Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bomlik vagy tisztul az LMP? 2012. január 15. vasárnap 9:47 | AN

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bomlik vagy tisztul az LMP?

Budapest – Schiffer András, az LMP frakcióvezetője megértette végre, hogy követhetetlen politikája, az elvszerűség hiánya, kétséges elköteleződései miatt a személye bomlasztja a pártot, miután már ketten is bejelentették a frakcióból távozási szándékukat. Ezért most távozik a frakció éléről és a párt vezető testületeiből is, ami nagy áldás az egyébként is zavaros magyar közéletnek, de félő, hogy amíg a frakcióban marad, rossz szelleme tovább kísért.

Ami nyilvánosságra került, az valószínűleg a jéghegy csúcsa.  A karácsonyi parlamenti bilincselésnél egy olyan LMP mutatta meg magát, amire már régóta szükség lenne, és amely fontos szerepet tölthetne be. Talán nem véletlen, hogy Schiffer ebből is kifelejtődött. A távozók érzékeltették, hogy az LMP-n belül lehetetlen állapotok uralkodnak, és Schiffer személye egy átok a pártnak is, Magyarországnak is. Schiffer a mandátumáról nem mond le, vagyis nem szabadultak meg végleg a párt legnagyobb tehertételétől, de a vezető funkciókat elhagyta. Kérdés, hogy funkció nélkül mennyire lesz a továbbiakban bomlasztó a személyisége, a jelenléte.

Ez a kérdés összefügg azzal is, hogy a megindult erjedés a párt bomlását és várható szétesését, vagy inkább a megtisztulását jelenti-e. Schiffer maradása a frakcióban azt jelzi, hogy a belső harc ezzel nem ért véget, szinte kizárt, hogy ne próbálja belül akadályozni azokat, akik egy kiszámítható, értékelvű, liberális és zöld pártot szeretnének formálni az LMP-ből, ami eddig több bosszúságot okozott, mint megnyugvást a demokratáknak. Schiffer Sólyom László átkos szellemiségének örököseként és támogatójaként a 2006-os eseményeket olyan álnok és hamis módon ítélte meg, mint a Fidesz. Gyurcsány-fóbiája beteges, az MSZP-től jobban irtózott, mint a Fidesztől, a Jobbikkal pedig kifejezetten jó viszonyt ápolt egy liberális jellegű párt élén. Ekkora káosz, zagyvaság és zűrzavar ember fejében még nem volt, mintha egy kézigránátot vágnának valaki fejébe.

Schiffer formális távozásával eltűnhetnek az akadályok a demokratikus ellenzék pártjainak együttműködése útjából is. A leköszönő frakcióvezető volt a legnagyobb gátja annak, hogy az LMP csatlakozzon a demokratikus pártok összefogásához, egy lehetséges ellenzéki kerekasztalhoz, amelynek legfőbb célja az orbáni önkény leváltása.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 64 szavazatból)
Bomlik vagy tisztul az LMP?, 4.4 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. Ő lesz az LMP Kis Jánosa. Ki emlékszik ma már őrá? No senki.

    Aki meg az országra szabadította Sólyom Lászlót, az csak tűnjön el szépen.

    Az LMP most válhat igazi ballib alakulattá, mert Schiffer ezt a pártot a Fidesz-holdudvarba tartozó, jobbos öko-anarchista Védegylet bázisán hozta létre. Nem is tudom, hogyan gondolhatták egyesek, hogy a LMP változatlan struktúrával baloldali párt lehetett volna.

    Kb. annyira lett volna baloldali, mint a szavazatszipkázásra létrehozott, választási pártok, az Együtt Magyarországért Unió vagy a szakadár MSZP-sekből gründolt Új Balodal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (28 szavazatból)
  2. Azt mondnai, hogy Kis Jánosra nem emlékszik senki, erős csúsztatás. A kommentelő nem emlékszik, az oké.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  3. Középen állni, és jobbra majd balra nyalni, rúgni, majd elvárni érte a szeretet, tiszteletet!
    Aki ezt kéri az nem politikus, nem egyenes ember, hanem “hüje”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  4. bloggerman77 írta (2012. január 15. vasárnap 10:01):
    “Ő lesz az LMP Kis Jánosa. Ki emlékszik ma már őrá?”
    — Például én.
    Nagyszerű, rendkívül okos, tisztességes ember, aki nem harácsolni akart a baloldal hatalomra kerülése után, az ellenzék egyik meghatározó alakja.
    Aki egy napon tudja emlegetni Schifferrel, az nem tudja, mit beszél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  5. Közeledni fog a FIDESZ-hez. Erre van kódolva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  6. Hangsúlyozta: ahelyett, hogy az MSZP elgondolkodna azon, hogy mit rontott el az elmúlt nyolc évben, megpróbálják kompromittálni az újonnan feltűnt ellenfelüket. Ezek után Lendvai Ildikó közeledési kísérlete még azokban is értetlenséget váltott ki, akik úgy lettek LMP szavazók, hogy előtte több ciklusban is az MSZP-re voksoltak.

    A listavezető közölte: különböző az LMP és a Fidesz demokráciafelfogása. És bár ők is aggódnak Orbán Viktor pártjának túlhatalma miatt, ha a választók úgy határoznak, hogy a Fidesz alkotmányozó többséget szerezzen, azt is demokratikus döntésnek tartják. Szerinte azzal, hogy 7 százaléknyi szavazatot szereztek az első fordulóban, már megtették a magukét a kétharmados többség megakadályozásáért.

    http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-347174

    És nem volt igaza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (16 szavazatból)
  7. Kis Jánosra büszkék lehetnek a magyar demokraták.Értékelvű politizálása jelenleg is nagyon hiányzik. Abortuszról, államról, alkotmányról írt írásai nagyon olvasottak, mert logikusak, szakszerűek és egy hiteles ember tollából keletkeztek. Nincs elfelejtve, ritkán megjelenő írásai növelik a példányszámot.
    Cavintont az őt elfelejtőnek, vagy ha fiatal, akkor jó olvasást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  8. Kis Jánost és Schiffert összehasonlítani lehet ugyan, de közéjük egyenlőségjelet tenni már nem! Ez ugyanis már nagyon erős csúsztatás!
    Továbbá nem Schiffer “szabadította rá” Sólyom Lászlót Magyarországra, hanem a Fidesz! A Védegylet “csupán” javasolt, az elnökválasztási kutyakomédiát pedig már Orbán Pártja vezényelte le: a szavazatellenőrző bizottság elnökével, Áder Jánossal az élen!
    No, erről ennyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  9. Demokratikus erők összefogásához Gyurcsánynak is el kell tűnnie a politikai életből. Jelenleg a DK a sem vele, sem nélküle nem megy állapotban van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -24 (42 szavazatból)
  10. Schiffer amíg “vissza” nem lép a Fideszbe az LMP zavaros marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  11. Geréb volt Schiffer András.
    Tudottan a FIDESZ pénzelte őt, amit a többiek meguntak.
    Nekem rögvest Kálmán Olgával történt decemberi beszélgetése jutott eszembe, amikor örömmel olvastam lemondását.
    Élő egyenesben meghazudtolta Olgát.
    Kapott is érte ott rendesen, de onnantól tudható volt, hogy hazug disznó.
    Nem is húzta sokáig az LMP-ben.
    Szerencsére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  12. A mandátumát miért nem adja át egy – vélhetően – tisztességes LMP politikusnak????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  13. A nagynéni levele megtette hatását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  14. Sok konkrétumot nem ismerünk ebben az ügyben… Kaufer azzal az indokkal lépett ki, hogy «tul radikalis» most mar az NLMP, Schering viszont elmondta, hogy zavarja a belharc… Karacsony is egy parszor mar össze-vissza nyilatkozott. Tény : se ilyen, se olyan part lett, az sem teljesen vilagos, hogy egyaltalan demokratikus-e?? Hogy zöldségeket beszélnek, ez az egy dolog, ami biztos… Most mar nincs szükségük rajuk, megosztottak az ellenzéket, ennyi volt a szerepük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. 2010-ben az LMP-re szavaztam, de Schiffer ellentmondásos benyögései miatt megbántam. Most új lehetőség nyílt a pártjuk újrapozicionálására. Sok szavazatot fognak nyerni – pl. az enyémet is – , ha (a) jobb belátásra térnek a többi antifasiszta ellenzéki párttal ÉS (b) az EU-val való együttműködés ügyében. Továbbá a demokrácia csigolyáinak megroppantásához semmi köze sincs a globális felmelegedéshez: mindkettő ellen lépni kell, de az egyik fenyegetést a másik szemszögéből nézni naivitás.

    Legyen az LMP úgy zöld, mintha ő lenne a jövő nemzedékének ombudsmanja, és erről az álláspontról lépjen fel az orbániáda jövőt gyarmatosító intézkedései ellen. Hiszen
    – a magánnyugdíjkassza kirablása a jövő demokratikusan megválasztandó kormányait adósítja el,
    – továbbá a “sarkalatos” törvények,
    – valamint a kormányhivatalokba fél nemzedéknyi időre bebetonozott orbánisták
    szintén a ma még választójogosultság nélküli kiskamaszok jövőbeli szabad politizálásának mozgásterét zabálják fel.

    És legyen az LMP az a párt, amely egyedüliként ki meri mondani, hogy nagyon szeretjük a határon túli magyarokat, ha kell, meg is védjük őket kormányaik jogfosztó intézkedései ellen, de ha szavazataikkal bele akarnak szólni a mi életünkbe is, akkor legyenek szívesek vagy ideköltözni, vagy pedig a Magyarországon élvezett politikai jogaikkal arányos személyi jövedelemadó megváltást fizetni.

    Nos, ha az LMP mindezt holnap felvállalná, akkor mához egy évre olyan nagy súlyra tehetne szert, hogy ő diktálhatná a feltételeket az ellenzéki kerekasztalnál, a Magyar Köztársaságot visszaállító “Százszor is nem!” semmiségi népszavazás előkészítése során.

    Tényleg jó, hogy lemondott ez a zavaros fejű, de most aztán mindent bele, LMP-sek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  16. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=509306

    Valóban zavaros, de sokkal inkább jellemtelen egy alak Schiffer, még a baloldali dédnagyapját (Szakasits) illetve a nagyapját is képes megtagadni amiért nyílt levélben tiltakozott saját nagynénje. Ha valaki nem érti meg, hogy az MSZP minden 8 éves kormányzati hibája ellenére soha nem erőszakolta meg a demokráciát és a jogállamot és ennek ellenére Schiffer egyenlő távolságot tesz közé és a Fidesz közé hát gyaníthatóan vagy a Fidesz szekerét tolja vagy elmeháborodott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  17. Legalább fél éve meg kellett volna tennie.
    Úgy nem lehet más a politika, ahogyan ő elképzelte és művelte.
    Az rendben van, hogy az ő képviselői, frakcióvezetői, bizottsági fizetése akkor is megvan, ha képviselőik miatta sorra visszavonulnak.
    Ennél azonban valamivel többről szól a parlamenti demokrácia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. Kedves Tisztességesen gondolkodó LMP-ek!Vigyázó szemetek Schifferen kell tartanotok.Ne engedjétek,hogy tovább bomlassza szervezeteket.Turjátok ki a frakcióból is.Ő orbán beépitett “TÉGLÁJA” volt.A demokráciához annyit ért,mint a tyuk az ÁBC-hez.Az ő feledata a demokratikus erők összefogásának a megakadályozása.A nagynénje tiszteséges emberként hamar rájött a disznóságára.Én Bohémnak és Sarkasnak a véleményével értek nagyon egyet.Az ilyen emberre kedves választók nem szabad mandátumot bizni.A legközelebbi választáskor jól gondoljátok meg,hogy kire szavaztok.Ne az arcát nézzétek,mert az hamis prófétaként jelenil meg,de belül gonosz,a népnekártó lélek lakozik.Jó,hogy távozott.Ha volna benne tisztesség a frakcióból is kilépne,és hagyná a tisszteségesen gondolkodó,jó szándléku embereket dolgozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  19. Mango

    nagyon igazad van mármint hogy Gyurcsánynak sincs mit keresnie már vagy 2007-óta a közéletben amit egyébként a hirszerző írása is tanusít (Lehet így is Feri)

    http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/14/Latod_Feri_lehet_ezt_igy_is_PBZXMJ

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (24 szavazatból)
  20. Ceglédi Zoltán ( a fenti hírszerző.hu cikk szerzője) vagy másnapos volt, vagy megrendelésre (x) írta ezt a vonalalatti irka-firkát.
    Nagy bátorság Gyurcsányt és Schiffert egy lapon említeni.
    Gyurcsány nagyívű egyéniség, Schiffer egy köpönyegforgató ügyvédecske.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  21. Rába György: nem históriáról van szó, hanem politikai közéletről. Ott már nem tényező Kis.
    Alozanfan – akármit csinál, értelmiségi rétegpárt marad és nem “meghatározó erő”
    Hetus – ha Gyurcsány hátra lép, akkor nem a Bajnai nyugodt kormányzása következett volna. Hanem az Szdsz diktált volna (neki is) és a fidesz betartott volna (neki is).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. kekec

    nehéz a “ha” val útólag játszani, én mégis úgy gondolom, ha 2008-ban Gyurcsány hátralép akkor 2010-ben nagy valószínűséggel nincs a Fidesznek 2/3-a. Ez akkor is igaz, ha lemond és mondjuk jön Bajnai, akkor is ha akkor előre hozott választások lettek volna. Tetszik vagy nem Gyurcsány egy fantasztikusan tehetséges szónok neki köszönhető a 2006-os választási győzelem és a fantasztikusan tehetségtelen kormányfői tevékénységének hála (meg pesze az öszödinek) a 2010 óriási bukás is. Gyurcsány mivel személye a végletekig megosztó még a baloldalon is ma akkor tudna a legtöbbet segíteni ha eltűnne az első vonalból és tanácsadóként segítene az orbáni fasizmus eltüntetésében. De ahogy mondják a puding próbája az evés………szóval majd meglátjuk mit hoz a jövő meg Gyurcsány

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  23. Hogy Schiffer milyen nem tudom. De a kommunizmus bűnei kapcsán egy olyan higgadt remek beszédet mondott el a parlamentben hogy az már valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  24. Ceglédi Zoltan mar sok mindent mondott, volt egy olyan cikk ahol a gyurcsanyozas elérte a maximalis szintet, 42-szer szerepelt a Gyurcsany szo. Na most a hitelességnek nem ö az etalonja:
    http://hirszerzo.hu/velemeny/2011/5/9/20110509_gyurcsany_platform

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. most mar csak az kell hogy az “agyak” is tisztuljanak!!
    a jobbik meg a fideSS is tisztuljon-taguljon ki a parlamentbol a tortenelem szemetdombjara mert ott a helyuk!!!
    az agyak tisztitasahoz ajanlok egy kis hypo-t a reggeli kaveba tej halyett!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Kedves Hetus! Úgy látom Önnek is Gyurcsány fóbiája van, mint Schiffernek. Az öszödi beszéd az eddigi miniszter elnökök tevékenységéből és beszédeiből okulva az egyetlen volt aki elismerte, hogy simán átvágják a választókat. Nem csak Gyurcsány, hanem az összes. A Simlicska-Puch tengelynek ez baromira nem tetszett, mert ki akarta venni a pártfinanszírozást a kezükből és elzárta volna a zsebelési lehetőségeket. Ezután azonnal bevetették a teljes arzenált jobb és baloldalon egyaránt arra, hogy lenyomják Gyurcsányt. Sajna ugyanannyi ellenséget szerzett magának a saját pártjában is mint az ellen oldalon. Én inkább azt mondanám, hogy korai volt a leleplező beszéd öszödön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  27. Nincs még egy hónapja, hogy a Gyorskocsi-koalició ügyében e hasábokon azt írtam erről az alkról, hogy ” Schiffer, mint őfelsége ellenzéke, ugyanaz Orbánnak balról, ami Vona jobbról, vagyis a diktátor személyes kreálmánya” és íme…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. Molnár Ferenc róla mintázta Gréb Dezső figuráját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. Ego, Geréb, Sarkos – Csak “futiban”, az első szavakra: JOGOS! Egyetértés mellett: hozzászólás később. ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Egy szándékos felforgató, Fidesz provokatőr volt(?).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  31. Azért nem árt egy kis óvatosság!! Ugyan most dicséret illeti Schiffert, mert belátta, hogy az LMP nem az Ő sajátos politikáját követi! És ezzel akadályozza a demokratikus erők összefogását! Azonban az LMP-ben még vannak nem kevesen, akik osztották és osztják Schiffer káros nézeteit az “egyenlő távolságról”, és önálló politizálásról! Csak remélni lehet, hogy ha megmarad az LMP, akkor a demokratikus erők összefogásának segédmotorja is lehet és nem a fékrendszere!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Kedves Laci,

    nincs nekem semmi Gyurcsány fóbiám, ha figyelt volna leírtam Gyurcsánynak köszönhető a 2006-os győzelem, az öszödije az viszont azt mutatja, hogy nem képes kontrollálni saját magát, és sajnos tetszik vagy nem: ő egy rövidlátó, buta ember aki enged a hevületének. Valóban a rendszerváltás óta a politika hazudott, de ebben a buta és primitív stílusban nincs épeszű politikus, aki 2 embernél több előtt ilyeneket és főleg ebben a stílusban mond. Ráadásul Gyurcsány nem is ismerte politikai ellenfelei természetét, akik ezt a suttyó öszödi stílust bőségesen fel tudták használni arra, hogy felgyújtassák az MTV-t és végérvényesen szembefordítsák az országot a balliberális kormánnyal. Gyurcsány egy kiváló szónok (kivétel az öszödi) de egy gyatra politikus, és köze sincs az államférfi valós fogalmához. A Puch-Simicska tengely a fóbia a javából, erre hivatkoznak sokan miközben ellenük mendemondákon kívül nincs se eljárás, se konkrét ügy, szemben az „ártatlan” eredeti tőkefelhalmozó Gyurcsánnyal aki még a lakhelyének felújításait és rezsit is leírja költségként és az áfát pedig visszaigényli, csak ezt az megrészegült Fletó fanok nem akarják tudomásul venni (no persze Orbán sem jobb meggazdagodás ügyében és az ő beteg hívei sem akarják tudomásul venni az MKB székház vagy, a Tokaji stb. ügyeit).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (12 szavazatból)
  33. Orbán András Lajos

    Nincs igazi karakteres arcuk, nincs követhető elkötelezett programjuk, nincs semmi kompromisszum készség bennük, miért lennének szimpatikusak a közönség számára!!!!!!!!!!!! Talán most tisztul a kép…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. egy tiszteletteljes főhajtással tartozom Kis Jánosnak, volt ereje a rivaldafényből visszalépni a tudományba és nem hagyott hátra olyat, ami miatt szégyenkeznie kellene. Amit ma ír (és nagyon kevesen olvassák) az is igazolja nagyságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Schiffer Orbán embere volt,Mindig az ő szájíze szerint alkotott.Valójában az ellenzéknek meg kell találni az összhangot a diktatúra felszámolására, a köztársaság újbóli létrehozására.Felesleges arról beszélni,hogy ki lesz a miniszter elnök,ki nyeri a választást..összefogni és egyik párt adja a közt.elnököt,a másik a min.elnököt, a harmadik a jegybank ,vagy mindegy milyen elnököt,a lényeg a Szállasizmustt elkel az országból törölni.
    Utópia volt azt szajkózni,hogy mi a kormányzásra készülünk.A cél a mostani egytizedes kétharmadot leváltani.
    talán az lenne a legnemesebb dolog,ha a függetlenek adnák a miniszter elnököt a normális fékek működésbiztosítása mellett

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Tisztelt Hetus!
    Úgy látom Önnél van a bölcsek köve, hogy eldönti ki az államférfi és ki nem.
    Ha megengedi nem adok sokat az Ön véleményére.
    Igaza van Lacinak Önt is nagyon befolyásolta a FIDESZ GYF-et lejárató kampánya.
    Mellesleg örülök, hogy tisztul az LMP, már nagyon rég esedékes lett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Shiffenek tán nem a diplomamunkájával volt valami probléma ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Az Schiffer irányította LMP legnagyobb tunya pökhendi ostobasága akkor ugrott ki a bokorból, mikor az MSZP felajánlotta nekik, hogy adják át egymásnak azokat a szavazó kerületeket, ahol a másik áll jobban, hogy ne egymás esélyét rontsák. Természetesen ezt Schiffer gőgösen visszautasította, mint egy igazi barom, ezáltal a Fidesz kétharmadot szerzett, a többi meg már történelem. Rohadék kollaboráns senkiházi disznó. Az LMP láncolós megmozdulása volt az első értelmes lépésük, le is esett a cilinder Schiffer koma fejéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. Attól mit lehet várni, aki Orbán ügyvédje volt??
    “Ügyvédként többek között Orbán Viktort is védte” (Wikipédia)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Vicces ez a minuszolgatás, de nem változtat azon,hogy Kis mindennél jobban rühelli a baloldal, nem véletlen, hogy a még létező SZDSz idején mindig arról értekezett, hogy a liberálisok természetes szövetségese – jobboldal.

    Ugye minden bizonnyal azért mondott le1992-ben az SZDSZ elnöki tisztéről, mert nem bírta elviselni azt, hogy a Charta keretében az MSZP – ami szerinte nem volt még demokratikus párt még 2002-ben is – kitörjön a politikai cordon sanitére-ből, amibe a rendszerváltó pártok tették 1990-ben.

    Aki az 1990-es helyzet és a 2010-s, és Kis és Schiffer között a párhuzamot nem látja, az vak. Pedig a párhuzam nyilvánvaló: a baloldal zsigeri utálata.

    Ami pedig azt illeti, Sólyom a Védegyletnek és SZDSZ jobboldalának köszönhetően merült fel – mintha itt páran elfelejtkeznének arról, ki is állt először a Védegylet Sólymot jelölő kezdeményezése iránt: az SZDSZ.

    Erre a Fidesz rárepült, felelevenítve a 1990 körüli időket, ha emlékeznétek, akkor a Fidesz korifeusai igen sokszor emlegették a közös., Demokratikus Ellenzékes Fidesz-SZDSZ közös napokat…

    Na lehet mínuszolni. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. A szépemlékű LMP-nek vége. Lejárt, mint egy öreg vekker. Nem érdemes rá több szót vesztegetni. Történelmi küldetésüket bevégezték. Hogy mi volt az, a történészek és politológusok majd kiderítik. Egyszer. Azért mondjuk ki: sok tisztességes ember szavazott rájuk. Egy magát komolyan vevő párt nem célozhatja meg mindig az öt százalékot, mert akkor definíciószerűen nem párt. Jó név kell, és jó fejek. És a kormányzás – szándékosan írtam nem hatalmat – szenvedélyes akarása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  42. Dear Contributions! A true man does not take the name of your mouth! To this day him I respect.
    Kis Jánosról szólok, aki nem tudom, s értem, miként keveredett eme párbeszédbe.
    Whish you will understand me?
    Please…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Hetus (2012. január 15. vasárnap 13:48)
    — Maximálisan egyetértek: Gyurcsány kitűnő elméleti ember, de sajnos messze nem kitűnő politikus. Az öszödi beszédet tanítani kellene: egyrészt mint a politikai tisztesség, másrészt mint a politikai hülyeség iskolapéldáját. És most ismét rosszkor mondott jót, hogy itt nincs diktatúra. Nem volt nyilatkozatkényszer, senki nem szegezte neki a kérdést, hogy mit gondol, van-e (egy jó politikus ilyen esetben sem válaszolt volna). Ennek ellenére mondott valamit, ami elméleti alapon még védhető is lenne, de politikai értelemben közel-öngyilkosság. Már megint.
    .
    LS (2012. január 15. vasárnap 16:37)
    — A minősítgetés és a köpködés (“nem adok sokat az Ön véleményére”) elég alacsony szintje a vitának.
    .
    bloggerman77 (2012. január 15. vasárnap 18:26)
    “…Kis mindennél jobban rühelli a baloldal, nem véletlen…” — Lehagyott egy tárgyragot, és nem mindegy, hová teszem, ellenkezőjlére váltja a mondatot. (“KisT mindennél… vagy “a baloldalT”)
    Az elsőt gondolom valószínűnek. Ezen az alapon mi is a párhuzam?
    Egyrészt Kis lemondott az MSZP rehabilitációja miatt, de NEM a baloldalt utálta (hiszen MAGA IS BALOLDALI), hanem az MSZMP-ből még csak alig kinőtt MSZP-t.
    Ezzel oda is a “másrészt” esélye, Schiffer baloldal-utálata.
    A kettő egyszerűen nem állítható párba.
    .
    “…kitörjön a politikai cordon sanitére-ből…”
    — Helyesen: cordon sanitaire
    Aki nem tud arabusul…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. T. LS!

    A politika nem az érzelmek világa hanem a realitásoké. Ha Önt ez utóbbiak nem érdeklik attól még azok léteztek-léteznek. Ha ma lennének a választások minden felmérés szerint a DK bőven a parlamenti küszöb alatt lenne, nem véletlen, hogy Fletó szerint még nem szabad megbuktatni Orbánt talán az amerikai népszava egyik korábbi postját is elolvashatná. Gyurcsány volt ki reményt adott 2005-ben és különösen a 2006-os választásokat követően a baloldalba (bennem is) és ő volt aki az inafntilis hablatyolásai Öszöd és napi használhatatlan ötletelései, hülyeségei, a két koalíciós párt közötti infantilis intrikázásai (és a totál hülye káderei: pld. Kóka, Göncz Kinga, Petrétei, Szilvásy) miatt lett 2/3 a Fidesznek. Ugye tetszik emlékezni, hogy Horn Gyula aki mesze nem akkora dumáló de nagyságrendekkel tehetségesebb politikus, kormányfő 1998-ban alig kapott ki a Fidesztől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  45. Ego,
    egyetértünk: az öszödi beszéd egyrészt mint a politikai tisztesség, másrészt mint a politikai hülyeség iskolapéldája. Bár ha valaki azt mondja, hogy „hazudtunk éjjel-nappal” az nyilván saját magára is értette, és ez esetben a tisztesség csak annak bevallására vonatkozik az elkövetésére nem. És valóban Gyurcsány öszödije volt a politikai hülyeség, és nemcsak maga az önbevallás és annak végtelenül stupid, és undorító stílusa (amivel nemcsak saját maga politikai halálát okozta, de annak a pártnak is amelynek tagjai és szimpatizánsai (köztük én is) oly sokat várt tőle. Akik ma Gyurcsány mögött állnak azok nem hajlandóak a valósággal szembenézni, miszerint Gyurcsány mondjon bármilyen fantasztikus beszédet politikai halott, az ő személyével Orbánék egységes csatasorba tudják állítani még ma is a szimpatizánsaikat. Ettől függetlenül persze szó sincs arról, hogy az MSZP-nek ne lenne szüksége ráncfelvarrásnál jóval több és az is tény, hogy Mesterházyval nem lehet komoly eredményeket elérni, de tény az MSZP bőven mérhető a parlamenti küszöb fölött a DK pedig nem, és mint már korábban mondtam parlamenti demokráciában egy politikai párt szempontjából ez az egy ami fontos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  46. Ego, a nyelvtannáciskodás nem túl menő dolog az internetes közösségben. Telefonról írtam a kommentet, amin az érintőképernyő nem egészen könnyen működik.

    Akkor legyen karantén, jó? :)

    Egyéb ellenvélemény, lényegi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. “Schiffer az Isten csapása volt eddig a magyar közéletre.”
    .
    Ritka precíz és találó fogalmazás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Schiffer! ” Te nem tudod, milyen jó nélküled!” Ég Veled!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Amúgy mi történt volna ha nincs az Őszödi beszéd? Már rég a célkeresztben volt. A beszéddel sem volt baj, a helyszín is tök mindegy volt, az időpont is. Az a legnagyobb baj, hogy egy társadalomban, így ki lehet használni egy beszédet, persze a politika már csak ilyen,azért egy egészséges társadalomban, ha egy tóba pisilnek attól nem lesz cunami. Nálunk gondolkodás helyett indulatokra építik a politikát. Most mi is a korpa között vagyunk, és a disznók éhesek .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Gyurcsány, Mesterházy, és most Bokros. Ki az, aki szerint ez az összefogás hoz annyi szavazatot, amennyi elég Orbánék leváltásához? Új erőre, még nem lekozmált figurákra van szükség…nincs más út, nincs más esély. A Szolidaritásból kellene kinőnie ennek az új erőnek, de sajnos nem látom ott sem az alkalmas embereket…Orbán meg röhög a markába, a Jobbik esélyeibe meg bele sem merek gondolni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

New York Times: Hiába tiltakoznak a magyarok 2011. december 25. vasárnap | RR

Keményedik Orbán terrorista diktatúrája 2011. december 23. péntek | AN

Kis országnak elég egy párt 2011. november 11. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos