Ronai and Ronai
AMERIKAI

Választást tartottak Abháziában 2011. augusztus 28. vasárnap 7:00 | AN Forrás: The New York Times

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Választást tartottak Abháziában

Tbiliszi – Alexandr Z. Ankvabot választották Abházia, a Moszkva által három éve egyoldalúan függetlenként elismert enklávé elnökévé.

Az abháziai választási bizottság szombaton bejelentette, hogy Alexandr Z. Ankvabot, egykori üzletembert a szavazatok 55%-ával választották a vitatott terület első emberévé.

A választás meglehetősen tisztának tűnt, amely meglepő arrafelé, ám elemzők szerint az új elnök személye nem sokban fog változtatni a jelenlegi helyzeten.

Oroszország 2008-ban ismerte el függetlenként Abháziát Dél-Oszétiával együtt, miután egy gyors háborúban megszerezte a területek fölött az ellenőrzést Grúziától.

Tbiliszi azonban még mindig a saját részeként tekint a két területre, így a választásokat illegitimnek tekinti, hivatalosan nem ismeri el annak eredményét.

A változásokat ez a tény, illetve az is kizárja, hogy az Abháziába delegált orosz nagykövet szó szerint azt mondta, hogy „nem hiszi, hogy a választások eredménye bármiben is befolyásolná a már megindult folyamatokat és a terület Moszkvához fűzött viszonyát”.

Dimitrij Medvegyev máris küldött egy levelet, melyben gratulációját fejezte ki az új államfőnek, így biztosítva a két ország továbbra is közeli viszonyát.

A mostani voksolásokra azért volt szükség, mert májusban elhunyt Szergej V. Bagaps, korábbi államfő.

A New York Times tudósítójának rögtönzött felmérése szerint sok voksoló elégedett a Moszkvával közeli viszonnyal, mert ennek tulajdonítják azt, hogy nem kell „tankok csövébe nézniük” a helyieknek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Bajnai Gordonra is lehet majd szavazni 2012. december 16. vasárnap

Orbán diktátor: választási csalásra készül 2012. november 26. hétfő | AN

Élőlánc a szabad választásokért 2012. november 19. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos