Ronai and Ronai
AMERIKAI

Varga Mihály őszinteségi rohama 2011. július 24. vasárnap 4:41 | AN Forrás: gazdasagiradio.hu

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Varga Mihály őszinteségi rohama

Budapest – Varga Mihályon pénteken őszinteségi roham lett úrrá: a Gazdasági Rádiónak nyilatkozva elismerte, hogy a kormány eddig hangoztatott gazdasági tervei nem tarthatóak és jövőre valószínűleg rendkívüli intézkedésekre lesz szükség.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki egyben a Fidesz alelnöke is, lehetségesnek nevezte, hogy akár 0,3-0,5 százalékponttal is alacsonyabb lesz a növekedés a tervezettnél, felül kell vizsgálni a konvergencia-programot, az Új Széchenyi Tervet és a Széll Kálmán Tervet, sőt, a költségvetési lyukak betöméséhez 2012 elején el kell adni az állami Mol-részvények egy részét.

Varga úgy fogalmazott, hogy ha a jelenlegi frank-árfolyam tartós marad, ez akár 0,3-0,5 százalékponttal is ronthatja a gazdaság növekedési képességét. A görög események elfajulása esetén a kormánynak újra kell számolnia a konvergencia-programot, illetve várhatóan felül kell vizsgálnia az Új Széchenyi Tervet és a Széll Kálmán Tervet is. Hangsúlyozta, hogy ilyen negatív forgatókönyv esetén fel kell mérni, hogy a foglalkoztatás, a gyógyszerpiac, a közösségi közlekedés vagy a nyugdíjrendszer átalakítása során melyik területen lehet esetleg gyorsítani, illetve miről kell lemondani, bár a MÁV és a BKV fokozatos adósságrendezése nem kerülhető meg. Az államtitkár támogatná, ha az adójóváírás már 2012-ben megszűnne. Mindez a már beharangozottakon felül jövőre további megszorításokat vetít előre.

Varga nem zárta ki a Mol-ban meglévő állami részesedés egy részének értékesítését. El tud képzelni olyan helyzetet, hogy 2012 elején a biztonságos finanszírozáshoz szükség lesz az állami csomag egy részének értékesítésére. Hangsúlyozta azonban, hogy fontos érdek a magyar kormány rálátási lehetőségének megtartása az ország stratégiailag legfontosabb cégére.

Varga a bankadóról azt mondta: 2013-tól Magyarország is áttér az Európa Unió által addigra meghatározott átlagos bankadó mértékére. „A kínai állampapír-vásárlási készség biztonságot nyújt Magyarországnak, még akkor is, ha most nincsen rá konkrétan szükség.”

Az államtitkár szerint a gazdaságpolitika csak nagyon szűk mezsgyén tud mozogni. A kormány a keresletösztönzés eszközéhez sem nyúlhat, mert az államadósság mértékét mindenképpen a GDP-arányos 80 százalék alatt kell tartani és elemi érdek, hogy idén 3 százalék legyen az államháztartási hiány. Mindezek ellenére Varga Mihály kicsit túlzónak tartja, hogy az elemzők jövőre további 600 milliárdos spórolást tartanak szükségesnek. Varga azzal számol, hogy jövőre a kereslet már élénkülni kezd, így a magasabb adóbevételek miatt nem lesz szükség ekkora megtakarításra.

Tukacs István, a parlament költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának szocialista tagja Varga Mihály nyilatkozatával kapcsolatosan a Népszavának elmondta: a Magyar Közlönyben megjelent 2012-es és 2013-as költségvetési sarokszámokból már kiolvasható volt, hogy a növekedés kisebb lesz a vártnál. A buta gazdaságpolitika az oka az élénkülés hiányának. Öröm, hogy egyesek a Fideszből eljutottak a felismerésig, az már kevésbé, hogy további megszorítások következnek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. Orbán András Lajos

    A volt főkönyvelő nem látja át a helyzetet, de azért az ő szájába adja a gömböc az elképzeléseket, hogy szondázza a reakciókat………..Ha viszont a Varga (nem úr) tudja mit beszél akkor ő is megérdemli a menet végén a szemrehányást elszenvedni……………Ezek mindig azt magyarázzák : majd jövőre beindul a gazdaság, én szerintem pedig pont a gazdaság az ami nem a fityisz kívánságlista alapján működik………..Hozzáértők kellenének erre a posztra, és a gömböcnek meg nem belepofázni abba amihez tök hülye………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  2. Tetves Varga úr. Az Ön szája olyan mint a tyúk segge, az is sok mindenre jó. Ott petélik, ott jön ki a salak,ott pisil, ott jön világra a majdani kiscsibe. Ön már egyszer belefingott a nullás lisztbe az előző, valamivel normálisabb, Orbán érában. Nem gondolja, hogy el kéne mennie Bulgáriába egy kis továbbképzésre? Magának is a vásárból hazatérve jön meg az esze!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  3. Figyu!!!!!!!!!!!!!!!
    Jövőre igazán szükség lesz a banki megtakarításainkra is.
    Már akinek még van ilyen, siethet szalmazsákot venni. Ott nagyobb biztonságban lesz a pénzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  4. Cak azt tudnánk, miből növekszik a kereslet? Élvezem azt a kincstári optimizmust, amivel a varga félék hülyítik a Nemzetet. A csuti tegnap is avval dicsekedett, hogy élen járunk a fenntarthatatlan jóléti álam lerombolásában. Csak a csuti seggnyalóinak jóléte növekszik. A zemberek nyomora viszont nő! Ebből ugyan nem lesz kereslelet. Az adóbevételek legfeljebb az inflációtól nőhetnek. meg abból, hogy csökken az adójóváírás. Ettől viszont a fogyasztás csökken. A nyomorgók száma viszont nő. Ennek belátásához viszont nem kell sok ész. Jó, ha már az év közepén elkezdik ajóslást, hogy felkészítsék a hülye rajongoíkat az újabb nemmegszorításokra. Ettől olyan őszinte a varga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  5. Érdekes időbeli egybeesés Orbán tusnádfürdői őszinte vallomása a totalitariánus államhatalom teljes üzemű újraindításáról, valamint Varga őszinte beismerése a jövő évi halaszthatatlan megszorításokról. A kettő nem választható el egymástól, mivel nincs meg az egyik a másik nélkül. Egy és ugyanazon forgatókönyv szerves részét képezik.
    A Diktátor Tusnádfürdői áradó jókedvében – az ott lévő rajongó birkanyája és a kamerák előtt – nem tehette meg e nagyon ciki szigorítások egyidejű bejelentését. Nem harmonizált volna a világra szóló terveivel. Különben is minek, hiszen azért van a csicskás, hogy a fegyvert, meg a szaros csizmát ő pucolja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  6. Érdekes az a gazdasági terv amelyik nagy arányú megszorításokat hajt végre nagyrészt a kis keresetűeket sújtva. A keresők 80 százalékának bérét csökkenti a zseniális egy kulcsos adóval és azoknak kedvez akik eddig is nagyobb jövedelemmel rendelkeztek mint ami korlátozta volna a fogyasztásukat. Csökkenti a nyugdíjakat, az elhibázott lépéseinek kompenzációjaként központilag ír elő béremelést ami elbocsátásokhoz vezet, az adójóváírást megszünteti ami jelentős bevételcsökkenést jelent az átlagkeresőknek! Mindent összevetve jelentős vásárlóerőcsökkenés várható a lakosságnál és ezek után fogyasztásnövekedést prognosztizál!
    Zseniális terv és ha nem sikerül, gondolom erről is az előző kormányok tehetnek, börtönbe velük, debilek örömére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. Na végre, Varga megtalálta a csontvázakat. A Fidesz szekrényében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  8. “szükség lesz az állami csomag egy részének értékesítésére. Hangsúlyozta azonban, hogy fontos érdek a magyar kormány rálátási lehetőségének megtartása az ország stratégiailag legfontosabb cégére.”

    Ahogyan már a megvételnél mondtam, megvettük, hogy a miénk legyen!

    “fontos érdek a magyar kormány rálátási lehetőségének megtartása az ország
    stratégiailag legfontosabb cégére.”

    A mondat magyarról magyarra fordítva így hangzik: Majd én megmondom kié lesz, kié lehet – és főleg kié mennyiért a MOL részvények egy – egy általam meghatározott csomagja !!
    uf – én szóltam
    a király

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. Talan a kormany is elkezdhetne sporolni, pl. azzal hogy a felesleges kiadasait nem tervezgeti tovabb, nem kell kormanyzati kommunikacio, nem kell folosleges juttatasokat adogatni a kormany es parlament tagjainak, legyen vege a levelezeseknek es kulonbozo ismertetok kuldozgeteseinek, szukebbre fogni az osszes kormanyzassal jaro kiadasokat, mert mar jo lenne ha eszrevennek magasban lakozo uraim, a fizetesuk is az egekben amit mar nem engedhet meg ez az orszag. Tessek Onoknek is sporolosabban, foldonjarobban gazdalkodni es fizeteseket, tiszteletdijakat sokkal szerenyebben felvenni!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  10. A rongyrazasnak nincs helye itt, mert ehezik az orszag! csaladok mennek tonkre, mig Onok cserelgetik az autokat, az epuleteket, koltozgetnek, utazgatnak, osztogatnak, fosztogatnak, vigan elnek, mig mi akik megvalasztottuk ezeket az embereket, nelkulozunk, fizikailag, mentalisan tonkremegyunk, nelkulozunk, a politikus vegye eszre, o nem felkent meltosag, hanem egyszeru alkalmazott megpedig a nep alkalmazottja, tehat eljen a nephez hasonloan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Varga Mihálynak igaza volt:

    “Ha előre hozott választások lennének, egy hiteles kormány megalakulása után 300-400 milliárd forintot lehetne megtakarítani egy év alatt az államadósság, a felvett hitelek kamatfelárának csökkenésével.”

    Itt van az ideje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  12. EGyszerűen nem hiszem, hogy léteznek ezek a tervek. Inkább csak ötletszerű intézkedéseket látok, illetve az azokat követő tűzoltást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. /nem tudom abbahagyni/…….rebesgetik, hogy osszeomlik az orszag, nem lesznek nyugdijak, nem lesz semmi, pengeelen tancolunk, erdekes!!!! amennyiben nem tudjak megoldani e nehez gazdasagi helyzetet, le lehet mondani, at lehet adni a helyet annak aki megbirkozna es tudna is , mert az orszag erdeke most ezt kivanja! Teljesen mindegy ki van kormanyon, melyik part stb. most a lenyeg az, hogy hozzaerto ember, emberek kellenek mar nincs ido szarakodni!!! szalljanak le a magas lorol es kullogjanak el, adjak at helyuket a halkszavu de okostekintetu Bajnainak pl. vagy akarkinek akinek vilagos konkret terve van! eleg volt a taktikazasokbol az otletelesekbol!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  14. Gazemberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. Fel is csút le is csút

    Figyelem, ha Varga megszólal, az – a látszat ellenére – nem a véletlen műve, hanem jól megkoerografált színpadi mű első lépése. Szóval fogunk itt még hallani nagyobb dolgokat is….idő kérdése

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. Csupán taktikai tematizálás folyik, és reménykedés abban, hogy a sors valami hihető jót mutat fel a kormányzás ideje során. A saját ötleteik a hanyatlást és a saját tollasodásukat biztosítja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. Ha nem sikerül elzavarni őket, amíg a mi tollunkat tépik, majd elzavarják egymást, amikor egymás tollát tépik, mert mi már kopaszok leszünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  18. Képzeljük el ezt a csapatot – és ez mind hülébb mint az Ovi, mert magánál okosabbat nem tűr a környezetében. :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Orbán és bandája még most akar előrehozott választást, két okból is:
    1. Ismét a baloldal takarítsa el utánuk a mocskot mint azt Antall privatizációja után Horn volt kénytelen.
    2. Most a sok “fülkeforradalmárból” még megmaradt annyi, hogy akár nyerhetnek is.
    3. Szeretnék elveszíteni a 2/3-ot, hogy megosztódjon a felelősség.
    Rájöttek ugyanis, hogy csőd felé menetelnek, a hatalmat bűnös intézkedésekre használták, de sikerült bebetonozni magukat a kulcspozíciókba. Tehát Orbánéknak most áldás lenne a 2/3 elveszése.
    A patkányok menekülnének az általuk tönkretett hajóról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. Az vigasztal, hogy mostanság kezdik feszegetni Viktorék a politikusok büntetőjogi felelősségre vonásának a lehetőségét. Érdekes, hogy nem félnek ezek a saját törvényüktől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  21. Kádár János elmondta, azt lehet elosztani amit megtermeltek a dolgozók.
    Gyurcsány Ferenc gyakorlatilag azt mondta amit most Varga.
    Akkor a felcsúti fülkeforradalmár, aki soha nem hazudott, elmondta a szocialisták kitalicskázták a pénzt és ha majd Orbán jő, önmaga akkor aztán minden rendben lesz és a fideszre szavazók ezt el is hitték. Talicskázzák is rendesen a pénzt a fideszesek költségvetésből kifelé , spájzba meg befelé. Trükkös egy csapat az Orbán csapat , az egy szer biztos. De ki az aki rászavazott egyáltalán? Pedig Orbán nem állt ki semmilyen vitára, mindig hivei előtt osztja az igét. A választók egy része mégis rászavazott. Ki érti ezt? Irja meg már aki érti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  22. azokat a politikai intézkedéseket amik az ország rombataszítását igazolhatóan teszik, a ” Haza áruló ” büntetési kategóriába való kezelését teszi indokoltá. Amennyiben ezt lehetővé tenné a hatályos jogszabály, nem ugrálnának ilyen vidáman. Mert őket is el lehetne itélni ( akár életfogytra is)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. És mi van akkor, ha az ellenzék szerzi meg a kétharmadot, vagy még többet is. A fidesznyikoknak akkor annyi, mert elkezdődik egy újabb takarítás. El tudom képzelni mekkora sírás lesz, meg az EU-hoz való rohangálás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Stefán:
    Mi lenne? A Haza nem lehet ellenzékben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Az Államadósságot kezelő Központ szerint – múlt heti közlés alapján – az eladósodás mértéke egy év alatt 1075 Milliárd forinttal, azaz 5,4%-kal nőtt!
    Hol van még az év vége?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Egy elmeháborodott, bosszúszomjas senkiházi módszeresen meghülyítette az ország hülyeségre amúgy is hajlamos részét, és most – kerül amibe kerül – kiéli aljas ösztöneit, romba döntve és nyomorba taszítva ezzel ezt a szerencsétlen országot. Egy emberöltő sem lesz elég eltakarítani a szennyet és a szart, amit ezek maguk után hagynak. És az ámokfutanak még nincs vége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  27. Szoptok rendesen, mi.
    Csak az a baj, hogy mi is..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. Gondoljátok, hogy véletlen, hogy hazánkban jelenleg egyMILLIÓ ember tartozik a Nemzeti ÁVH (NAV) -nak?
    Ha lenne pénze az embereknek, befizetnék. De nincs, ezért az adót kenyérre költik.
    Az egymillió az kb 3-4 millió embert jelent!
    Ezek az igazi “sarokszámok” !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Ostoba Orbán-banda takarodj.Bajnai és Oszkó vissza !!!
    Csak a fideszt soha többé !!!
    A K.E. vegyen be valami gyógyszert és oszlassa fel a fideszes parlamentet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Báthory
    Ödönke
    2011. júl. 24 13:50
    Értem amit írtál. Jómultkor a feleségem idősebb, távoli rokonainál voltunk vendégségben a „világ végén” egy éjszakára. Este a kvaterkázás mellett előjött a politikai is. Ők még mindig nincsenek képben, kezet csókolnának Viktornak. Az viszont tény, hogy a málenkij robot sebet ütött a lelkükben. De hát az óta Magyarország változot. Probáltam érvekkel és tényekkel cáfolni mondataikat, de egy idő után rájöttem, hogy felesleges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Nincs új a nap alatt…

    TIBORC
    Ő csorda számra tartja gyűlevész
    Szolgáit! éppenséggel mintha minden
    Hajszála egy őrzőt kivánna; sok
    Meránit, olykor azt hinné az ember,
    Hogy tán akasztani viszik, úgy körül
    Van véve a léhűtőktől, s mi egy
    Rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.
    Ő táncmulatságokat ád szűntelen,
    Úgy, mintha mindég vagy lakodalma, vagy
    Keresztelője volna: és nekünk
    Szívünk dobog, ha egy csaplárlegény az
    Utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
    A tartozás mindjárt eszünkbe jut.
    A jó merániak legszebb lovon
    Ficánkolódnak – tegnap egy kesej,
    Ma szürke, holnap egy fakó: – nekünk
    Feleség- és porontyainkat kell befogni,
    Ha veszni éhen nem kivánkozunk.
    Ők játszanak, zabálnak szűntelen,
    Úgy, mintha mindenik tagocska bennek
    Egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
    Kéményeinkről elpusztúlnak a
    Gólyák, mivel magunk emésztjük el
    A hulladékot is. Szép földeinkből
    Vadászni berkeket csinálnak, a-
    Hová nekünk belépni nem szabad.
    S ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
    Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
    Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
    És aki száz meg százezert rabol,
    Bírája lészen annak, akit a
    Szükség garast rabolni kényszerített.

    BÁNK
    Hogy úgy van!

    TIBORC
    Ők monostort, templomot
    Építenek, hol úgy sípolnak, úgy
    Megzengenek, hogy a zarándokok
    Táncolni kénytelenek a sáros útcán;
    Nekünk pedig nincs egy jó köntösünk,
    Melyben magát az ember egy becses
    Védszent előtt mutathatná meg a
    Templomban.

    BÁNK
    Oh, buzogj vér! csak buzogj!

    TIBORC
    Hahogy panaszkodni akarunk, előbb
    Meg kell tanulnunk írni; mert az ily
    Szegény paraszt az úr elébe nem
    Mehet be többé – úgy rendelte Béla
    Király, s merániak hasznát veszik -
    Hisz’ öszvekarmolázná a szegénynek
    Patkója a szép síma padlatot!
    S ha tán utolsó fillérünkre egy
    Törvénytudó felírja a panaszt:
    Ki írja fel keserves könnyeinket,
    Hogy jó királyunk megláthassa azt. – -

    Merániakból van elég, Tiborc milliószám, csak Bánkot nem találni sehol…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. A Duna parti biznisz!

    Varga úr nem véletlenúl mondja a magáét t. A marketing terv része.
    Előrehozott beismerés, csak hamis. Nem a frank árfolyama, nem a görög események elfajulása a gond.
    A végletesen elrontott kormányzati intézkedések sora. Mitől vártak növekedést amikor minden intézkedésük szükítette a belső fogyasztást? Egy lépés nem volt a beruházásösztönzés és a fogyasztásnövelés érdekében.
    Most nyaldossák a sebeiket. Hát igen. Nemcsak a még el sem kezdett Széll Kálmán terv bevételei hiányoznak majd hanem még további több száz milliárd. Többel között a MOL ötszáz milliárdja. Nagyon kiváncsi vagyok milyen árfolyamon fogják eladni és mekkora csomagot. Mindkét kérdés előre vetíti a büntethető gondatlan gazdálkodás rémét melyet az államadósság terhére fognak elkövetni. Ez a kínai biznisz előkészítése? Duna parton sétálva kettesben…
    Összeomlás jön. Mondja Orbán. Tudja . Ő idézi elő. Tudatosan. Varga erről beszél már?
    Megszünteni az államadósságot, mondja Tusnádfűrdőn. Kinek a pénzéből?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. Tökéletesen egyetértek “fel/le csút”-tal!
    A Vrga-féle “őszinteségi roham” csupán a beharangozása azon még keményebb megszorításoknak (reform, azaz hosszútávon ható pozitívumok nélkül), melyekkel Magyarországon, az ott élőknek 2012-ben ismételten szembe kell nézniük.
    Miből gondolom ezt?
    Tessenek csak utána nézni azon Kósa Lajos-féle nyilatkozatnak, mely tavaly nyárelőn hangzott el! A szemövegesen (és diplomamentesen) falra festett díszhuszár, Mr. Hússzázalék anno kijelentette: a gazdasági válság miatt előfordulhat, hogy bizonyos állampolgári, alkotmányos jogokat az állam átmenetileg korlátozni lesz kénytelen.
    És lőn!
    Még csak nem is “átmenetileg”, hanem sokharmadosan és Tákolmányosan!
    Varga, a karcagi téeszkönyvelő most ugyanezt teszi.
    Bevállt a recept!
    Megfosztottak 3 millió embert a cca 3000 milliárdos megtakarításuktól (manyup). Tüntetések? Nuku!
    Megfosztottak 10 millió embert a szabad sajtótól. Tüntetések? Nuku!
    Visszamenőlegesen fosztottak meg a rendvédelem területén dolgozókat korengedményes nyugdíjuktól? Csak ők tüntettek, a többségi társadalomtól való reakció. jó esetben “nuku”, rosszabbikban: káröröm.
    Most következik az új oktatási törvény. Amely a nyugdíjasok és a rendvédelmisek után a pedagógusokat és a mi, diákkorú gyerekeinket fosztja meg jogaiktól. Bármiféle érezhető társadalmi reakció? Nuku!
    Jön az új Munka Törvénykönyve, mely minden létező jogától (még a minimálbértől is!) megfosztja a munkavállalót. Szervezett és tömeges tiltakozás? Nuku!
    Bunkó és ostoba vagy Magyarország! Veled akárki akármit megtehet! Eszed minimális. Általában a Múltban élsz(?), a Jelen pedig csak a hastömés szempontjából fontos. A Jövő? Ugyan már! Nem is látod! Mivel folyton a Dicső(?) Múltra bámulsz vissza (naponta és korszakonként átkozmetikázva azt), újra és újra rendszeresen pofára esel! Aztán amikor pacallá vert és vérző pofával feltápászkodva visszaülsz a szokásos langyos pocsétádba (röff-röff-röff! … de ismerős, de jól esik! … amíg sár van rajtam, nem kínoznak a szúnyogok!), könnyesszemű (alkohollal támogatott) merengések közepette keresed, hogy ugyan kik is a hibásak a te pofáraesésedért? És meg is találod! No, nem Magadban, hanem természetesen másokban (tatárok, törökök, labancok, tótok, oláhok, szerbek, zsidók, kommunisták, liberálisok, új alapítású egyházak, stb.)! Mert Te, Kedves Magyarország soha nem lehetsz hibás és nem is lehetsz “ellenzékben” (csak általában és mindíg)! Közben pedig meg nem mozdulnál a pocsétából, amelyben a Te véredet szívogató piócák élnek. Igaz, vérszívás közben beleénekelnek a füledbe: “A te érdekedben szívjuk véredet, mert te vagy a legszebb, a legokosabb, a leg….”.
    Gratulálok, kedves Magyarország! Akitől már a “Köz” társaságát is elvették, amúgy alaptörvényesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  34. Talán a MOL részvényeket meg sem kellett volna venni. 38%-kal drágábban visszavásárolták, mint ahogy 2000-ben eladták. Most két hónap elteltével 10%-kal kevesebbet érnek, mint májusban.
    Ez ugye nem hűtlen kezelés?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Szedamnak ismét gratulálok.
    A dolog úgy néz ki, hogy ma a társadalom úgynevezett elitjét és ezzel együtt a közép -és nagypolgárságot azon rétegek képviselik akiknek teljesen máshol lenne a helyük. Feje tetejére állt az ország. A privatizációval, de még inkább a kárpótlásokkal nagyon sokan piszkosul meggazdagodtak és most tulajdonképpen ők vették a kezükbe a hatalmat Orbán megválasztásával.
    Nem lell mondjam ezek az uborkafán felkapaszkodottak nem az igazi értelmiség, legfőképp nem a származását tekintve polgárság.Ezek döntő többsége (nagyon kevés kivétellel) a tipikus plebsz, akiknek nemhogy nem volt gyerek szobájuk, de még csak nem is rajzolt az apjuk krétával a konyhakőre.
    Ezek a tipikus párvenűk. Tessék megnézni Orbán származását. Egy ilyen teljesen uninteligens, szalonképtelen, ostoba, pökhendi embertől mit lehet várni? Akik megszavazták szinte mind ilyenek a sok többnyire tisztességtelenül megszerzett pénzük által (ami sajnos nálunk ma még az egyetlen értékmérő) feljöttek mint az a bizonyos a víz tetejére és ott is akarnak maradni. Tudják ők nagyon jól, hogy ettől a kormánytól aljasabbat elképzelni sem lehet, de nekik ép ez a jó. Nem kevés sarzsit osztogat Orbán szét a mi pénzünkből ennek a semmirevaló társaságnak akik az érdekük mentén rá szavaztak.Ezt csakcsupán azért írom le ilyen hosszan, mert félek nem elég Orbán elkergetése, vihetné magával a díszes híveit, mind a 2,7 milliót,, mondjuk a Golán-fensíkra, ott aztán alakíthatnának tőlem akár császárságot is a vezérüket császárrá avatva. Én akkor lennék igazán nyugodt és boldog, ha ezektől a szégyenteljes embertársainktól meg lehetne szabadítani az országot.Ne feledjük először volt a választás és csak utána Orbán 2/3-.a.
    Sajnos ameddig a társadalmunk egy jó része ilyen primitív, ostoba, műveletlen és főként harácsoló marad és az ország ezáltal teljesen kettészakadt , sok jóra ne számítsunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Fogynak a mínuszolók. A fentiek sok találatot érnek, de jó lenne tudni, hogy
    a megcélzottak értik-e? Olvassák-e? Remélem, a szilánkok csak eljutnak hozzájuk. Jó lenne személyesen is “adakozni”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Vargának soha nem volt még őszinteségi rohama,csak érdekei és aljas számításai vannak.Ő tudja a legjobban,hogy nem 0.5% lesz a differencia,hanem ennek kb. a háromszorosa,de ennek a kimondására kapott /egyelőre!/ engedélyt. A többit majd később csepegtetik némi újabb forradalmi előkészítés után. Előbb még bűnbakokat kell keresni és a rágalmakat átfolyatni a fideszes médián.
    Nem szabad elfeledni,hogy az előző parlament gazdasági bizottságát is ő vezette,tehát az összes visszamutogatása HAZUGSÁG .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Amit igazán jó lenne tudni:
    1. Ez az egész “gazdaságpolitika” valóban az Eltolcsy agyamenése, vagy az Orbán agyában született, és keresett hozzá valakit, aki hajlandó hozzá a nevét adni? Mert annyi esze azért csak volt, hogy a jogász végzettségével és nulla gyakorlatával tőle a piacok nem fogadnának el egy “gazdaságpolitikát”?
    A sajátagyú kigondolást alátámasztja, hogy a nyilvánvaló kudarc ellenére sem képes változtatni.
    2. Beleillik, vagy sem a katolikus egyházzal egyeztetett hatalommegragadási verziójukba, hogy teljesen legatyásítják az országot (és a népet, amelyet éheztetve könnyebb idomítani) vagy pedig jó bolsevistaként “csak” a hatalom megragadásával törődtek, és elhanyagolták a reálgazdaság kérdését?
    Azaz várható a rendszerük fenntarthatósága érdekében némi ésszerű korrekció – vagy sem?
    Avagy ez az egész Varga diszkrét bejelentkezése a pénzügyminiszteri posztért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos