Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lemondott a sajtót fenyegető német államfő 2012. február 17. péntek 13:19 | AN Forrás: MTI, Hvg

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lemondott a sajtót fenyegető német államfő

Berlin, 2012. február 17., péntek (MTI) – Lemondott hivataláról a német szövetségi elnök. Christian Wulff ezt a berlini Bellevue kastélyban tartott pénteki sajtótájékoztatón jelentette be.

Wulff a lemondását indokolva hangsúlyozta: az ország és a világ előtt álló feladatok megoldásához egy „széles többség” támogatottságával és bizalmával rendelkező államfőre van szükség. Az utóbbi időszak fejleményei azonban megmutatták, hogy ez a bizalom „tartósan kárt szenvedett”, emiatt pedig nem lehetséges az államfői munka folytatása. ’Hibákat követtem el, – mondta Wulff, hozzátéve, hogy „mindig őszinte voltam”.

Wulff azt követően jelentette be lemondását, hogy a hannoveri ügyészség csütörtökön a német törvényhozáshoz fordult az államfő mentelmi jogának felfüggesztését kérve.

Az államelnök korábban megfenyegette az ország legnagyobb példányszámú napilapját, jelentette a Süddeutsche Zeitung, amely szerint Christian Wulff büntetőjogi eljárást helyezett kilátásba egy rá nézve kedvezőtlen cikk megjelenésének esetére a Bild főszerkesztőjénél.

Eleinte nem tervezte, hogy távozik hivatalából, ugyanakkor elismeri, hogy súlyos hibát követett el, amikor megpróbálta megakadályozni egy számára kellemetlen újságcikk megjelenését. Christian Wulff egy szerdán adott interjúban hangsúlyozta: nem fér össze az elnöki munkáról alkotott felfogásával, amit tett, ezért bocsánatot kér és változtat a sajtóval kialakított viszonyán.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 10 szavazatból)
Lemondott a sajtót fenyegető német államfő , 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Ez csak idő kérdése volt. De tartom a fogadást: a miénk bátrabb, nem fog lemondani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. Ja, nem vak ez, hanem csak bátor. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Na ha nem mondd le Palkó elviszi a forgószél!

    Így még menthetne magának morzsányi méltóságot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. ..pedig Ő még nem is plagizált (lopott, hamisított, stb.) mint a mi Palink!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Bele kell gondolni, hogy hazai politikusainkhoz képest milyen minimális az, amit Wulff tett: elöször az röppent fel róla, hogy kölcsönt vett fel egy nagy német cégtöl, utoljára az derült ki, hogy a nyaralását egy filmgyártó cég fizette. De ott volt a Gutenberg ügy is. Lehet, leveleket kéne írni Schmitt Pálnak, hogy megrendült a belé vetett bizalom. Akkor biztos rögtön lemond. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Most már lemondhatna , nem kell kivárni a két évet, hogy élete végéig övé /is/ legyen a Kánaán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Kezdek én is arra gyanakodni, hogy Schmitt magától ugyan sose mondana le. Lehet, hogy titokban meg van győződve arról, hogy valójában sokaknak tetszik az ő vagány húzása azzal a diplomamunkával. Legbelül összekacsintanak vele, és most is tisztelik benne a lelkileg strapabíró karaktert, felnéznek rá, hogy van ereje ennyi betegesen irigy és rosszindulatú támadás közepette is talpon maradni. Rosszul csak az esik neki, hogy nem gondolta volna, hogy ezt az alapvetően szeretni való kópésággal elkövetett csínyt majd ennyien megpróbálják a lejáratására felhasználni, az ördög se tudja, miért.
    Szóval kóros szerkezetű értékelő apparátus működik a fejében, akárcsak a kinevezőjéében. Hja, enélkül nem is érték volna el a „sikereiket”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Azt gondoljátok, hogy ez Pali bátyánknak példaértékű lesz?
    Rohadtul nem érdekli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Meghallgattam űgy két hete a kormányrádióban az interjút Schmidt Pállal. Nem azért, mert mazohista vagyok, hanem egyszerűen tudni akartam, hogyan viselkedik egy ilyen helyzetben a kormánymédia, milyen kérdéseket kap Schmidt, kesztyűs kézzel bánnak – e vele. Naná! Nemhogy kesztyűs kézzel, – a riporterasszony megértően és gyöngéden beszélt vele: elnök úr így, elnök úr úgy. Elnök urat támadják több hete, hogy bírja, stb. – de a SAJTÓ képviselője úgy állította be a dolgot, hogy JOGTALAN támadásról van szó. Tehát már a vizsgálat előtt kész az ítélet…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. zsuzsenkám az a nő az összes műsorvezetése során minden alkalommal hasraesik (talpnyalakodóan) valakinek, vagy piheg az áhítattól, mint az intim telefonos szolgáltatás túlvégén lévő….
    Ha ov nyilatkozik, mindig mást ültetnek be, ő akkor van amikor nagyot akarnak hazudni. (Nagyim mondta)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. A nepszava.hu oldalon van egy nagyon értelmes írás a témához, szintén némi áthallással. A kommentek is érdekesek.

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=522213&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. zsuzsenkám
    Tudod-e, hogy miért a kormányrádiában hallottad Schmittet nyilatkozni? Azért, mert a tv képernyőjén nagyon látszik a hazugság a kimondása az arckifejezésen és a szemen.
    Ennek az átlátszóan egyértelmű hazugság lelepleződésésnek nem akarták kitenni az elnököt. Ezzel be is bukták az egészet, mert így teljesen egyértelművé a hazugsága is, meg a nép, a nemzet szemenszedett manipulálása is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Szép, igazi úriemberre valló dolog volt ez kedves akármitársaim. T.i. most jöhet az ütemes tapsvihar, egyre gyosuló ütemben. A közadakozás —–minden kopejka számit—— március 19-én, Magyarország német megszállának évfordulóján kezdődik, közadakozas a szegény lemondott vagy bukott államférfiakat valamint a létminimum alatt tengődő családjukat megsegitendő. Goebbels forog a sirjában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Még ehhez a hirhez: minden különösebb propaganda ismeret nélkül belátható hogy lemondásával is országa (vezetésének) hirnevét öregbitette t.i. vállalta a következményeket és lemondott. Ügyes, búcsú-lendületes-nyelvcsapás.
    Sok ujsagolvasót meghat. Nem azokat akik Kádár gyulyás-kommunizmusa idején megtanultak MINDEN hir hallatán kételkedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. Báthory Ödönke

    Hülyék ezek, nem értik a demokráciát. Nem tudják, hogy akármit csinálnak, arra konkrét felhatalmazást kaptak a zemberektől. Legyen az akár a sajtó fenyegetése, akár hazudozás, vagy más helyeken a demokrácia leépítése.
    Emlékszem, a 2002-es választások alkalmával ment kishazánkban a hirig a szavazatok újraszámolása miatt. Addig akarták számoltatni, amíg a FIDESZ jön ki győztesnek. Utána néhány évvel már az USÁban is így történt. Ott is ment a háború az újraszámolások miatt. Ezt a szemétséget már sikerült elterjesztenünk a világban. A többit tán nem kéne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Báthory Ödönke

    proaktív
    00:50
    A linkelt cikkből is látszik, hogy nem értik a demokrácia lényegét: “az ellenzékkel konzultál az új államfő személyéről”. Minek? Hát ott nem kaptak felhatalmazást a zemberektől, hogy azt csináljanak, amit akarnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Abszurdisztán a korlátlan lehetõségek hazája.
    Még egy fél analfabéta is lehet elnök és egy paranoikus, egomániás is lehet miniszterelnök. Ez aztán már valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Báthory Ödönke
    “az ellenzékkel konzultál az új államfő személyéről”
    .
    Látod, ezt a különbséget nevezik politikai kultúrának. Ott értik és alkalmazzák, itt nem is akarják (meg)érteni a konzultáció szükségességét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Chicago Times: Schmittnek mennie kell a NOB-ból 2012. április 9. hétfő | AN

Kik buktatták meg Plagi bácsit? 2012. április 2. hétfő | AN

Jön Kövér? 2012. április 2. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos