Ronai and Ronai
AMERIKAI

Beckhamék nyerték meg a bajnokságot 2011. november 21. hétfő 11:59 | AN Forrás: ESPN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Beckhamék nyerték meg a bajnokságot

Carson, California – A Los Angeles Galaxy nyerte meg a tengerentúli profi labdarúgó-bajnokság (MLS) 2011-es nagydöntőjét, miután 1-0-ra legyőzte a Houston Dynamo együttesét. A mindent eldöntő találat David Beckham, Robbie Keane és Landon Donovan összjátéka után született meg.

A Home Depot Centerben megrendezett mérkőzésen a Los Angeles-i klub végig fölényben futballozott, különösen David Beckham, Adam Cristman és az ősszel szerződtetett Robbie Keane volt elemében, de a pontatlan befejezések miatt gólt nem, csak helyzeteket hozott az első játékrész.

A fordulás után már a háló is megzörrent, igaz, a Beckham passzából eredményes Keane találatát a játékvezető les miatt – tévesen – érvénytelenítette. A Galaxy nyomása végül a 72. percben érett hivatalosan is góllá, ekkor Beckham csúsztatott Keane elé, aki remek labdával találta meg a kilépő Donovant, ő pedig elegáns mozdulattal a hálóba pörgetett – eldöntve ezzel a bajnoki cím sorsát.

[youtube jzQF48_SK5g]

“Hogy őszinte legyek, a gólszerzés nem sokat jelent számomra, a győzelem annál fontosabb”, mondta a döntő legértékesebb játékosa (MVP), Donovan. “A gólok jönnek, mennek, de amire igazán emlékezni fogok, az a hármas sípszó utáni pillanat.”

A 138-szoros amerikai válogatott támadó mellett csapattársa, az év visszatérő játékosának megválasztott Beckham is sokat tett a Galaxy idei menetéléséhez. Az angol középpályás 2007 óta erősíti a kaliforniaiakat, de csak most szerezte meg első MLS-címét.

“Amerikai karrierem legélvezetesebb időszaka volt ez a szezon, ami ma este teljesedett ki”, nyilatkozta a 36 éves Beckham, akinek szerződése lejár, így elképzelhető, hogy ez volt az utolsó tengerentúli fellépése.

“Most arra van szükségem, hogy élvezzem a pillanatot, utána kitalálom, hol folytatom a következő évben. Korábban előfordult, hogy múlt időben beszéltem az amerikai pályafutásomról, de ez nem jelenti, hogy elmegyek. Csodálatos öt év van mögöttem, tette hozzá Beckham, aki iránt a Paris Saint-Germain és több Premier League csapat is érdeklődik.

Los Angeles Galaxy – Houston Dynamo 1-0

Gól: Donovan, 72.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Beckhamék nyerték meg a bajnokságot, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Ha jól láttam ez az a Donovan, aki igen jól szerepelt a VB-n is. Gratula.
    Egyre erősebb az USA bajnokság. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Na végre valami az MLS-ről, a baromfieszű NFL és NBA helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos