Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához 2011. augusztus 29. hétfő 23:10

  • Hozzászólások(876)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához

Kedves Bartus Laci!

Ez látszólag magánlevél, de én író vagyok, a magánleveleim (nagyon kevés kivétellel) is mind nyílt levelek, az én életformám az, hogy hangosan gondolkodom.

Nem léptem be a Kohányi Társaságba, és a tagdíjaimmal nem járultam hozzá – anyagilag is – az Amerikai Népszava online fennmaradásához; azt hittem elég, ha cikkeimet ingyen küldöm el a lapnak. Tévedtem. Ma már tudom, belátom, és igyekszem jóvátenni.

Aki egy kicsit is odafigyelt a publicisztikámra, tudja, hogy nem-igen foglalkozom a Fidesszel, egyszerűen nem érdekel. Unom, mert tudom. Két-három éve tudom, és hiába ordítoztam, hogy vigyázat, közeledik, figyelmeztetésem hatásfoka minimális volt.

Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. „Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!”

Ami engem még érdekel, az a baloldal. Mert bár az én testre-szabott, morális alapú szocializmusom – aminek a lényege, hogy mindig az eltaposottak, a kifosztottak, a cserbenhagyottak, a nehézsorsúak mellett állok –, nem azonos soha az éppen aktuális „pártszocializmussal”, mégis ez az a közösség, amelyik hozzám legközelebb áll. És engem ennek a közösségnek a folyamatos árulása érdekel, mert ha nincs ez az árulás, Fidesz sincs.

Ezen a jobboldal röhög, a baloldal elereszti a füle mellett, mert pillanatnyi érdeke, hogy ne hallja meg. Amúgy persze létérdeke volna, hogy odafigyeljen, de addig ez a banda nem bír fölemelkedni, ezek is magyarok. Percemberkék. A jelenben élnek, akár az állatok. A valóságos állatokra gondolok, vagyis ez nem erkölcsi ítélet, egyszerű ténymegállapítás.

Ezért vagyok rémült, hogy ha még Te is berekeszted a szolgáltatást, végleg megszűnik számomra minden felület, és te tudod, hogy ez nem egzisztenciális kérdés. Nem ebből élek. Lassan semmiből se élek.

Én nem vagyok a kapitalizmus híve, de azt tudom, hogy olyan üzenetet kár föltenni a társdalom kommunikációs csatorna hálózatára, ami senki érdeklődését nem bírja fölkelteni. Amire semmilyen kereslet nincs. (Ettől még nem abszolutizálom a piacot.) De kétségbeesve látom, hogy be vagyok zárva az anyanyelv börtönébe, és amit én tudok, az nem kell senkinek, arra nincs vevő. Itt, ebben az országban, semmi nem történik, ha megjelenek, és akkor sem történik semmi, ha nem jelenek meg.

Szabad országokban a szabad embereket pedig meg sem érinti az a problémakör, amin én nem bírok keresztüllépni, amibe én beledöglök.

A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.

Így aztán nem is kapott soha föloldozást!

Mivel mindez a magyar jobboldal hitvallása, ideológiája, éthosza, csak a baloldal szelleme lenne képes változtatni rajta, csak a progresszív, haladó, demokrata baloldal volna képes megváltoztatni, és ezzel megváltani a magyart, méltóvá tenni arra, hogy az európai közösségnek (kis áttétellel: a szabad világ közösségének) egyenrangú tagja lehessen. A nyolcvanas évek közepétől, Gorbacsov föllépésétől kezdve nem lehet a szovjet-bolsevista elnyomásra hivatkozni. Azóta a baloldal már önmaga felelős önmagáért, a magyarságért, az országért. Önmaga felelős azért, mert elherdálta minden pozitív szellemi vagyonát, teljes történelmi örökségét Dózsa Györgytől Petőfin és Adyn át Károlyi Mihályig, Bibó Istvánig, Nyers Rezsőig, a kelet-német turisták előtt a határt megnyitó Horn Gyuláig, az örökölt médiahálózatával és infrastruktúrájával együtt, hogy teljes tudatzavarban, szervezetileg lerobbanva, kifosztva, védtelenül áll a diktatúra támadásával szemben. De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját.

Mert belőlük is hiányzik az a négy alaptulajdonság, ami emberré tesz minket: az empátia, a szolidaritás, a tolerancia és a lelkiismeret.

Magyarországot vajon nem határozza-e meg a Simicska & Puch Co. működése? Természetesen bizonyítékom nincs, de lidérces álmaim, véresen logikus következtetéseim vannak, mint sok társamnak, barátomnak, elvbarátomnak is.

Mindezekről hol beszéljek, ha már nincs Amerikai Népszava sem?!

Én várom az AN online visszatérését, énrám számíthatsz te is minden olvasóddal – olvasóinkkal – együtt, és hiszem, hogy találtok megoldást, és ha csak egy kicsi is múlik rajtam, és képes vagyok rá, segítek, ameddig bírok.

Őszinte híved

Kertész Ákos

.

Kedves Ákos,

megtiszteltetés a leveled, ahogyan a cikkeid is azok, a barátságod is. Amint azt korábban is jeleztem, kizárólag a hírszolgáltatás áll le, vagyis az, ami pénzbe kerül. A híroldalak nem frissülnek a továbbiakban, amíg nem lesz rá fedezet, illetve csak olyan mértékben, amilyen mértékben én vagy néhány önkéntes munkatársunk ezt meg tudjuk tenni. A website online hírújság funkcióját kell felfüggesztenünk, minden más marad. Így maradnak a publicisztikák is, ezért ha bármikor írást küldesz nekünk, az meg tud jelenni, és megtiszteltetés lesz számunkra.

Egyébként pedig tudod, hogy mennyire egyetértünk a leveledben írtakkal.

Baráti üdvözlettel, Bartus László

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (892 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +351 ( 1809 szavazatból)
Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához, 3.7 out of 5 based on 892 ratings

  • Hozzászólások(876)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

876 Reader’s Comments

  1. KFJ
    “Érveim megdönthetetlenek mert az igazság talaján állnak.”
    Valami azért igaz, mert igaz. Ez aztán a komoly érv. Gratula.
    De ez sem a te találmányod. A dogma és a dogmatikus gondolkodás évszázadok óta ismert.
    Oszt tévedés azt hinni, hogy kedvem lelem a minuszolásban. De ezen ne múljon.
    Hoppá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (34 szavazatból)
  2. Gyozo
    2011. október 31. hétfő
    14:40
    Már megint nem írtál le tényeket.
    Kedvedért leírok egyet : 2×2=4
    Egyébként ez is egy dogma.
    A dogma vallással kapcsolatos, de csak kijelented hogy dogma, de nem írod le hogy melyik állításról hiszed azt hogy dogma.
    A dogma szó hitet jelent, így te is tele vagy dogmákkal(hittételekkel), bizonyos dolgokról azt hiszed hogy úgy van, pedig dehogy.
    Nem én fedeztem fel a “spanyol viaszt”, de úgy látom te se, de úgy teszel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (26 szavazatból)
  3. különvélemény

    Tehát kekec, mindenki, aki azt nem azt vallja, hogy
    - magyarnak lenni eleve bűn,
    - a hatalom mondja meg mi az abszolut igazság,
    - azok a zsidók, akik szerették a hazájukat és akiket kinyrtak
    - azok akik nemzeti katasztrófákról nem azt nyilatkozzák, hú milyen mocskok a magyarok
    stb.,
    azok mind hungarofasiszták.
    .
    Szerintem meg az ilyeneket lehungarofasiztázókat tartom alávaló lényeknek.
    És én is tartom magamat hozzá. Ilyenekre a világon sehol nincs szükség és a világon sehol nem is tűrik meg őket, csak Magyarországon!
    .
    Ezek után azt hiszem túl finom volt Ketész Ákos, amikor a “magyarokról” írt. Nincs olyan alávaló lény a világon, aki ezt meg meri, aki ezt megteheti a saját fajtájával.
    Ráadásul az is alamuszi, hogy írásokból így kiragadni – a propaganda kedvéért – “jól hangzó” mondatokat. Mert ugye az sem lett most sem közölve, hogy nácizókat, gyilkosokat éppúgy nem szívlelem, mint a nácikat… no így lettem én le hungarofasiztázva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (64 szavazatból)
  4. Kedves “különvélemény”!

    Hoppá…….

    Tehát a kuruc mozgalmat a török szultán pénzelte. A török szultán pénzén járta a kocsmákat Rákóczi Ferenc, és kurválkodott, részegeskedett.Ezért vesztette el a kuruc szabadságharcot, megmég azért ,mert az akkori nemesség rájött arra hogyha győznek a kurucok, akkor át kell térni az iszlám igaz hitre.
    Ezek miatti keserűségükben a jelenlegi kurucok felcsaptak nácinak.

    Hoppá

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (34 szavazatból)
  5. Gyozo – KFJ “Mit sem ér a sejt, ami mit se sejt”
    Kell ismernünk a történelmi előzményeket – de nem haladhatunk állandóan hátra tekert fejjel sem. Nyakig ülünk as pöcegödörben – és lehet azon vitatkozni, hogyan kerültünk bele, de mégiscsak jobb lenne a kikászálódáson agyalni.
    Mesék és valóság viszonyáról meg egy kis adalék (jó csípős)
    http://www.pupublogja.hu/2011/09/szabadsagharc.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (19 szavazatból)
  6. különvélemény

    Miután – előbb – le is lettem műveletlenezve, próbáltam finoman utalni Radnótira – aki magyar maradt, bár nácik által üldözött zsidó volt – ás Móriczra.
    .
    Persze a magukat nagy kultúraimádók erre nem reagáltak.
    Pedig van itt akit ZsV… no meg átvertek.
    No, de mindenkinek joga van anyagi, vagy szellemi megfontolásból szemüveget hordani és különböző propagandákkal, meg divatos szavakkal, – amivel vélelmezhetően nincsenek tisztában – dobálózni.
    .
    Erre képesek. Meg önző gyűlöletre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (25 szavazatból)
  7. különvélemény: jellegzetes fasisztoid technika olyan érvet tulajdonítani másoknak, ami nem a sajátjuk – aztán azt fikázni.
    -Ha jól tudom, a katolikus egyház szerint ELEVE bűn embernek születni, magyarnak lenni tehát nem nagyobb bűn, mint az emberiségé – de nem is dicsőség: biológiai adottság.
    -Nem minden hatalom mondja meg a tutit – csak a fasiszta törekszik arra
    - már megbocsáss a morbiditásért – de akit kinyírtak, az már nem nyilatkozhat, de életükben mondhattak bármit, ami megegyezett a meggyőződésükkel
    - és a legszebb: hol a francban írtam, hogy “milyen mocskok a magyarok” SIC (ilyet maximum a magyar nácikra és a hungarofasisztákra írhattam – ott sem a “magyarságuk” miatt)
    Tényleg ALAMUSZI DOLOG ÍRÁSOKBÓL KIRAGADNI RÉSZEKET: MONDJUK AZ ŐSZÖDI BESZÉDBŐL ÉS kERTÉSZ ÍRÁSÁBÓL IS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (36 szavazatból)
  8. KÜLÖNVÉLEMÉNY – ÉN NEM GYŰLÖLÖM AZOKAT, AKIK A”magyar” és a magyar történelem” kritikátlan és szédelgő feldicsérésében élik ki az úgynevezett “hazaszeretetüket” Ez egy gyerek esetében is (majomszeretet) katasztrofális eredményekre szokott vezetni – egy ország esetében hatványozottan. Lehet ésszel is, “annak ellenére is” szeretni. Csak ahhoz fel kell nőni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (33 szavazatból)
  9. Kedves “kekec”!
    Olvastam azt a honlapot(linket) amit beszúrtál, és teljesen egyetértek azzal, és veled.
    El kell tudnunk igazodni a múltban, hogy a jelent megértsük, és a jövöt jobbá tegyük.
    A “sejtemlékezet” csak viccelődés volt részemről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (20 szavazatból)
  10. különvélemény

    Kedves “kekec”!

    Ön írta:
    “jellegzetes fasisztoid technika olyan érvet tulajdonítani másoknak, ami nem a sajátjuk – aztán azt fikázni.”

    És Ön írta rólam:
    “vagy fidesznyik, vagy jobbikos, aki szerint csakis hódolat és dicséret illeti a magyarságot”
    “ezzel kidobja a magyar irodalom és költészet zömét”

    Sem olyat nem mondtam, hogy csak dícséret illeti a magyarokat, sem irodalom és költészet zömét nem dobtam ki.

    Tehát ÖN a SAJÁT DEFINÍCIÓJA szerint FASIDZTOID technikát követ. Klassz, akkor Önről is kiderült, hogy az. :rotfl

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (27 szavazatból)
  11. különvélemény

    “KÜLÖNVÉLEMÉNY – ÉN NEM GYŰLÖLÖM AZOKAT, AKIK A”magyar” és a magyar történelem” kritikátlan és szédelgő feldicsérésében élik ki az úgynevezett “hazaszeretetüket” ”

    No, megint csak az volt a véleményem, hogy a magyar történelmet nem kell csak azért fikázni, mert magyar. Ami elismerendő, azt el kell ismerni.
    Amennyiben ez nem felel meg az Ön definíciójának, ön megint – saját definíciója szerint – fasisztoid technikákat követ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (23 szavazatból)
  12. különvélemény

    “Nem minden hatalom mondja meg a tutit – csak a fasiszta törekszik arra”
    Tehát, akkor Ön szerint a azok a nagyhatalmak, – akik megmondták a tutit (pl. trianon, vagy bármi esetén, amikor győztek) – szintén fasiszták voltak?
    .
    Kicsit már sok lesz itt a fasiszta.
    Tudtam én, hogy nagyon divatos fasisztázni, no de ennyire?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (31 szavazatból)
  13. különvélemény

    Most, hogy már “definíció szerint” mindent és mindenkit felelőtlenül, érdemtelenül és saját céljainknak megfelelően “lefasisztáztunk”, térjünk vissza a cikkre.
    .
    Ha már szóba került az “eredendő bűn”-elmélet.
    Ezzel paralel, és nekem nagyon tetszik az írásban az, hogy akkor nyugodhat meg a lelkünk, ha az apáink bűneiért – habár nem tehetünk róla – bocsánatot kérünk.
    Ezt magunkért kell megtenni, nem azért, mert tehetünk róla, vagy változtathatnánk a szörnyűségeken.
    .
    A nácizmus, kommunizmus, terrorizmus, vallásból eredő szörnyű tettekért bocsánatot kell kérni, hogy tiszta legyen a lelkiismeretünk.
    Persze, aki tehet róla, annak nincs bocsánat. Megteheti, de, ha van lelke, akkor az ennyitől nem nyugodhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (22 szavazatból)
  14. különvélemény

    Persze, attól függetlenül, hogy senki nem állította volna, hogy a magyarságot csak dícséret illeti, nem lenne bűn ezt hallani egy magyartól (ha nem magyar lenne, hanem bármi más), de megint magyar sajátság, hogy ez bűn.
    .
    Pl. egy amerikaitól (kanadai, államokbeli), sem némettől, sem szlováktól, sem lengyeltől, sem osztráktól, sem franciától nem hallottam, hogy nekiesik annak, aki a saját nemzetét dicsőíti.
    Ez magyar sajátság. Máshol nem szokás.
    .
    Ha egy államokbeli azt mondja, hogy nagyszerű ez a nemzet, mert mit meg nem tett a WTC leomlásakor, büszke arra, hogy az atyjai létrehozták az alkotmányt, nem esik a nyakának 100 őt amerikainak mondó, mondván, hogy ő náci, mert büszke a múltjára.
    Ilyenre, csak egy “magyar” képes.
    .
    Még szomorúbb az egészben, hogy az ilyen “magyarok” ezt a büszkeséget bárkitől elfogadják, elfogadják az amerikaiaktól, a franciáktól, mindenkitől, csak a magyaroktól nem.
    Hát, milyen magyar az ilyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (35 szavazatból)
  15. Kedves “különvélemény”!
    Hogy pontosan megértsd hogy miért is röpködnek a fasiszta jelzők:
    ilyen kijelentést tettél:
    “‘azok pedig, akik a magyarságot rombolják, alamuszi módon aláássák, azok nem magyarok. Nincsen rájuk szükségünk.”
    ……….
    “Kekec” ezt a kijelentésedet idézte, és ne csodálkozz azon hogy ő ezt fasisztának minősíti.
    Légyszives olvass pár “kommenttel ” visszább, és ne tetesd azt hogy nem emlékszel.
    Minden korban az írók (vagy proféták) rettenetesen kritizálták a fennálló hatalmat, és attól még nem vesztették el állampolgárságukat.
    “Érted haragszom nem ellened”. : József Attila

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (27 szavazatból)
  16. különvélemény: miután így telepotyogtattad a hsz-iddel ezt az oldalt, a továbbiakban inkább kikerüllek, ahogy más is kupacokat is szoktam.
    SZERINTEM hungarofasiszta vagy – szerinted meg nem, mert nincs “betegségtudatod”
    Anélkül meg nehéz a normális emberek közé visszakerülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (26 szavazatból)
  17. Igen.Kertész Ákos e leveléből megértettem,miért piszkálja őt a mai hatalom.Szerintem ő egy igazi balos.Tanulhatnnatőle minden Szocialista Párt vezető garniturája.De tanulhatna a szabadszju SzijgyártóTTt urtól is,aki bizony semmit sem ereszt el a fülemellett,lecsap mindenre,ami a szocikat lejáretja.Be is dőlnak az emberek szavainak.A szocik önmagukkal törődnek.Ezért utálják Gyurcsányt,azt az EMBERT,aki véget akar vetni a”percemberi” viselkedésnek.Kkertész Á.igaz hazszereretről tanuskodik megszólalásaiban.Ez a hazaszeretet más,mint amilyenről ma a hatalom emberei blöfölnek.Sujos K.Á.birálata a magyarról,de iga.Valóban minden mindegy ezért a népért.Valóbaaan ebsorsot akar.Ezt bozonyitja a vasárnapi II.kerületi választás eredménye is,ahol még mindig a Fdesz-KgMp.jelöltje több szavazatot kapott aaz összes többi párttiot együtvéve.Még mindig nem elégelte meg a félrebeszélést,a másra mutogatást,a demokrácia vivmányainak tiprását.Jöjjön,hát számun kra,magyarokra a kutyasors.Kedves K.Á.Ismeretlenül gratulálok Önnek.Már vagyunk ketten,akik ugy gondolkodunk a baloldalról,ahogyan egy baloldali szivnek kell gondolkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (29 szavazatból)
  18. Igen.Kertész Ákos e leveléből megértettem,miért piszkálja őt a mai hatalom.Szerintem ő egy igazi balos.Tanulhatnnatőle minden Szocialista Párt vezető garniturája.De tanulhatna a szabadszáju Szijgyártó urtól is,aki bizony semmit sem ereszt el a fülemellett,lecsap mindenre,ami a szocikat lejáretja.Be is dőlnak az emberek szavainak.A szocik önmagukkal törődnek.Ezért utálják Gyurcsányt,azt az EMBERT,aki véget akar vetni a”percemberi” viselkedésnek.Kkertész Á.igaz hazszereretről tanuskodik megszólalásaiban.Ez a hazaszeretet más,mint amilyenről ma a hatalom emberei blöfölnek.Sujos K.Á.birálata a magyarról,de igaz..Valóban minden mindegy ezért a népért.Valóban ebsorsot akar.Ezt bozonyitja a vasárnapi II.kerületi választás eredménye is,ahol még mindig a Fdesz-KgMp.jelöltje több szavazatot kapott az összes többi párttot együtvéve.Még mindig nem elégelte meg a félrebeszélést,a másra mutogatást,a demokrácia vivmányainak tiprását.Jöjjön,hát számun kra,magyarokra a kutyasors.Kedves K.Á.Ismeretlenül is gratulálok Önnek.Már vagyunk ketten,akik ugy gondolkodunk a baloldalról,ahogyan egy baloldali szivnek kell gondolkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (26 szavazatból)
  19. csak lattatok volna, amikor 44-ben vittek benunket, hogy , hogy nez ki a genetikusan alavalo magyar!! Az a sok leallatiasodott magyar!! Akik nem szegyeltek amit tettek!! Hat csak ennyit, mert nincs kivel beszelni, hiszen ott “lent”, a lelkiismeretek” alatt ez igy is maradt!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (35 szavazatból)
  20. Tisztelt Kertész Ákos!

    Először is el szeretném mondani, tisztelem a bátorságát, hogy ezt a nyílt levelet megírta! Számtalan fórumon volt alkalmam vitatkozni erről a levélről és megmondom őszintén, hogy a szövegkörnyezetéből kiragadva könnyen félre lehet érteni. A szövegkörnyezetbe pedig beleértem akár az Amerikai Népszavát is. Ahhoz, hogy helyesen értelmezni lehessen a levelét, Önnek más írásait, a munkásságát is ismerni kell! Bevallom őszintén, hogy ezen a területen van mit pótolnom jómagamnak is.

    Ezzel azt akarom kifejezni, hogy abban az időszakban, amikor az Ön levelét levették erről a honlapról is, akkor még jómagam sem értettem pontosan a mondanivalóját. Jószerivel csak annyit láttam belőle, hogy „a magyar genetikusan alattvaló” és moslékzabáló. És persze az ilyen kemény szavak a kevésbé művelt olvasót érzéseiben sérthetik.

    Más írásait is elolvasva sikerült megértenem azt is, hogy mit jelent a megfogalmazás: „a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős”. Hogy a magyar társadalom a holokausztban viselt felelősségével nem nézett szembe, a lelkiismeretével nem számolt el, így reálisan megvan a veszélye annak, hogy hasonló a jövőben is előfordulhat. Őszintén meg kell, hogy mondjam, vannak is erre utaló jelek napjainkban, ami történik a cigánysággal és a zsidósággal, az egyértelműen aggasztó. De akár értelmezhetjük az érintettek körét tágabban is, hiszen beletartoznak a marginalizált társadalmi rétegek, a hajléktalanok, a szegénység, a munkanélküliek, sőt már a nyugdíjasok is.

    Elismerve írói szabadságát azt kell, hogy mondjam, ha akárcsak egy emberrel is sikerült megértetnie a mondanivalóját, akkor elérte célját a felkavaró soraival. Mégis azt gondolom azonban, hogy ehhez nem elég a természetes intelligencia és az általános iskola 6. osztálya. Jómagam 21+ évig tanultam és bizony még ma is volna mit tanulnom és van mit pótolnom.

    Azt gondolom, hogy a kemény hangú bírálat jogos az értelmiséggel, a szellemi, gazdasági és politikai, különösen az önmagát baloldalinak nevező – elittel szemben, de véleményem szerint általában a néppel szemben megfogalmazva nem jogos. Olyan mondataira gondolok, hogy „Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. „Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. „Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!””

    A nép kiszolgáltatott a saját értelmisége árulásainak. Az egyszerű ember naivan hisz a vezetőinek. Alacsonyabb iskolázottsága révén nem is veszi észre, hogy mikor élnek vissza a bizalmával. Jómagam is sokszor fakadok ki, nem igaz, hogy a nép ilyen birka, hogy mindent meg lehet vele tenni! De újra és újra belátom, hogy nem volt igazam. A nép várja a vezetőit és rendre csalódnia kell bennük! A nép most éppen populista frázisoknak dőlt be, de a 2/3 is ki fog ábrándulni. Erre a pillanatra kell készen várnunk! S ha a nép nem értette meg a szavainkat, akkor talán nem voltunk elég közérthetőek. Újra el kell mondani, türelmesebben és toleránsabban! Lássuk be, ebben lehet is igazság, ha az én 21+ évem nem volt elég ahhoz, hogy Önt elsőre megértsem!

    Nagyon megtisztelne – ha egyáltalán eljut Önhöz jelen levelem -, ha Bartus László – Búcsú az olvasótól című cikkének hozzászólásai között elolvasná pár beírásomat, ahol hasonló gondolatokat fejtegetek. Hely hiányában nem akarom itt a szót fölöslegesen szaporítani.

    Nagyon érdekelne az Ön testre szabott morális alapú szocializmusa, amely nem azonos soha az éppen aktuális „pártszocializmussal”. Azért mondom ezt, mert én is a magam külön utas szocializmusát képviselem, de sehol nem találom a megfelelő fórumot ahhoz, hogy a nézeteimet kifejthetném. A baloldal árulása viszont számomra azt jelenti, hogy nem abban a közösségben keresem az önmegvalósítás lehetőségét.

    Őszinte tisztelettel
    Borotai Sándor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (53 szavazatból)
  21. “különvélemény
    2011. október 31. hétfő
    15:54″

    De talan nem mindegy, hogy ki es miert dicseri sajat nemzetet! ha egy nemet dicseri a harmadik birodalmat bizony lenacizzak kokemenyen a nemetek ugyanez a helyzet az oszrakoknal is! En nem hallottam, hogy olyan magyar embernek neki esnek aki dicsoitette pl a magyar gasztronomiat vagy borokat esetleg a Matyo himzest stb. Az meg egy dolog es tetszik nem tetszik, hogy magyar nemzet egyaltalan nem lehet buszke a XX. szazadi tortenelmere! Mindenhol megtalalhatoak olyan fejezetek amit bizonyos csoportok felhasznalnak magukeva tesznek kisajatitanak! A baj inkabb az, hogy ezt sokan megengedik! Eleve, hogy lehetett 56-ot osszemosni a 2006-os nazi orjongokkel? A legszornyubb, hogy a tortenelmet minden kormanyvaltasnal, szeljarasnal atirjak! Ezek utan mire is legyen buszke az ember? Milyen dicso cselekedetre? ma mar ott tartunk, hogy egyesek 56-ot ugy emlegetik mint a magyarok szabadsagharcat amiben csak rosszat tettek vagy semmit nem tettek a ciganyok, zsidok stb. Ez a ket nepcsoport gyakorlatilag minden “jo cselekedetbol” ami a magyar tortenelmet illeti ki van zarva. megvan belyegezve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (22 szavazatból)
  22. Archív felvételek Orbán Viktor múltjából. Közülük egy most látható először.

    http://hotfile.com/dl/135305678/114fecb/Orbn_Viktor_archv.zip.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  23. Tisztelt Uraim! Gondolom Azok! :) Én egy Felvidéken élő ( ideszületett ) nő vagyok. CSAK egyet szeretnék ! Figyelmükbe ajánlani az alábbi Írást, ami lehetne példaértékű, hogy az unokáink már ne kövessék el ezt a sárdobálást, ami itt folyik.
    Higgyék el, magyarnak lenni nem CSAK Budapesten nem könnyű! De ha mi nem mutatunk példát, magyar a magyarnak ( elsősorban )…!!!
    Hiába mutogatunk a másikra!!! MINDIG mindent Önmagunknál kell elkezdeni!
    “CSAK” ezt szerettem volna elmondani. Kérem, csendesedjenek kicsit! Kezüket a szívükre! ITT ezen az oldalon “csak” véleménycsere zajlik, mégis indulattal teli! S csodálkoznak a “NAGYOKON”?!!
    Uraim , a megoldást kellene keresni és megtalálni! Ezt tegyék!
    Tiszteletem. :)

    ../../../../2011/10/velemeny/huncik-peter-mese-normalis-emberkekrol-es-a-normalis-eletrol.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  24. Drága Amerikában élő Magyarok!!! Kérlek Benneteket, segítsetek egy kicsi Magyar Harcosnak, aki betegen fekszik Spanyolországban, és várja a gyógyulást. Azonban Anyukája írja, hogy már elfogyott a család pénze, és nincs tovább nekik!!! Aki tud, segítsen ennek a családnak, kérem szépen! Én ugyan nem ismerem őket, de a fényképeiket meg lehet nézni a facebook https://www.facebook.com/Harcoska oldalán. Beteg a kisfiú, de harcol az életéért. A mi kormányunk eközben még mindig a saját boldogulását keresi. A betegek feleslegesnek tűnnek számkra, nem is foglalkoznak velük!!! Aki tud segítsen nekik! Én nem ismerem őket, de így tudok segíteni nekik. Tegye ezt mindenki!!!

    .* _██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。*
    ˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛*
    .°( . • . ) ˛°./• ‘♫ ‘ •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *。
    *(…’•’.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ .
    ¯˜”*°••°*”˜¯`´¯˜”*°••°*”˜¯` ´¯˜”*°´¯˜”*°••°*”˜¯`´¯˜”*°
    A karácsony közeleg, a legjobb,legszebb ajándék a barátság, az önzetlen szeretet. Boldog és szeretetteljes karácsonyváró napokat kívánok Minden Magyar Embernek a világon! Az Isten áldása legyen Velünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  25. Szégyen, nem szégyen most olvastam még csak el ezt a nyílt levelet.Lenne pár kérdésem is.

    1. Mi ezzel a probléma?
    2. Miért a jobboldal kezdett ezért hisztizni?
    3. Miért van olyan érzésem, hogy Gyurcsány szánt szándékkal tett mindent, hogy a Fidesz-nek meg legyen a 2/3-a.
    4. Ha ez az alábbi még sem lenne igaz, akkor annyi balfékség után mit akar még?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (25 szavazatból)
  26. MA nincs fontosabb vélemény mint EZ AZ ÍRÁS !
    Ezt kell megértenie a magyarnak , ha tisztába akar jönni a jelen helyzetével a Viágban !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (35 szavazatból)
  27. különvélemény 2011. október 31. hétfő 15:54
    “mert büszke a múltjára”
    .
    Csak úgy nem mellékesen, szeretném megkérdezni (ha már kritizálsz)
    a múltnak mely részével lehet büszkélkedned?
    -Kalandozások kora (Botond, Lehel kürtje)
    -Árpádház
    -Tatár járás
    -Mohács?
    -Habsburg Monarchia
    -Török hódoltság (hadjáratok felvidék és Erdély ellen a magyar király éltal)
    -Dualizmus
    -Millénium korai kivándorlások
    -Horthy éra
    -Két világháború
    -Csángók, Trianoni időszakon kivűl kivándorolt és kinnélő magyarok
    Nyilván nem lehet teljes a felsorolás de az elmúlt korok mellett az sem
    lényegtelen, hol állunk most és miként jutottunk el idáig?
    .
    “Miután – előbb – le is lettem műveletlenezve, próbáltam finoman utalni Radnótira – aki magyar maradt, bár nácik által üldözött zsidó volt – ”
    Mi is lett Radnótival? Szerinted a magyarok azért végezték ki sorstársaikkal
    együtt, mert magyarok voltak? Talán a kivégzők nem voltak magyarok és
    nem voltak fasiszták? A magyar fasiszták talán nem voltak magyarok,
    hanem NÁCIK – az talán külön faj -?
    Itt mindig voltak “nemesek” és mindig voltak neme(c)sek(-ek) is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (26 szavazatból)
  28. @Berze Marianna (2011. december 14. szerda 15:13)
    .
    Gratulálok, ez a fajta hoax eddig nem dívott errefelé, ideje volt megpróbálni.
    Ha esetleg lenne néhány millió dollárja is, amit ki kell menteni valahonnan jókora jutalék ellenében, arra is vevők vagyunk.
    Üdvözlöm a nigériai levelek íróit is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  29. Túlavasúti
    2011. december 24. szombat
    11:22
    http://www.youtube.com/watch?v=m_OSHk6OUf4
    “bajban élő vad férfiak fegyvert s hatalmat érő nyugalma nyugtat s mint egy hűvös hullám: a 2×2 józansága hull rám.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  30. Berci
    2011. december 18. vasárnap
    00:03
    Te így születtél, vagy fertőzött vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  31. különvélemény – ahhoz kell némi intelligencia, hogy valaki a saját mondandójára ráismerjen, ha valaki mást azt nem ugyanazon szavakkal idézi, hanem a lényegét adja vissza:
    “Azok pedig, akik a magyarságot rombolják, alamuszi módon aláássák, azok nem magyarok. Nincsen rájuk szükségünk.
    .
    Tehát Kertész írásából továbbmenve. Ezek az undorító lények, nem is magyarok.. Saját magát tagadja ki az, aki a magyarságot tiporja, álnok módon.”
    No comment! Bizonyos bűzös és barna dolgokat jobb, ha az ember kikerül, és még csipesszel sem nyúl hozzá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  32. Kedves Kekec!

    Aki nem érti Kertész Ákost, az nem akrja érteni. Aki vitatja, hogy Magyar, az náci.
    A náci arról ismerhető fel, hogy Charles Darwin és Thomas Huxley evolúciós elméletét tökélyre fejlesztették, aminek a lényege: hogy az egész gondolkozásmódjuk a másik (rivális) elpusztítására irányul. Kertész Ákos gondolkodik, ez üldözendő egy nácinak, fél tőle, mert ő nem tud, hanem parancsot vár, amit gondolkodás nélkül végrehathat. Semmihez sem ért, kivéve az ölést. Annyira fél az okos emberektől, vagy sikeres népcsoporttól, hogy halálfélelmében, el kell pusztítania.

    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (37 szavazatból)
  33. A gyűlöletet nem lehet gyűlölettel legyőzni, a gyűlöletet csak is szeretettel győzheted le, legalább próbáld meg. Mindanyájúnkban ott van az erő (szeretet), hogy elérjük a boldogságot, a jót mindent, amire szükségünk van az életben, szeretet ereje határtalan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  34. “gets
    2011. december 24. szombat
    12:47 Berci
    2011. december 18. vasárnap
    00:03
    Te így születtél, vagy fertőzött vagy?”

    Mire gondolsz? Ha lehetne konkrétabban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  35. igaza van

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  36. En egy erdelyi paraszt vagyok es soha nem ertettem meg hogy a zsido miert nem magyar , en mindig ugy tudtam hogy magyar zsido csak vallasilag kulombozik akar a reormatus vagy a katokikus .Olvastam Kertesz Akos irasat es nem erzekeltem hogy becsmerelte volna a magyar nepet . Van ugy hogy az ember kifakad a sajat nemzete ellen de ez ugy termeszetes ahogy van.Az ember inkabb legyen bolcs mint okos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (47 szavazatból)
  37. Kedves Béla!

    Ez az igazi bölcsesség, mert emberséges.
    Minden egyéb humbug.
    Üdv: Hajcihő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  38. nagyon fogsz hiányozni, ákos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (19 szavazatból)
  39. Ahol ezek megtörténhetnek büntetlenül, onnan csak menmekülni lehet :-( http://atv.hu/belfold/20120216_becsulet_napja_torvenysertes_nem_tortent
    http://index.hu/belfold/2012/03/03/a_feketeruhasok_visszaternek/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (16 szavazatból)
  40. Kedves admin!
    Kérem mondja meg Kertész Ákosnak, hogy ittléte NAGYON fog hiányozni a mindnyájunknak, akik azt, és úgy értjük, amit mondani akar(t).
    A nem hívőktől elnézést kérek ha számukra nem elfogadható, de hívő keresztényként Isten ítéletét látom nemzetünkön mindazon lehetőségek be nem teljesítéséért, amit adott a magyar nemzet és vezetői számára.
    Még egyszer hosszú, áldott életet kívánok Kertész Ákosnak az itthoni találkozás reményében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (24 szavazatból)
  41. Teljesen igazat adok Kertésznek abban, hogy a magyarok nem néznek szembe a múltjukkal. .Egy példa: a Szovjetunió megtámadása után a magyar hadsereg kegyetlenkedései, a polgári lakossággal kapcsolatos rémtettei nincsenek feldolgozva, nyilvánosságra hozva, mi csak “szenvedtünk a Don kanyarban”.
    Megtámadtunk egy országot, amely nem birtokolt 1 métert sem a trianoni felosztás magyar földjeiből, pusztítottuk lakosságát, ártatlan embereket, égettük föl viskóikat. És ezt mostanában egyre nagyobb hőstettként emlegetik, jogos és igazságos háborúként mondván “szembeszálltunk a sztálini kommunizmussal.” Én magyar történelem tanárként azt is megéltem az utóbbi 10 évben, hogy iskolám szélsőjobbos történelem tanár elnököt hívott az érettségire, és az kifogásolta a B tételként elemzésre beállított anyagot: Jány Gusztáv híres felkoncolós hadparancsát, mondván, mit gondolnak a fiatalok erről a “nagyszerű” katonáról? ” A magyarok többsége jelenleg is boldogan asszisztálna bármilyen népcsoport likvidálásához, és boldogan osztaná föl a koncot. Itt élek, tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (28 szavazatból)
  42. matyaczkoo
    2012. március 4. vasárnap
    10:57
    Reménykedjünk és tegyünk érte, hogy ne “A magyarok többsége” legyen ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  43. Köszönöm,hogy vannak.! Köszönöm Kertész Ákosnak,hogy kimondja amit ki kell mondani.Sajnálom,hogy az igazságért elüldözték az országból.Bízom benne,hogy nem végleges.Mégegyszer köszönöm ,mert az ön hanját meghallják legalább is remélem és felébrednek az emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  44. Hat az biztos hogy ez az iras nem esik jol egy magyarnak sem. Az igazsag neha rendkivul fajdalmas. De megtisztulni csak csak igy lehet.
    Ha Kertesz Akos szandeka nem visszavagas es nem gyuloletkeltes, (amit en nem tartok elkepzelhetonek) akkor ezeken a sorokon inkabb gondolkodni kellene mintsem felhaborodni. Kertes Akos sorai talan elinditanak egy folyamatot ami kiemeli a Mgyar nepet ebbol a szituaxciobol. Ebbol a szemszogbol nezve Kertesz Akis talan meg egy Kossuth dijat erdemelne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  45. Magyar vagyok, és mégis jó érzés volt újra elolvasni ezt a nyílt levelet. Nem érzem magam se gyűlölve, se megalázva…
    Számomra sokkal megalázóbb látni, hogy e levél miatt mit művelt a politika és a média Kertész Ákossal. Sajnos, a levél óta a helyzet még rosszabb lett. Olyan szintű a fasizálódás, ami már elviselhetetlen.
    Személyesen is szegényebbnek érzem magam azzal, hogy Kertész Ákos elment. Én visszavárom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (15 szavazatból)
  46. Megvallom eddig nem olvastam Kertész nyílt levelét, csupán jobb és balos kommentek sokaságát. Most elolvastam és semmi kivetni valót nem találtam benne, ez a levél egy író őszinte aggodalma nemzetéért. A gyereket, ha leszidják és azt mondják neki, hogy büdös kölyök tróger lesz belőled, az ugye még nem jelenti azt , hogy komolyan is gondolják.
    Kifejezetten tetszett, hogy egy elkötelezett baloldali író teljesen nyíltan elmondta véleményét a baloldalról és annak megalkuvásairól.
    Tulajdonképpen ez a levél mutatja meg igazán, hogy milyen könnyedén meg lehet téveszteni az embereket és aljas hecckampányt lehet folytatni ártatlan személyek ellen. Ez a levél és következményei fontos figyelmeztetés lehet a baloldal számára, mert jelenlegi kommunikációjuk bizony csapnivaló. Azt is meg kéne szívlelni, hogy a korrupciót gyökerestől kell irtani , mert hiteles baloldali politika csak úgy lehetséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  47. Mielőtt bárki aki véleményt mond Kertész Ákos ezen írásáról, kérem, olvassa el regényeit, utána birálja!
    Regényeit azokról írta, akik most ítéletet mondanak felette!
    Tisztelt Mindenki! Mi kell ahhoz, hogy aki ilyen regényeket ír, írt, ilyen kétségbeesetten írjon a magyar valóságról! Mert sajnos ez a valóság! Hogyan lehet egy országban 67 évvel a Holokauszt után mocskos zsidózni az utcán? Hogyan engedheti a társadalom, hogy ennyi év után ugyanazon bakancsok meneteljenek Budapest utcáin? Hány embertől vettek el díszpolgári címet azért mert zsidózott? Ezek mind kérdések? Azt gondolom az író nem csak a jobboldalt bírálja, hanem a baloldalt is akik ugyanúgy felelősek a mostani állapotokért! Mert a viharfelhők már az égen voltak, és senki nem tett semmit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  48. Az haggyán hogy a buszon mocskoszsidóznak , de tagadják különféle WEB.-es oldalakon !
    Ezek a disznók egyszerűen letagadják a Külföld előtt amit a Belföldön művelnek !! !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  49. http://mno.hu/belfold/nem-kell-kertesz-akos-a-kanadai-magyaroknak-1063145

    a magyar genetikusan alattvaló – igaza van – éljen bárhol a világon – ilyen a természete

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -21 (141 szavazatból)
  50. http://mno.hu/belfold/nem-kell-kertesz-akos-a-kanadai-magyaroknak-1063145 szégyen és gyalázat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -21 (75 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos