Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tarlós István iráni barátai 2012. január 20. péntek 3:20 | Lázár György

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tarlós István iráni barátai

Los Angeles – “Az Orbán kormánynak joga van baráti kapcsolatokat ápolni az Iráni Iszlám Köztársasággal, és engem az sem lepne meg ha a Fidesz vezetői közül sokan úgy vélnék, hogy Irán és Magyarország előtt közös jövő áll.  De ha ez így van, akkor nem maradhatnak az Egyesült Államok barátai!”

Én akkor figyeltem fel Tarlós főpolgármesterre, amikor közreműködésével a Budapesti Közgyűlés megszavazta a Roosevelt tér átnevezését.  A Jobbik már régóta kifogásolta, hogy a fasizmus ellen küzdő amerikai elnök nevét köztér viseli Budapesten, és Tarlós úr fogékony volt a Jobbik tanácsára.  Miután Roosevelt unokája kifogásolta, hogy a nagyapja nevét 65 évig viselő teret átkeresztelték, Tarlós úr azt tette, amit egy magyar  politikusnak ilyen esetben tennie kell – másra kente az ügyet. Kijelentette, hogy neki semmi köze a dologhoz, az átnevezést Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke kezdeményezte. Tarlós megfeledkezett arról, hogy a Közgyűlés az ő vezetésével szavazta meg a névváltást.

Tavaly októberben Budapesten ötnapos rendezvénysorozatot tartott a Jobbik, ahol iráni üzletemberekkel vitatták meg az egyre szorosabb partnerségi viszonyt. „Irán számára Magyarország a Nyugat, Magyarország számára Irán a Kelet kapuja” – jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A Jobbik szerint Irán és Magyarország előtt közös jövő áll!

A iráni-magyar közös jövő ötletét Tarlós főpolgármester is magévá tette, fogadta az iráni küldöttséget, sőt a főpolgármester megkérte Staudt Gábort, a Jobbik országgyűlési képviselőjét, hogy a Főpolgármesteri Hivatallal közösen dolgozzon ki javaslatokat az együttműködés konkrét formáira.

Itt most meg kell állnunk egy pillanatra. Irán amerikai, európai uniós és NATO embargó alatt áll, atombombát épít, és nem hajlandó követni a nemzetközi szervezetek határozatait. Úgy tűnik, hogy a budapesti főpolgármester erről nem hallott, mert ő az iszlamofasiszta Jobbikkal éppenséggel az Iránnal való együttműködést szorgalmazza.

A példátlan eset feltűnt a New York-i Rágalmazásellenes Liga (ADL) vezetőjének is, Abraham Foxman egy cikket kanyarított, és abban világgá kürtölte, hogy Tarlós főpolgármester úr, akit “prominens FIDESZ politikusnak” nevez, igencsak szoros kapcsolatokat ápol a Jobbikkal és Iránnal.

Meglehet, hogy Tarlós főpolgármester nem eléggé tájékozott a világpolitika kérdéseiben, és nem vette észre hogy az Európai Néppárt (EPP), amelyiknek a Fidesz is tagja, és Orbán Viktor az alelnöke, bojkottra szólított fel Irán ellen. Ráadásul az iráni rezsimmel való barátkozás nem segíti a mélyponton levő magyar-amerikai kapcsolatokat sem.

Az amerikai magyarok eddig keveset tudtak a Fidesz és Irán kapcsolatairól. A fideszes kettős beszéd egyfelől Amerika barátjának hirdeti az Orbán-kormányt, másfelől együttműködik Iránnal. Ez nem fog menni! Félreértés ne essék, az Orbán-kormánynak joga van baráti kapcsolatokat ápolni az Iráni Iszlám Köztársasággal, és engem az sem lepne meg, ha a Fidesz vezetői közül sokan úgy vélnék, hogy Irán és Magyarország előtt közös jövő áll. De ha ez így van, akkor nem maradhatnak az Egyesült Államok barátai!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 50 szavazatból)
Tarlós István iráni barátai, 4.8 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Csak továbbképzést adtak diktatúra vezetéséből aztán mentek is haza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  2. Én már régóta figyelem ahogy a Jobbik barátkozik Iránnal. Igazából nagyon logikus ez, hiszen mind a két fél Nyugat-ellenes, Izrael-ellenes és demokráciaellenes is. Azt nem tudtam hogy Taplós is ennyire benne van ebben a nagy barátkozásban, de vele kapcsolatban csak az lepne meg ha valami normális dolgot csinálna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  3. a magam részéről má évek óta szajkózom, hogy a Jobbik iráni pénzen riogatja a társadalmat, vagy épp éget nem éppen olcsóságnak számító EU lobogót.

    Mivel a párt genetikájában ott a Fidesz is, teljesen ésszerű, hogy ennek csúcsemberei sem lehetnek vagy maradhatnak érintetlenek a kilátásban lévő nagy ölelkezésben.

    Van viszont egy súlyos üzenete a fotónak: a nagyjaink egy akár világháborúhoz vezető háborús konfliktust szító diktatúrával parolázgatnak.
    Talán mert nincs atomunk, de kéne az Unio kritikái ellen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  4. Nem ért csalódás, hisz Tarlósról soha nem tételeztem fel, hogy tisztességes, normális ember. A rossz gének már akkor megmutatkoztak amikor “Fidesztől függetlennek” vallotta magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  5. Kicsit kezd kinyílni a zsebemben a bicska.
    .
    Ezek a senkiházik az 53%-ukból, ami mostanra már jócskán leapadt messze 20% alá, arra játszanak, hogy a teljes Nyugatot maguk ellen fordítsák. Pedig azt hittem, hogy pont a kelet ellen harcoltak 89-ben, és azt a harcot akarták lezárni.
    .
    Először az EU ellen, majd a NATO és az USA ellen is tegyünk.
    .
    Most elkövetik ugyanazt a hibát, amit 44-ben is. Legyünk csak egy eleve vesztes társaság szövetségesei és barátai! Okos döntés, csak jót tesz az ország jövőjének!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  6. Mit akarhatnak ezek a szerencsétlenek a jelenlegi iráni rezsimtől – mármint a pénzükön kívül? Netán kölcsönbe egy kis spéci atombombát, amit a “hazai és nemzetközi globalista erők” – már hogy kicsit burkoljam a főellenséget – eltörlésére használhatnának?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  7. Összenő ami összetartozik. Fidsesztán Katolikus, Irán iszlám egyházi állam. A lényeg ugyanaz. az iráni hatalom Allahtól, az orbáni a vatikáni Istentől származik. Mindkettő despotikus!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  8. Talán hadat kellene üzennünk az USA -nak és az EU -nak. itt minden a pénzről szól. Iránban is vannak bankok, onnan is lehet indítani utalásokat a pártkasszákba. Vagy nejlonzacskóval hordják a pénzt? Nem olcsó dolog magánhadsereget fenntartani. Azok az izompacsirták ha nem is jól, de drágán öltöznek, zabálnak, élnek, és jól. Miből? Felrémlett előttem egy kép, amint a csuti közpénzből finanszírozott magánhadserege összecsap a Vona legényeivel. Gyönyörű vágyálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  9. #
    gagyimami!
    Figyu!!!!!!!!!!!!!!!!
    A hadüzenethez nem árt ha van egy icipici iráni atombonbánk is.
    Vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  10. Ennek a Tarlósnak annyi az IQ-ja, mint ahányas cipőt hord!
    *
    Ma, amikor a világ átrendezése folyik, nem lehetne oda tartozni, ahová szerződéseink kötnek (NATO)?
    A Jobbik hogy mer külön utas külpolitikát folytatni parlamenti pártként?
    *
    Dilettáns országvezetés, idióta választók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  11. Már most is lehet politikai menedékjogot kérni egy másik EU tagállamtól, vagy továbbra is azt mondják, hogy demokratikus országból nem lehet emigrálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  12. tarlos lesz-e a magyeristani ajatollah “ha” oda kerul a sor??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. Tarlós útja az SZDSZ-től fityiszen át a jobbikig önmagáért beszél. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  14. Való igaz: “Irán és Magyarország előtt közös jövő áll!” – a diktatúra kiteljesedésével a teljes elszigetelődésé! Csak Magyarországon ez hamarabb bekövetkezik, mert még olaja sincs, ami miatt bizonyos országok nehezen szakadnak el Irántól… Szomorú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  15. A világ meghülyült.

    OK, tudjuk, de ezzel folyamatosan szembesülni…

    Az egy dolog, hogy mesterségesen el vannak nyomva az önvédelmi reflexek az eu- atlanti világban, de ez…

    Szövetkezni ugye, valamilyen reális cél miatt szokás, az Erőssel, a Hatalmassal.

    Most meg, az eleve lúzer, söpredék iráni bandával akar a szintén lúzer, söpredék jobbik szövetkezni…

    WTF???

    Most hagyjuk ennek a “szövetségnek” a tartalmát, ideológiáját… de ez, hogy egy eleve lúzer bandával, egy ennyire semmirekellő alakokkal akar bárki is szövetkezni… értitek?

    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. Madarat tolláról, embert barátjáról…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  17. „Félreértés ne essék, az Orbán-kormánynak joga van baráti kapcsolatokat ápolni az Iráni Iszlám Köztársasággal, és engem az sem lepne meg, ha a Fidesz vezetői közül sokan úgy vélnék, hogy Irán és Magyarország előtt közös jövő áll.”
    Nincs joga baráti enyelgéshez a hozzájárulásunk nélkül. Indokaim:
    1. Mi MAGYAR VÁLASZTÓK nem kérünk a gyűlölködő iráni politikából (van sajátunk).
    2. Mi MAGYAR KERESZTÉNYEK (miközben európát okítják vezetőink a kereszténységre), nem kérünk a kettős beszédből.
    3. Mi MAGYAR POLGÁROK nem szeretnénk, ha túlfizetett képviselőink megszegnék az általunk jóváhagyott szerződéseket (lásd NATO).
    4. Nem szeretnénk egy olyan országban élni, aminek a jövője közös a mai Iránnal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  18. Tarlós és jobbikos barátai költözzenek oda.
    Ott szeretgethetik egymást!
    Jó utat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  19. Jaaaaaaj!!!

    Hát kell már az a banánhéj amin elcsússzanak, mert mi (akik nem rájuk szavaztunk) amúgy nem fogunk úgysem robbantgatni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Amerikai elnök , remélem hall majd erről. Orbán és kormánya a két kulacsos , vagy akár több kulacsos politikája Orbánnak a hatalomért. Itt az ideje , h Amerika levonja a következtetéseket Orbán Viktorról. Biztos megteszik azt ami szükséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Mi EU-tagok akarunk maradni továbbra is Mi ezt szavaztuk meg. Az ország 90% -a EU-tag továbbra is, kérjük az EU-t vegyék figyelembe ezt.
    Mi nem megyünk felé. Irán felé. Menjen orbán és tarlós és a többi hülye ha akar. Minket meg felejtsenek el örökre

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Kérjük Bartus Lászlót hogyha módjában áll, juttassa el mindig a hozzászólásainkat, véleményünket, az EU -hoz, hogy képet kapjon a magyar emberek, a nép a többség véleményéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. A fidesz stratégiai partnere (jobb széle) miután megszerezte Gyöngyöspatán a polgármesteri címet azonnal kitűzte az iráni zászlót. Ott díszeleg a polgármester szobájában!
    Kérdés lehetne, hogy mit keresnek jobbikos képviselők az EU-ban de nem érdemes feltenni, egyértelmű a válasz, – pénzt! Semmilyen értelme nincs az ottlétüknek, soha nem képviselnek vagy támogatnak semmit csak támadnak mindent ami bal oldali a témától függetlenül! Porolnak haszontalanul!
    Miért létezik a jobbik.
    A jobb szélen volt üres hely a politikai palettán amit a fidesz nem foglalhatott el mert vigyáznia kellett a látszatra. Megoldották, a jobbikkal megszerezték a náci szavazótábort. Nekik belefért a Thürmer féle kommunistákkal való kokettálás és a náci jobbik, belefért a demokratikus nyugat pökhendi elhajtása és a megalázkodás ugyanennek a nyugatnak ha kell a pénz! Nincsenek elveik csak céljuk ez pedig a hatalom kiterjesztése és megtartása!
    Az egész világ hány Irántól de a fidesz és jobb széle a zsidógyűlöletük jeléül velük kokettál. Még a nyugati szélsőjobb is Irán ellenes! Az ország végét jelentené ha a nácizmus miatt amúgy is idegen test Magyarország még ráadásul az antidemokratikus, vallási fanatikus, szélsőséges Iránnal szövetkezik és áthatolhatatlan falakat emel maga köré!
    A fideszjobbik minden eszközt megragad a hatalom megtartásáért akkor is ha a lakosság belepusztul!
    Csak egy tükörig kell menniük ha hazaárulókat keresnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. A Fidesz-Kdnp és vezetőik, a Jobbik és vezetőik, és Tartós, együtt: Ocsmány, undorító, csaló, hazug és képmutató banda! Miért hagyjuk, hogy tönkretegyék az országot ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Hazafi
    2012. január 21. szombat
    12:20
    Nézd a közvélemény-kutatások eredményeit és tudni fogod a választ. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Mosolygó! De jó indulatu vagy.Ne értékeld fel Tarlós IQ.ját,mert a végén megsértődik a láb szaga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. A hátborzongató arcok láttán bősz csomagolásba kezdtem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. …És ez a hír nem is újdonság, ám az amerikai nagykövet asszony a tér átnevezése után is jó kapcsolatot tartott fenn a Fidesz elnökével.

    Na de ne legyünk annyira szőrös szívüek. Hisz’ Tarlós, mint köztudott, műszaki műveltségű ember nagyon vigyázott az egyensúlyra, amikor Rooseweltet áthelyeztette egy másik, az Isten háta mögötti kisebb, tudtommal térre(?). Viszont ugyanakkor egy történelmi súlyában együtt nem is említhető amerikai művészlélekről Elvis Presley-ről is egy kis teret neveztetett el, ami összeadva: k1+k2=K . Ez ilyen egyszerű, nemde?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Tarlósról más:
    .
    Blöfftechnika
    Tarlós főszereplésével folyik a közismert, halálos huzavona, inkább dráma a BKV körül… Látszólag üzengetnek egymásnak Orbánnal, a média pedig csámcsog, tétovázik a borzasztó jövő sejtésén. A “nyilvános vita” lényege, hogy pénz hiányában kénytelenek leszünk leállíttani a tömegközlekedést! A budapestiek vére horror film hatását is meghazudtolóan hüledezik ennek hallatán. Ekkor, az utolsó pillanatban a rendező megadja a feloldást, vagyis miniszernökünk őfelsége nagy kegyesen megajándékozza pesti népét pár milliárddal és máris jön az enyhülés… Erre az egyszerű ember hálából elfelejti a munkanélküliséget, az árak rohamos emelkedését és a többi súlyos mindennapi próbatételét is.
    .
    Ui: Ha nem így lesz megköve em a főpolgármester urat.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Szép nyitókép: fundamentalisták egymás közt.
    .
    A magyar (szélső)jobb pénzért az anyját is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Kedves
    #
    Mosolygó
    2012. január 20. péntek
    09:07
    Nem is tudtam,hogy a tarlósnak ennyire apró a lába…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Valóban igaz, hogy Irán és Magyarország közös jövő előtt áll! Mindkettő oda jut ahova való. Mindkét ország diktatúra, de nálunk még ideig-óráig maradhat a demokratikus máz. Tarlós már ellenzékben is úgy köszönt egy nagygyűlésen, hogy “szebb jövőt” . Mégis mit vártunk tőle? Legalább ő nem a kettős beszéd híve.
    Az se véletlen, hogy a Jobbik most nyilatkozza fűnek, fának, hogy ki kéne lépni az Unióból. Aztán az is, hogy erre a Fidesznek egy szava se volt. Hiába ami összetartozik az előbb-utóbb össze is nő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Mate, Ivan Tibor

    Tortenelmi tapasztalatok alapjan feltetelezheto, hogy Iran komoly igeretet tett a magyar szovetsegeseinek a trianoni dontes felulvizsgalatara es a teruletek vissza csatolasara, amint Europaban is gyoznek es kiepul a moszlem uj rend. Tarlos es a “szebb jovo” galeri vezetoi a Magyar Kalifatus gauleiterei lesznek, rangjuknak megfelelo busas jovedelemmel.
    Morvai nagyasszony nem hiaba epitette a hidat, es majd o is hozzaszokik a burka viseleshez. Olcsobb, mint a Chanel dresszek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Biztos, h. jòl mèritek fel a helyzetet?

    “China will not hesitate to protect Iran even with a third World War”
    http://www.youtube.com/watch?v=ugq-KleU8IA&feature=player_embedded

    Drohung: „China wird nicht zögern den Iran mit einem Dritten Weltkrieg zu schützen… Moskau wies an, seine Radarstationen für den Fall eines Angriffs scharf zu stellen und macht damit klar, dass es sich – ähnlich wie China – politisch auf die Seite des Irans stellt.“
    https://stopbilderberger.wordpress.com/2011/12/01/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos