Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Légierő megkapta az első gigabombát 2011. november 20. vasárnap 11:33 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Légierő megkapta az első gigabombát

Washington – Az Egyesült Államok Légiereje megkapta az első gigantikus, 30 ezer fontos bombát, amelyet mélyen a föld alá rejtett nukleáris bunkerek megsemmisítésére terveztek. A Pentagon bejelentése aligha lehet más, mint Teherán címére érkezett fenyegetés.

A 13,6 tonnás bombák a Massive Ordnance Penetrators (Masszív Védelmen Áthatoló) névre hallgatnak, és a missouri St. Louisban, egy titkos létesítményben gyártja őket a Boeing Corporation; egyelőre szám szerint húszat, amiből az első érkezett meg a Légierőhöz. A MOP-ok súlya öt tonnával haladja meg a világ eddigi legnagyobb bombáinak tömegét. A lézervezérlésű új fegyver B-52 bombázókkal, de a B1 Lopakodókkal is célba juttatható.

„A Massive Ordnance Penetrator fegyverrendszert arra tervezték, hogy nehéz, bonyolult küldetést végrehajtva elérje és elpusztítsa ellenfeleink tömegpusztító fegyvereit, amelyeket jól óvott létesítményekben helyeztek el”, közölte Melinda Morgan alezredes, a Pentagon szóvivőnője egy szokatlanul részletes közleményben.

Az óriási bunkerrombolók mindegyikében 5300 font, azaz majdnem két és fél tonna robbanóanyag rejlik, s a MOP képes arra, hogy áthatoljon 200 láb, vagyis hatvan méter vastag betonrétegen, mielőtt felrobbanna. Az új fegyver tízszer erősebb, mint elődje, a BLU-109. Kipróbálásuk az új-mexikói White Sandsnél történt meg. Az új bombák hadrendbe állítása mindenestül 314 millió dollárt emészt fel.

A hangsebesség ötszörösére képes AHW egy óra alatt lecsap a világ bármely pontján

Eközben az amerikai hadsereg kipróbált egy új hiperszonikus fegyvert is, amely képes arra, hogy a hangsebesség ötszörösével repüljön. Az Advanced Hypersonic Weapon egy hawaii bázisról, a Kauai rakétatámaszpontról indult útnak, és nem egészen fél óra alatt érte el a 2300 mérföldre lévbő Kwajelein atollszigetet.

Az Advanced Hypersonin Weapont arra tervezték, hogy nagy távolságokat tegyen meg az atmoszférában legalább ötszörös hangsebességgel. A cél, hogy az Egyesült Államok a világ bármely pontjára egy órán belül képes legyen csapást mérni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 13 szavazatból)
A Légierő megkapta az első gigabombát, 4.6 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. Már nincs idő tárgyalni, meg aztán miről is? Sokszor kijelentették, hogy nem hajlandók lemondani az atomról, tehát akkor egy kis nyelvtani módosítás = lemondás helyett lemondatás, ha másként nem, akkor ilyen kis aranyosak leszórásával! Emlékezzünk csak! Addig addig bíztak a nagyfejek abban, hogy Hitler nem meri megtámadni őket, míg eljutottunk a kb. 50 milló halottig és a fél világ lerombolásáig. Na ne akarjunk megint erre a sorsra jutni! Odavágni, amíg lehet! Szerintem Izraelnek már átadtak ilyen kis aranyosakat, a bemutatás csak ezután történik! Ijesztgetik vele Iránt, hátha meggondolják magukat és nem kell bevetni? Nem hinném, mert a fegyvereket nem azért szokták nagy pénzekből létrehozni, hogy ne vesék be = az nem üzlet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos