Ronai and Ronai
AMERIKAI

Maláj magydíj: Fernando Alonso győzött 2012. március 25. vasárnap 13:58 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Maláj magydíj: Fernando Alonso győzött
Szepang – Fernando Alonso nyerte vasárnap a Forma-1-es Malajziai Nagydíjat, az idei világbajnokság második futamát. A Ferrari spanyol pilótája mögött nagy meglepetésre a mexikói Sergio Perez (Sauber) lett a második és a brit Lewis Hamilton (McLaren) a harmadik.
.
A nyolcadik helyről rajtoló, kétszeres világbajnok Alonso pályafutása 28. futamgyőzelmét szerezte meg, és az élre került a pontversenyben. Perez pályafutása legjobb eredményét érte el, eddigi legjobbja egy hetedik hely volt tavaly a Brit GP-n.
.
Nagy zivatarban kezdődött meg az 56 körös verseny, Hamilton megtartotta vezető pozícióját, az első kör végén a melbourne-i nyitóversenyen győztes brit Jenson Button (McLaren), az ausztrál Mark Webber (Red Bull), Alonso és Nico Rosberg (német, Mercedes) volt a sorrend mögötte. A harmadik helyről startoló, hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes) megpördült és visszaesett.
.
Az eső következtében alaposan felázott pálya miatt szinte az összes pilóta gumit cserélt, majd a hetedik körben beküldték a biztonsági autót. A versenybíróság a futam kilencedik körében döntött úgy, hogy az irreális időjárás miatt időlegesen felfüggeszti a viadalt.
.
A kényszerszünet után a biztonsági autó a 13. kör végén hagyta el a pályát, a pilóták gumit cseréltek. A cserék után Button összekoccant az indiai Narain Karthikeyannal (HRT), megsérült a vezetőszárnya, ezért kénytelen volt újra bemenni a boxutcába, és visszaesett a 21. helyre.
.
Az újabb boxlátogatások után – jobb kerékcseréjének köszönhetően – Alonso került az élre. A huszadik körben változatlanul a Renault-val kétszeres vb-győztes spanyol volt az élen, mögötte Perez, Hamilton, Rosberg és a világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) következett.
.
Alonso az élről a 41. körben cserélt harmadszor is kereket, majd Vettel, Hamilton és Perez, valamint a többiek is a boxutcában jártak.  Tíz körrel a leintés előtt változatlan volt a helyzet az élen, Perez egyre jobban megközelítette az első helyen robogó Alonsót.
A 48. körben Vettel összeütközött Karthikeyannel, az autó bal hátsó kereke defektes lett, kénytelen volt kimenni a boxutcába, így Alonso és Perez után Hamilton volt a harmadik. A hajrában már nem változott a sorrend az élen. A venezuelai Pastor Maldonado, aki Melbourne-ben az utolsó pillanatokban esett ki a hatodik helyről, ezúttal – motorhiba miatt – a tizedik pozícióból csúszott le a 19-re. A címvédő Vettel végül 11. lett.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Maláj magydíj: Fernando Alonso győzött , 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Vettel-gyerek hogy tűri ?
    -
    Mejjegyzem , amióta az MTV1 adja a Nagydíjakat , valahogy nincs érkezésem a megnésésükre.
    Ez már hülyeség nálam ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Gratulálok Alonsonak!

    Amióta az MTV1 adja a futamokat vesztett az “élvezeti értékéből”, a kommentár nincs a legmagasabb színvonalon. Az RTL elkényeztetett bennünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Sergio Perez, még kinövi magát, megvan benne a tehetség. Az erő legyen vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Örülök hogy Alo és a Ferrari győzött. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Geyza
    2012. március 25. vasárnap 14:56
    Én néztem, és azt láttam, hogy a közvetítés színvonala egy cseppet sem változott!
    Sőt, nekünk még sokkal rosszabb lett attól, hogy legalább 6 kiküldött van jelen a helyszíneken. Riporterként Mezei Dániel, Wéber Gábor, Szujó Zoltán, valamint Bera Emese és Bende Adrienn. Ez utóbbiak kétségtelenül dekoratív küllemű hölgyek, -egy szőke és egy barna, mint tudjuk a változatosság gyönyörködtet-, de riporteri munkásságukról eddig sokat nem hallottunk. És persze nyilvánvaló, hogy legalább egy operatőr is a kiutazó stáb tagja.
    http://www.f1hirek.hu/f1/20120112-full-hdban-a-bokszutcabol-jelentkezik-a-forma1gyel-az-mtv.html
    Gondolom a múlt héten ahogy a csapatok, így a MTVA “nagyra becsült” munkatársai sem utaztak haza Ausztráliából, hanem egyenesen Malaysiába repültek Melbourne-ből, természetesen mindenki számára nyilvánvalóan a manapság oly fontos takarékossági szempontok figyelembevételével. Egyszerű kiszámolni, hogy a repülőjegyek, a szálloda, a napidíjak, és az egyéb költségek mennyibe kerülnek a magyar adófizetőknek, miközben több száz szakembert rúgtak, rúgnak ki a Magyar Televízióból.
    Én alsó hangon, simán 10 millió feletti összegre taksálom a költségeket, túl a közvetítési jogokon, ami persze megint csak egy más tészta.

    Összehasonlításként elmondható, hogy ezt még a korábban “kőgazdag” RTL sem engedte meg magának, hiszen az elmúlt években az RTL riporterei a versenyeket “on tube”, a budapesti stúdióból monitorról, sőt egy ideig a stúdióhoz közel lévő bevásárlóközpont üvegliftjében elhelyezett közvetítőállásból kommentálták. Legfeljebb a “csillagszemű” Szújót küldték ki a helyszínekre, hogy ott színes riportokat készítsen a Forma 1 világáról.
    Na ez a nagy különbség, meg az, hogy RTL-t nem a közpénzekből tartják fenn!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. commandante
    2012. március 25. vasárnap
    16:22
    Meg bevásároltak különböző kütyüket, mert a technika fontos, de összekeverték “véletlenül” a képet és egy másik riport hangját, úgyhogy a Mezei|Wéber duó tátogott és ment alatta a másik riport hangja a kocsikkal. (Mit ígérhettek WG-nak!) Bizonyára az itthoniak csináltak belőlük bolondot, vagy azt akarták, tanuljunk meg szájról olvasni.
    Egyébként az esőszünet alatti süketelés se semmi, és ezt a petrovics rádióban is egy az egyben hozták.
    Alonsonak gratula, szépen csinálta.
    Vettel vészmegállását a csapata elbénázta, vagy csak taktikai|technikai hiba.
    .
    Megvették az RTL embereit, ők hoznak szint a cuccba, a többi farvizen lubickol.
    Jobb lesz a határon túli sport-adók egyikének megnézése, ugyanazt a képet hozzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. yoda
    2012. március 25. vasárnap
    17:09
    Na arra én is felkaptam a fejem, amikor azon panaszkodtak, hogy mennyire ki van tolva a riporterekkel, mert az eső miatti leállás idejét ki kell tölteniük információkkal, szöveggel.
    Értem én a problémát!
    Sok esetben akkor sem tudnak értelmes mondatokat megfogalmazni, amikor történések vannak, vajon mit is várhatunk tőlük akkor, amikor eseményként csak a trópusi eső ömlik vigasztalhatatlanul.
    ……….
    A verseny ellenben jó volt, külön gratuláció jár Pereznek. És persze az öreg Saubernek, akinek régóta járt már ez a sikert. Sokat dolgozott az autósport különböző kategóriáiban, és sok-sok tehetséges versenyző kezdte pályafutását valamilyen Sauber-féle kocsiban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. commandante
    2012. március 25. vasárnap
    17:28
    “A verseny ellenben jó volt, külön gratuláció jár Pereznek. És persze az öreg Saubernek, akinek régóta járt már ez a sikert.”
    Egyetértek, végre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Alonso nyerte a Brit Nagydíjat 2011. július 10. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos