Ronai and Ronai
AMERIKAI

Irán: „Megépítjük a drón másolatát” 2012. április 22. vasárnap 15:50 | AN Forrás: AFP

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Irán: „Megépítjük a drón másolatát”
Washington/Teherán – Az iráni fegyveres erők egy magas rangú parancsnoka szerint hazája képes lemásolni azt a pilóta nélküli amerikai kémrepülőgépet, amely még tavaly ért földet Irán területén, így az iszlamista rendszer kezébe került.
.
A drónról az Egyesült Államok azt állította, afgán területen végzett kémtevékenységet, eközben elromlott, ezért sodródott át iráni területre, majd ért ott földet. A hivatalos iráni verzió szerint viszont a szerkezet eleve Irán felett kémkedett, és az iráni cyberhadviselés nagy diadala, hogy képes volt azt távirányítással a földre kényszeríteni.
.
Ámir Ali Hádzsizáde tábornok, aki a Forradalmi Gárdán belül a légügyi és űrkutatásokat felügyeli, a félhivatalos Mehr hírügynökségnek nyilatkozott most úgy, hogy szakértőik képesek felszínre hozni valamennyi adatot a tavaly decemberben iráni kézre került amerikai RQ-170 Sentinel gép memóriájából.
.
Az Egyesült Államok hivatalosan elismerte a gép elveszítését, korábban azonban azt állította, bízik abban, hogy az irániak nem fognak tudni mit kezdeni vele, miután nem rendelkeznek az ehhez szükséges technológiával, valamint az ellenséges területek felett működő drónoknál eleve korlátozzák a fedélzeten lévő adatokat és technológiákat egyaránt, felkészülve épp arra az esetre, ha a gép avatatlan kézbe kerülne.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Irán: „Megépítjük a drón másolatát”, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Na ja, azt a néhány ezer mérnökévet, ami be van épülve a drónba tényleg gyerekjáték az adatokból visszafejteni. hihihi ! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  2. Nem az iraniak epitik meg a repulogepet hanem a kinaiak . Az iraniaknak van egy megallapoasuk veluk miszerint szabadon vizsgalhatjak a technologiat de a masolatot iranban kell megepiteni.

    Innen a fene nagy magabiztossag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  3. ubul
    A kínaiaknak meg párthatározat van a másolásra, vagy nem? :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Ja, hamarosan letarolják a drónpiacot is az olcsó koppintásaikkal.
    A gyerekek is sárkányrepülő helyett kínai drónokat fognak eregetni:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  5. Ha nincs megfelelő tudásuk a tökéletes lemásoláshoz, akkor nem sok siker lesz a fejlesztés. De ha a kínaiak is beszállnak (miért ne szállnának, mikor mindenki tudja, hogy ipari kémkedéssel vagy zsarolással úgy nyúlja le a technológiákat a Nyugattól, mint ahogy egykor a Szovjetunió tette), akkor bármi megtörténhet.

    Jobb lenne, ha az iráni nép lépne, mert azután hiába is átkozza a nyugati hatalmakat a háború miatt, amikor neki is lett volna lehetősége megszabadulni az iszlámfaszista rezsimtől. Persze ott van még az “izraeli módszer”, azaz a célzott merénylet az iráni tudósok, kutatók ellen, ebben a Moszad nagy tapasztalattal rendelkezik, igaz, nem is a drón atomozná le az országát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  6. “…Az iráni fegyveres erők egy magas rangú parancsnoka szerint hazája képes lemásolni azt a pilóta nélküli amerikai kémrepülőgépet…”

    - Aha… biztos.

    Két éve még csak egy, hatvanas évek elejének brit és amerikai kísérleti robotrepülőinek szintjén tudtak ilyesmit előállítani, azt is az “iráni csúcstechnika” totális bevetésével.

    Most meg már a hipermodern amerikai gépet (ami azért képes hajtóműleállást is produkálni) fogják gyártani, mint a kolbászt…

    Nem is beszélve a gyerekcipőben járó iráni kiber- és hi- tech irányítási technológiáról, mely egy ilyen eszközhöz nélkülözhetetlen…

    Hagyjuk már.

    Kínaira ugyanez érvényes; fejlettebb, mint az iráni, de semmit nem tud előállítani, ami jobb lenne, mint a 25 – 30 évvel ezelőtti euro- atlanti csúcstechnika.

    A 25- 30 évvel ezelőtti, OK?

    Azzal meg ugyanúgy nem fognak tudni “másolni” lófüttyöt sem, ahogy egy bizonyíthatóan működőképes lopakodót nem tudtak eddig produkálni. De mondom megint, ez csak a hardware része, a software is ugyanilyen fontos.

    És itt sem mutat semmi arra, hogy Kína élmotoros lenne ebben.

    Iránt meg hagyjuk, az egy szánalom a köbön. De akkor is veszélyes, mert hát az AK 47 ugye, egy elavult fegyver, de azért nem adnánk oda egy komplexusos, egész világra haragos, nyomoronc külsejű- lelkületű aberrált kölöknek, ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  7. Gondolom, megint csak azért mínuszoltok, mert fáj az igazság. Irán az USA-val egyre barátságtalanabb Kínát könnyen megnyerheti magának arra, hogy működőképes drónrepülőt tudjon készíteni. Persze ezt terrorizmusra soha nem fogja használni, arra van több száz ha nem ezer Hamasz/Hezbollah vagy más terrorszervezet fanatikus tagja, sem pedig a közeli országokban állomásozó NATO-erőkkel szemben, hiszen azok hamarosan úgy is átadják a helyüket a káosznak vagy a korábbi ellenségeiknek, de a honvédelemben már igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  8. De nézzétek már azt a Zusákok zászlót ott a háttérben… :)

    És állami hivatalokban is ugyanígy van ábrázolva iránban, pl. az iráni külügy előtt ez van odafestve a bejárati kapu elé, hogy ha valaki bemegy, rá tudjon lépni… De láttam már ilyen “kiállítást” is híradóban, iránból. Szánalmas, komolyan.

    Szánalmas, de egyben egy nagyon gonosz, és nagyon hülye gyerek szintjének megfelelő hiszti is.

    Vagy inkább ribanchiszti.

    Ilyen marhaságokkal hergelik magukat az iszlámnácik, nem csoda, ha örök vesztesek maradnak mindenben, főleg a hadviselésben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  9. De ez sem jobb:

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4219682,00.html

    - Iszlámnáci ribanchiszti ez is.

    Jók kitoltak a koszos zsidókokkal, mi? Megmutatták nekik!

    Főleg, hogy ezt a mennyiséget Izrael nemsokára teljes egészében saját kitermelésből fogja fedezni, mondjuk, ezt eredetileg exportra szánták volna, de így… na, mindegy.

    Egyiptom ezzel megfosztotta magát egyik legstabilabb és legnagyobb jövedelemforrásától, gratulálunk. És még boldogok is!

    Jaj, de bolondok ezek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  10. Jó jó.
    De miért ?
    Sem Iránnak , sem pedig Kínának nincs globális műholdas távközlési , távmérési és pozicionáló műholda hálózata.
    A kontinenseken átívelő felszíni ráditechnikai csapatokról nem is beszélve.
    Annélkül meg az egész csak egy méregdrága kamerával ellátott repülőmodell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Azzé van a stilizált amerikai zászló a képen , ( régebbin meg pokróc volt alul ) hogy el legyen takarva a gép roncsolt alja , amint hordókra van állítva.
    Gondolom beeshetett valami szántásba és kissé elkopott az alja neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. Geyza
    2012. április 24. kedd
    02:30

    - Ez a sok hülyét nem érdekli, át se gondolják az ilyesmit.

    Szerintük elég a lopakodót, vagy egyéb, hi- tech eszközt csak úgy (hogy???) megépíteni, és akkor már az megy is magától.

    Globális műholdas távközlési , távmérési és pozicionáló műholdas hálózat? Kibervédelem? Megfelelő üzemeltetési háttérintézmények? Alighanem több ezer mérnökév, ami egy ilyen gépben benne van? hatvan éves tapasztalat lopakodótechnológia fejlesztésében?

    Ugyan, minek az, majd kína megépít mindent! Legkorszerűbb eszközeik is le vannak maradva vagy 30 évvel az igazi élvonaltól, a lopakodótechnológia még meg sem jelent náluk, de nem baj.

    Szánalmas ez a kína- mánia… ennél már csak az irán- mánia szánalmasabb, bár ez utóbbi a nyilas söpredék sajátossága kizárólag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  13. Na, de ez tényleg verhetetlen az iráni nagypofájúskodásban:

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4221742,00.html

    Ez meredekebb baromság bárminél, még az iráni elmebajos mércével mérve is. Tessék elolvasni mindenkinek ezt a cikket, ez már tényleg szánalom az ötvenedik hatványon!

    Komolyan, óvodában hőbörög így valami rosszul nevelt, és enyhén terhelt kölök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  14. Eldrad:
    Én már csak röhögök azóta az egészen , amióta láttam amint az iráni rettenetes katonatiszt ( Öszbe facsarodott szakállal , wermahtosan felfelé görbülő tányérsapkában , fűzöld admirálisi operett-egyenruhában ) a Világtárkép Merkátor-féle vetülete előtt , egy mutatópálcával aztat magyarázza az ámuló-bámuló iráni riportereknek , miképp fogja a rettenetes iráni tengeri armada átszelni az óceánt , egészen Amerika partjaiig és miképpen fog ottan elaknásítani egész kikötőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. Geyza:

    - És nézd meg, b…ssza meg, ezt magyarsztánban műveltnek számító majmok komolyan veszik, tényként kezelik!

    A jobbik és egyéb nyilas bandák tagjainak körében elfogadott tény, hogy irán a legerősebb, leggyorsabban fejlődő, legütőképesebb, szupertitkos fegyverekkel, stb, és kizárólag a jóindulatuk miatt nem hever még romokban a gonosz Zusákok, meg a még gonoszabb Zizraeliek.

    Ez… na. Erre már nincs szó, erre a fajta idiotizmusra.

    A magyar náci (de igazság szerint a magyar fitymeszes is) ugyanúgy képes másodpercek alatt elszakadni a realitásoktól, ahogy az iszlámhívők.

    Ez a fajta vulgáridiotizmus közös minden lúzer népben, minden lúzer nép- vagy vallási csoportban, vagy személyekben is.

    És a lúzerek ilyenkor egymásra találnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  16. :-(
    .
    No sose lehet tudni. A nagy technikai ugrásokat mindig nagy szándékok előzték meg. Álmodni tudni kell.
    Morse is nagyon amatőr módon fogott neki a távírónak, de nem volt hajlandó szakítani az álmával. És lőn.
    Ld. még a piramisoktól a Manhattan-tervig.
    Ha pedig ez mégse sikerülne, akkor javaslom nekik, építsék meg a Nautilus másolatát.
    Lealább annyira életszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. (legalább…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. “…Az iráni fegyveres erők egy magas rangú parancsnoka szerint hazája képes lemásolni azt a pilóta nélküli amerikai kémrepülőgépet…”
    —-
    Én is, én is. papírmaschiéból! Meg befestem birkaszarral.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Irán ki akarja húzni a gyufát 2012. június 22. péntek | AN

Közös fejlesztés a Flame vírus 2012. június 20. szerda | AN

Elsejétől az EU sem vásárol Teherántól 2012. június 13. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos