Ronai and Ronai
AMERIKAI

Azori-szigeteken üléseztek a fideszes megyei elnökök 2011. december 4. vasárnap 9:54 | AN Forrás: Kozák Dániel/Blikk

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Azori-szigeteken üléseztek a fideszes megyei elnökök

Budapest — Az Atlanti-óceán közepén levő szigetcsoporton tartották az Európai Régiók Gyűlésének éves közgyűlését – adta hírül a Blikk -, ahova tizenkét megyei elnök ment el. A fideszes politikusok annak ellenére utaztak el az egzotikus nyaralóhelyre, hogy a felmerülő költségeket (utazás, szállás, ellátás) a meghívottak, vagyis főként a nehéz anyagi helyzetben levő megyei önkormányzatok állták, amelyek súlyos adósságait néhány hete vállalta át az állam. Így mulat egy keresztény-nemzeti fideszes dzsentri a köz pénzén. Állítólag a romastratégia megtárgyalása miatt repültek ekkorát, mert ezt a kérdést Borsodban nem lehet megtárgyalni, csak az Azori-szigeteken. Ez segíti az empátiát.

Hiába nem volt több Pest megyei iskolában fűtés, mert a megyei önkormányzat nem tudja fizetni a számlát, Szűcs Lajos fideszes közgyűlési elnök mégis elutazott a kellemes klímájú szigetcsoportra, ahol ilyenkor is 15-20 fok a hőmérséklet. Sőt információink szerint Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökeként ő szervezte az utat kollégáinak. Felhívtuk, hogy milyen eredményekkel járt az azori-szigeteki tanácskozás, ám ő arra hivatkozva hárította el megkeresésünket, hogy a Blikk kérdéseire közleményben válaszoltak.

Az indok szerint egy romastratégia miatt repültek nagy számban magyar politikusok a négy és fél ezer kilométernyire fekvő Azori-szigetekre.
– A megyei elnökök főleg azért utaztak a közgyűlésre, hogy Mengyi Roland fideszes képviselő páneurópai romastratégiája mellett lobbizzanak – mondta Ambrus András, a Pest megyei sajtófőnök. – A tervet el is fogadta a közgyűlés, ami azért fontos, mert a szervezetnek nagyon erős az érdekérvényesítő képessége az Európai Unióban.

Egy volt megyei elnök szerint az Európai Régiók Gyűlésének jelentősége az EU-csatlakozással alaposan leértékelődött, mivel most már jelen lehetünk az unió Régiók Bizottságában, amely ugyanazt a szerepet látja el, csak az unión belül.

– Mivel borsos tagdíjat kell fizetni az Európai Régiók Gyűlésében, ezért Békés megye kilépett onnan, mivel drágának és okafogyottnak éreztük az ottani tagságunkat – mondta a Blikknek Varga Zoltán MSZP-s képviselő, aki 2002 és 2006 között állt a megye élén.

Az azori-szigeteki közgyűlés múlt hét szerdán kezdődött, de a megyei vezetőknek már kedden el kellett indulniuk, hogy odaérjenek, mivel a repülőút egynapos. Az érintett politikusok a múlt hétfői parlamenti ülést még végigszavazták, keddtől kivették a szabadnapjaikat, és már a bizottsági üléseiken sem voltak jelen a jegyzőkönyvek tanúsága szerint. A konferencia négy napig, egészen szombatig tartott, de az utolsó nap már csakis a kirándulásokról szólt a program szerint.

Az Azori-szigetek Portugáliához tartozik. Az Atlanti-óceánban fekszik, félúton Amerikai és Európa között

Arra a kérdésre, hogy mennyibe került az azori-szigeteki kiruccanás, egyelőre nem kaptunk választ. A legolcsóbb repülőjegyek 120 ezer forinttól kezdődnek, a résztvevőknek kedvezményes áron kínált négycsillagos szállodai szobák 50–70 euróba (15–21 ezer forint) kerültek fejenként és éjszakánként. Az egyéb kiadásokkal együtt összesen több millió forintba kerülhetett a tucatnyi politikus azori-szigeteki túrája. Azokra a kérdéseinkre sem kaptunk lapzártánkig választ, hogy voltak-e kísérőik a megyei elnököknek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 47 szavazatból)
Azori-szigeteken üléseztek a fideszes megyei elnökök, 4.6 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Ismét egy jó kifogás a fityeszes honatyáknak a kiruccanásra. Ennyi pénzből több tucat hátrányos helyzetű roma gyermek hazai üdültetését meg lehetne megszervezni – ennyit a nemzeti-keresztény felebaráti szeretetről, empátiáról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Kár,hogy a cápák ezt nem hagyták szó nélkül:P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Kerpács Winnetou

    Javítson ki, aki tisztábban hallotta!
    Ment a tévén valamelyik híradás, miszerint az Azori-szigetekre mentek a közgyűlési elnökök, mert ott Plan Európai Roma stratégiai napokat tartottak. Úgy hallottam, hogy az út 1,2 millió Ft.-ba került személyenként / ha akarom elhiszem, de tegyük fel, elhiszem/. Azon kaptam ugyanis fel a figyelmemet, amikor a híradásokban valaki azt mondta, hogy majd visszapótolja az összeget és az út árát, 200.000 Ft.-t jótékonysági célra fordítja. Ha, így volt a híradás!????
    A többi pénzt kiadja vissza? Az is jótékonyság, ha a gyerekemnek adok fel 200.000 Ft.-t, aki esetleg Szegeden tanul és nem tud hazajönni a vizsgák miatt karácsonyra!
    Érdekes, hogy nem az amuri Szahalin-szigetekre utaztak :-) Vajon miért nem???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Mély tisztelettel kérdem,Kovács Ferencet a Vas megyei közgyülés Nagybecsü
    Elnökét(végre már nevezzük nevén a gyermeket,ne fossunk!) miért ba….a el
    az adófizetők pénzét?
    Kérdem továbbá: emlékszik e még mikor Sitkére költözött és Két Szakál néven
    létrehozták a fogadójukat, mit mondott? Mert én és még sokan, igen. Ujságcikkek a tanuk.
    No most is úgy kéne viselkedni. A Fidesz erkölcsi normája szerint: VAN ANNAK
    VALAMI BÁJA,HOGY VALAMENNYI VALAHA ÉPESZÜ ?MAI POLITIKUS
    SÁRGASÁGBA ESETT.
    Vigyázat! Szövödményveszély! Csak azért mert régóta ismerlek, tudod mikor
    még naponta utaztál Sitkéről a fővárosba_csak nem vetted fel a Bp.-i szálásdijat? ejnye-bejnye,hát Te is,a fenne a nagy erkölcsötöket-
    no csak annyit:SZÉGYELJÉTEK MAGATOKAT!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. + Bocs,de kimaradt!Tisztelt Képviselő “Úr”!Választ nem várok, mert ugyis csak
    a sárgaságba esett idióta magyarázatot kapnám! Üdv a sajtófigyelőiteknek!
    No,no,több szerénységet, ahogy a Fidesz körökben napjainkban dívik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ok-nyaraltak-a-megyek-fizettek-2073908
    Név szerinti lista.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Gets! köszi! Ezekután a tisztelt képviselőm( ki választotta meg ?)
    az erdőn keresztűl ballag haza Sitkére,a fogadójába.Mert az is van ám neki!
    Amúgy milyen képviselő az aki nem milliomos? Mocsok megélhetési , szavazógép minden orbánista. Gondolj bele:Sitke(Vas megye,Sárvár közelében) környékén minden ujra tatarozott több szintes ház narancs sárga szinű.
    Hogy Őket mikor festik végleg sárgára? No akkor hogy bujkálnának?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. “Népszava: Kanadába emigrált Semjén roma főtanácsadója
    2011. december 08., csütörtök, 05:44
    Szerző: MTI

    Nem akarta nevét adni a kormány szerinte cigányokat megnyomorító intézkedéseihez – ezzel is indokolta a Népszavának Kamarás István, a KDNP-hez köthető Barankovics Roma Műhely elnöke, Semjén Zsolt korábbi roma főtanácsadója, hogy júniusban családjával kanadai menedékjogot kért.”
    No comment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Valóban. Ha valakit megcsap a nagypolitika szele, annak elmegy az amúgy esetleg még meglévő józan esze.
    Én még emlékszem (és remélem, hogy sokan mások is), hogy az első Orbán kormány idején (érdekes, hogy ilyenek csak Orbánék kormánya idejében fordulnak elő), a Torgyán vezérelte kisgazdák Új-Zélandon tanulmányozták a magyar mezőgazdaság kitörésének esélyeit.
    Nincs ez másképp ma sem.
    Karácsony előtti közpénzből fizetett családi kiruccanás és bevásárlás volt ennek az értelme és célja, nem pedig roma stratégia. Amit itthon kéne megbeszélni, nem pedig a Csendes-Óceán kellős közepén.
    Úgyhogy ennyit a fideszes pártkatonák nemzeti, magyar erkölcséről.
    Úgy szar, ahogy van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Tényleg nagyon szar helynek látszik most néztem itt a neten és azt sem értem, hogy miért valami alapítványba tették vissza pénzt miért nem oda ahonnan kivették! Remélem ezeket a fideszeseket 2014 után előveszik majd! Lesz rá idő még fiatalok remélem börtönben végzik! Üdv!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos