Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gingrich a jövő héten visszalép 2012. április 26. csütörtök 14:15 | AN Forrás: MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gingrich a jövő héten visszalép
Washington – Newt Gingrich republikánus elnökjelölt-aspiráns jövő kedden hivatalosan bejelenti, hogy visszalép a választási küzdelemtől, jelentette szerdán egybehangzóan több amerikai médiaforrás.
.
A Fox News értesülése szerint a 68 éves volt képviselőházi elnök több mint feltehetően azt is be fogja jelenteni, hogy támogatásáról biztosítja a republikánus elnökjelöltségért folytatott küzdelemben fölényesen vezető Mitt Romneyt.
.
Romney volt massachusettsi kormányzó mellett így már csak a tökéletesen súlytalan Ron Paul texasi képviselő maradt versenyben azért, hogy november 6-án a hivatalban lévő elnök, Barack Obama kihívója lehessen.
.
Romney a kedden öt államban – Connecticutban, Delaware-ben, New Yorkban, Pennsylvaniában és Rhode Islandben – megtartott republikánus előválasztások fölényes megnyerése után (sehol sem kapott 56 százaléknál kevesebbet) tovább növelte behozhatatlan előnyét a riválisaival szemben.
.
A CNN nem hivatalos összesítése szerint a keddi fordulót követően Romney 841, Gingrich 141, Paul pedig 76 küldött támogatására számíthat a Republikánus Párt augusztusi országos konvencióján. A hivatalos elnökjelöltség elnyeréséhez 1144 szavazatra van szükség. (Az április 10-én visszalépett Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor 273 delegátust gyűjtött a táborába.)
.
Gingrich abból a 36 államból, ahol eddig előválasztást vagy jelöltállító gyűléseket tartottak, mindössze kettőben, Dél-Karolinában és szűkebb pátriájában, Georgiában tudott győzni. Az egykori házelnöknek, aki decemberben még a népszerűségi lista élén állt a republikánus elnökjelölt-aspiránsok között, súlyos támadásokat kellett kiállnia a Romneyt támogató és a riválisok nyilvános lejáratására tízmilliókat költő super PAC (politikai szuper-akcióbizottság) részéről.
.
A politikus eredménytelenül próbálkozott azzal, hogy a republikánus táboron belül Santorummal szemben kiharcolja Romney konzervatív kihívójának szerepét. A volt házelnök a sorozatos vereségek és – például a volt nőügyei esetében nem feltétlenül alaptalan – médiatámadások közepette egyre kevesebb támogatót tudott maga mellé állítani. Kampányának mérlege jelenleg 4 millió dolláros mínuszban van.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Gingrich a jövő héten visszalép, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

Romney továbbra is versenyben 2012. október 25. csütörtök | AN

A budapesti szakértők Obama győzelmét várják 2012. október 18. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos