Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Normális országban utcára menne a nép 2011. december 16. péntek 17:18

  • Hozzászólások(204)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Normális országban utcára menne a nép

Az IMF delegáció távozásával, különös tekintettel arra, hogy a döntést az uniós pénzügyi biztos hozta meg, Magyarország minden reménye elszállt arra nézve, hogy konszolidálni tudja a pénzügyi helyzetét, stabilizálni legyen képes a jelenlegi állapotot, és haladékot találjon arra, hogy talpra álljon. Az Orbán-kormány katasztrófába dönti az országot, amelynek egyetlen oka az a szélsőjobboldali ideológia, amely a Nemzetközi Valutaalapot a zsidó világ-összeesküvés részének tartja, amellyel a nemzetközi zsidóság kirabolja a nemzeteket. Az Orbán-féle szabadságharc egyrészt a jobboldal által gerjesztett, ki nem mondott, magyar-zsidó háború része, másrészt arra irányul, hogy Orbán minden nemzetközi korláttól és jogi kényszertől megszabaduljon, és szabadon építhesse ki Európa közepén saját korlátlan hatalmát biztosító diktatórikus rendszerét. Ha úgy tetszik, nemcsak belföldön, hanem külföldön is kikapcsolja a fékek és ellensúlyok rendszerét.

Ez a törekvése nemcsak a demokratikus világ ellenérzéseit váltja ki, hanem létében fenyegeti Magyarországot, katasztrófába sodorja a magyar népet. Egy diktatúrát ugyanis csak olyan országban lehet bevezetni, amely nemzetközi elszigetelődés mellett is biztosítani tudja saját gazdasági fennmaradását. Magyarország nem ilyen ország. Mindig is többet költött, mint amennyit megtermelt, óriási államadósságot halmozott fel, nyitott gazdaság, amely függ a nemzetközi gazdasági és pénzügyi környezettől. Orbán elkésett a közmunkára épülő rabszolgatartó társadalom bevezetésével. Az éhező rabszolgák önfenntartó társadalma nem jött létre. Ezért most legújabban arra készül, hogy kirabolja a Magyar Nemzeti Bankot, felélje annak devizatartalékait. Bankrabló áll az ország élén, aki sajátjának tekint mindent, akit semmilyen jog vagy törvény nem korlátoz.

Magyarország szégyene, hogy ez az ember ilyen pozícióba emelkedhetett, de még nagyobb szégyene, hogy ott is maradhat. Erre már nem elégséges magyarázat, hogy elfoglalták a közmédiát, saját hazug médiabirodalmat hoztak létre, és a megmaradt szabad sajtó nagyobb része is többet ad a látszatra, a “visszafogottságra”, mint az őszinte szóra. Ezt már sajtó nélkül is kellene látni. A világ minden demokratikus vagy féldemokratikus országában az utcára vonulnának a tömegek, miután az utolsó esély is elúszni látszik, és az IMF delegációja – még a hatásra is ügyelve – villámsebesen, hajnali géppel elhagyta Magyarországot, mint egy süllyedő hajót. Nincs tovább mire várni. Ez az ember és kiszolgálói bebizonyították, hogy totálisan alkalmatlanok egy ország vezetésére, nem szolgáltak rá a közbizalomra, amit kaptak. Veszélybe sodorják egy nép megélhetését és létezését, talán meg az ország fennmaradását is. Ki kellene vonulni az utcára és követelni a szélhámos és tolvaj banda távozását.

Orbán január 1-jétől köztörvényes bűnözőként bitorolja a magyar miniszterelnöki széket. Alkotmányellenes puccsot hajtatott végre, a kétharmados parlamenti többséggel visszaélve eltörölte Magyarország köztársasági államformáját, demokratikus alkotmányát és jogrendjét. A hatalom kizárólagos megszerzésére törekszik. Ezt tiltja az az alkotmány, amelyre felesküdött, amelynek jogrendjében demokratikus választás útján hatalomra jutott. Ezért börtön jár. Hogy ez az általuk összebicskázott alaptörvényben is benne van, az nem számít, mert az az alaptörvény éppen ezért nem törvényes, illegitim.

Magyarország mindezt eltűrte, a demokrácia felszámolása miatt nem emelte fel a szavát. Szégyen, és sokat mond ennek a népnek a morális tartásáról, lelki állapotáról. De van egy pont, ahol már észnél kell lenni. Van egy olyan pont, ami már a létet és a fennmaradást veszélyezteti. Ha az IMF elvonulása tartós marad, Magyarországgal szemben a bizalom a mélybe zuhan, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek. A magyar gazdaság túljutott a 24. órán. Nem lesz miből finanszírozni az államadósságot, de még talán az állami kifizetéseket sem, a teljes összeomlás fenyeget. Ezen a ponton már nem számítanak a politikai vonzalmak. Ha egy ilyen helyzetben egy vezetőnek az a legfontosabb, hogy az általa gyűlölt jegybankvezért eltávolítsa, és egy ilyen pillanatban, amikor rászorul a demokratikus Nyugat pénzügyi segítségére, a jegybank függetlenségének felszámolását tűzi ki célul, az nem normális. Vagy felelőtlen, aki nem képes felfogni a döntései súlyát, vagy orvosi eset. Mindkét esetben totálisan alkalmatlan a miniszterelnöki feladat ellátására.

Orbán és hazudozós bandája azért grasszálhat nyugodtan, követheti el a magyar nemzet elleni legnagyobb bűnöket, mert nem hallja saját népe hangját, hogy az tiltakozna. Hol vannak a demokraták? A jobb- és baloldali demokraták? Hol vannak a pártok? Hol vannak azok a tömegek, akik legutóbb nem mentek el szavazni? Most nem az MSZP és a Fidesz között kell választani, hanem élet és halál között. Hogy lehet, hogy a civil társadalomnak másfél év alatt nincs egy olyan szervezettsége, hogy egy ilyen helyzetben azonnal százezreket trombitáljanak az utcákra? Hol van a spontán felháborodás, ami az utcára visz?  Hol vannak azok, akik elmondanák egyenesen, világosan és őszintén az embereknek, hogy mi forog kockán? Hát legalább meg kellene mondani nekik, hogy ez itt nem a felcsúti óvoda, és amivel játszanak, az tízmillió ember élete és jövője.

Ezeket a mondatokat – természetesen – megint túlmozgásnak, szélsőséges uszításnak és túl radikális, indulatok vezérelte gondolatoknak minősíti majd a demokratikus érzelmű liberális ellenzék, mert nem ő találta ki, és mert ők a kávéházban és a kocsmában szeretnek csak beszélni erről, amíg a megélhetésben reménykedhetnek. Nem ocsúdnak fel a tényleges veszély nagyságára. Most már egyesek mondják, hogy el kell söpörni ezeket, ellent kell állni nekik, már azt is feszegetik, hogy alkotmányellenes az alkotmány eltörlése, de amikor ezeket egy évvel ezelőtt mondta bárki, amikor még nem volt ekkora a baj, akkor az ugyanígy szélsőséges, radikális és túl indulatos volt, mint most az a felszólítás, hogy ki kell menni az utcára. A félreértések elkerülése céljából szeretném tisztázni, hogy Nyugat-Európában, Amerikában ennek a töredékéért már másfél éve kimentek volna az emberek az utcára, és azóta be se mentek volna onnan. Londonban kétmillió ember tüntetett azért, mert a nyugdíjakkal valamit fabrikáltak. Hol van az ahhoz, hogy felszámolják a demokráciát, eltapossák az alapvető jogokat, megerőszakolják az emberek lelkét, bedarálják az alkotmányt és közben egy buta nacionalista ideológia miatt gazdasági összeomlásba viszik az országot?

Spontán reakcióról még nem hallottatok? A Magyar Szolidaritás Mozgalom szombatra tüntetést hirdetett. Dicséretes, de akkor még nem lehetett tudni, hogy pénteken mi lesz. Az ünnepnapokra összehívott demonstrációk semmit sem érnek. Nincs bennük a spontán felháborodás tüze, ereje. Mikor voltatok olyan előre megtervezett, munkaszüneti napra hirdetett tüntetésen, ami kielégített volna benneteket?

Másfél éve tart a bambulás. Mire vártok még? Arra, amikor nem lesz mit enni, nem fizetik ki a fizetéseket és a nyugdíjakat, nem működnek a kórházak, leáll a közlekedés, és még a szátokat sem lehet kinyitni? Mikor méltóztattok felemelni a hátsó feleteket és megmondani végre ennek a paprikajancsinak, hogy elég volt?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (133 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +245 ( 277 szavazatból)
Bartus László: Normális országban utcára menne a nép, 4.8 out of 5 based on 133 ratings

  • Hozzászólások(204)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

204 Reader’s Comments

  1. Svejk – ez egy Gyurcsány-fóbiás érvelés. Ha igazad lenne, akkor tömegek lettek volna a Szolidaritás tegnapi gyűlésein. Ott aztán biztosak lehettek benne, hogy nem Gyurcsány viszi a zászlót! Jelenleg EGYETLEN alkalmas személy látszik a baloldalon, aki szeretné ha “háttérbe húzódna” az Orbán malmára hajtja a vizet – akármit is hisz egyébként Majd ha bővebb lesz a választék, akkor válogathatsz!
    Vagy Mesterházy és Schiffer jobb választásnak tűnik?
    ……
    Egyébként hogy értsétek, hogy a Mórickák miért nem háborodnak fel az államcsőd lehetőségén, egy jellemző komment (ahogy Móricka elképzeli módra)
    [jimmyjoe] [2011.dec.18. 13:40]
    1) Orbán feladja az elveit (“ha az IMF jön, én megyek”)
    2) Orbán elmegy – mint miniszterelnök – de marad mint a fidesz meghatározó személyisége
    3) Jön helyette Varga Mihály – mint minitszterelnök, a kormányt átalakitják, az EU/IMF lenyugszik
    4) A jobboldali (nemzeti) politizálás folytatódik – mn. további 3 parlamenti ciklusig -:)

    5) A pesszimista (esetleg optimista) változat: Mo beint az EU/IMF-nek és az “argentin” útra térünk: a nemzetközi adósságunk 1/3-át kifizetjük, cserébe elengedik a 2/3-át és az államcsőd bekövetkezik. Felszalad az inflációs ráta, a HUF/EUR ráta kb 500-as szintre megy, viszont megszünik az adóság-rabszolgatásung, a tisztán magyar utat járhatjuk, Olli Rehn bekaphatja, a magyar mezőgazdaság nemzetközi helyzete megerősödik és a GDP jelentős bázisát adja, stb.(Ajánlott irodalom: http://elib.kkf.hu/edip/D_12096.pdf)

    csak éppen az éhenhalt tömegek köztemetésének költségeit “felejtik ki” a számításból – no meg azt, hogy ők is közöttük lesznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  2. Egy értelmes közgazdász, aki képes egyszerű mondatokkal is megvilágítani a helyzetet: már elmagyarázhatná, hogy mi az hogy “államcsőd”
    1./ Tekintve, hogy különadóztattuk a bankokat, eszük ágában sem lesz “elengedni” a tartozás 2/3-át. Még az eddigi veszteségeiket is beszedik – kamatostul.
    2./ Élő brókert még nem látott, aki elhiszi, hogy államcsőd esetén az árfolyam “csak” 70 %-ot romlik. Esetleg a 700 % (2000Ft/eur elképzelhető)
    Az elszabaduló inflációban meg mi tartjuk még mindig a világcsúcsot, de kísérletet tehetünk az ismételt beállítására ( egymilliárd billforint – brrrr)
    3./ Az unión kívül védővámokkal terhelve majd jól felszalad a mezőgazdaság(amikor még iderepíteni is olcsóbb a kínai fokhagymát?!)
    Aztán járhatjuk a tisztán magyar (értsd Észak-Koreával rokon) utunkat.
    Hány millió ember él fizetéstől-fizetésig (nyugdíjig) minden tartalék nélkül?
    Mennyit is bír ki étel nélkül az ember? Pár hetet?
    Mennyibe kerül a legolcsóbb köztemetés x pár millió?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  3. Kekec!
    Irigykedek az összes fenti hozzászólásodra. Egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Azoknak akiket érdekel és nem on-line akarnak jelentkezni:
    http://dkp.hu/data/tudastar/6/dk_jelentkezesi_lap.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Ez lenne a baloldali kritika?
    Nem akkor kellene szidni Orbánt, amikor kétszáz dologból kivételesen egyet jól csinál. Elég baj van vele amúgy is.
    Szóval: baloldali ember megmagyarázná, hogy miért kellene a Nemzeti Banknak “függetlenedni” – demokráciában – a választók akaratától? Talán azért, hogy a pénzpiacok – vagyis a külföldi tőke – dönthesse/ék el, mit csinálhatnak az állampolgárok saját fizetőeszközükkel (amit pont egy közgazdász rokonom vezetett be)?

    Túlzó, mindent fekete-fehérre leegyszerűsítő, indulatos cikk – ez a legutóbbi évek szélsőjobbos zsurnalisztikáját idézi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Kedves minuszoló.
    Úgy látom nincs értelmes ellenérved,
    de minuszolgatsz.
    Próbálj egy kicsit gondolkozni, hátha eszedber jut egy valóságos ellenérv.
    Bár tényekkel szemben nem lehet ellenérvet felhozni.Ebben igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. gets – köszi, de én meg EZT irigylem:
    http://okos-tojas.blog.hu/2011/12/16/valasztasi_kenyszer
    Rájöttem, hogy választanom kell. Nem, nem hallottam fülest semmiféle előrehozott választásról. Nem is képviselőt kell választanom. Ennél sokkal súlyosabb a választási kényszerem.

    Olvasom a híreket, látom a közvetítéseket, hallom a környezetem reakcióit. Látom és érzem, hogy szép lassan megszűnik a demokrácia. Hisz nevezhető-e az demokráciának ahol a központosított hatalom kegyencei, baráti körének tagjai kezében van az összes hatalom. Nevezhető-e az demokráciának, ahol a kormány kontrollját, ellensúlyát jelentő összes szervezet élére sógor, koma, barát, barátnő kerül? Nevezhető-e jogállamnak az, ahol visszamenőlegesen, egyeztetések és hatástanulmányok nélkül, erőszakosan törvénykeznek? Demokrácia és jogállam-e az, ahol a legfőbb törvényt, az Alkotmányt valaki a maga kénye kedve szerint írja át? Demokratikus-e az az ország, ahol az érdekképviseleteket felszámolják (ellehetetlenítik)? Nem! Az ilyen országok jelzője a diktatúra.

    Felmerül a kérdés a diktatúrával szemben jelent-e valamit a választás? A tipikus választás nem. Hisz látjuk, a választási törvényt is magára írja a hatalom, ha egyáltalán akar tartani választásokat, mert már az sem biztos. Könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy gazdasági vagy egyéb okokra hivatkozva szükségállapotot rendelnek el, és bizonytalan időre elhalasztják a választásokat. Láthatjuk, hogy még most is arra hivatkoznak, hogy kétharmados felhatalmazást kaptak mindenre. Nem érdekli őket, hogy a felhatalmazásuk nem szólt mindarra, amit csinálnak. Nem érdekli őket, hogy az 53%-os (a sajátos választási törvényünk miatt kétharmadosra nőtt) többségük mára már 18%-ra olvadt. Továbbra is gőgösen emlegetik a kétharmadot, és arra hivatkozva erőszakosan véghezvisznek bármit. Nem törődve a hazai ellenkezéssel, de még a nemzetközi kritikákkal sem. Nem törődve a szakmai ellenérvekkel, a józan, megfontolt javaslatokkal.

    De akkor milyen választásról beszéltem a poszt elején? Nos, eljutottam addig a pontig, ahol megfogalmazódott bennem a választás kényszere. Alapvetően nyugodt, ember vagyok, nem tulajdonságom a lázongás, hőbörgés. A megbeszélés, a meggyőzés és a tolerancia híve vagyok, de most elfogyott mindenem. Elfogyott a türelmem, elfogyott a toleranciám. A helyzet odáig fajult, hogy választanom kell:

    Eladom a házam, összecsomagolom a dolgaim, és elindulok a világba, egy olyan országot keresni, ami élhető, szemben a mai Magyarországgal.
    Felveszem a kabátom, telerakom a zsebeit kockakövekkel, öngyújtókkal, benzines palackokkal és elmegyek kukákat borogatni, barikádokat emelni, és székházakat gyújtogatni.

    Sajnálom, hogy ezeket kellett leírnom, de a folyamatok odáig fajúltak, hogy már nincs más választási lehetőség. Itt már nem használnak az észérvek, nem használnak a szavak, már csak a tettek állíthatják meg ezt az ámokfutást.

    Még nem tudom mit választok, de hogy választanom kell az már biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  8. meg ezt:
    http://www.gepnarancs.hu/2011/12/viktorok-gyozok-es-ami-utana-jon/
    Volt nálunk a faluban egy cingár, seggdugasz kis legény, kislabdával a harminc métert orkánszerű hátszélben sem dobta meg, de pofája, az nagyon volt neki. Valamiért mégse verte meg senki: olyannyira nyilvánvaló volt, hogy síkhülye a gyerek, hogy senki se vette komolyan, vagy csak megsajnálták, fene tudja, de valahogy mindig megúszta. Kisvágnernek hívták egyébként, a bátyja után, aki szintén ott tanult, a tanárok meg simán csak Vágnernek. A keresztnevét talán még az osztálytársai sem tudták, de nem is kellett, Kisvágner, húzz már el, meg Kisvágner, pofán váglak egyszer, ennyi volt vele a kommunikáció, nagyon mást senki se mondott neki, ehhez meg aztán tényleg nem kellett tudni a keresztnevét. (Később tudtam meg, hogy Győzőnek hívták, de ne szaladjunk ennyire előre.)

    Ez a Kisvágner egyébként egy istencsapása volt. Buta volt, mint a föld, és, amint már említettem, harmatgyenge legény, és ez akkoriban (13-14 évesen) még nem volt mindegy. De ez a Kisvágner tényleg egy állat volt, ez nem vette tudomásul önnön korlátait, ez állandóan verekedést provokált, de úgy, hogy az udvar túloldaláról ordította át a mocskosságait. A nagyfiúkhoz csapódott mindig, mert azok megvédték: amolyan faluhülyéjének tartották, röhögtek rajta, meg ugratták minden szarral, de amilyen hülye volt, nem vette észre. Csak azt fogta fel, hogy ott van a nagyokkal, ezért aztán kinyílt a pofája, élő fába belekötött. Egyszer még a sánta, félszemű udvarosba, a Kazemirovics bácsiba is, hülyenyomorék, vakard a szartot, annyit is érsz, azt mondta neki. Na, akkor kapta meg szerintem élete első tarkónverését (vö.: tockos; olyan, mint a saller meg a koki, csak keményebb), és ráadásul rögtön az emelt szintű fajtából, hólapáttal. És, amennyire emlékszem, akkoriban még nem volt teszkógazdaságos, formatervezett műanyag hólapát: a Kazemirovics bácsi is egy ilyen szívlapát-szerű szeneslapátot használt. Volt vagy tíz kiló a szerszám, nem csoda, hogy repült vagy négy métert a Kisvágner.

    Két hétig nyomta az ágyat, de még ebből se tanult. Elintézte, hogy a Kazemirovics bácsit a rendőrök vigyék el: nem tudom, mi lett vele, de a Kálmán szerint a börtönben halt meg. Kisvágner viszont két hét múlva már jött a suliba, vigyorgott, mint a vadalmafa. Pedig ettől kezdve még a nagyfiúk se álltak vele szóba: a Kazemirovics bácsi nagy spanjuk volt, mindig adott nekik a dohányából, ha épp kint volt nagyszünetben. Kemény volt ugyan az a mahorka, kaparta a torkot rendesen, de legalább ingyen volt. Kisvágner így aztán végképp egyedül maradt, de nem adta fel: egyik nap kölcsönkérte a bátyja motorját, egy szanaszétrohadt kék Simpsont, és azzal jött le a suliba, menőzni. Hazafele már nehezebb volt a mutatvány, mert délutánra lemerült az akksi, tolhatta fel a Cserbokrosra a gépet. De még akkor sem adta fel: ki is ment a tükörjeges szerpentinre januárban, és az első kanyarban rögtön aláfeküdt a Simpsonnal egy nyergesifának. Szörnyethalt azon a hétfőn.

    ***

    Innen szeretném üzenni minden kedves, magát miniszterelnöknek, sőt, államférfinak képzelő szarházinak, hogy eljön az a hétfő. Lehet, hogy nem most hétfőn, sőt, lehet, hogy szerdán, vagy húsvéthétfő után, kedden, de eljön. Mert lehet pofázni, beleugatni mindenbe, de van az a pont, ahol aztán végül tényleg nagyon pofán vágják az embert. Mert nem gond, én elhiszem, hogy múlhatatlan szükség összevonni a Simort a szászkárollyal, mert szépen csillog az a harminchatmilliárd euró, meg hogy a bankárok nagyon várják már a Jézuskát (Télapót, bazmeg, Ausztrián túl nincs ilyesmi), és én is leszarhatom, hogy nekem azt ígérték, hogy lesz nyugdíjam, de most inkább mégis azt ígérik, hogy akkor innentől 10%-kal több járulékot fizetek, a lófaszért cserébe, amit kapok érte, ellenben örömmel fogadják a kétésfélmillió forintomat a nagy, közös lefolyóban, sőt a másodrendű állampolgároknak kötelező sárga, vagy akármilyen más színű és ágú csillagot is kitűzöm magamra, amit majd jövőre, vagy azután találtok ki a kétharmaddal, de az a helyzet, ti nagyon hülye szarháziak, hogy ez a hétfő eljövetelében nem okoz fennakadást. És a hétfő után, ha nem is kedden, de előbb-utóbb oda kell állni a bíróság elé is, és meg kell mondani, hogy mi is történt, hogy mi volt az elképzelés, hogy mittom, bevenni egyetlen lovasrohammal Brüsszelt, és arra kellett az a sok pénz. A lószerszámra, lódingra, dali pár pisztolyra. De valamit mondani kell majd, mielőtt a bíróság kiszabja rátok az életfogytiglanit.

    De ez még a szerencsésebb helyzet, a bírósággal. Mert jöhetett volna Kazemirovics bácsi is, a nyergesifával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  9. kekec
    2011. december 18. vasárnap
    18:03
    Ez tényleg kimerítően szól a lehetőségeinkről. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. amit (egy szintén irigyelt) kommentelő imígyen fogalmazott meg, röviden, tömören, lényegre törően:
    Előbb utóbb vér fog folyni. Csak még az a kérdéses, hogy kié?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. úgy látom a demokrácia hiány még nem annyira érinti a magyar csordaszellemet annyira, hogy az utcán anyázza az egész kibaszott fidesz csőcseléket. de egyet tudok. ha a magánvagyonokhoz mertek csak egy újjal is nyúlni , mert a skizofrén barom úgy gondolja máshonnan már nem tud pénzt rabolni, na akkor lesz igazi kurvaanyázás. és akkor az emberek, aki a demokráciáért a valagukat sem mozdították eddig, ki fognak menni az utcára, mert akkor már érezni fogják a bőrükön orbán leheletét. de ott csúnya dolgok fognak történni. ott már kevés lesz szájjártó giccses monológja, girosz száz mesebeszédje és orbán pökhendi magyarázkodása. óva inteném ezt a tehetségtelen bagázst ettől a rabló szándéktól. én szóltam. időben.

    egyébként meg, nem mondta az édesanyátok, hogy nem nyúlunk más tulajdonához, bazmeg? senkiéhez, bazmeg. a magánnyugdíjhoz sem, bazmeg. ha lopni akartok, keressetek egymás zsebeiben, bazmeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. és laza levezetésként egy tömény videó: Kis ember, itt a vége!
    http://youtu.be/-4-IzpcFhbU

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. farcsika67: Argentinában is kimentek az utcára – és mégsem jutottak hozzá a megtakarításukhoz. Ráadásul nálunk sokaknak egy fillér megtakarítása sincs, és ahogy a csutkát ismerem: nagyon is rá fog tudni játszani a kárörömre!
    Egyébként ma tanultam egy őj jelzőt a magyar nép többségére: ZOMBIRKA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  14. @kekec (2011. december 18. vasárnap 18:06):
    Ez a legszebb olvasói vélemény, amit ezen a fórumon (vagy bármelyik másikon) valaha is olvastam.
    Nem tudom, egyébként írsz-e, de ezzel nálam első díjat nyertél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Ego: ott a hivatkozás. Bárcsak így tudnék írni! De nem én követtem el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. farcsika67 írta (2011. december 18. vasárnap 18:19):
    “…ha a magánvagyonokhoz mertek csak egy újjal is nyúlni…”
    Miért, a magánnyugdíj nem számított annak?
    Az, hogy emberek millióit taszítják olyan nyomorba, hogy el kell adniuk bagóért a lakásukat, az nem a lakásuk elvétele?
    A családi ékszerek, képek, egyebek zálogházba kényszerítése nem rablás?
    Semmilyen magánvagyon nincs biztonságban, amit ebben az országban tartanak, és ezek a gengszterek bármikor bármit elvehetnek.
    Sőt, el is fognak venni, mert el lehet, a birkák csak bégetnek, de sem nem tudnak, sem nem mernének HARAPNI.
    De remélem, hogy valahol egy birka nagyon sötéten néz a tükörbe és a fogait nézegeti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Ego egyébként ha tetszett, itt egy másik írás humperdicktől: (bár ez nem ennyire irodalmi)
    http://www.gepnarancs.hu/2011/12/bantjak-szegeny-viktor-bacsit/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. kekec, köszönöm, azóta eltettem az oldal címét, és egymás után olvasom a cikkeket :-)))
    Ha szombaton a Moszkva téren tudtam volna, ki vagy, meghívtalak volna egy kávéra meg dumálni :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Mit szeretsz ebben a kormányban? Mit szeressünk ebben a kormányban? Sokszorosan alulmúlta a Gyurcsány-kormányt, undorítóan, visszataszítóan hazudik, arrogáns, a sokszorosát lopta el annak, amit Gyurcsányék, és mindenhova, szó szerint mindenhova beteszik a bűzlő tappancsaikat! – És nem utolsó sorban, másfél év alatt szinte minden működő rendszert tönkretettek, a kultúrától az oktatáson át az egészségügyig és a gazdaságig. Még a környezetvédelmet is – Greenpeace-es barátaim fogták a fejüket, hogy hogy lehet a környezetvédelem közelébe egy akkora idiótát engedni, mint az Illés. Egyetlen terület sincs ma, ami az ő működésük következtében ne heverne romokban!

    Csak fejezzem be a disszertációm írását és én is politikai aktivitásba kezdek, hogy megértessem minden egyes keményfejű magyar állampolgárral: ha nem mész el szavazni, akkor az olyan, mintha az Orbán-kormányra szavaznál. Orbán legjobb és leghűségesebb szövetségesei nem annak a mintegy két és fél milliós csoportnak a tagjai, akik akkor is elmennek szavazni a jobboldalra, ha görögdinnye nagyságú jégdarabok potyognak az égből, és óránként 180 km-es sebességű orkán fúj, hanem a passzív 4 milliós tábor.

    Tevékenyen részt fogok venni benne, hogy ezt a mostani bagázst elsöpörje a népharag – és megveszem a legjobb francia pezsgőt, amit kibonthatok a kormányod (nekem nem kormányom! – én nem ismerem el őket legitimnek!) bukásakor.
    amergin kommentje innen
    http://nol.hu/belfold/orban___a_nepnek_joga_van_elkergetni_a_kormanyt__

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. és ez is – ugyanonnan

    A Fidesszel sem az a bajom, hogy konzervatívok vagy hogy jobboldaliak volnának. Ellenkezőleg: a Fidesszel az a bajom, hogy sem nem konzervatívak, sem nem jobboldaliak.
    Demagógok, populisták, politikai ellenfeleikkel szemben a végtelenségig türelmetlenek és arrogánsak, és úgy gondolják, hogy a hatalom centralizálása önmagában megoldja a társadalom összes problémáját.

    Csupán azért akarom a Fidesz bukását, mert antidemokratikusak, és mert úgy vélem, semmi sem tehet tönkre annyira egy társadalmat, mint a totálisan centralizált, autoritárius, önmagát mindenhatónak gondoló vezetés.
    (A modern politikai konzervativizmus klasszikusa, Michael Oakeshott szerint a konzervativizmus lényege a politikai szkepticizmusban rejlik: abban, hogy magunkat tévedésre képes, nagyon is korlátozott cselekvő képességű lényeknek tartjuk, és épp ezért minél több kontrollt és féket beiktatunk a társadalom irányításába, hogy az esetlegesen hibás döntések hatását mérsékelni tudjuk. Mindenkinek a belátására bízom, hogy a Fidesz mennyire felel meg enne

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  21. SaintJust ugyanonnan|

    Lassan mindenki rájöhetne, hogy a választóvonalak nem a jobb- és a baloldaliak, a konzervatívok, liberálisok, vagy szocdemek között vannak. Ezt Orbán és bandája sulykolja, mert ez az érdekük, ezeknek a liberálisból szélsőséges populistáig eljutó maffiózóknak. A frontvonal a demokraták és demokrácia ellenségei között van. A második csoportba ma a Fidesz és a Jobbik tartozik. Igen, a népnek joga van elhajtani ezt a kormányt és el is fogja. Ha a Fidesz ezt lehetetlenné teszi az eltorzított választási törvényével, a Kubatov-listával, a nyílt megfélemlítéssel, akkor majd jön a forradalom, mert nem lesz más választása azoknak, akiket nyomorba döntöttek, megaláztak és az életük kilátástalanná vált. Kíváncsi leszek, Orbán fog-e lövetni az elkeseredett emberekre. Nemsokára meglátjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. és végül még mindig onnan fpetya

    Olvasom a kommenteket és örömmel tapasztalom, hogy egyre többen látják: Orbán egy zseniális szélhámos. Ért a tömeges hecceléshez, a jól hangzó, de semmitmondó jelszavakhoz, profi módon építi föl korlátlan hatalmát, amit mi, bamba alattvalók kábán bámulunk és kommentezgetünk, hogy majd csak belátja, hogy tévedett meg hogy azt nem akarhatja, amit akar.
    Jó lenne végre felébredni és tisztán látni, hogy a helyzetünk bármennyire is rossz pillanatnyilag, még sokszorosan rosszabb lesz 2014-ben. Ez a demagóg törpe a totális hatalom birtokában már a demokratikus látszatra sem ügyelve nevez ki újabb és újabb fidesznyikeket, hoz a hatalmát a választások után is biztosító törvényeket és teszi lehetetlenné, hogy az új kormány gúzsba kötve eleve képtelen legyen azt tenni, amire felesküszik: az ország javát szolgálni. Ha nem lesz 2/3-ja, képtelen lesz bármit is tenni, ennek az aljas szövedéknek a hálójából kitörni, az országot egy fejlődő pályára állitani, az ember- és törvényszemetet kisöpörni.
    Nekünk, választóknak iszonyú nagy a felelősségünk abban is, hogy ezt a hatalommániást 2/3-ra segítettük, de még nagyobb abban, hogy eszünkre térjünk, hogy ilyeneket még egyszer ne engedjünk a kormány közelébe se, hogy ne válasszunk indulatból, jól hangzó, de üres beszédek alapján, hogy megtanuljuk az ország számára jót, hasznosat hozót választani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Ego – pedig máskor ki szoktam tűzni az AN jelvényt. Csak most véletlen otthon maradt. Legközelebb majd ügyelek rá.
    Ha már az AN-nél tartunk: bár valóban felkerült a Dkp ajánló listájára – de csak a jelképe, szöveg nincs mellette. Lehet, hogy tényleg nem akarnak egy “amerikai” forrást megnevezni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. kekec,
    Látom a tétedet, tartom, és emelem egy morcospaplannal ugyanonnan:
    morcospaplan | 2011. december 18. | 15:22:50
    Nincs ezzel a beszéddel semmi baj!
    „a népnek joga van elkergetni a kormányt!”
    Ez így igaz. El lehet kergetni. A FIDESZT is. Orbánt is.
    Ja, hogy nincs aki elkergesse? Nincs olyan ellenzék, amely azonnal át tudná venni a kormányzást, és teszem azt rögtön tudná a megoldást?
    Hát Tisztelt Hölgyek Urak! Nincs! Csak duma van, és tesze-toszaság, amit egyébként nyolc évig megszoktunk. Vagy a kötélen leereszkedő tűzoltó a megfejtés? Orbánnak könnyű volt ezt a beszédet elmondani 2007-ben, mert akkor már az MSZP a saját sírját ásta, az SZDSZ meg el volt foglalva a pénz számolgatással… és biztos volt a sikerben.
    El kell kergetni a kormányt, ha megérett rá! De melyik ellenzék biztos a sikerében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. A DK szemérmes tartózkodása kissé meglep. Azért az nem kis dolog, hogy Bartus László fogalmazza meg az ellenzék helyett, hogy mi is történik itt valójában. Hogy tálcán kínálja a töketlen ellenzéknek azokat a felismeréseket, amikhez azoknak nincs szemük vagy agyuk. Én speciel pártvezetőként hálás lennék annak, aki helyettem is lát.
    Ha a DK-nak az AN takargatni való csúnya szó, akkor nem sok reményt fűzök hozzá.
    Soha nem voltam semmilyen párt tagja, de most belépnék, ha lenne egy tökös, egyenes, nyílt, nem beszart ellenzéki párt, de nincs.
    A DK sem az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. Gyurcsányt és kormányát ennek a másfél-két évben elkövetett jogtiprások töredékéért felakasztotta volna a tisztelt “demokratikus jobboldal”. KI fog kimenni az utcára? Azok, akik ezeket a gazembereket kormányra emelte? Kertész Ákosnak igaza van! A magyar zemberek zöme antidemokrata: nacionalista, soviniszta, revizionista, rasszista, fasiszta és náci. Azonkívül ostoba barom, ha nem látja e helyzet gazdasági kilátásait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  27. A magyart Terry Pratchett írta le tökéletesen, bár szándékolatlanul.
    az “Unseen Academicals”-ben mondja egy szereplő, hogy a rákokat nyugodtan lehet fedetlen vödörben tartani, mert ha bármelyik ki akar mászni, a többi úgyis visszahúzza.
    Na, ez a magyar, ez Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. ghaiser:
    “A magyar zemberek zöme…”
    Kimaradt egy szótag:
    A magyar GA zemberek zöme…
    .
    Lásd:
    iGAzság___iGA___Gazság

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Egyet kell értenem az előttem szólóval (ghaiser), a magyar emberek többsége szellemileg igénytelen barom. Ennek a gyökerét a negyven éves kommunista vezetés propagandájában és az első szabadon választott mucsai Antall kormány tevékenységében kell keresni.
    Gyakorlatilag a MDF-FKGP-KDNP koalíció is hasonló módszerekkel szállta meg az országot, vitte át az akaratát mint most Orbánék. Talán annyi különbséggel, hogy Antall tartott a világ véleményétől és többé-kevésbé a demokrácia látszatát is igyekezett fenntartani.Akkor elhalasztottuk a demokrácia stabil alapjait letenni, néhány előrelátó értelmiségin kívül senki sem tiltakozott a “nemzeti”, mucsai módszerek ellen.Most ennek egyenes következményének vagyunk tanúi. A magyar ember nem tudja mit jelent az egyéni szabadság, a demokrácia, így hát igénye sem lehet rá. Azt várja, hogy az állam oldja meg magánéleti gondjait és birkaként vezessék.Sajnos a minidiktátor ezt nagyon éles szemmel felismerte és maximálisan ki is használja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. anonyme: azért van annyi korombeli (Ratkós) és idősebb a tüntetéseken, mert mi átestünk egy alapfokú közgazdasági képzésen Dr. Agy által! Kádár ugyanis államférfi volt, és tudta, hogy a változásokat a társadalom tudatában is meg kell alapozni, befogadóvá kell tenni az embereket, és érteniük kell, hogy mit – miért, de legalábbis milyen célból csinálnak. Ezért minket nem tud a papucsállatkák szintjén manipulálni Orbán. A fiatalok sajnos ilyen képzést nem kaptak, az öregebbek nagy részének az agyát meg elködösíti a komcsizó gyűlölködés.
    Most nem tudom, hogy a jelenlegi garnitúrából ki mérhető Kádárhoz, a mérce ugyanis 20 évi töretlen és békés fejlődés, létbiztonság, pezsgő kulturális élet. Deák és Kádár példáján: társadalmi kiegyezés kell.
    Majd ha valaki 20 évig képes lesz ilyesmit biztosítani a népnek – akkor nevezhető majd “államférfi”nak.
    Gyurcsány az amortizálásával nem tűnik alkalmasnak (túl sok a zsigeri ellenzője), Bajnai pedig nem politikus. Azért tudott jó hatásfokkal kormányozni, mert kussoltatni tudta a kibiceket és a “hátországot”. Nem lehet tudni, hogy éles politikai helyzetben hogyan muzsikálna, mert a végtelenségig ezt nem lehet játszani.
    Bokros meg egy embertelenül elfogult szakbarbár, aki képtelen méltányolni a társadalom érzékenységét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  31. Például LEHET, hogy a társadalom elenyészően kis hányadát meg tudta volna győzni Bokros a “reformok szükséges tömegéről” de teljesen esélytelen volt egy olyan országban, ahol a népnek már doszt elege volt mindenféle reformból – és ami valljuk meg nagyrészt arról szól, hogyan lehetne tőlük visszavenni az állammonopolista kapitalizmus (azaz a szocializmusnak csúfolt rendszer) jóléti “vívmányait” amit a szükséges gazdasági alapok nélkül már nem tud finanszírozni az ország.
    A tragédia az, hogy a fenntartásba öntött százmilliárdok valóban rontják az ország versenyképességét, azaz a ráfordítások ezekre a célokra folyamatosan csökkennek, de egyik kormány sem merészelt igazából hozzájuk nyúlni.
    Az ország (talán) jobban elfogadja Orbánéktól a ketté osztott egészségügyet?
    A magánbiztosítók és a gazdag rétegek “helyzetbe hozását” a saját rovásukra?
    Pedig jobban jártak volna egy szoci megvalósítással, ami valamennyire mégis csak figyelemmel lett volna az elesett rétegekre is.
    Mégiscsak igaza volt Marosán elvtársnak! A magyarnak akár fát lehet vágni a hátán – feltéve ha előtte nemzeti színűre festik a nyelét (és szerintem ha közben a fülébe duruzsolják a nemzeti… nemzeti … nemzeti.. szöveget)
    Bokros meg altatás és érzéstelenítés nélkül akart amputálni. Hát csoda, hogy az Mdf eltűnt a süllyesztőben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  32. kekec
    2011. december 18. vasárnap
    22:59
    “Az ország (talán) jobban elfogadja Orbánéktól a ketté osztott egészségügyet?”
    Ovi már 2009 vége felé megmondta Olgának, hogy “a csomagolás a lényeg”.
    Tudta, hogy a médiára telepedve a sz@rt is ő fogja csomagolni a népnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Kedves kekec!
    Kádárnak nem volt nehéz dolga a gazdasággal. Létezett az aránylag erős KGST és nem kellett szembenéznie a piacgazdaság kihívásával. Én nem tudom, hogy került hatalomra és miként torolta meg az 56-os forradalmat. Nem tudhatom mert akkor még nem éltem és ahány visszaemlékezést olvastam és ahány akkori résztvevővel beszéltem annyiféle képen látják.Az biztos, akinek igénye volt, abban a rendszerben is tudott tájékozódni a vasfüggönyön túlról, hozzá tudott jutni a kulturális, politikai, szakmai ismeretekhez. Így hát nincs is jogom általánosítani.Ettől függetlenül még tartom azt a véleményemet, a magyar emberek többsége igenis szellemileg igénytelen barom és másoktól várja problémái megoldását.Addig nem mozdul amíg van mit ennie-innia.
    Hogy ki jöhet ezután? Nehéz kérdés! Ki az aki elvállalná ebben a demagógiával áthatott légkörben egy csőd szélére juttatott ország vezetését? Talán a fiatalok közül valaki. Feltéve ha még van olyan jó szakember aki itthon maradt vagy nem valamelyik jól fizető multi irodájában ül.Mindenesetre bárki légyen is az számíthat rá, megkísérlik lejáratni amint vetélytársat látnak benne. Ebben az egyben és a rosszindulatban világelsők vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. Lehet, hogy rosszúl tettem ,hogy galériát építettem a gyerekeimnek, ahelyett, hogy
    hajót építettem volna ennyi faanyagból és föleveztünk volna Passzaúig, vagy még tovább. Üdv a kommentelő társaknak! Még reménykedtek hogy kéttucatnál több demokrata aki van milliós tömeggé válik? Én már nem.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. http://maria.blog.hu/2011/12/07/imadkozni_tilos_18

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Valaki megint említette, megnéztem:
    a “Kertész Ákosnak igaza van!” kifejezésre a google 45.800 találatot jelez.
    Ennyiszer írták le eddig a neten azok, akik egyetértettek vele.
    Nem semmi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Borzasztó lelkifurdalásom van. Mi itten kommentelgetünk, jól elvagyunk, a nagy többség meg lelkesen szavaz a Fideszre minden időközi válsztáson, és még azt sem bírjuk elérni, hogy legalább nyilvánvalóvá váljon a hazaárulás, a gazság, legalább egy számottevő körben. (50000-10000 ember ebben semmi.) A fidesznek három körből tevődött össze a hatalmas tábora. Az első kör az Orbán Hívők tábora, a fidesznek ugyanis azon kívül, hogy Orbán mindent tud, nincs semmiféle ideológiája, konzervetív, meg polgári meg végképp nincs. Ez úgy 700000-800 ezer ember. Aztán van az a kör, amelyik az elmúlt nyolc évben a fiedeszre költött pénzét várja vissza, persze kamatostúl, ennek a körnek az az érdeke, hgoy Orbán minél tovább eyeduralkodó legyen. Ez a kör ugyan nincs több, mint 100 ezer ember, de a befolyásuk sokkal szerteágazóbb hiszen ők foglalkoztatnak százezreket. Ennek látjuk éppen most szép példáját: az a fidesz, amelyik népszavazást tartott a 300 forintos vizitdíj ellen, megegyezett a magánbiztosítókkal, hogy mehetnek a magán egzségügyi pénztárak. Nem az önkéntesek, az más tészta. Itt arról van szó, hogy magánbiztosító társaságok beszállhatnak az egészségügybe, úgy, hogy kiválogathatják az ügyfélkörüket, (nyilván coki az öregnek, a nyuggernek).megkapják a magas keresetűek kötelező befizetéseit , abból már lehet szervezni jó ellátást, a társadalombiztosítás meg majd ellesz a minimálbéresek befizetéseiből, és ellátja valahogy a népséget. Ez egyébként azon bukhat meg egyáltalán, hogy a lakitelki főiskolán évek óta felkészített mamelukok képzettségi szintje kb az 1948-ban gyárigazgatónak kinevezett esztergályos szintjével egyezett meg: a feladat egyértelmű volt, várni kellett a direktívákra (amit esetleg olyan tekintély ad majd meg, mint Selmeczi elftnő). De az a rendszer is kitartott 50 évig…. Hogy miért nem ordítunk ezellen, nem százezren, milliónyian? Fogalmam sincs.Azt látom a környezetemben, hgoy a többségnek fogalma sincs, mi történik az országban, már rég elvesztették a fonalat. Politizáló párttársaim nem tudják, hogy miféle törvények születnek.Hát ennyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Tudjátok az én anyám egyszerű székely asszony volt! Amikor gyerek voltam, és segítettem krumplit pucolni, hogy ne hagyjam bent a szemeit! Tudjátok a kis benövéseket, amiket mélyebben ki kellett vágni!
    Na mára, hála az elmúlt 22 évnek, eljutottunk a krumpli emberek társadalmához, ahol nem kivágni kéne a szemeket, hanem felnyitni! Hiszen ők a zemberek!
    Nem hallanak, nem látnak, nem gondolkoznak! Kiváló “polgárai” az orbáni állatfarmnak! Ha nem sikerül kinyitni a szemeiket, hallásra, gondolkodásra bírni őket, akkor azzal a busszal tízmillióan zuhanunk a szakadékba, melyet egy bedrogozott epilepsziás vezet, aki ráadásul fordítva ül a vezetőülésben!
    És mi akik nem akartunk ezen a buszon utazni hiába kiabálunk egyre hangosabban, már egyre több helyen, ha ezek a krumpliemberek becsukott szemmel, vakon, süketen osonnak el mellettünk szorosan a falhoz lapulva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Helyesen:

    Amikor gyerek voltam, és segítettem krumplit pucolni,szokta mondani, hogy ne hagyjam bent a szemeit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Farcsika67-nek sok mindenben igaza van.
    Kíváncsi vagyok, hol tart az ingatlanadó-ügy. Tudtommal a törvényjavaslatból Rogán visszavonta az enyhítő módosításokat.
    Lehet, hogy ez lesz az a pont, ahol az emberek az utcára mennek – amikor közlik a lakossággal, hogy ha nem fizetnek százezreket évente a saját lakóingatlanjuk után – amit sokszor több generáció hozott össze, és Magyarországon szinte fétis-értéke van – nem működik tovább az iskola, a közlekedés stb. Mert a tervezet szerint a lakosságot az önkormányzattal ugrasztaná össze a Fidesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Végülis sokat köszönhetünk a matolcsyzmusnak (orbánizmusnak). Másfél éve kevesen gondoltuk, hogy ilyen hamar megbuknak. Vegetálgathatnak, agonizálgathatnak még egy keveset, de ez már szinte mindegy. A nagy baj mindössze az, hogy minket is magukkal rántottak …….. és mi még mindig várjuk Bartus Lacit, hogy álljon az élre, vigye a zászlót, mi majd mögé állunk ….. vagy nézzük a tv-ből az új bársonyos forradalmat. Esküszöm, hogy megérdemeltük/megérdemeljük, amit kaptunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  42. Ti akiknek hazájuk nincs csak egy ország nektek és ellenségei vagytok -hazának hisz minden pártban Ti vagytok akik hátulról irányítanak ki estetek a pikszisből ! Szar lesz nézni,hogy ki fogunk lépni az EU-ból és nem egy kiszolgáltatott nemzet leszünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  43. Férfi :
    TE most mikre célzol ezzel ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. Geyza
    2011. december 25. vasárnap
    23:24
    Tudod? Ilyet csipesszel se! Kótyagosokat kerüljük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  45. Köll az embernek néha kis szórakozás is nemde ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  46. proaktiv. a “Kertésznek igaza van”-ra pedig 134.000 találat.
    viszont a “Bartusnak igaza van” 571.000 találattal csúcstartó!

    Férfi – a jó Isten áldjon már meg. ENNYIRE még pénzért sem lehetsz hülye. Ingyen meg pláne. A nemzeti jövedelem 80 %-a az exportból származik. Most pár százalékos megszorítások is borzolják az embereket, mi lenne, ha MINDEN az ötödére esne? Kórház, nyugdíj, fizetések…..
    Az Unió egy hatalmas piac, ahova azután már csak VÁMMAL exportálhatnánk – ráadásul rögtön lefoglalnák a követelést a tartozások fejében.

    Egyébként meg ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mennyire nem félnek a jobbosok az államcsődtől, sőt üdvözlendőnek tartják,, talán olvassátok el:
    http://www.gepnarancs.hu/2011/11/es-ha-csodbemegyunk-akkor-mi-van/

    És lehet fogadni, hogyha kilépünk, MENNYIT engednek el? Mi pont megfelelő nagyságúak vagyunk arra, hogy példát statuáljanak!
    Ez egy rohadt felelőtlen, tehetségtelen BŰNÖZŐ bagázs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Csillagszemű Szarvaslány

    kekec

    igazad van!
    tökéletes példaalanyok vagyunk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Tegyünk ellene!
    http://youtu.be/_v6LkCWu-8g

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. A 12 pont: Mit kíván a demokratikus ellenzék?!

    http://piroslapok.blog.hu/2012/01/01/a_12_pont_mit_kivan_a_demokratikus_ellenzek

    Követelések a 2012. január 2-ai tüntetéshez az Operánál.

    Azt gondolom, ez a demokratikus ellenzéki minimum, a közös nevező. Úgy vélem, ezekkel a követelésekkel mindegyik demokratikus ellenzéki párt és civil szervezet egyetérthet. És egyetért a tüntetők többsége. De ezt tesztelhetjük: ha egyetértesz ezekkel a követelésekkel, osszd meg juttasd el másokhoz is, mert ezek akkor lesznek a demokratikus ellenzék követelései, ha mindenkihez eljutnak, aki egyetért velük. Most így hirtelen nem áll módomban lefoglalni a Landerer nyomdát.:)

    1) A Magyar Alkotmányt és a kétharmados törvényeket állítsák vissza a 2011. április előtti állapotra!

    2) Állítsák vissza a Magyar Köztársaságot, nevében és tartalmában!

    3) Állítsák helyre a választható magán-nyugdíjpénztári rendszert, a pénzeket utalják vissza a tulajdonosok számláira!

    4) Töröljék el a médiatörvényt és az ahhoz kapcsolódó intézményeket, mint a Hírcentrum! A Médiatanács legyen ismét összpárti, az MTV igazgatóját a dolgozók válasszák meg!

    5) Garantálják a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét Simor András mandátumának lejárta után is!

    6) Kezdjenek tárgyalásokat az IMF-fel, és az EU-val! Törekedjenek kompromisszumokra, a feltételek vállalható részét fogadják el!

    7) Állítsák vissza az Alkotmánybíróság jogait! A kormánypárti bírákat távolítsák el, és töltsék fel a helyüket független jelöltekkel! Bárki fordulhasson ismét az Alkotmánybírósághoz jogszabályok vizsgálatát kezdeményezni!

    8) Állítsák helyre az Országos Választási Bizottság függetlenségét független tagok kijelölésével, vagy minden parlamenti párt egyenlő képviseletével! Ezzel biztosítsák több népszavazás lehetőségét!

    9) Tiszteljék a hatalmi ágak megosztását! Állítsák vissza a Legfelsőbb Bíróság intézményét és függetlenségét! A legfelsőbb bíró személyére Baka Andrást hívják vissza, vagy válasszanak új, független jelöltet! Önállóbb Köztársasági Elnököt!

    10) Orbán Viktor és Matolcsy György mondjon le! Szakértői kormány vegye át Magyarország irányítását a következő választásokig!

    11) A választási rendszer és a kampánypénzek elszámolásának reformját dolgozzák ki! Mindegyik parlamenti párt kompromisszumos megoldását követeljük!

    12) Az Alkotmány módosítását a jövőben négyötödös többséghez vagy érvényes és eredményes népszavazáshoz kössék!

    Lesz még Magyar Köztársaság!

    2012. január 2.

    A követeléseket megküldtem a demokratikus ellenzék jelentősebb pártjainak és szervezeteinek.

    Felhatalmazok bárkit, hogy ezeket a követeléseket nyomtatásban terjessze, illetve a tüntetésen felolvassa.

    Brendel Mátyás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=115409&database_id=506426&forum_forbidden=0&no_results_total=55&lstresults=3
    [Norris74] [2012.jan.02. 12:04]
    Proletár diktatúra? Az a baj, (kevéssé)kedves Ulpius, hogy az Orbán rendszer által sz@arrá semmizett “proletárok” legtöbbször ott sincsenek ezeken a demonstrációkon. Egyelőre csak az alsó középosztály tüntet, akik félnek a további lecsúszástól. Akkor lesztek bajba, de nagyon, ha az igazi proletárok is tüntetni kezdenek és megindulnak. Ők már nem “egy kis falunyian” vannak, hanem lassan milliónyian! Jobb, ha tőlem tudod. És igen…inkább legyen proletárdiktatúra, mint egy a felcsúti kis akarnok személyes párt-diktatúrája! Százszor inkább. Bár egy likvid vagy részvételi demokráciának még ennél is jobban örülnék.
    [moslekorszag] [2012.jan.02. 14:22]
    Szanyi túl galamblelkű.
    Igenis be kell menni az Opera épületébe és kiosztani minden ott megjelent “nagyérdeműnek két pofont, aztán hazazavarni őket, hogy gondolkodjanak el azon, hogy mihez adták a nevüket vagy a pofájukat.
    Szép szóval és tárgyalással nem lehet ez ellen a kormány ellen tenni semmit. A taktikájuk az időhúzás és a kivéreztetés, ez nagyon jól látszott pl. a rendvédelmisekkel szemben, pedig azért ott volt tömeg és összetartás(nagyjából)
    Attól sem kell tartani, hogy a miniducse az utcára vezényelte a házi náciait. Ebből is látszik, hogy a szar nem vált el a májtól. Ezeket az agyatlan söpredékeket még ott az Andrássy úton kellene a földbe döngölni, hogy aztán egy életre elmenjen a kedvük a szánalmas masírozgatásaiktól.

    [Trebitsch] [2012.jan.02. 14:23]
    Miért kéne békésen?
    EZEK olyan törvényeket hoztak, amik KIZÁRJÁK a békés utat. Jogi (módszerekkel nem lehet módosítani a 2/3-od törvényeket, nem lehet leváltani a szintén 2/3-dal megválasztott komisszárokat és (a teljesség igénye nélkül) nem lehet visszaállítani jogaikba a szétvert demokratikus ellensúlyokat. Tettek róla, hogy nem maradt más választás, EL KELL SÖPÖRNI őket! A III. Magyar Köztársaságnak pro forma is vége. Orbán nem fog egyezkedni az Új Ellenzéki Kerekasztallal (bárkik is legyenek ők). Itt csak egy igazi Forradalom lehet a megoldás, amihez lehet, ma még nem eléggé érett meg a helyzet. De érik…

    Éljen a IV. Magyar Köztársaság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos