Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsányt pártelnökké választották, de nem vezet 2011. november 7. hétfő 7:29 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(103)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsányt pártelnökké választották, de nem vezet

Budapest – Gyurcsány Ferenc szerint ez lesz a “legdemokratikusabb” párt, “az elnök jogköre csak annyiban nagyobb a tizenkét tagú elnökségben résztvevőknél, hogy összehívja és vezeti az üléseket”. Ez egy titkárnő feladata, nem az elnöké. Ez vezetéselméleti nonszensz, ha ez így lesz, akkor a pártnak nem lesz vezetője. Mindez jól illeszkedik az előzményekhez, amikor Gyurcsány Ferenc a demokráciát az anarchiával tévesztette össze. Ez a hatalmi vákuum erdeményezte, hogy egy fasiszta diktatúra kiépítése zajlik, és felszámolhatják a demokráciát. Gyurcsány semmit nem tanult, vezetésre alkalmatlan. Nem is kell lecsukni, ez a párt magától működésképtelen lesz. Egy reménnyel megint kevesebb.

Megváltoztatta nevét és alapszabályát a Demokrata Párt: a jövőben a Demokratikus Koalíció nevet viselő párt elnöke Gyurcsány Ferenc lesz – jelentette be a volt miniszterelnök. Elmondta azt is, hogy alelnökké választották Bauer Tamás közgazdászt, korábbi SZDSZ-es politikust, Debreczeni József közírót, aki tavaly az MDF képviselőjelöltje volt, Molnár Csaba volt kancelláriaminisztert és Niedermüller Péter etnográfust.

Az elnökség tagja rajtuk kívül Avarkeszi Dezső egykori igazságügyi államtitkár, Baracskai József országgyűlési képviselő, Bács Márton, a XI. kerület korábbi alpolgármestere, P. Szűcs Julianna, a Mozgó Világ főszerkesztője, Szabó Zoltán volt MSZP-s parlamenti képviselő és Vadai Ágnes, aki a parlament nemzetbiztonsági bizottságát vezette a szocialista frakcióból való távozásáig.

A Demokratikus Koalíció tiszteletbeli elnöke Vitányi Iván, az etikai bizottság vezetője Kósáné Kovács Magda, a pártigazgató Varju László lett, mindhárman korábbi szocialista politikusok. Gáti Mátyásra bízták a DK ifjúsági szervezetének létrehozását, Wirsching Viktóriára a kommunikációs igazgatói feladatokat.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Demokratikus Koalíció – amelyet progresszív, nyugatos, polgári balközép erőként jellemzett – az ország legdemokratikusabb pártja lesz, vezetőit a kongresszuson a tagok összessége választhatja meg, az elnök jogköre pedig csak annyiban nagyobb a tizenkét tagú elnökségben résztvevőknél, hogy összehívja és vezeti az üléseket.   Kifejtette, hogy a DK vezetői között szociáldemokraták, szabadelvűek és konzervatívok mellett olyanok is vannak, akik eddig “megátalkodott pártonkívüli értelmiséginek tartották magukat”, de megértették, hogy feladatuk van a köztársaság védelmében és újraépítésében.

Szólt arról, hogy mivel a Demokratikus Koalíció “szegény, mint a templom egere”, a szervezetet egyelőre Varju László lakására jegyezték be. Hangsúlyozta azonban, hogy a pártépítéshez “nem székház vagy fénymásológépek” szükségesek, hanem elsősorban az a vágy, hogy Orbán Viktor “önkényuralmi rendszere” megállítható.

A jövőbeni gazdálkodásukat firtató kérdésre válaszolva példaként hozta: ha a sajtótájékoztatójuknak helyet adó kávézónak kell fizetni ezért tízezer forintot, a jelenlévő pártvezetők ki fogják fizetni. Hozzátette, hogy a jövő héten országjárásra indulnak a saját pénzükön, a rendezvényeiken jelenlévőket pedig arra kérik majd, hogy járuljanak hozzá a költségekhez. Az újságírókat ugyanakkor arról biztosította, az átlátható pártpénzügyek érdekében arról is tájékoztatást adnak, “ha vesznek három Technokol Rapidot”.

Az új pártba eddig több mint 3800-an kérték felvételüket, a kérelmek elbírálásáról az elnökség dönt – mondta Gyurcsány Ferenc, kiemelve, hogy vasárnap a pártalakítás első szakasza lezárult, most az építkezés következik. Elmondta: várakozásuk szerint a jövő év végére a választókerületek 90 százalékában a Demokratikus Koalíciónak lesz szervezete, 2014-ben pedig akár egyedül, akár másokkal, képviselőjelölteket állít.

Molnár Csaba alelnök a párt felépítéséről szólva azt emelte ki, hogy nincsenek közvetítő testületek, a legfontosabb döntéseket a kongresszus hozhatja meg az összes párttag részvételével, akkor is, “ha majd tízezren lesznek”.    Kérdésre válaszolva elmondta: bár meggyőződésük, hogy az MSZP-ből távozó tíz képviselő jogszerűen alakított frakciót, akkor is dolgozni fognak és közös álláspontjukat ismertetik az Országgyűlésben, ha a házvezetés döntése miatt fél évig függetlenek lesznek. Ebben az esetben is részt vesznek a vitákban, felszólalnak napirend után és írásbeli kérdéseket intéznek a kormánytagokhoz.

A sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc a jövő évi költségvetés tervezetét értékelve arról beszélt, hogy az tönkreteszi az országot és részben olyan adóbevételekre építkezik, amelyeket hatáskörének szűkítése előtt az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek mondott volna ki. Véleménye szerint a büdzsé javíthatatlan: antiszociális és nem képes gazdasági növekedést eredményezni.

Gyurcsány Ferenc október 22-én jelentette be, hogy távoznak az MSZP-ből és Demokratikus Koalíció néven új pártot alakítanak. Elmondta, hogy pártjukat formailag a már létező Demokrata Párt bázisán hozzák létre, néhány héten belül annak nevét, alapszabályát és vezetőségét is megváltoztatva. Ezt úgy indokolta, hogy az új pártok bejegyzéséről az ügyészség mondhatja ki a végső szót, ők pedig nem bíznak Polt Péter legfőbb ügyészben.

Az egyesülési törvény szerint ha egy pártnak olyan adata változik, amely érinti a bírósági nyilvántartást, azt 60 napon belül be kell jelenteni a bíróságnak. A változást – ha nincs szükség hiánypótlásra – a bíróságnak a kérelem beérkezésétől számított 60 napon belül kell bejegyeznie, az új adatok a végzés jogerőre emelkedése után kerülnek be a nyilvántartásba, vagyis a Demokrata Párt esetében ekkortól lesz hivatalos a Demokratikus Koalíció elnevezés.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 9 szavazatból)
Gyurcsányt pártelnökké választották, de nem vezet, 3.7 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(103)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

103 Reader’s Comments

  1. Bizony, az embert az ilyen hírek hallatán elönti a “válámi ván, de NEM az igazi” életérzés. Ezzel együtt én még nem temetném őket: Gyurcsány profi politikus, a vezetőségbe emelt emberek egy része pedig okos doktríner: akik lehet hogy pártvezetésben és pártszervezésben nem tudnak Gyurcsánynak segíteni – de nem is akadályozzák, nem döfik hátba, nem kell állandóan erre ügyelnie. Velük viszont demonstrálta, hogy tisztességes konzervatívoktól kezdve a liberálisokon át a baloldalig helye van az embereknek a párt(já)ban.
    Akkor adtam volna fel minden reményt, ha az eredeti tervei szerint Molnárt választatta volna meg elnöknek. Ez – akárhogy nevezik – Gyurcsány pártja, és aki támogatja, ezért szavaz nekik bizalmat.
    Formálisan sem Kádár, sem Sztálin nem volt egyszemélyi pártvezető, hanem “csak” a KB főtitkára. Ez nem sok mindenben tudta őket akadályozni.
    “Bárhogy nevezzük a rózsát, mégoly illatos” – végül is az elnökség elnöke – elnök. Majd meglátjuk mit kezd vele. De másnak is vannak hiányérzetei és fenntartásai:
    http://www.pupublogja.hu/2011/11/haaaat.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  2. Nem értek egyet a cikk alaphangjával, ami a vastagbetűs részben jelent meg.
    Ha GyF rátelepedne a pártjára, mint Ovi az övére, akkor most azért kritizálnánk?
    Ezzel elriasztaná a demokrata tagjelöltek nagy részét.
    GyF sosem volt olyan kőfejű, mint Ovi – akit a Hajós találóan jellemzett a tegnapi Heti Hetesben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  3. gets – ez a “cikk” e4gy sajtóközlemény a DK-tól” az “alaphang” viszont egy szerkesztőségi állásfoglalás a közleménnyel kapcsolatban. Ezt egyébként már bővebben is kifejtették a”Gyurcsány megalapította a pártját” cikkben:
    “A párt egyetlen vonzereje a DK vezetője, Gyurcsány Ferenc, a szimpatizánsok miatta csatlakoznak. Az új pártban úgyis az lesz, amit ő akar. Ha ezt megpróbálják elfedni, esetleg a döntési mechanizmusokat korlátozni, a felelősségi viszonyokat összezavarni, azzal saját magukat köthetik gúzsba.”
    “Ha nem épít médiát a pártja mögé, nem tudja felvenni a versenyt a Fidesz hazugsággépezetével. Azt senki nem kérdőjelezi meg, hogy a volt miniszterelnök szavakban a legtehetségesebb és a legfelkészültebb magyar politikus, demokratikus elkötelezettsége és az általa képviselt értékek megkérdőjelezhetetlenek, intellektuális képességei “ég és föld” magaslanak a pálinkázásban erős Orbán fölé, de azt ma még kevesen hiszik, hogy képes hatékony, erőskezű kormányzásra, alkalmas széles bázis összefogására és integrálására, öt embernél nagyobb közösség irányítására. Erről meg kell győznie saját táborát és a vele kapcsolatban kételkedő demokraták széles rétegeit is.”
    Pupu, ezt mint baloldali és DK sőt Gyurcsány szimpatizáns sokkal erőteljesebben fogalmazta meg:
    Az ember szinte sikítozik a dühtől, mikor szeme előtt megy tönkre az álma egy korszerű, baloldali választási pártról.
    Hol vannak itt a pártépítési – egyáltalán szervezetfejlesztési szakemberek?
    Hol vannak a fiatalok? Kiszámolta valaki ennek a vezetésnek az átlagéletkorát?
    Hol vannak a szervezés, programalkotás, PR tevékenység értő irányítói?
    Hol van az, aki a párt szervezéséért felel?
    Hol van annak bejelentése, hogy itt tagdíjat kell majd fizetni?
    Hol vannak a támogató nagypolgárok?
    Ki lesz a párt pénztárnoka?
    Hol van a magyar vidék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  4. kekec
    2011. november 7. hétfő
    08:40
    Te is, pupu is tudjátok, hogy ez nem úgy megy mint a bibliai teremtés – “legyen világosság és lőn”. :)
    “Tegnap” alakultak és már minden le van osztva?
    Tudom, hogy sürget az idő, de az alapelvek felrúgása szerintem csak akkor lesz indokolt, ha 1000000 ember tüntet a kormány ellen és még 8000000 szurkol hozzá. A többivel egyetértek.
    Folyt.köv. … :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Van egy fontos dolog, amit illene megtanulnia, ha tényleg le akarja váltani az alakuló diktatúrát.
    Ez pedig az, hogy bár úgy tűnik, hogy ez nem így van, mégis a PR az igazságra épül. Mikor nincs igazság, csak a PR, annak a neve HAZUGSÁG. Ez volt a baj Őszöddel. Ez a baj ezzel a fő állítással.
    Az világos, hogy nem így gondolta, de amit mond, az nem lehet ennyire más attól, amit mond. Lehet, hogy ez egy kicsit elvont, de ha azt mondjuk, hogy a Fidesz logója a narancsszínű rothadó alma, az hazugság, de ha azt mondjuk, narancsszínű poshadó gyümölcs, az jó PR-szöveg, és max. a Fidesz-esekben okozna megütközést.
    A politika nagy részben PR. De az igazságtartalom tudná megkülönböztetni az új pártot OV-től, aki már előre bejelentette a diplomatáknak, hogy ő hazudni fog, hogy megválasszák: http://www.origo.hu/itthon/20110905-wikileaks-orban-viktor-kijelentesei-valasztasi-igereteirol-es-a-fidesz-elemzese.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Szerencsére Gyurcsány nem megváltóként alakította meg a DK-t! A demokráciához pedig türelem kell. Balhét lehet csinálni 200 FTC-s szurkolóval, de ezt a pártot érdemes felépíteni, még ha időbe kerül is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  7. gets – igenis az a baj, hogy “már minden le van osztva” Van olyan lapkombináció, amivel nem lehet semmit sem kezdeni, hanem be kell dobni, mert minden más felesleges erő- és energiapazarlás.
    Nos: a vezetőségben nyoma sincs annak, hogy Gyurcsány felfogta volna, hogy őt is és az Mszp-t is korábban média téren verték ripityára – és hogy ott kellene erősíteni a frontvonalat. Amiért MÉG nem írom le őket: remélem, hogy legalább a második vonalban vannak szakemberek, és nem Gyurcsány hívőség foka alapján választ!
    Ditte: ne haragudj, nem tudom finomabban megfogalmazni: Szarból nem lehet várat építeni – akármennyi energiát is pocsékolnak rá! A XXI. században MÉDIApolitizálás zajlik, ahol nem hűséges, hanem TEHETSÉGES emberek kellenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  8. kekec
    2011. november 7. hétfő
    09:35
    Egyetértek, de a hűség bizony a politikában nagyon is fontos, csak nem a kritikátlan, talpnyaló formája!!!!+! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. gets – eddig a DK kommunikációjából csak a beharangozót láttuk (hogy lesznek “meglepetés nevek” – aztán csupa már ismert név: ez nem túl biztató! Vagy nem zet, vagy nem így, vagy inkább semmit kellett volna kommunikálni. Aztán utána néztem a hölgynek is – nos az sem nyugtatott meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Sajnos Bartus Laci félő, hogy megint jól rajzolta a jövőt a Jobbik veszélyt illetően is. A média térfoglalás hiánya szintén nagyon komoly fejlesztési gát – blogokkal és egy honlappal nem lehet jegyet váltani. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Friss:

    Ha most vasárnap lenne a választás, Ön kire szavazna? (kérdezze meg ismerősét is!)

    A szavazás állása:
    MSZP: 18558 szavazat – 34.10%
    Fidesz: 17868 szavazat – 32.83%
    LMP: 1165 szavazat – 2.14%
    Jobbik: 6167 szavazat – 11.33%
    SZDSZ: 1063 szavazat – 1.95%
    Jólét és Szabadság: 106 szavazat – 0.19%
    Demokratikus Koalíció: 8253 szavazat – 15.16%
    Munkáspárt 2006: 34 szavazat – 0.06%
    Zöld Baloldal: 21 szavazat – 0.04%
    Nem mennék el szavazni: 1187 szavazat – 2.18%
    Összesen: 54422 szavazat

    A szavazás nem reprezentatív felmérés, nem időben, hanem 100.000 szavazatnál indítjuk újra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. Még egy, amiért GyF nem telepedhet a pártjára:
    Ha Ovi vérszemet kap és tényleg lecsukatja, akkor a DK nem mehet a szemétre. Ez magyarázza az ismert nevek szereplését is a DK vezetésében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. gets
    2011. november 7. hétfő
    10:37
    Aki még nem tette meg, és nem szólt az ismerőseinek, tegye meg: http://webszolga.hu/valasztas/
    Már nincs 1% sem az új kormányig, ha a DK és az MSZP koalíciót alkot.
    Bár nem reprezentatív a felmérés, azért elég jól reprezentálja, hogy az emberek többségének elege volt a Fidesz-KDNP szent(ségtelen) szövetségéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Oké, tudjuk, hogy ki az a 12, aki a gittet rágja.
    De ki mondja meg, hogy ma, holnap és holnapután ki az aktuális gittrágó?
    Ez a fajta vezetés az én fogalmaim szerint az arctalan vezetés, a kollektív felelősség mögé bújó teszetoszaság.
    Csalódtam rettenetesen.
    Milyen dolog az Gyurcsánytól, hogy nem meri kimondani: AZ ÉN PÁRTOM, ÉN VEZETEM, FELELŐSSÉGET VÁLLALOK A PÁRTOMÉRT?
    Öszödön már kimondta, most miért nem meri?
    Mitől fél?
    Gondolja valaki, hogy Vitányi, Bauer vagy Debreczeni a húzóerő?
    Lószart uraim és hölgyeim!
    Persze igen-igen részfontosak Ők is, DE EZ GYURCSÁNY PÁRTJA!
    Ha nem vállalja fel, hát jobb, ha az elején kiszáll.
    Az olyan áldemokráciákból, mint amilyenné a DK-t akarják tenni köszönjük elég volt, most ennek a kormányon lévő söpredéknek az elzavarásához ERŐ ÉS HATÁROZOTTSÁG KELL, nem kell félni a nyílt összetűzésektől.
    Persze el lehet politizálgatni langyos mentalitással, de az további orbáni diktatúrához vezet.
    Csak nem bratyizott le Orbánnal Gyurcsány?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (13 szavazatból)
  15. Én úgy látom, hogy a homokozóba került egy új csapat. Nevetséges! Magyarázhatjuk, elölről hátra, aztán visszafelé, de tapasztalni fogjuk, hogy úgy életképtelen az ötlet, ahogy megszületett. Nem szépeket, és igazakat kellene már mondani, mert a homokórán az utolsó homokszemek peregnek le,és nincs időnk.
    El tesze toszáskodnak még egy darabig, aztán ha nem adakozunk, nem lesz életképes a párt. Hiába a szép ideák,mindehhez pénz,pénz,és pénz kell!
    Bartus Lacinak van hatalmas igazsága, amikor azt mondja, hogy nyúljanak már a zsebükbe azok a baloldaliak is, akik a rendszerváltásnak köszönhetően gazdagodtak meg!!!
    Ami meg Gyurcsánynak az ötletelését illeti, higgadjon már le, vonuljon el egy sarokba átgondolni mindent, mert ez így nem fog menni!
    Vezetünk, de mégsem! Van pénzünk, de mégsem!Sorolhatnám, de nem teszem, hisz mindannyian látjuk.
    Elkeserítő!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (12 szavazatból)
  16. b
    Ez sajnos csak a netezők véleményét illetően sem reprezentatív, igaza van kekecnek – a nem netezők véleménye behatárolhatatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. b.
    Milyen koalícióról beszélsz? Nem hallod naponta a Mesterházy megnyilatkozásait?Térjünk már vissza a földre! Én is nagyon szeretném azt hinni, hogy lehetséges az amiről álmodoztok, de a realitás az, hogy ha mégis létrejönne egy koalíció az általatok említettek között,annak csak hátba döfködés lenne a vége, “jó”mszp-s szokás szerint.
    Több józanságot…Sajnálom hogy ezt kell írjam,de a múlt befolyásolja a jövőt is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  18. gets és bumburi
    Én sem az égben élek. Csak Amerikában. Megmondtad volna, hogy 2008-ban Obama lesz az elnök, és nem McCain? Főleg olyan elsöprő győzelemmel? Szerintem sokan veszítették el a fogadást.
    Értem én, hogy most ez a csihi-puhi megy, de van két év, és előbb-utóbb rá fognak jönni, hogy ha meg akarják dönteni az amúgy is már alaposan bebetonozott bimbózó diktatúrát (új választási törvény, stb.), akkor a közös ellenséget kell szapulni.
    És bár tényleg nem reprezentatív, és eddig csak 50000 szavazat van – ami nagyon csekély –, én meglepődtem, hogy “új kormány” lesz. Én azt hittem, hogy a Fidesz propaganda hatékonyabb. Elvégre, ha megnézed a netet (is) a sajtó ugyanúgy kormánypárti túlsúlyú.
    Szóval, én nem temetem a reményt, szerintem ez még csak a kezdet. Isten adja, hogy igazam legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. b.
    Azt mondod van 2 év… Nincs!!! 2012-ben elkezdődik az általunk még sosem tapasztalt kemény diktatúra!
    Azt mondod választás… Olvastad az új választási törvényt? Esélye sem lesz senkinek!
    Jó Neked, hogy nem idehaza élsz…Azt mondod nem temeted a reményt. Temetni még én sem temetem, de bennem már haldoklik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Ezt a címet nem nagyon értem:(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Ez az ami kell nekem! Többet egyenlőre beszélni sem kell róla! Csatlakozzon mindenki, aki úgy érzi, hogy egy korszerű európai párt tagja szeretne lenni, és Magyarországot egy jobb országgá szeretné változtatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  22. Hová tűnt a legújabb Bartus cikk???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Ja, amíg hagyják, hogy egymás ellen uszítsák őket, nagyon csekélyke a remény. A Fidesz mindent megtett, hogy a választásokon esély se legyen a megdöntésükre. Olvasgattam a törvényt.
    Ezért lenne ideje rájönni, hogy közös az ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. admin
    Jó döntés volt a cikk revíziója. Úgy tűnik, hogy sokan nem tudnak képletesen gondolkozni, és azt hitték, ki akarod csinálni Gyurcsányt.
    Azért kerüljön vissza mi hamarabb, mert nagyon fontos problémát taglal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. bumburi
    Szerintem a válasz a fentebbi kommentemben van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. b.
    Szerintem egyikünk sem gondolta, hogy a cikk célja Gyurcsánynak a kicsinálása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. bumburi
    Mi nem, de sokan mások. Szerintem Bartus ezért vette le, mert túl erősre sikeredett. Remélem azért visszakerül valamilyen formában, mert igazat szóla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Úgy látom kivertem a biztosítékot valakiknél,mert jön a mínuszolás.
    Jusson eszetekbe, hogy érte haragszom, nem ellene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. b.
    Megbocsáss, de Bartus eddig még finoman is bánt Gyurcsánnyal!
    Éppen itt volt az ideje, hogy ebből a csodavárásból kilendítsen sokakat a józan meglátásával, és tény közléseivel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. bumburi
    :) – Nekem mondhatod. Szerintem is, de a kommentekből az derült ki, hogy sokaknak ez túl erős volt. És szerintem Bartus nem akarta ilyen erősre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Nembiztos hogy rossz a Gyurcsány-féle vezetési koncepció.
    Egy biztos : Ferink jól látja mindig a pillanatnyi helyzetet.
    Ha a vezetőség aszerint ténykedik , akkor nem lessz baj.
    Egy modern párt vezetőjének szerintem nem kell karizmatikus embernek lenni.
    Ha észérvekkel nem fognak semmire sem menni a szélesebb néprétegek között ( már ha elő tudják ezeket adni szélesebb körben ) akkor nem a párttal , nem a pártvezetéssel lessz a baj.
    Ha egy ország lakossága megőrül akkor ott semmiféle pártvezetési stílus nemsegíthet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. b.
    Nem vitázni akarok, de akiknek nem hívta fel teljes valóságával a Miért nem ordítotok c.cikkével, azoknak kellett ez a keménység.Ha a véleményemre vagy kíváncsi, Bartus ettől sokkal keményebbet is tud írni… Meg van benne az ehhez való spiritusz…Lehet hogy sokak érzékenységét bántotta, de ebben a helyzetben a langymeleg cikkek már nem helyénvalóak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Igazat szólsz.
    Lássuk, hogy mit gondolt ő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Legyünk már egy kicsit több türelemmel és bizalommal. Adjunk nekik mi is egy évet, mint ők adtak az MSZP-nek.
    Nem tudom ki volt, van csodavárás állapotban, mert én nem.
    Egyelőre abból ‘lehet főzni’ ami van. 3800 főből lehet választani, ki legyen a húzó, csábító név. Gondolom Debreceni és Bauer a balliberális és konzervatív liberálisok csábítására lett beválasztva.
    Úgy néz ki, hogy a Parlament mellett most még a volt pártjuk is lépten nyomon próbálja gáncsolni őket.
    Tegnap elborzadva olvastam a kapcsolaton Szanyi legújabb blogjában, hogy Gyurcsányt már Hagyóval együtt ‘boltolással’ hozza össze.
    Szóval kicsit több türelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Azt hiszem félreértés azt hinni, hogy egy új párt, vagy még nagyobb félreértés azt hinni hogy egy új pártvezető, képes lenne magában vagy akár együtt is megváltoztatni a populista, félfasiszta hazudozó és abszolút vezetésre alkalmatlan kormányon lévő párt tevékenységét.
    Ezt a mai helyzetet – ha nem is a hangoztatott és hazudott többséggel – de még is csak a választásokon résztvevők többségével az emberek választották vezetésre, azaz hozták vezető helyzetbe.
    Azóta egyre világosabb népfelismerés, hogy a jelenlegi kormány vezetői személyesen, de a kormány politikája kollektíven is csődöt mondott, még
    békés és kedvező körülmények között is vezetésre abszolút alkalmatlan.
    Ameddig ez nem tudatosodik megfelelő számú emberben, semmilyen párt nem tud és nem is fog változtatni az ország vezetésén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. A cikkből:
    .
    “…biztosította, az átlátható pártpénzügyek érdekében arról is tájékoztatást adnak, “ha vesznek három Technokol Rapidot”.”
    .
    Minek vennének ilyen xar papírragasztót? Világosítsa fel valaki őket, hogy ezzel nem tudják beleragasztani magukat az elnökségi székekbe! Ahhoz nem ragasztó kellene, hanem valami jóféle pártprogram , de leginkább egy ilyen program megvalósítása a társadalom, az ország felemelésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  37. Kekec!
    Ha az lenne leírva, hogy Kiss Mária, Kovács Pál, Szabó Istvánné elég ismeretlen lenne? Téged melyik szólítana meg? Én pl. nagyon örültem, hogy Kósáné szerepel a vezetőségben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. “Az ember szinte sikítozik a dühtől, mikor szeme előtt megy tönkre az álma egy korszerű, baloldali választási pártról.”
    Pupu valamit nagyon félreértett, amikor baloldali pártot várt.
    Gyurcsány többször leírta, elmondta, hogy középről balra nyitott gyűjtőpártot akar.
    Baloldali pártnak ott maradtak a ‘balra magyarok’.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. Az a lényeg hogy belátják a hasonlóan gondolkodók , össze kell fogni.
    Olyan kicsi a nézet különbség köztük de nagy az egyetértés abban hogy nem akarnak fasiszta országban élni!!!!!
    Nincs ebben semmi rossz csak szokatlan az összefogás.
    De azért nemártana felpörgetni a dolgokat , nagyon sok ember életéről van szó!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. http://nepszava.com/2011/11/velemeny/ketszer-ugyanabba-a-folyoba.html
    Olt egy ilyen cikk. Hol van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Lásd fent:
    b
    2011. november 7. hétfő
    12:08

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Nem volt nehéz megjósolni, hogy mi lesz a döntés a frakciójukról: http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-465639
    -
    Csak fel kéne ébredni az MSZP-nek is, hogy közös az ellen! A DK-val együtt működve még van esély megelőzni egy diktatúrát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  43. b
    2011. november 7. hétfő
    15:20
    Ennyi hazugság mellett fel sem tűnik egy ilyen álságos aljas állásfoglalás. :(
    “Teher alatt nő a pálma”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. Ha demokrácia van, azaz mi demokraták vagyunk, (vagy nem?)
    Akkor kerüljön föl az a cikk de hamar, VÁLZOZATLAN formában. Ha nem kerül föl, akkor kérem a regisztrációmat és nickemet az AN websiteról törölni!
    ………
    Mert akkor ugyanabban a szarban tapicskolni nem akarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  45. gets
    Én már akkor mondtam, hogy az a szándéka Mesterházynak hogy gáncsolja Gyurcsányékat, amikor nyilvánosságra került, hogy mit írt a házelnöknek. Tudtam hogy a “kiléptek” szón fog elbukni minden. Nemhiába vitáztak Gyurcsánnyal arról, hogy kiválnak, és nem kilépnek.Ennyire megbízható a pali.És Gyurcsánynak még mindig van illúziója Mesterházyt illetően!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. bumburi
    2011. november 7. hétfő
    17:15
    Ha MS nem írta volna, amit írt :), kövér mást talált volna ki, legyenek boldogok, “győztek”, vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Elnézést, de sokan úgy írnak véleményt, hogy nem olvassák el ki az cikk írója!
    Ezt a cikkett az MTI jegyzi, nem is várhatunk más tőlük, így azt az értékén kell kezelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. gets
    Nem tudott volna mit kitalálni! Ezen az 1 szón bukott el a frakció,és szerintem ez tudatos volt Mesterházy részéről. Főleg annak tükrében, hogy utána kijelentette, hogy nem kötnek semmilyen koalíciót velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  49. bumburi
    Alábecsülöd a gonoszok fantáziáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Kedves abszolute nem gonosz “Gonoszka”!
    Pontosan ugyanezt a linket kerestem én is!
    Azt, melyhez “CET”- szerinti 10.00. környékén magam is biggyesztettem egy megjegyzést.
    Miután sem magát a jegyzetet (Bartus), így a saját és a többiek bejegyzését nem találtam, kénytelen voltam írni egy újabb “poszt”-ot a szendamondja.wordpress.com blogomban “360 ÓRA” címmel!
    Akit érdelek, kattinintson a “Home Page”-ra!
    Mindezek mellett “Gonoszká”-val egyetemben én is kérdezem: hová tűnt Bartus kérdéses jegyzete?
    Ezt pedig …
    … szendamkérdi! …
    … “Gonoszká”-val együtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tisztázatlan Gyurcsányék parlamenti státusza 2011. október 26. szerda | AN

Gyurcsány megalakította a pártját 2011. október 22. szombat | AN

Terrorizmussal gyanúsíttatja Orbán Gyurcsányt 2011. október 19. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos