Ronai and Ronai
AMERIKAI

Schmitt: nem a doktori miatt lettem elnök 2012. március 28. szerda 18:03 | AN-álláspont

  • Hozzászólások(78)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Schmitt: nem a doktori miatt lettem elnök

Budapest – Magyarország bűnöző idiótája Dél-Koreában vigyorog bután olyan államférfiak arcába, akik pontosan tudják, hogy egy tolvaj, és az erkölcsi érzékük nem Kaya Ibrahimon és Orbán Viktoron nevelkedett. Schmitt kijelentette, hogy az a bizottsági jelentés, amely a bűncselekmény tényét megállapítja, de jó diktatúrához illően a felelősséget másra hárítja, neki elégtétel. Mint közölte, őt nem a kisdoktori címe miatt választotta ki Orbán elnöknek, hanem “más egyéb kvalitásai” miatt. Közöljük, mik ezek a kvalitások: rajta kívül nem talált olyan jellemtelen embert, aki képes minden törvénytelenséget aláírni. Hozzá hasonló hitvány ember nem jutott eszébe, és e tekintetben dr. Schmitt Pál nem is okozott csalódást.

Schmitt Pál Dél-Koreában teszi Magyarországot köznevetség tárgyáva, ahonnan az orbáni köztelevíziónak kommentálta a lopás tényét megállapító bizottsági jelentést. A megbuktatott és eltörölt köztársaság elnöke azt mondta: a plágiumgyanút vizsgáló bizottság végkövetkeztetése, amely szerint nem ő felel a lopásért, hanem az, aki ezt hagyta, “egyfajta elégtétel számára”. Schmitt, azzal a gerinccel, ami neki van, “egy pillanatig sem” gondolta, hogy le fog mondani, mivel szerinte nem azért választotta őt Orbán Viktor elnöknek, hogy húsz évvel ezelőtt milyen doktori disszertációt írt, hanem “valószínű más egyéb kvalitások miatt”.

És ebben Schmittnek igaza van. Nem azért választotta Orbán őt, mert azt gondolta, hogy képes egyedül megírni egy doktori dolgozatot, hanem azért, mert annyira jellemtelen, gerinctelen senkiházi, hogy mindent aláír majd, amit az orra elő tolnak. És ebben az értelemben Schmitt semmiféle csalódást nem okozott. Plágiuma cseppet sem meglepetés. Egy ilyen szélhámos, aki egész életében csalt, lopott és hazudott, miért dolgozott volna meg egyszer is valamiért?

Ha a hozzá hasonlóan jellemtelen bizottság jelentését vesszük alapul, akkor ha nem Schmitt a felelőse annak, hogy plagizált, akkor nem Schmitt a felelőse annak sem, amit a köztársasági elnöki székben művelt. Ha ez a Schmitt egy hitvány nulla, márpedig az, akkor nála nagyobb hitvány nulla az, aki őt kinevezte. Ezt az embert pedig Orbán Viktornak hívják. Ha van, aki Schmittnél is aljasabb, akkor a bizottsági logika alapján az Orbán Viktor.

E tekintetben a bizottsági jelentés számunkra is egyfajta elégtétel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (52 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +73 ( 81 szavazatból)
Schmitt: nem a doktori miatt lettem elnök, 4.8 out of 5 based on 52 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(78)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

78 Reader’s Comments

  1. A portfolio, és a tárki szerint, de úgy tudom, ők a fidesz bérencei, nem tudom elhinni hogy nőtt volna, mindenki, akivel csak beszélek, morog a fideszre, most vagy hazudnak, vagy félnek.
    Sajnos inkább azt tapasztalom, hogy a fidesz helyett, inkább a jobbik felé kacsingatnak.
    Ezért is kellene az MSZP-nek össze szedni magát, tömegeket megmozgatni, és nem a belharcokra, a hatalom megszerzésével foglalkozni, mert súlyos árat fizetnek, fizetünk érte, ha csak nincs valami aduász-uk a tarsolyban, ha van akkor idelye lenne meglépni.
    Ja! vissza vettem a doktori fokozatom, nem megy ez nekem, az jogosult rá, aki megdolgozott érte, és a tudásával ezt bizonyítani is tudja..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Ha ez igy marad, akkor követelni kell, hogy adjunk doktorit az össze romanak is, ugy mint annak idején Rakoczi Gy. megadta a kollektiv nemességet a székelyeknek, legyen kollektiv doktorija a romaknak is! Egy kis CTRL + C mindenkinek jar, nem? Az elsö olyan orszag, ahol nem kell majd orvost hivni, mert lesz helyben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  3. Én már 2x-res dr vagyok.Nekem is járrrrrr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. http://www.youtube.com/watch?v=ZgdpoMdohKo&feature=player_embedded

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. András – ez tetszik! “A hatalom igazsága, vagy az igazság hatalma a fontos?”
    Egyébként Varánusz blogjából megnyitható a TELJES különvélemény, amelynek az utolsó bekezdése különösen érdekes (miszerint Réthelyi nem véletlenül küldte vissza felbontatlanul a jelentést – mivel a törvény szerint egyedül az ő joga (és kötelessége) lenne a doktori cím visszavonására irányuló eljárás megindítása) na meg a nagyonkatiolikus munkáltató esete sem semmi az alaptörvény ellenes kirúgással!
    http://varanus.blog.hu/2012/03/29/a_schmitt_ugy_elso_aldozata
    Ja, és már az MNO is ilyeneket ír: (Elnök úr, gondolja át)
    “Az intézmény rombolása, a tisztességes közéletbe vetett hit porladása így megállíthatatlan. Világos ez, mint az egyszeregy. És gondoljunk csak bele, hogyan beszéljen ezek után tisztességről, becsületről, hitelességről politikus ebben az országban? Hogyan állíthatnánk azt, hogy ez most már nem az a bizonyos következmények nélküli ország?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. hamond
    - mi ezzel a nyilatkozattal a baj? Tényleg a “TELJES” tudását beleadta!
    A helyesírási hibák ugyanis tuti biztosan tőle származnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. (Pali)madarat tolláról, orbáncot barátjáról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Döglött oroszlánba nem illik rúgni. (nagyot)
    A tárgyilagosság kedvéért, nagyon igazak a cikk állításai.
    SP-t más kvalitásaiért választatta ov elnöknek.
    Ezek azok a képességei, amikkel sikeresen szerepel a kádár rendszertől mostanáig.
    E képességek: gerinctelenség, szervilizmus, a (bármilyen) hatalom kiszolgálása mindenféle erkölcsi aggályok nélkül. Pontosan ezért választotta őt ov, tudta, ettől snájdigabb Marionett bábut nem talál.
    Emlékezetes tettei: olimpiai bajnok (tartalékként), a Los Angelesi olimpiai bojkottban, a doppingügyekben viselt “felelős” tevékenysége. Aztán meg minden szemét törvényt erkölcsi aggályok nélkül aláírt.
    Emlékezzünk melyik törvényt is írta ELSŐNEK alá??
    A saját javadalmazásáról szóló törvényt!!!
    Már ez is mutatta pitiáner kisszerűségét, de lehet, hogy sietett, mert sejtette, előbb utóbb le fog bukni. Jól sejtette.
    Érdemtelenül nagyon magasra kapaszkodott, de a magasból nagyobb a zuhanás. Hofival szólva: érdemeit felismerték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Az első törvény , amelyet aláírt, törvénytelen. Nem jár neki semmi!
    Itt kezdődhet a takarékosság. !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Miért a felháborodás, hogy Schmitt nem mond le? Ő csak a munkáját végzi, amivel megbízták.Pártfeladatot teljesít. Volt, aki azt hitte, hogy amint lemondott a Fidesz alelnökségről, ő lesz a lehető legfüggetlenebb, legpártatlanabb, a nemzetet egyesítő (köztársasági) elnök? Úgy visszaküldi a törvényjavaslatokat és “alaptörvényt”, ha nem oké, mint a szél! Mert erre kapott felhatalmazást.Gondolta valaki, hogy a sok fideszes pártkatona a médiahatóságtól az ÁSz-ig az utcán sem fogja már megismerni korábbi elv-barátait? Szegény Schmittnek annyira nem állt össze az agyában, hogy ő már “független”, hogy tavaly nyáron el akart menni a Fidesz kötcsei heppeningjére lecsót főzni. Aztán szóltak neki, hogy azt azért már mégsem ! ( hiába, kibújt belőle a vendéglátós énje :-) ). Úgy hogy csak Katalin asszony volt ott. No, hát ilyen széles látókörű , páratlan ítélőképességű ember a mi elnökünk. A külföldi lapok egymás után eregetik a poénokat, pl hogy ilyenkor jobb helyeken az elnök már a lemondását fogalmazza,vagy keres valamit, amit lemásolhat :-). Segítségként egy kis gyűjteményt mellékel lemondás mintákból. A SOTE-n kezdik érzékelni, hogy nem tesz jót az intézmény imázsának a szitu, devalválódik a diploma. Ez a volt TF örökség. Ki tudja még hány ilyen ” Sumákum laude ” doktor futkározi itt általános megbecsüléssel övezve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Szegény Schmitt Plagi bácsi 1992-ben miből gondolhatta volna, hogy eljön az az idő amikor egy jól megfent Google-keresővel felszerelt korszerű olvasó percek alatt simán kigyomlálja az ő kisdoktorijából a plágiumokat? És ezért aljas a bizottság (meg azok akik azt mondják hogy miért nem akkor miért most vették elő az ügyet) amely azt mondja, hogy az opponens meg az akkori bíráló bizottság a felelős, hiszen honnan illetve hogyan állapíthatták meg akkoriban gugli nélkül a plágiumot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Dr. Kötleskövér nem szólal meg, hogy ugye én megmondtam….
    Pedig tudjuk, ő dr. Schmitt Pál megválasztása ellen volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Már csak annyi: Schmitt úgy véli, nem egy húsz évvel ezelőtti kisdoktori cím az, ami érdemessé tette az elnöki posztra, hanem ” más egyéb kvalitásai” miatt választotta ki Orbán elnöknek.
    1. Elszólta magát. Nem a miniszterelnök jelöli a köztársasági elnököt, hanem a pártja, melyet a Parlament megszavaz.Persze ez csak formalitás, mindenről és ezek ellentettjéről is O. dönt, beleértve, hogy mikor kel a nap. Azért nem ártott volna meg a tekintélyének(?) ha csak úgy megemlíti, hogy van még közben egy országgyűlés is.
    2.Schmitt köztudottan szerény ember,ő hallgat kiválóságáról.Azért a gyengébbeket hasznos lenne fölhomályosítani, mire gondolt az “egyéb kvalitások” említésével.Csak találgatni tudok: Jól motorozik, még hetven évesen is; okosan tud nézni;szép unokái vannak, tud tárogatózni; szeret utazni. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Azt, hogy kiíválóan beszél nyeleveket- amint a Fideszes magyarázat említi indoklásként, miért is alkalmas elnöknek – dupla zárójelbe tenném.
    - Egy köztársaság első emberének a nyelvtudás a munkaeszköze, az a belépőszint, a beugró, mint a ZH-kon.Tehát ezt -még ha így is volna – ne tekintsük valami páratlan fegyverténynek.
    - Ha már nem beszél tárgyalóképes szinten az egy kis blamázs, de kompenzálhatja azzal, amilyen okosakat mond. Még ha úgy is lenne, hogy öt nyelven kiválóan beszél, nem mindegy, hogy mit mond.Kinézi valaki elnökünkből a kivételes intellektuális képességet?
    Nekem az sem tetszene, ha az elnökünk kiváló nyelvhelyességgel halandzsázna öt nyelven.
    - Rossz nyelvek szerint az a ” kiváló nyelvtudás” sem lépi túl a ” konyhanyelv” szintet.

    Magáért beszél, hogy a Fideszben sem tudtak több érvet- mint a nyelvtudását fölhozni mentségként arra, hogy miért is érdemelte ki a magas posztot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Nekem az tetszik a legjobban, hogy :” legjobb tudásom szerint.”
    Az “alázatáról” meg a 2,5 milliós zongora jut eszembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. ” Magáért beszél, hogy a Fideszben sem tudtak több érvet- mint a nyelvtudását fölhozni mentségként arra, hogy miért is érdemelte ki a magas posztot.”
    .
    Azért a FideSS-ben a nyelvtudás az elsődleges szempont. Aki a legjobb s@ggnyaló az jut előbbre. Így igazat mondtak a Fideszesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. Orbánnak ez a Schmith-cirkusz kifejezetten jól jön.Amíg a népet Paja bá ügye izgatja,addíg senki nem foglalkozik az Orbán-Matolcsi páros hülyeségeivel.
    Fogadok,hogy ezt az ügyet úgy fogja Viktor lezárni,hogy ő jól jöjjön ki belőle.Szerintem Orbán már kezdetben tudta ezt a plágium dolgot,hiszen a többi jó emberét is zsarolhatósági szempontok alapján válogatta ki.Nagyon szeretném látni Orbán felcsúti páncészekrényét belülről,valószinűleg ott rejtegeti a kedvencei által aláírt hűségnyilatkozatokat.Köztudott,hogy a fideszes képviselőjelölteknek egyenként kellett vizitelni Felcsúton a választás előtt !!!
    Egyébként senki ne gondolja,hogy skicc-pali utódját fikarcnyit is az ország érdekei fogják vezérelni.
    Az pedig vérlázító,hogy Schmitt a magyar államtól példátlan méretű juttatásokat kapjon élete végéig és még egy szabálysértési eljárás se induljon ellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Kedves Mist!
    Ha már a magyar humor-irónia-kritika egyik – de lehet, hogy A – legnagyobb alakjára hivatkoztál (jót röhögtem rajta), hadd tegyem én is: “Már akkor egy senki volt, amikor még azt hitte, hogy valaki.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Szerintem Schmitt egy áldozat,mert szegényt megtévesztették,akik készítették a doktoriját szándékosan olyan munkákat fordítottak le és másoltak be a doktorijába amiről tudták,hogy később kiderülhet ki az eredeti szerző.Gyalázatos dolog amiért nem tájékoztatták mit ír alá.Legalább olvasták volna föl neki aláírás előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Terelésnek jól jött a plágium ügy, senki nem foglalkozik a teljesítménnyel, mely a héten jött ki!
    Katasztrófális mutatók a gazdaságban…..
    Viktor! Viktor! Viktor! Köszönjük, mi is lenne velünk nélküled!
    De jó lenne végre kipróbálni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. … csak be akarok jutni a kommmentekbe /ezert irok most/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. @dr.Kné. Szerintem itt túlbonyolította a Fidesz KB. a dolgot. Már két hónapja lezárhatták volna, az emberek hozzászoktak volna hogy nincsen motorjuk és Pali bátyánk is lógatná a lábát valahol, megérdemelten.Prolongálták a dolgot, már a fél világ rajtunk röhög, hiába mondja a szőke bombázó, hogy az ügyet lezártnak tekintik.A gazdaság az viszont ettől függetlenül katasztrófa történet. Senkinek föl nem tűnik, hogy a Mercedes gyár átadás csak egy szépségtapasz, ha Orbánon múlik, ez sem valósul meg, mint a gyöngyösi gumigyár, amit a fideszesek sikeresen elüldöztek.Most pedig O. villog a kamerák előtt, mintha bármilyen aktív szerepe lett volna abban, hogy ide jön-e a Mercedes, vagy nem.Arról csak elvétve lehet hallani, hogy megint nőtt a munkanélküliség, hiába kozmetikáznak a közmunkásokkal. Botrány, botrány hátán. Mint a viccben, hogy már megdöglik az összes liba a csodarabbi tanácsára, de még mindig volna egy jó ötlete…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. http://www.stop.hu/belfold/schmitt-sorsarol-dontenek-tudositas/1018589/
    Benne: szerdán késő este ráadásul a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke is hivatalosan állást foglalt az ügyben. Pálinkás József rövid levelében kifejtette, hogy “a minden bizonnyal politikai indíttatású ügy” súlyos károkat okoz Magyarországnak és a magyar tudományos közéletnek akkor is, ha Schmitt Pál “doktori címe nem minősül tudományos fokozatnak, és azt a rendszerváltás előtti idők nem példa nélküli eljárása szerint szerezte meg”.

    Meg kellene guglival nézni Pálinkás elvtárs különböző doktori fokozatait is, hiszen az MTA elnöke is a „rendszerváltás előtti időkben szerezte azokat meg”, vagyis akár ő is anno nyomtalanul és rizikó nélkül plagizálhatott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. Nem igaz, hogy a nyelvtudásáért kezdeményezték a fideszesek a megválasztását, bár átvitt értelemben csaknem bizonyos. De Boross Péter megmondta, hogy fess ember és a sportban is jeleskedett.Lehetne Magyarország elnöke Cseh László is? Fess is sportban is jeleskedik. Támogatná Péter bácsi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. @Hetus
    Biztosan így hangzott el, ahogy Pálinkás mondta,de ad egy: 1992 már nem a rendszerváltás előtt volt; ad kettő: undorító, ha összemosnak mindent ” Ha Schmitt lopott, biztosan más is”, ad 3 Pálinkás csak tudja, milyen színvonalúak a rendszerváltás előtti címek ad: 4 attól kevésbé lesz egy ügy kevésbé káros hatású,hogy a szőnyeg alá söpörjük. attól még Sch.nem lesz kiválóbb, érdemesebb ember a posztjára.Ergo nem az a probléma, hogy kiderült, hanem az, hogy egyáltalán megtörténhetett. Mellesleg egyedül a tisztázás lehet az, ami valamelyest enyhíti a kártételt, azt amit nagy pofával hangoztatott a Fidesz, hogy ez egy következmények nélküli ország. Itt a történelmi lehetőség, lehet jó példával elöljárni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Az egész dologban a leg elszomorítóbb, hogy az ellenzék ezt a hatalmas labdát sem tudja leütni.
    Csend van, kussol mindenki, mintha egy hétköznapi -Hogy vagy?- hangzott volna el.
    Anno a fidesz az őszödi beszédből milyen cirkuszt csinált? Szerintem ez is felérne egy hatalmas felfordulással..Nem mintha odalennék a felfordulásért, de mi már felháborodni sem tudunk?Ilyen szerencsétlen ellenzéke nincs sehol kormánynak, mint itt van.
    Terítéken kínálják nekik a lehetőséget, és nem tudnak élni vele… Szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. nem nem nem nem nem nem http://www.youtube.com/watch?v=LuaT0pOMays

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Mi az , hogy dr. félhülye? Ezzel vigyázni kéne, mert joggal mehetne perre a KE. Ö teljesen hülye. Ugyanis jobbérzésű és normális ember ilyen előzmények után még a kontinensről is eltünt volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Nem ertem, miert kell “doktor” cim egy koztarsasagi elnokseghez. Szerintem az olimpiai aranyerem- amit senki sem vitathat- untig eleg.
    A Semmelweis egyetem doktori tanacsa es szenatusa csak az egyetlen dontest hozhatta, kulonben konnyen elveszthettek volna nemzetkozi kreditalasukat.
    Sajnalatos esemeny, senki nem lehet buszke es senki sem orulhet- meg azok sem akik most (kar)orulnek.
    Schmitt reszere csak egy tanacsom van, nincs semmi ertelme, hogy 70 evesen doktori disszertacio irasara pazarolja az idejet, sokkal jobban jar, ha szeretteivel tolti vagy valami ertelmes hobbyval. Az elnoksegtol pedig meltosaggal le kene mondania- a vihar csak akkor fog elmulni, ha ezt megtette. Akik a vihart keltettek, ennek orulnenek legkevesbe. A mai vilagban, aki ilyen pozicioba kerul, fel keszulhet, hogy meg talan az ovodai eletet is felkutatjak: hatha talalnak valami fullentest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy-interjú az olasz l’Unitában 2012. június 25. hétfő | AN

Orbán a Die Pressében 2012. június 18. hétfő | AN

Orbán: „Bármely percben jöhet az IMF” 2012. június 15. péntek | AN

Megdőlt a Gyurcsánnyal szembeni plágiumvád 2012. május 16. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos