Ronai and Ronai
AMERIKAI

A “görög adósságot fenntarthatóbbá” kell tenni 2011. július 20. szerda 16:15 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A "görög adósságot fenntarthatóbbá" kell tenni

Párizs- Franciaország azt szeretné, ha az euróövezet csütörtöki csúcsértekezlete tartós választ adna a görög adósságválságra – közölte a francia kormányszóvivő.

Valéry Pécresse a szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Nicolas Sarkozy államfő “minden energiáját arra fordítja, hogy már holnaptól tartós választ kapjon a görög probléma”. A “tartós megoldás” pedig a francia-német pároson múlik – hangsúlyozta a szóvivő.
“A köztársasági elnök ma Németországba látogat, ez egy munkanap a konkrét válaszok kidolgozására, hogy minden esély a rendelkezésünkre álljon a holnapi megállapodásra” – fogalmazott Pécresse.  Hozzátette: “A mai napon először is egy prioritásunk van, mégpedig sürgős, tartós megoldást találni a görög kérdésre”.

Nicolas Sarkozy francia elnök és Angela Merkel német kancellár szerdán együtt ebédelt Berlinben, majd délutáni megbeszélésükön az állam- és kormányfők csütörtöki konferenciáját készítik elő.
Arra a kérdésre hogy mi történik, ha Berlin és Párizs nem tud előzetesen megállapodni, Pécresse azt válaszolta, hogy “ma megvan a szándék a tartós megoldás megtalálására, amely a francia-német pároson keresztül történik, s amely az euróövezet egyik tartópillérét jelenti”.


A francia gazdasági miniszter egy reggeli rádióinterjúban arról beszélt, hogy “nagyon széles körű az egyetértés abban”, hogy a “görög adósságot fenntarthatóbbá” kell tenni. Ugyanakkor elismerte, hogy a magánbefektetők bevonása az adósság finanszírozásába továbbra is vita tárgyát képezi.
“Széles az álláspontok egyezése, az alapelvekben egyetértés van, megvan a szándék arra, hogy a görög adósság fenntarthatóbbá váljon, de még tárgyalások folynak a magánszektor szerepéről, de ezek már inkább a fokozatokról és nem az értékekről szóló tárgyalások – mondta Francois Baroin a France Info hírrádióban adott interjúban.
A miniszter hozzátette, hogy Németország és Franciaország a célokban és a módszerekben, valamint abban is egyetért, hogy a menetrend felgyorsult. “És főleg nem szeretnénk hitel-eseményt, azaz a görög adósság átstrukturálását”, amely azt jelentené, hogy “a spekulánsoknak ezüst tálcán kínáljuk a győzelmet” – tette hozzá Baroin.
Az eurózónát alkotó 17 ország állam- és kormányfője, valamint az uniós intézmények vezetőinek csütörtökön Brüsszelben tartandó találkozójukon próbálnak megoldást találni a görög adósságválságra.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Rajtuk a világ egyik szeme, a másik meg az USA kongresszuson. :roll: :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Ezzel szemben a görög lakosság magát Görögországot nemakarja fenntarthatóvá tenni.
    A mindenható helyi baloldal vezérlete alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Geyza!
    .
    Szerinted a görögök tesztelni akarják a csődhelyzet és a megszorítások közti eltérést? (Én nem tenném.) :wink:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. ezt az idióta címet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Hasonlóan a magyar helyzethez a görög átlagember, azaz a görög nép sem érett még a saját helyzetének, vagy jövőjének a megértéséhez.
    A történelmi és vallási hagyományok és az iskolázatlanság, az egyszerű kétkézi foglalkozásokhoz elegendők. Ennek pregnáns bizonyítéka, hogy kormányuktól adóelengedést, béremelést követelnek, és sztrájkjaikkal még jobban hozzájárulnak az ország elszegényedéséhez, eladósodásukhoz. Még akkor is törtek zúztak a „hazafiaik” amikor éppen a megsegítésükről tárgyalt Brüsszel.

    Ez bizony alaposan elgondolkoztatja az Európai Unió vezetését, hogy taggá kell e avatni olyan országokat, és tagságukat fenn kell e tartani az olyan országoknak, rendszereknek, amelyek egyszerűen nem tudják megtermelni saját fogyasztásukat!
    Valóban érthetetlen és lassan tarthatatlan is, hogy az egész Unió gazdasági egyensúlyát néhány ország termelése biztosítja, a többiek pedig segítségért kuncsorognak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az iszlám nevében sem zavarható meg a közrend 2012. szeptember 28. péntek | AN

Szelektív nem törlesztők a görögök 2012. február 28. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos