Ronai and Ronai
AMERIKAI

A diktatúra gondoskodik kifizetőhelyekről 2012. február 29. szerda 16:58 | AN Forrás: 168 Óra

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A diktatúra gondoskodik kifizetőhelyekről

Budapest – Orbán Viktor és rendszere tanácsokra szorul, s ezeket minden bizonnyal meg fogja hallgatni, ha már százmilliókat készül fizetni értük. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a decemberben a Századvég-csoporttal között szerződését egészítette ki oly módon, hogy a tárca felméréseket, tanulmányokat és jogszabály-előkészítési tanácsokat vár a Századvégtől a kormányzati ciklus végéig, több mint kétmilliárdért.

A Fideszhez közelálló csoportnak, amelynek közvélemény-kutatásai rendre más, a kormánypártokra a többiekénél kedvezőbb trendeket jeleznek, 2014 végéig foglalkoztatáspolitikai, vagyongazdálkodási, valamint az uniós támogatások elosztásával kapcsolatos tanácsadási munkát kell ellárnia, ezenfelül különféle tanulmányokat nyújtanak majd be a média- és kultúrpolitika tárgyában, derül ki az Index és a 168 Óra beszámolóiból.

Ebben az évben egymilliárd jut erre a munkára, 2014 végéig – a kiegészítő összegekkel együtt – valamivel több mint kétmilliárdot kaszálhat kormányzati megrendelések útján a Századvég. Vannak feladatok, amiket soron kívül, még idén május 31-ig teljesítenie kell a csoportnak, bruttó 940 millióért, így ők adhatnak tanácsot, milyen stratégiát kövessen a budapesti kormány az állampapírok eladásával, a szerencsejátékkal, az iparfejlesztéssel, a postával és a MÁV-val kapcsolatban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 16 szavazatból)
A diktatúra gondoskodik kifizetőhelyekről, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Sürgős a kormányváltás. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  2. Nocsak..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  3. Azt a tanácsot, amit eddig kapott belföldről és külföldről – ingyen – azt nem hallja meg, nem fogadja meg. Amit hallani szeretne, és nem kellene megfogadni, azért milliárdokat képes fizetni. Az lenne furcsa, ha nem így lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  4. Kell nekünk ilyen hülye vezetés akinek ilyen szaralakok tanácsára
    van szükségük a vezetéshez ? Erre van pénz !
    Nem ezzel pótolják egyesek elveszitett pótlékait ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  5. Giro-Szász (Gírosz) hosszabb időtávon megpróbálta előadni, hogy ő “a független politológus szakértő”. Sajnos a média egy része főleg a baloldali ATV bevette ezt a mesét, majd – amikor egyre nyilvánvalóbb lett elfogult pártossága – “a kiegyensúlyozottság jegyében” foglalkoztatta és eltartotta ezt a sötét ábrázatú csalót. (Ugyanez elmondható Kumin Ferencről is.)

    Nem hiszek a politológusoknak és nem hiszek az áltudományukban sem. A politológus tulajdonképpen a politikai módszereket boncolgatva elemezne ha a megrendelők ezt hagynák, ami különösen akkor ellentmondásos, amikor az illető konkrét politikusi állást tölt be. Bocsánat a hasonlatért, de ez olyan, mint amikora nőgyógyász szekszuális kapcsolatot létesít a páciensével és fordítva.
    A tudomány egzakt és független, amely diszciplina nem ilyen az nem tudomány.
    A politológia a gyakorlatban tiszta machivellizmus, vagyis magát egzakt tudománynak beállítva csak a módszerek között válogat az adott . p o l i t i k a i
    c é l . érdekében, illetve bár válogatna, de nem teszi, sőt… Benne az eszmék, ideológiák és elvi kérdések másodlagos szerepet játszanak…Etikáról, a becsületről nem is szólva, az náluk más lapra tartozik.
    A cél – a feladat – szentesíti az eszközt. Ugye Gírosz úr és Századvég Alapítvány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  6. A Munkát Kenyeret táblát tartó éhségmenettel mi lesz, akik minusz 15 fokban jöttek gyalog a parlament elé Miskolcról?!
    Itt a nagy lehetőség Giró Szász, cselekedj Simor András módján. Vagy Simor önzetlen hazafi, te meg…mi is vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  7. Gíró Szász a gerincmentességet és a teflonarcbőrt reklámozó egykor jobb sorsa érdemes orbán droid, csakúgy mint méltó kollégája Kumin Ferenc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  8. A pontos összeg 3 milliárd 3 év alatt ,és úgy ,hogy ebből kiegészítéssel lett hozzátéve 1,4 milliárd.Pályázó milyen érdekes csak ők voltak,hát ennyi pénzért én se csinálnám……..Giró mondta ő már nem vezetője ,azért érdekes,hogy pont a legnagyobb hazugság kitaláló századvég kap ennyi pénzt.Van itt pénz csak nem az emberekre.Igazából a nem létező ellenzék helyében én név szerint plakátolnám ki ,hogy melyik politikusnak milyen vállalkozásai vannak amit csak azért kapott mert a parlamentbe dolgozik,vagy a testvére van ott.Például simlicska, kövér, orbánc.Akinél összefüggést találnék az menne sittre ,mert nem arra kapott felhatalmazást ,hogy a saját kapcsolatait építse hanem,hogy az országot szolgálja.Tetszik ez a demokrácia ami nálunk alakul csak 10 millió agy mosott hülye is kell hozzá,vagy sok pénz amivel minden lezsírozható ,még egy békemenet is.Már most van minimum 2.5 millió idióta aki ,még mindig ellenez minden demokratikus megnyilvánulás,ebből 1 millió jobbikos.Remélem az utókor,és más országok majd okulnak a mi hibáinkból,mert ez az ország már a szakadék szélén áll,és még aki tehetné az országban még az se akarja visszarántani onnan inkább beáll a birkák táborába bégetni.Gerinctelen és gátlástalan emberek hazug országa vagyunk olyan szellemi sötétben,hogy páran visszamászhatnának a fára bocsánatot kérni a majomtól mert egy darabig mi voltunk a gondolkodó lények e bolygón,de ennek most már vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  9. OMG a gatyából kilóg a seggünk az embereknek 8h munkára 47ft is elég legyen és éljen meg belőle, kuncsorgunk az Eu-tól pénzért a világon már sehova nem tud menni O.V mert mindenki elhatárolódik tőle mert egy elmebeteg. És az egész fityesz társulat egy hozzá nemértő pénzéhes szemét banda. És kiadunk közel 4 milliárdot semmit nemérő értéket nem teremtő értéktelen beszélgetésre értéktelen embereknek ez ma MO szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. Tisztességes, normális ember, aki ad a becsületére és szakmai tisztességére, az képtelen Orbán gazdasági-politikai diktatúráját és ámokfutását megmagyarázni és a fülkefor szavait komolyan, röhögés nélkül vinni. Ez csak egy módon lehetséges. Eladta a becsületét, tisztességét néhány milliárdért. Ilyen embert mindig lehet találni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  11. A hir meg nekem, kulhoninak sem meglepo. Eloszor Kalman Olga musoraban hallottam errol, amikor Giro Szasz volt a vendege. Az alapito, es Giro mentora Stumpf Istvan mar az elso Orban kormanyban funkciot kapott, majd a ” jo szolgalatert ” alkotmanybiro lett. Ezutan a Giro palyaja is ivelni kezdett, eloszor kisebb megbizasok a cegenek, majd kormanyszovivoi kinevezese, es a vegso ” megbecsules ” azaz jo zsiros megrendeles a cegnek, hogy legyen mit apritani a tejbe. Igy a harmadik elkotelezett szemelynek – Kumin Ferenc – is jut a koncbol.
    En csak a tv-bol ismerem oket, de valamennyi megszolalasukban a merteknelkuli odaadasukat fejezik ki a Fidesz es Vezeruk irant.
    Ezert feltevodik bennem is a koltoi kerdes: miert csak az elozo kormany altal kiadott megrendeleseket vizsgalja ez a Kadar rendszerben kikepzett elszamoltatasi szekus ? Vagy nala is ugy van: NEM LATJA A FAKAT AZ ERDOTOL ?
    Talan egy kisse elterek a tematol, de mondjatok meg nekem, mi a fenet keresett megint Nemeth Zsolt Marosvasarhelyen a Tokes altal alapitott EMNT – Erdelti Magyar Nemzeti Tanacs – gyulesen ? Ki a franc hivta ide, vagy csak jott megnezni a Verestoival kozos fafeldolgozo uzemeiket ? Ezert mondom, nem kell allandoan a kulhoni magyarokat okolni a honi bajokert, ha azokat nem ok okoztak. Ha jogos a kritika elfogadom, de akkor legyen megindokolva.
    Ez remelem hogy a fenti ujsagcikk temaja sem miattunk keletkezett. Sajnos a valosag mindig fajdalmas, foleg ha tehetetlenek vagyunk vele szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  12. ……………..!
    Eddig a szidás!
    MEGOLDÁS?
    Jöhetnek a javaslatok!!
    Szerintem az egyik.
    A népszavazás, cédulák nélkül, március 10.-én IS!!!
    http://www.szolidaritasmozgalom.hu/

    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. Balazs, Budai kormánybiztos nagyon is látja a fától az erdőt. Ugyan az a helyzet, mint a kormányszóvivőnél. Eladta a lelkét, jó pénzért. Továbbá arra nem kapott utasítást, hogy a fideszesek ügyeit vizsgálja. Budai annyira nem hülye, hogy az életét tegye kockára, annak ellenére, hogy tudja, mind a két oldal sáros, de ő pártkatona. Nem lehet számon kérni rajta az objektivitást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  14. Giro-Szasz testvere ugyved,/persze eros jobboldali/ ez a kisfiucska is megtalalta a helyet, most mar tanacsokat is fog osztogatni? remek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. ….. es ha a tanacs nem lesz jotanacs, akkor azert majd ki fizet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  16. 1. Az nem pályázat, amire csak egy pályázó van!
    2. Ha tisztességes nyertes pályázó vagyok, akkor azt javasolnám elsőnek, hogy a kormány mondjon le, új választások stb., mert ami ebben az országban van, az már katasztrófa, stb. Bőven lehetne indoklást és bizonyítékokat találni. Egyetlen oldal elég lenne, a pénzt meg el sem fogadnám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  17. Az már kiderült a Sohasemhazudó első országlása idején is hogy nagyon szofisztikált maffiamódszerekkel képesek a rablásaikat lekönyvelni. (Happy End Kft, Ezüsthajó, Kaya Ibrahim, Josip Tot, stb. ) Akkor azonban még nem lehetett kialakítani teljesen a mostanra csaknem tökéletes korporatív államhatalmi rendszert. Már a Centrális Erőtér fogalma ezt alapozta meg és a NER (Nemzeti Együttműlörés Rendszere) tette a már tényleges hatalom birtokában államrenszerré. Amelyik kontrollszervet nem lehetett a demokrácia látszatának kényszere miatt (mert kell azért a ,,gyarmatosítók,, pénze) megszüntetni, azt feltöltötték ,, független,, elvtársakkal. És persze azért kell minden nap százszor elmúltnyolcévezni, hogy a lakájmédiának – amik amúgy maguktól is hatalmas nyelvcsapásokkal teszik a dolgukat – legyen municiója a napi néphülyítéshez.
    Az előző diktatórikus rendszer aljasainak legalább volt annyi mentségük, hogy az oroszokra tudták fogni a saját gerinctelenségüket. Ezeknek ilyen mentségük sincs, mert ők maguk azok, akik a saját hazájukat minden kényszer nélkül lenullázzák.
    Hogy ebből mennyi a totális kontraszelekció – és ebből következő tehetségtelenség – eredménye és mennyi a tudatos rombolás, azt állapítsák meg majd történészek, amikor kellő távolságból jobban megítélhető lesz ez az undorító rendszer is. Az egy kis vigasz, hogy a vezérnek pont annyi szobra lesz majd, mint a mondjuk Dolfinak Németországban van jelenleg. Pontosan annyit érnek a vezérek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  18. Ejha! Ezek szerint súlyos háromoldalas tanulmányok várhatóak, angol nyelven és a eminenciás urak kedvéért a szöveg majd olvassa saját magát. Mindez várhatóan gigászi anyagi (3 millió Ft) és emberi erőforrások (Giró-Szász apja, anyja, öccse, húga, néhai nagyapja) igénybevétele árán. Áhhh…majdnem elfelejtettem a Montblanc töltőtollak árát, nahh ezzel borul a költségvetés!..haha
    Hogy a többi pénz hova megy? Hát kérem tudjátok milyen drágák a luxusprostik nyugaton!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  19. Adok en is egy tanacsot a kormanynak. INGYEN ! Kopjatok le amig nem keso. Hogy ez fenyegetes ? Nos merget vehettek ra hogy az !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  20. Két éve Esztergomban még csak rongyos tízmilliókért dolgozott Meggyesnek Esztergomban…Ennyit javult szakmailag, ennyire nőtt az étvágy, vagy ennyivel több a pénz az állam kasszájában, mint egy városéban? Jelzem, anno Meggyesnek megszakértette, hogy fölényesen nyeri majd a polgármesterválasztást… Ha ilyen hatékony maradt, nem bánom a szerepvállalását. Csak azt az irdatlan pénzt sajnálom…
    Zorán régen gyönyörű dalt énekelt egy fehér hajóról – nekem meg egy ezüst hajó jut eszembe…Biztos velem van baj, mert én a szememnek hiszek,nem a szövegeknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  21. Raszputyin 18:19. Tökéletes, velős megállapítás. Valamire el kell költeni a kommunikációs milliárdokat, hát kapják a seggnyalók, a szirénhangúak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  22. Remélem senki nem gondolja komolyan, hogy ez a pénz nála marad. Maximum 5-10 %. A többi megy vissza OV. és a többi úriember “zsebébe”.
    .
    Milyen szépen mutatott volna ez az összeg pl. a roma stratégia megsegítésére, vagy az államadósság csökkentő alapban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  23. Most ezen mit csodálkoztok! Ez a szemét kormány normál viselkedése!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. Nevetséges hogy milyen lúzerokkal veszi körül magát Orbán tanácsadó címszóval. Ezért van a katyvasz. Olyan egyének osztogatnak tanácsokat milliókért, akikre még a kutyámat sem bíznám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Nem vagyok a híve a szitkozódásnak, de látva azt, hogy a helyzetbe való többségi beletörődés szinte még mindig kézzel fogható, a tehetetlenség érzése mégis csak kényszerű nevetésre sarkall egy-egy kifakadás olvastán.

    Giró-Szász viszont még “kutatói” szerepkörben sem volt képes elhitetni azt, hogy nem az egyik, súlyosan elfogult szószólója/szerecsen mosdatója az orbáni, populista és “vulgáris konzervatív” mozgalomnak. Igen, az, amit Giró-Szász, és Kumin együtt képvisel, inkább tekinthető kuruzslásnak, mint tudománynak, mert minden idegszálukkal egyfajta pártpolitikai frazeológia görcsös igazolásában merül ki a “politológiai” szerepvállalásuk. A tudomány viszont a tényszerűség, az érvek ütköztetése és a bizonyítás elvének a tiszteletén alapszik!
    Másfelől, -mint ezt egy hivatásos rendőr ismerősöm is megvallotta- “mindenkinél megvan az, az árszint, amelyen megvehetővé válik” -igazsága a mai Magyarországon szinte intézményesített keretek között érvényesíthető, legfőképpen az állami közpénzek és a pártkasszák kezelői, valamint a közmédia korrumpálódása miatt.
    Harmadrészt, a tehetség, a tudás és a teljesítmény helyett újra csak a gerinctelenség, a “kiszámlázott” lojalitás, a javak jogalap nélküli kikövetelése, a zavarosban halászás és a nyers hatalmi arrogancia került az érdemek elnyeréséhez szükséges “kellékek” listájának az élére.
    Nemde, kedves “Álamelnök Úr”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Megvilágosodtam !
    A múltkor olvastam ,hogy X%-al nőt a fityeSS szavazó bázisa,a Századvég szerint.
    Gondolkodtam,kik lehetnek azon személyek akik hirtelen úgy gondolkodnak,ha ma lenne a népszavazás akkor mindenképpen a csuti kondásra adnák szavazatukat.:( :(
    Azt nem írták,hogy maguk között kérik ki a véleményt,és magukat kutatják,most már értem.:) DDDDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. ” 1,4 milliárd forintos ügyvédi díj Sukoróért”
    Nettó 5,5 millió eurót kap egy hazai ügyvédi iroda, hogy képviselje az államot a Sukoró-ügyben. A Réczicza White & Case LLP Ügyvédi Iroda egy nemzetközi válsztottbíróság előtt képviseli a magyar államot.
    A Nemzetgazdasági Minisztérium erről szóló közleménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A közlemény emlékeztet arra, hogy a közbeszerzési törvény szerint jogi szolgáltatásra nem kell közbeszerzést kiírni, viszont az ilyen megbízást közzé kell tenni.”
    .
    Na akkor hol van a korrupció?
    Emlékeim szerint kb 1 milliárddal vádolták meg a Gyurcsányékat, hogy ennyit bukott volna az állam!!!
    Most csak csókos munkadíjra többet fizetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Avi
    2012. március 3. szombat
    13:35
    Jóval többe kerül a per, mint a meghiúsult telekcsere.
    Ki fizeti a révészt? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Kedves
    nakadzsi,
    2012. február 29. szerda
    20:53

    Egyszerű matematikai logikával kiszámítható,hogy ez a 3 milliárd nem is olyan nagy összeg. 1773 ember havi 47000 Forintos “matolcsysta” jövedelme három évre vetítve. Márpedig a 47e Ft / hó, az nem egy nagy kiadás az államkasszának. Mit lehet tenni,hogy ha 1773 személyt kell e téma kapcsán foglalkoztatni ?….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos