Ronai and Ronai
AMERIKAI

Afganisztán nincs felkészülve a NATO távozására 2012. április 15. vasárnap 1:41 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Afganisztán nincs felkészülve a NATO távozására
Pozsony – Alexander Vershbow NATO főtitkárhelyettes szerint bár a NATO katonai erőinek Afganisztánból való folyamatos kivonásával és 2014 után a hatalom teljes átadásával számol, az ország ma még nincs felkészülve a szövetséges haderő távozására.
.
Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének amerikai főtitkárhelyettese mindezt szombaton Közép-Európa legjelentősebb kül- és biztonságpolitikai fórumán, a Pozsonyban zajló Globsec zárónapján nyilatkozta.
.
„Amennyiben a NATO úgy döntene, hogy holnap távozik (Afganisztánból), arra természetesen nincsenek felkészülve. De a NATO nem holnap távozik, hiszen kötelezettséget vállalt arra, hogy 2014-ig marad… Meggyőződésünk, hogy 2014 végén készek lesznek arra, hogy átvegyék a felelősséget”, közölte a NATO afganisztáni szerepvállalásával összefüggésben Alexander Vershbow. Hozzátette: a NATO 2014 után sem fordít hátat Afganisztánnak, a szervezet felkészült arra, hogy tartósan partnere legyen az országnak.
.
Alexander Vershbow rámutatott: az afgán biztonsági erők jelenleg a biztonsági műveletek mintegy 40 százalékát látják el önerőből a saját területeiken. Hozzátette: az afgán biztonsági erők maguk is képesek az új katonák kiképzésére.
.
„Úgy gondolom, hatalmas előrelépésnek vagyunk tanúi az afgán biztonsági erők közel 350 ezer főre való fejlesztése terén”, jelentette ki Vershbow. Rámutatott: ezen a téren egyidejűleg figyelhető meg minőségi és mennyiségbeli javulás. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének, a tagországaival szembeni elvárásai kapcsán hozzátette: a NATO 2014 után is elvárja tagországaitól, hogy anyagilag támogassák az afgán erők fejlesztését.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Afganisztán nincs felkészülve a NATO távozására, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Amit tíz év alatt nem sikerült, az a maradék 2 év alatt se fog, kedves Amerika. Legyőztek Téged és a NATO-t a hegyekben bujkáló, az afgán rendőrség és katonaság sorai közé beférkőzött Talibán, és Ti még hajlandók vagytok ezt tovább rontani azzal, hogy egy közönséges tolvajt emeltettek és tartotok a mai napig hatalomba, akinek befolyása gyakorlatilag nem lépi át Kabul határát, mert a több száz éves hadúri megosztottságot nem akartátok felszámolni, és nem akartatok valódi, értelmes vezetőt keresni. Az afgánok tisztába vannak az elképesztő korrupcióval és a súlyos bizonytalansággal, számos állampolgáruk kész lenne ezért politikai pályafutást is vállalni, ami a magánhadsereges kiskirályok és a vérszomjas terroristák miatt nem egy hosszan tartható életpályamodell arra felé. De mit is vártunk a “Birodalmak temetője” címet viselő területről, nemde?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  2. Amit itt tudni kell azt mi tudjuk. Minden tudás alapja az angol. Akinek
    az nem megy az pedig keveri a szezont és a fazont.
    http://www.charlierose.com/view/interview/12281

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Nagy tapasztalattal rendelkezünk mint világhatalom, háboru és békében. Mi irtuk a 20-ik század történelmét. Nincs szükségünk Magyarul tanácsokra. Tanácsot adhatunk Magyarországnak. Ha nem akarnak úgy járni mint Pakisztán, akkor Orbánnak menni kell. Ez pedig úgy lehetséges ha egyre jobban romlik Mo.-n a gazdaság. Egyre nehezeb lesz neki hazudozni. Rashid fejentalálta a szöget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. “…Orbánnak menni kell. Ez pedig úgy lehetséges ha egyre jobban romlik Mo.-n a gazdaság…”

    - Sajnos, téves.

    MInnél sz…rabb magyarstzán helyzete, népvezérei és népe alpári ostobasága miatt, a nép nagy része annál jobban fog ordítani:

    Az idegenek, meg a zsidókok a felelősek mindenért, meg az ájemef, amelyik nem ad pénzt, pedig az lenne a kötelessége!

    Az átlagmagyar mindig is meg volt (és meg van) győződve saját tévedhetetlenségéről, zsenialitásáról. Még ha analfabéta, érzelmi- értelmi defekthalmaz, akkor is, sőt, akkor csak igazán.

    Így pedig, bármi baj van, azért az Idegenek a felelősek.

    Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  5. Ami pedig a magyar szerepvállalást illeti a katonai missziókban, csodálkozok a NATO és a zusákok türelmén, hogy nem vágták még ki a francba magyarsztánt a szövetségből.

    Kálmán Károly százados neve ismerős valakinek itt?

    http://www.viddler.com/v/a320aec4

    Nála jobban senki nem magyarázza el, miért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  6. Én tisztába vagyok ezzel. Mikor ott megtudják hogy valaki nyugatrol ir vagy az USA-bol egy forumon, rögtön hülye és nemtud Magyarul. Orbán ugyanezt teszi az unioval. Azért az ottani hülyék is tanulnak majd nehezen. Az élet nehezen tanit. Elösször adja a vizsgát aztán a leckét, vagy valami ilyesmit.;))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Nem tudom miert kellett le-szolni ezt a hozzaszolast,hacsak nem azert mert igaz minden amit animebj irt
    Az Usa olbetett kezzel nezte vegig Manszur megoleteset,aki a legeselyesebb lett volna Karzai helyett.Manszur akit a:”nep hercegenek|” nevezett az az afgan neptomeg aki tenyleg valami normalisabb eletet akart,meghalt az utolso percben.Evekig ellatta az amerikai hirszolgalatot adatokkal a talibokkal kapcsolatban.Mikor megtudak,hogy merenylet keszult ellene,hagytak…
    A mai napig nem lehet tudni,hogy miert?…..
    Szoval ismerjuk mar be,hogy Irak es Afganisztan nem sikerult….
    Mert Irant kellett volna ilyen vehemenciaval eltaposni…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. “Nem tudom miert kellett le-szolni ezt a hozzaszolast,hacsak nem azert mert igaz minden amit animebj irt”
    Pontosan azért Fringe mert sok hülyeségt irt, akár csak te. A CIA hirszolgálatnak dolgozni mindig veszélyes volt. Ki volt ez a Manszur, talán Mansur Naderi, mert õ ott csak egy kissebséget képviselt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Nem értelek bennetek. Miért olyan nehéz belátni, hogy az afganisztáni demokrácia halva született ötlet, amelyet nemcsak a hidegháborús mentalitást követő, egy “erős embert” hatalomba jutatotó Amerika, hanem maga az ország is bebizonyított. A Talibánnal együtt a haduraknak is oda kellett volna sózni, de mivel 9/11 után az elnök belső köre eldöntötte, hogy a terrortámadás örve alatt megszabadulnak a kényelmetlenné vált iraki zsarnoktól, nem kaptak elég embert és egyéb támogatást rá, utólag, a megszállás biztosításával pedig már nincs értelme újrakezdeni a harcokat, hanem szövetségesek kell keresni azon az elátkozott vidéken. Pá év, és gyakorlatilag győztesen vonulnak majd be Kabulba a tálibok, elzavarják és/vagy lemészárolják a korábbi megszállókkal közösködő családokat, majd visszatérnek a lehető legkeményebb saría törvénykezésre, miközben természetesen újfent terrorbázissá alakítják át az egész országot. Ehhez nem kell jóstehetség, csak egy marék pesszimizmussal kevert realitásérzék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Mi azt már tudjuk hogy Afganisztán soha nem lessz Svájc. Az hogy a hatalmat átvegye a talibán és terrorbázis legyen ott nem engedjük meg. Megkell oldani problémájukat, mert örökké lesznek baszogatva. Minket nem gyöztek le, meg nem is tudnak. Erröl folynak a tárgyalások 2014-ig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Afganisztán lakossága ma becslés szerint megközelíti a negyvenmilliót. Ebből körülbelül 35 millió a talibánt támogatók száma. Ide tartoznak azok is akik látszólag a jelenlegi hatalmat támogatják, de alig várják hogy a megszállók kivonuljanak, akkor azonnal a másik oldalra állnak. Úgy, ahogy az oroszok kivonulása után történt. Kár egy fillért is a helyi rendfenntartó erőkre áldozni. Azok kb. annyit érnek, mint az ott szolgáló, harci bevetésre alkalmatlan kiképzetlen magyar katonák és parancsnokaik. Vagy még annyit sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Az ott szolgáló katonáink értéke – Orbánéknak ennyit ér – ebből is mérhető:
    http://hirek.msn.mainap.hu/kulfold/hibas-geppuskaval-harcoltak-a-magyarok-afganisztanban-13080/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. A talibánoknak támogatása ott jóformán annyi, mint Sadam Hussein támogatása volt. Nemkellenek ök ott a frásznak se. Egyszerüen ök nem kivánatossak ott és ezt ök is tudják. Mulah Omar keresett minket az egyezkedésre és nem forditva. Mikor Pakisztánbol kilesznek dobva, mivel ott se kellenek, akkor majd szeretnének valami szerepet betölteni. Erröl folynak a tágyalások. Megoldodnak a problémák miután mi távozunk, mert béke nem lessz nekik azt megigérjük. Pakisztán azért adott nekik szállást, mert szerepet akar náluk. Ez viszont változni fog ha mi kimegyünk. Nélkülünk ott nem lehet béke. Mindenki észhez tér majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  14. Azért az a kivonulás nem lesz ám teljes kivonulás…

    Egészen biztos, hogy elitkommandós egységek maradnak, és ölik majd a siatagi majmokat, ha erre lesz szükség. És a drone- támadások is maradnak.

    “….Megoldodnak a problémák miután mi távozunk, mert béke nem lessz nekik azt megigérjük…”

    - Nem lesz, az biztos, lásd fentebb, miért. A féregirtás folytatódni fog, és így van jól; azt a szemetet nem szabad még egyszer kiengedni onnan, nem szabad engedni, hogy még egyszer rászabaduljanak a civilizációra.

    “…akik látszólag a jelenlegi hatalmat támogatják, de alig várják hogy a megszállók kivonuljanak, akkor azonnal a másik oldalra állnak…”

    - Sajnos igen… oda állnak, ahonnan több narkót, több rabszolgát kaphatnak. Ahhoz a bandavezérhez, vagy hatalomhoz – már ha ez utóbbi bármiért is szóba áll velük, ahogy a zusákok is tették.

    Még jó, hogy ezt tették… de azt tartsa észben mindenki, hogy itt a zusákok nem a “jó” és a “rossz” között választhatott, hanem a rossz, a rosszabb, és a legrosszabb között.

    Jó megoldás itt nem volt, nem is lesz.

    “…Kár egy fillért is a helyi rendfenntartó erőkre áldozni. Azok kb. annyit érnek, mint az ott szolgáló, harci bevetésre alkalmatlan kiképzetlen magyar katonák és parancsnokaik…”

    - Egy kevés, jól képzett, tökös magyar elitkatonától eltekintve, sajnos, ez is igaz. Jaj, de mennyire…

    Az egész trágya magyar honvédség pontosan olyan korrupt szemét, amilyen az ország, de ez a belinkelt riportból alighanem világosan lejön. Ha meg valaki személyesen is megtapasztalhatta mindezt… :(

    “…Afganisztán lakossága ma becslés szerint megközelíti a negyvenmilliót. Ebből körülbelül 35 millió a talibánt támogatók száma…”

    - Itt viszont a mondat első része téves (nem létezik 40 milliós becslés, 23 viszont igen, tessék az ENSZ vagy a CIA Factbook illetékes oldalait olvasni), a második fele pedig ismeretlen.

    Nem tudjuk, hozzávetőleg sem, mennyi támogatja a talibánt, és/vagy a szalafistákat.

    Jó sok, az biztos, de ezt még megbecsülni sem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  15. Az hogy ennyit költöttünk ott azért volt, mert a katonaság azt állitota Obamanak hogy ott tudnak gyözni. Obama pedig nem akart ugy kinézni hogy elveszti a háborut mert a katonaságot nem támogatja. Nemlehet gyözni ha Pakisztán ad nekik szállást és támogatást. Binladent is titokban kellet elintézni, mert Pakisztán nem volt megbizható. Pakisztánt a katonaság irányitja és rosszul. Szomszédjai ellenségek és nem mennek semmire. Amit ott tudni kell azt mi tudjuk. Hogy volt, mit és miért azzal tisztába vagyunk. Hogy lessz az attol függ hogy észhez akarnak e térni. Olcsóbban is folytathatjuk ezt a háborut. Pakisztán meg Afganisztán is minket fej. Ha ez megszünik, akkor nekik kell intézkedni, de azért meglessz szabva hogy és merre nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. Obama ,te goreny barom
    Vagy nem tudsz olvasni vagy ertelmed a nullaval egyenlo.
    Ami Afganisztant es Irakot illetti egy teljes katonai es politikai remalom,ahol semmi nem sikerult.
    Miert kell ezt leminuszolni te idiota,kozben ugyanazt irod csak zoldben.
    Az egyetlen amit tevedtem az nem Manszur hanem Maszud volt a neve es az egyetlen afgan aki valoban akart valami valtozasr es kiszolgalta az Usa-t,akik kihasznaltak es hagytak hogy lemaszaroljak az emberievel egyutt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  17. “…Ami Afganisztant es Irakot illetti egy teljes katonai es politikai remalom,ahol semmi nem sikerult….”

    - Egy tömeggyilkos diktátor eltakarítása, aki folyamatos fenyegetést jelentett az összes szomszédjára (irak)

    - Minden idők egyik leggyilkosabb nemzetközi terrorszervezetének legyilkolása, megsemmisítése (afg – talibán);

    - A nemzetközi tömeggyilkos iszlámnáci terrorháború áthelyezése az ellenség területére (afg, irak, paki)

    - Egymástól függetlenül újraszerveződő, gyilkos bandák helyben tartása

    - Mindezek hozadékaként az euro- atlanti területeken működő iszlamista gengek egyre komolyabb ellehetetlenítése, forrásaik elvágása.

    Teljes kudarc, mi?

    Nem tudom, mennyiszer kell még ezt leírni a félanalfabéta, USA- gyűlölő s…ggfejeknek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  18. “…Az egyetlen amit tevedtem az nem Manszur hanem Maszud volt a neve…”

    - Meg gyakorlatilag minden másban is tévedsz, mint mindig.

    Ezt a bandavezért rivális bandatagok ölték meg egy személye ellen szóló öngyilkos merényletben, 2001.09.09- én. Európai TV riporternek adták ki magukat, így kerültek testközelbe.

    De ez is nyilván a gonoszterroristaönmerénylőhazug Zusákok hibája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. Obama hozzászóló bitorolja az elnök nevét. Ha nem tudnánk, hogy a valódi Obama nem beszél magyarul, azt lehetne hinni, hogy beregisztrált ide. Viszont ő csak néhány éve tudja, hogy ő egy “barack”:
    http://nol.hu/kulfold/egy_magyar_diak_felvilagositotta_obamat_nevenek_magyar_jelenteserol
    Más fórumban amúgy találkoztam Mátyás király nevű nickkel is, de más hírességek is szerepelnek regisztráltként. Én ásványnéven futok, az nem zavar senkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Én Kristóf Bálint vagyok, csak a nick-em Obama. Az ami sikerült idáig az binladen és az alquaeda vezérkar kinyirása. A második seggfej még bujkál, de meglessz. A modern komunikációt nem merik használlni, mert már ismerjük a taktikákat és mi is megtudjuk csinálni amit õk. Nem bizhatnak egymásban. Begerjedtek mikor lehugyoztuk halotjaikat és a koránt a W.C.-be meg a szemétbe dobtuk. Binladen szájába hugyoztunk és elbucsuztattuk. Ennyit idáig elértünk. Aki velünk békét akar kötni azzal tárgyalunk és aki nem az ellen harcolunk. Ezeket a öngyilkosokat nem lehet észhez téritteni, de ahogy lehet korlátozzuk öket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. “…ahogy lehet korlátozzuk öket….”

    - Erre a legjobb módszer, hogy a háborút át kell tenni az ő területeikre.

    Vagyis, az, amit az euro- atlanti haderők (szóval, nem csak a Zusákok!!!) el is értek afg- ban és irakban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  22. Igen ez szerintem is logikus, és ebben egyetértek Bush-al. A háborut átkell tenni nekik. Aztán meg olcsób megoldásokat találni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Euro- atlanti haderők, vagyis az USA hadsereg, mert nékülünk csak lotusz van és nagy pofa. Mi buktattuk meg kadafit, mert a Nato ma csak egy csóro alakulat. Tölünk vették az amuniciót, mert még az se volt nekik. Ha mi nem lennénk akkor már Putin dirigálna k.euban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Eldrad! Te igen kedves jotet lelek!

    Semmiben nem tevedek.Maszud igenis az egyetlen afgan aki mindenben kiszolgalta az Usa-t, jutalma az lett,hogy hagytak megolni.
    Erdekes modon Neked es haverjaidnak az USa az a tokeletes,nem tevednek,mindenben igazuk van etc etc.
    Nem vagy kepes felfogni amikor mar az irani topikokban vitaztunk,hogy az USA mindig csak a sajat erdekeben fog cslekedni,nem ott segit ahol kell,hanem mindig oda nyul be ahova nem kene…miert nem Irant rohantak le ,mert azt kellett volna tenni mar 30 evvel ezelott….
    Gondolod Obama majd megvedi Izraelt? Mert Obama annak ellenere,hogy korbe volt es van veve zsido politikusokkal,majd rohan segiteni?
    Majd huzni fogja az idot,es a z zsido politikus aki kiszolgalja Obamat az egy gerinctelen szemet……
    Probaljal mar tudomasul venni olyan velemenyeket is amik nem egyeznek a teddel.Azert mert valaki biralja az USat vagy ahogy Te irod a Te infantilis mododban “zusakok”az meg nem jeleti,hogy gyulolet.Egyebkent az a makacs ,beteges szuklatokoruseg ami Beloled arad,az elkepeszto…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  25. Ja meg valami amikor megoltek Maszudot ,ra ket napra tortent sep/11 ezen meg senki nem gondolkodott el?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  26. “…Semmiben nem tevedek.Maszud igenis az egyetlen afgan aki mindenben kiszolgalta az Usa-t, jutalma az lett,hogy hagytak megolni….”

    - Nem ez volt a tévedés tárgya, hanem hogy a Zusákok “odadobták” Maszudot.

    Ha másképp értelmezted a beírásom, idézd, hol vontam én kétségbe, hogy “..Maszud igenis az egyetlen afgan aki mindenben kiszolgalta az Usa-t…”! ???

    Piciapám, azért az nem semmi szövegértelmezési probléma, hogy leírod:

    - Maszudot odadobták a zusákok a zellenségnek,

    erre én:

    - Téves, mert egy rivális banda merényelte meg, így halt meg, erre te:

    - Nem tévedsz, mert Maszud igenis az egyetlen afgan aki mindenben kiszolgalta az Usa-t…

    WTF???

    De akkor még egyszer:

    - Nem “dobták” sehová, Maszud egy rivális geng merényletének lett áldozata.

    A többi, amit itt írtál ebben a részben, nem érdemes az elolvasásra, mert a kiindulópont eleve téves, és valószínűsíthetően a szokásos, ezerszer cáfolt, falhoz állított, darabokra szedett őrült hülyeségeid tolod megint ide.

    “…Ja meg valami amikor megoltek Maszudot ,ra ket napra tortent sep/11 ezen meg senki nem gondolkodott el?…”

    - De.

    Két nappal azelőtt történt.

    Én meg rendszeresen találok 9/11 – re végződő számkódokat az áruház termékein, ahol dolgozok. Komolyan! EZ NEM LEHET VÉLETLEN!!!

    De ha te ennél többet vélsz felfedezni ebben, kérjük, oszd meg velünk nyilván komolyan alátámasztott, cáfolhatatlan, logikus összeesküvés- elméleted ezzel kapcsolatban!

    Na… akkor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. “Semmiben nem tevedek. Maszud igenis az egyetlen afgan aki mindenben kiszolgalta az Usa-t. Ja meg valami amikor megoltek Maszudot bla, bla, bla…”

    Sok Maszudot megöltek ott. Ez egy olyan név ott mint Jancsi és azok az USA-bol élnek már 10 éve. Minket kiszolgálnak. Mi volt a teljes neve ?

    “Nem vagy kepes felfogni amikor mar az irani topikokban vitaztunk,hogy az USA mindig csak a sajat erdekeben fog cslekedni,nem ott segit ahol kell,hanem mindig oda nyul be ahova nem kene…”

    Érdekes megállapitás ez. Megbuktattuk a Szu-t, egyesitettük Eu.-t, Megnyertük a Balkán háborut és a terroristákat is mi korlátozzuk.

    “miert nem Irant rohantak le ,mert azt kellett volna tenni mar 30 evvel ezelott….”

    Azért mert az egy nagy butaság lenne. Ez pont ami egyesitené a muzulmánokat. Nicsak az amcsik megint egy muzulmán országot rohantak le.

    “Gondolod Obama majd megvedi Izraelt? Mert Obama annak ellenere,hogy korbe volt es van veve zsido politikusokkal,majd rohan segiteni? Majd huzni fogja az idot,es a z zsido politikus aki kiszolgalja Obamat az egy gerinctelen szemet……”

    Pontosan jól csinálom, mert nem követem el ajánlott butaságaidat.

    “Probaljal mar tudomasul venni olyan velemenyeket is amik nem egyeznek a teddel.Azert mert valaki biralja az USat vagy ahogy Te irod a Te infantilis mododban “zusakok”az meg nem jeleti,hogy yulolet.Egyebkent az a makacs ,beteges szuklatokoruseg ami Beloled arad,az elkepeszto…..”

    Nocsak nézz akkor a tükörbe és köpködd le magad. Az se ártana ha megtanulnád az abc-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  28. Obama:

    - Az a Maszud az Ahmed Shah Maszud volt, és valóban, szilárdan USA szövetségesnek számított. Más kérdés, hogy adott alkalommal azonnal hátba támadja a zusákokat, alighanem – jó sivatagi majom szokás szerint.

    “…irán megtámadása… egyesitené a muzulmánokat. Nicsak az amcsik megint egy muzulmán országot rohantak le…”

    - Ebben viszont tévedsz, erre nagyon komoly bizonyítékok vannak.

    Kezdve azzal, hogy Szíriát leszámítva mindenki gyűlöli iránt, és fél egy iráni támadástól (ami nuke is lehet majd). Irán örökös háborús fenyegetései (nem csak Izrael, hanem az összes nem tizenkettes siita diktatúra ellen!!!), valamint vallási tébolya, melyet szintén exportálni akar az egész arab- iszlám világba, megteszi a hatását.

    Senki nem akar az ajatollahok uralma alatt élni, egy arab királyi család sem akarja, hogy irán nekik menjen.

    Nagyon fontos még, hogy irán, ha tehetné, az összes környező arab olajkirályságot lerohanná – na, az a háború tényleg a zolajért menne. Ugyanezt tette szaddam husszein is, valagba is lett rúgva, ahogy kellett.

    Szóval; irán rommá verését Szíriát, és a libaoni faszbollahot leszámítva mindenki ordító lelkesedéssel fogadná.

    A fing- le nevezetű kreatúrában pedig az a nagyszerű, ami a többi, hozzá hasonló agyamputáltban is; nulla tudása van, marhaságokat ír, de nekünk ordít, hogy nézzünk má utánna, olvassunk már el ezt- azt, meg ilyenek.

    Két értelmes mondatot nem tudd leírni, minden szavában helyesírási hiba van, de majd ő megmondja.

    Engem pl. verekedni hívott, agyon akart verni, át akart ugrani kontinenseket, hogy megtaláljon és végezzen velemi (így írta, komolyan!!!), aztán, mikor csak annyit kérdeztem, mégis, hova kellene mennem, sértett hőbörgés volt a válasz.

    Értelmesen képtelenség vele társalogni, rögeszméihez vallásos jellegű hisztériával ragaszkodik, beteges USA- gyűlölő, tudása nulla.

    Így állj le vele kommunikálni; ez alighanem elmebeteg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. Ahmad Shah Massoud egy célpont volt az ellenzéknek. Két öngyilkos bombázó áldozata lett. Nehéz ilyesmi ellen védekezni. Ez illusztrálja hogy fing mennyire zavaros felfogásban és véleményekben. Karzai maga is örülhet hogy idáig meguszta. Azt hogy Iránt butaság lenne megtámadni és Obama taktikája ésszerü, világos azoknak akik tisztában vannak a helyzettel. Ezt elmagyarázta az elismert Pakisztáni ujságiró interjun amit megadtam. Magyarul csak mindig azt tudják amit nekik leforditanak és amit kotyvasztanak beteg elméjükkel. Iránnak megvan szabva hogy mit tehet és meglessz támadva ha azt nem tartsa be. Ez Obama taktikája és szakértök ezt ésszerünek tartják. Izrael szélsöségesek szófosását pedig veszélyesnek tartsák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. obama:

    - Azért magyar nyelven is vannak kitűnő anyagok erre, pl. Nógrádi György, Kiss Álmos Péter, Rostoványi Zsolt, stb. cikkei, könyvei. De ott van pl. a Second Draft szakmai weboldal, amit profi újságírók szerkesztenek, és pár éve magyar feliratozással is fut.

    Nem az a baj, hogy nincs erre anyag magyarul, hanem hogy a legtöbb “ember” funkcionális analfabéta, és/vagy vallásos szinten rögeszmés, ezért képtelenek olyan szöveget elolvasni és értelmezni, amikét- három tőmondatból álló sornál több.

    Az meg elég karcsú… de látod, valamiért mégis úgy gondolják, ők a Tudás Letéteményesei.

    Ez annyira tipikusan magyar jelenség… minél alpáribb ostoba valaki, annál agresszívabb mindenkivel szemben, aki több nála, és valamiért annál jobba szükségét érzi, hogy nem létező tudását világgá bőgje.

    Hihetetlen, de így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

2014 után: utóvéd Afganisztánban 2012. október 21. vasárnap | AN

Allen tábornok az európai NATO élén 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos