Ronai and Ronai
AMERIKAI

300 ezret fizettek a korai Monroe-fotókért 2011. december 6. kedd 17:00 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
300 ezret fizettek a korai Monroe-fotókért

Beverly Hills, Kalifornia – Háromszázötvenkétezer dollárt értek meg valakinek a Marilyn Monroe-ról 1946-ban készült képek, azok negatívjai és jogai. Szép pénzért keltek el Lady Gaga és John Lennon holmijai is.

A Marilyn Monroe-ról – akkor még csak polgári nevén, Norma Jeane Doughertyként ismerték – készült képek kalapács alá kerülése a csúcspontot jelentette az Icons & Idols nevű Beverly Hills-i árverésen. A 300 ezer dolláros árban benne foglaltatnak a negatívok, valamint a copyright is, tehát a fotókat csak a tulajdonos adhatja-veheti.

A képeket Joseph Jasgur készítette, amikor még nem lehetett tudni, hogy a modell világhíres szupersztár lesz. Egy bíró szeptemberben döntött úgy, hogy a felvételeket el kell árverezni, és a befolyt összegből kell megkísérelni kiegyenlíteni az adósságokat, amelyeket az elhunyt Jasgur maga után hagyott.

A licitálók 31 ezer 250 dollárt fizettek Lady Gaga egy fellépőruhájáért; a Born This Way című videóban látható kellék-gépfegyver 7 ezer 680 dollárért kelt el. Kerek 90 ezer dollárt adott valaki egy 1969-ben készült karikatúráért, amit John Lennon skiccelt le saját magáról és Yoko Onóról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Errol jut eszembe John Lennon vagy a Beatles barmely tagjanak targyai, alairasa, fotoi minimum 10x 15x tobbet ernek mint pl hitler ugyan ezen dolgai stb. Ugy latszik a Peace and Love stilus meg most is sokkal tobbet er a fejlett vilaba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Ja! Meg ott a penzuk is tobb a sznoboknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Ha lenne ennyi dollárom én is inkább valami John Lennon cuccot vennék mint adolf holmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nem árverezik el Elvis kriptáját 2012. június 25. hétfő | AN

Elkelt Bonnie és Clyde géppisztolya 2012. január 23. hétfő | RR

16,4 millióért kelt el a Ferrari 2011. augusztus 23. kedd | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos