Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vérnyomáscsökkentő helyett friss gyümölcs 2012. március 28. szerda 13:39 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vérnyomáscsökkentő helyett friss gyümölcs
Oslo – Norvég kutatók bebizonyították, a kivi hatásos vérnyomáscsökkentő, rendszeres fogyaszta a vérnyomást a normál értékhez közelíti, olvasható a J. Human Hypertension című folyóirat tanulmányában.
.
Rune Blomhoff és munkatársai évek óta foglalkoznak a kivi hatásainak kutatásával. Korábban bebizonyították, hogy az eredetileg Kínából származó gyümölcs gátolja a véralvadás alapjául szolgáló vérlemezkék összecsapódását.
.
A kivi szinte minden fontos vitamint tartalmaz, gazdag antioxidáns vegyületekben. Európában a gyümölcs főként akkor terjedt el, amikor a kivi termesztésének vezető országa a II. világháború után Olaszország lett.
,
A norvég kutatók szív- és érbetegség szempontjából kiemelten veszélyeztetett vizsgálati alanyokat választottak. Igen kövér, erős dohányos férfiakat kértek részvételre. A vizsgálatot 100, emelkedőben lévő vérnyomású vagy már eleve magas vérnyomású férfi fejezte be. Először egy hónapig arra kérték a résztvevőket, hogy ne szedjenek gyógyszereket, antioxidáns készítményeket, és mivel a véralvadás kérdése is érdekelte a vizsgálókat, ne vegyenek be aszpirint.
.
Véletlenszerű elosztás szerint 33 résztvevő naponta három kivit fogyasztott, ugyanannyi vizsgálati alany mindenféle más gyümölcsöt és zöldséget evett ugyanolyan mennyiségben, végül a többiek a megszokott étrendjüket tartották.
.
A kivicsoportban már a kissé emelkedett vérnyomású résztvevők vérnyomása is csökkent, de a magas vérnyomásúak első értéke, a szisztolés vérnyomás átlag 15 Hgmm-el ment lejjebb, a második érték, a diasztolés nyomás 13 Hgmm-el lett alacsonyabb. Ez új gyógyszerek bevezetésekor is kiemelkedő hatásnak számít.
.
A kivi a vérnyomást növelő enzím hatását is gátolta, és a véralvadási készséget csökkentette. Ez azt jelenti, hogy háromféle kedvező szívvédő hatása van.

Vérnyomáscsökkentő helyett friss gyümölcs
Oslo – Norvég kutatók bebizonyították, a kivi hatásos vérnyomáscsökkentő, rendszeres fogyaszta a vérnyomást a normál értékhez közelíti, olvasható a J. Human Hypertension című folyóirat tanulmányában..Rune Blomhoff és munkatársai évek óta foglalkoznak a kivi hatásainak kutatásával. Korábban bebizonyították, hogy az eredetileg Kínából származó gyümölcs gátolja a véralvadás alapjául szolgáló vérlemezkék összecsapódását..A kivi szinte minden fontos vitamint tartalmaz, gazdag antioxidáns vegyületekben. Európában a gyümölcs főként akkor terjedt el, amikor a kivi termesztésének vezető országa a II. világháború után Olaszország lett.,A norvég kutatók szív- és érbetegség szempontjából kiemelten veszélyeztetett vizsgálati alanyokat választottak. Igen kövér, erős dohányos férfiakat kértek részvételre. A vizsgálatot 100, emelkedőben lévő vérnyomású vagy már eleve magas vérnyomású férfi fejezte be. Először egy hónapig arra kérték a résztvevőket, hogy ne szedjenek gyógyszereket, antioxidáns készítményeket, és mivel a véralvadás kérdése is érdekelte a vizsgálókat, ne vegyenek be aszpirint..Véletlenszerű elosztás szerint 33 résztvevő naponta három kivit fogyasztott, ugyanannyi vizsgálati alany mindenféle más gyümölcsöt és zöldséget evett ugyanolyan mennyiségben, végül a többiek a megszokott étrendjüket tartották..A kivicsoportban már a kissé emelkedett vérnyomású résztvevők vérnyomása is csökkent, de a magas vérnyomásúak első értéke, a szisztolés vérnyomás átlag 15 Hgmm-el ment lejjebb, a második érték, a diasztolés nyomás 13 Hgmm-el lett alacsonyabb. Ez új gyógyszerek bevezetésekor is kiemelkedő hatásnak számít..A kivi a vérnyomást növelő enzím hatását is gátolta, és a véralvadási készséget csökkentette. Ez azt jelenti, hogy háromféle kedvező szívvédő hatása van.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 9 szavazatból)
Vérnyomáscsökkentő helyett friss gyümölcs , 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Akkor kipróbáljuk! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Ha a gyümölcs ára közelít a gyógyszer árához, vagy meghaladja azt, akkor marad a dilibogyó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Ha elkezdem enni akkor végre koromnak megfelelő , normális értékre fog emelkedni meglehetősen alacsony vérnyomásom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Nezzuk
    napi 1 Coapprovel —> 5000 ft/28 nap = 178 ft/nap

    napi 3 kivi —-> 150 ft/nap

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Én koffit iszom a vérnyomásomra.
    Orvos mondta , napi ötöt igyak.
    Ez harminc éve vót , a Repülőorvosi Intézetben.
    Azóta sem emelkedett. Csak a kávé ára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Geyza 2012. március 29. csütörtök
    „Ha elkezdem enni akkor végre koromnak megfelelő , normális értékre fog emelkedni meglehetősen alacsony vérnyomásom?”
    .
    Geyza az egészségeden nem szabadna spórolni! Olvass több újságot, hallgass több híradást és nem kell sem gyógyszer, sem gyümölcs (úgyis drága mindkettő), és a vérnyomásod kilöki a plafont. Dilibogyó sem kell, mert diliből van minden nap több mint elég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Nem rázós a kivi ára, ha pl. csarnokban, vagy a Lehelen veszed kilóra. Gyönyörű nagy gyümölcsök, válogathatsz is. Kilója 190-290 Ft között.
    A legtöbb C-vitamin a kiviben van. Vannak azonban emberek, akiknek a magja ugyan úgy allergiát vált ki, mint az eper.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. figyelő:
    nem jó idea !
    Az általam fogyasztott híreket én magam írom , kommentek formájában.
    A többi nemérdekel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Új eljárás a magas vérnyomás kezelésére 2012. május 25. péntek | AN

Nem a kávé okozza a magas vérnyomást 2011. április 23. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos