Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szaúd-Arábia és 9/11 2012. március 2. péntek 10:50 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szaúd-Arábia és 9/11

New York – A szaúdi kormánynak két volt amerikai szenátor szerint közvetlen szerepe lehetett a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokban – közölte a The New York Times. Bob Graham és Bob Kerrey volt demokrata szenátor – annak idején mindkettő részt vett egy-egy, a merényletek körülményeit feltáró kongresszusi bizottság munkájában – állítását eskü alatt tett írásbeli vallomásban erősítette meg.

A két vallomást – egy, az áldozatok családtagjai által a szaúdi kormány és az arab ország más intézményei ellen 2002-ben elindított, azóta több szövetségi bíróságot megjárt eljárás keretében – múlt pénteken nyújtotta be a két volt amerikai honatya. A többször is elakadt jogi erőfeszítéseket legutóbb egy fellebbviteli bírósági novemberi határozata mozdította ki ismét a holtpontról. Ennek értelmében bizonyos, terrorizmussal összefüggő perek esetében a külföldi kormányok mégsem élveznek mentességet.

Graham exszenátor meggyőződése szerint „közvetlen vonal létezett” egyes, a 2001-es támadásokban részt vett terroristák és Szaúd-Arábia kormánya között. Kerrey exszenátor úgy vélekedett, hogy jelentős kérdések megválaszolatlanok maradtak Rijád szerepével kapcsolatban.

A szaúdiak ügyvédjei máris kérelmezték a bíróságtól, hogy az ne vegye figyelembe a két volt honatya vallomását, arra hivatkozva, hogy a vizsgálatok, amelyekben Graham és Kerrey is részt vett, „felmentették” Rijádot, és a 9/11-bizottság zárójelentése szerint nem találtak rá bizonyítékot hogy a szaúdi kormány intézményesen vagy vezető szaúdi személyiségek finanszírozták volna az al-Kaida terrorszervezetet.

A vizsgálat során titkos adatokhoz hozzáfért Graham és Kerrey szerint szó sem volt felmentésről, csak korábban pénz- és időhiány miatt nem volt mód tüzetesebben kivizsgálni Rijád szerepét. A két volt szenátor szerint tisztázni kell, hogy milyen szerepet játszottak egyes, a szaúdiak által támogatott jótékonysági szervezetek az al-Kaida pénzelésében és hogy mi köze volt a terrortámadásokhoz az előző évtized elején San Diegóban élő Oma al-Bajumi szaúdi állampolgárnak, akit két gépeltérítőhöz és szaúdi hivatalos személyekhez is kapcsolatok fűzték.

Az amerikai igazságügyi minisztérium támogatja azt a szaúdi álláspontot, hogy az illetékes manhattani körzeti szövetségi bíróság ne fogadja be az ügyet. Washington szerint ugyanis Szaúd-Arábia hivatalos képviselőit megilleti a nemzetközi immunitás. Szaúd-Arábiát az Egyesült Államok fontos szövetségesének tekinti a szélsőséges iszlamizmus motiválta terrorizmus elleni harcban, valamit Irán befolyásának ellensúlyozásában a Közel-Keleten.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Szaúd-Arábia és 9/11, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Jééé! Az ott úgy néz ki, mint a Selmeczi Tibor!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (12 szavazatból)
  2. Festi a bajuszát, hogy ilyen fekete? :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (10 szavazatból)
  3. Éppen River Dance-t hallgatok.
    Felléphetnének ott ilyen meztelen lábakkal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (8 szavazatból)
  4. Jáj, Minnyá’ jönnek, azt engem is lenyakaznak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (8 szavazatból)
  5. Na nem baj, tőlem meg kapnak egy kis sorozatlövést

    http://www.youtube.com/watch?v=11HdGesJIWg&feature=related

    Csinálják utána, ha tudják!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  6. Mate, Ivan Tibor

    Graham es Kerry mindenaron a tenyekre hivatkoznak, hogy megzavarjak a kialakitott es elfogadott velemenyt…
    A Szaudiak a legszelsosegesebb Iszlamista propagandat eroltetik az egesz arab vilagra, az o “erdemuk” az is, hogy a korabban haladonak vagy modernnek latszo arab orszagokban ket generacio nyugati viselet utan a nok ujra krumplis zsakokba oltoznek. Ok a Dzsihad legeltokeltebb propagandistai, es a “maganyos farkas” terroristak az o doktrinajuk alapjan viszik veghez a terror tamadasaikat.
    Ok tanitjak a keresztenyek es zsidok elleni gyuloletet ovodas koru arab es moszlem gyerekeknek, akik meg jarni is alig tudnak.
    Obama elnok a legmodernebb defenziv szisztemakkal es harci repulogepekkel szerelte fel oket, anelkul, hogy barmi garanciat kert vagy kapott volna Izrael biztonsagara. Ma a szaudi legiero ketszaz vadaszrepulogep felett rendelkezik, ez duplaja Izrael legi flottajanak.
    A fenykep tanusaga szerint Bush elnokot szep szablyaval ajandekoztak meg. Jo erzes lehet ilyen nagyszeru, a lefejezeshez tokeletes eszkoz birtokaba jutni. Bush elnok kapacitasai tobbszor kerdesesse valtak, de mint lathato, gyomorral jol birta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. TÜKERT-es zsákokba!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  8. Lujza!

    *
    Nem pontosan értem, mi köze a . k a t o l i k u s . íreknek . a . s z u n i t a arabokhoz.
    Hacsak nem arra gondolsz, hogy nem oly rég még . ő k . i s . b o m b á k a t robbantgattak a világ széltében hosszában.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Simán elképzelhető, sőt! Olyan sötét ló, mint Pakisztán. Kettős beszéd, kettős politika. Nem tudják levetkőzni az arab törzsi identitásukat és a szélsőséges arab muszlim terrorista agyatlanok kiszolgálását. Van amit az olaj és a pénz sem tud megoldani, főleg ha nem is akarják, sőt, ez teszi lehetővé a mocskos játkukat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. Hacsak úgy nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  11. Mate, Ivan Tibor
    .
    Az araboknál sok kis “oszd meg és uralkodj” létezik, ezért nem terjedt túl egy határon az “arab tavasz” sem – ez alighanem a világ szerencséje is, mert nem sodródik egy nagyobb háborúba. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Máma már máma van már

    Living in the past…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  13. Tisztelt Bartus úr!

    Alighanem a többi kommentelő nevében is kérdezem, hogy a trollokat miért vagyunk kötelesek eltűrni a fórumon?

    Tudomásom szerint korábban az ilyenek kitiltásra kerültek, nem értem, jelenleg a “lujza” néven futó szereplő értelmetlen, ostoba bekarcolásait miért kell eltűrni. Nyilvánvaló célja, hogy tönkretegye a fórumot, tevékenysége tipikus trolltevékenység.

    Tisztelettel:

    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  14. :P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  15. Bartus úr?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  16. Mate, Ivan Tibor

    Gets,
    Ugy tunik, hogy a kezdemenyezes lehetoseget elvesztettuk egy kisebb haborura, ami a nagyobb haborut talan megakadalyozhatta volna. Okai: Irak, Afghanisztan, elvtelen kulpolitika, diplomaciai megoldas eroltetese ott, ahol teljesen remenytelen, olaj- es import fuggo gazdasagi berendezkedes, a honi ipar lezullesztese.
    Attol tartok, a nagyobb haboru elkerulhetetlen, a konvencionalis hadviseles csak resze lesz, es nem mi fogjuk elkezdeni.
    Az arab tavasz csak bizonyos politikai atrendezesek teves remenyu elnevezese volt, a valosagban sajnos az egesz arab es muszlim vilagban a radikalis extrem erok vagy azok jelenlevo kepviseloi elvezik a legnagyobb nepszeruseget.
    Persze valami jobbat remelni mindig lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Ivan,
    A legszornyebb ebben az egeszben,hogy mindenki hallgatott az ugynevezett “arab tavasz” vegigvonulasan,normalis eppeszu ember tudta jol,hogy mire megy ki a jatek.
    Ugylatszik a vilagnak es vezeto politikusainak megfelel ez az egesz,majd felebrednek egy nap Brusszelben, amikor a felholdas zaszlo leng az EU szekhelyen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Mate, Ivan Tibor

    Fringe, csak ido kerdese. A demokraciak legsikeresebb haszonelvezoi gyulolik ezt a szisztemat, es kihasznaljak a sajat celjaikra. Vilagjelenseg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Egyetértek Eldrad kollegával.
    Lehet néha humoreszkálni , de idétleneket ne kelljen kerülgetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. fringe:
    Attól azért messze van a helyzet. Mármint a félholdas zászló lengésétől.
    Viszont egyszerűen nem tudnak mit kezdeni ezzel a helyzettel.
    A Muszlimtól el kellett volna határolódni már ötven évvel ezelőtt. Nem pedig ide hívni őket csatorna-tisztítónak meg pucerájosnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Képzeld, ha élőben kéne kerülgetned!!!
    Mit visítoztok a szerki után? A Nolblogon még az e-mailjeit sem olvassa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  22. .
    A fenti cikkhez ajánlom megnyitni az, http://www.tenyezo.hu oldalt és megkeresni az aktuális cikket.
    Több is van erröl a merényletről ezen az oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  23. Geyza:

    - Ez a “lujza” művésznevű képződmény nem “idétlen”, hanem egy véglény, aki kizárólag a topikok tönkretétele miatt van itt. Ebben leli beteg élvezetét, de remélem, az oldalgazda nem fogja hagyni.

    Más összebalhézni valakivel, mert teszem azt- marhaságokat ír, de a témához.

    Ez meg egyszerűen csak értelmetlenségeket rotyog ide, és jót röhög közben. Nem való ez ide, meg máshová sem. Igazi troll.

    Pusztuljon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  24. Eldrad:
    Irjál már rendesen ki minden szótagot :
    ” végbéllény”…hehehehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Általában ilyen kitüntető ajándékokba előszeretettel építenek be nyomkövető, vagy egyéb titkosszolgálati eszközt, hogy a kedves vendéget soha ne téveszthessék szem elöl, vagy más célból. Persze nem állítom, hogy ebbe a szép karba beleépítettek esetleg egy lehallgató chippet, vagy valami hasonlót, Ááá—dehogy! Csak, mint lehetőséget említettem meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. stefán
    2012. március 2. péntek
    19:50
    Te meg miért nem a kutykurutyinfóra linkelgetsz baromságokat. Ott biztosan nagy sikered lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  27. Avi.
    Látod ez vagy te, a szemellenzőtől nem látsz. Vagy hályog van a szemeden.
    Ez a te véleményed, én egy két dologban kételkedem és megpróbálok utána járni.
    A belinkelt cikk meglehetősen tényszerűen tárja fel a dolgokat, és, ha észrevetted volna az nem egy elfogult weblap.
    Vannak olyan személyek, akiknek a 9/11 tabu téma, ha Izrael politikájáról más a véleményük mindjárt neki ugranak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  28. 9/11 nem “tabutéma” sehol, egyszerűen csak arról van szó, hogy ezerszer lerágott, cáfolt hülyeségeket böfögnek vissza újra és újra ezzel kapcsolatban.

    “Érveik” komolyságára jellemző, hogy valami hülyegyerek pl. azt “olvasta”; nem is dőltek össze a tornyok, mert az csak trükkfelvétel, mert hogy AZ EGYES DARABOK NEM EGYFORMA SEBESSÉGGEL ZUHANNAK A FÖLDRE!!!

    És ilyenek.

    Kb. olyan az egész, mint amikor a Holdraszállást akarják unatkozó féleszűek “cáfolni” olyan érvekkel, melyek magyarázatát a NASA évek óta feltette a weboldalára, és melyekhez általános iskolás fizikai ismeretek is elegendőek.

    Szóval, ez a nemisvoltvétécé már vallás.

    Értelmetlen ezekkel a nyikhajokkal szóba állni is, kb. mintha egy döglött egérhez beszélnénk.

    (azt a “tűzszerész vagyok és az nem is robban úgy” marhaságot is már ezerszer leírták, miért marhaság, de az elmebetegeket ez nem érdekli)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  29. Az meg, hogy valaki akkora állat hülye baromságot ír, hogy nemisdőtekösszeatónyok, mer’ az csalás, mer’ az egyes darabok nem egyszerre hullanak le… az nem “vélemény”, hanem f…szság.

    Már megint ez a “vélemény”… ha valaki bizonyíthatóan, pláne ezerszer bizonyítottan őrült hülyeséget beszél, az nem “vélemény”, hanem őrült hülyeség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  30. Ennek a lujzának valahogy meg kéne engedni, hogy egy pár képet is betegyen magáról. Bár az lehet, hogy azok elütnének a lap profiljától. Viszont mi megértenénk, miről is van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Hat ezt nem ertem. Mi ebben az uj?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. lujza
    2012. március 2. péntek
    14:30
    .
    „Máma már máma van már” – vésted a szívünkbe a szakállas bölcseket megszégyenítő magvas esszenciádat, a gondolkodó magyarok lapjára.
    .
    Nem akármi! A benyögésed egyértelmű. „Minekutána leszesz mentül plánébb, jövel antul abszurdunynyabb!” (Hát ez az egéisznek a fonallvezetísse!) Láthassa eztet mindeki, hacsak nem vakk! Én a zigédet iggy igazithannám ki tenmagad bujasenyves josslatuddal:
    .
    „MÁMA MÁR MÁMA VAN MÁR,
    DE LESZESZ MENTÜL PÁNNÉBB
    OSZT GYŰ ANTUL ABSZURDUMMAB!”
    .
    Magyarra ordítom, hogy mindennik lökköt megécscse:
    A MAI NAP AZ CSAK MAI NAP (MARAD)
    MENTÜL CZIFRÁB, ANTUL SZÖRNYEBBÉ VÁL.
    .
    lujza,
    ne rinyádz, ha a zürgék itt ostorúlnak. Őkk szobatiztákk mán, oszt ne buzeráld üket tübbé, nehugyan má, kűggyenek a melleggeb ighalylattra. Figyuzz! Húdzd meg a csíkott, mer üket nemigeny irdekellik a rohattúl tapaztallt irudallumra áturúl álittot dógaid.
    .
    Osztánék ne balhédz továb itt. Húdzd mög a szennyesst mentűl hamaréb innejt!
    .
    A XXI- dik századba érve: Tisztelettel megkérlek, amíg nem tudod a gondolataidat magyarul kifejezni, addig más Web oldalakon gyakorolj, ne itt.
    .
    Üdv.: Johnnyboy, New Yorkból

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  33. Johnnyboy erre gondoltál?

    http://www.youtube.com/watch?v=QqJPUWSFwvY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  34. lujza, takarodj már innen, komolyan… egy bűzlő …darab vagy, zavarsz minket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  35. makákó:

    - Az ebben az új, hogy a trollokat az oldalgazda eddig azonnal kivágta innen, mint macskát …ni.

    Lehet, most éppen nincs gépnél, ezért nem látja ezt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  36. Miért nem örülsz inkább? Az állítólag szerencsét hoz!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  37. Ebben a nagy jólétben nincs pénzem semmire, egyetlen szórakozásom ez a gép. Nem tehetek róla, ha itt unatkozom előtte mert unalmasak vagytok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  38. Küldjél egy kis pénzt, hogy a másik “nyílásom” is tudja élvezni az életet. Nem vagyok ám korrumpálható, ááá nem!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  39. Te lujza, szerinem mi tudjuk az igazságot.
    Az ufók kerestek valamit a tornyok alatt, és így akarták feltűnés nélkül megnézni, hogy ott van-e.
    Az aztán lehet, hogy az ufóknak viszont az arabok adták be, hogy ott kell lenni valami érdekesnek.
    Szerinted?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  40. Marcus:

    - Ez valami hülyekölök lehet.

    Ha nem reagálunk eszement besercintéseire, akkor sem kopik le. Ha igen, akkor sem. Tipikus troll. És szerintem nem is normális.

    Remélem, az oldalgazda véget vet ámokfutásának mielőbb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  41. Eldrad!
    Tojd le! Én már megtettem. Ráírtam a klotyópapírra, hogy lujza oszt lecsináltam. :)))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  42. Eldrad
    2012. március 2. péntek
    16:03
    Trollokat negálni kell!
    Ha, nincs reagálás, egy darabig magában beszél.
    Majd újabb nicknéven kezdi.
    Szép napot Mindenkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Halálra ítélhetik 9/11 kitervelőjét 2012. április 4. szerda | AN

A NYPD szükség esetén repülőt is lelőhet 2011. szeptember 26. hétfő | RR

Hetvenhét sebesült az afganisztáni merényletben 2011. szeptember 12. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos