hogy helyben maradhasson a képzet munkaerő.Görögország gazdasága romokban,a munkanélküliség az egekben,súlyosbítja a helyzetet a képzetlen bevándorlok sokasága.Mi a megoldás?Nem a műszaki zár ! A korrupció,az EU-n belüli gazdasági különbségek felszámolása,a korszerű technológiák alkalmazása.Ne akarjon ipari országgá válni egy mezőgazdasági ország.A sok állami alkalmazott leépítése és a mondva csinált juttatások megszüntetését végrehajtani.Érdekes a görög munkás Németországban mennyivel jobban dolgozik min otthon,tehát a munkamorálon is változtatni kellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Európát csukjuk be. Ez azt jelenti, hogy rakjuk rendbe az EU-t és utána nyissunk. Azaz a regiók lemaradását gátoljuk meg. Albániát fel kell hozni Hollandia szintjére. Regionális fejlődés, fejlesztés nélkül úgy néznénk ki a mint a szupranacionális Habsbur Birodalom: Fejell O-M rész ill. Balkán. A történelem már megmutatta, hogy nem járható út. Felzárkóztatási lépések nélkül az EU sem lehet hosszú életű, mert kelet egyre elégedetlenebb lesz a kialakult helyzettel, azzal, többek között azzal, hogy a kiírt pályázatok többségét német és francia cégek kapják. A másik probléma a szinte már céh jelleget öltött szabályozás. A harmadik probléma, hogy nincs kontrolja a kiutalt pénzeknek, ill. azok felhasználása csak a pénz eltüntetését szolgája és az EU versenyképességét nem növeli, azaz nem érték növelő. (Lásd Grazi árnyéktorony, vagy szerencsi kapu, stb.) Szóval, okos, értékteremtő, a tudomány eredményeit isfigyelembe vevő versenyképes beruházásokkal jöhet létre az a bizonyos “strong EU”. Ha ez a strong EU munkaerőt kíván, akkor aztán jöjjenek az emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szelektív nem törlesztők a görögök 2012. február 28. kedd | AN

Ahol még mindig divat a szélsőbaloldali terror 2012. február 26. vasárnap | Rákócza Richárd

Megállapodás a görög mentőcsomagról 2011. július 22. péntek | AN

Oszkó szerint Orbán sokat improvizál 2011. július 21. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos