Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyre több amerikai utazik Kubába 2011. június 23. csütörtök 10:42 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyre több amerikai utazik Kubába

Havanna – Amióta Obama beköltözött a Fehér Házba, folyamatosan nő az ősellenség szigetországot meglátogató amerikai turisták száma. Idén valószínűleg rekord születik.

2010-ben 63 ezer amerikai látogatott el az 1959. január 1. előtt Amerika kizárólagos luxusjátszóterének számító Kubába, míg 2009-ben 52 ezer 500, 2008-ban pedig 41 ezer 900 látogatót regisztráltak.

Amerikai állampolgárok kizárólag az amerikai kormány engedélyével látogathatják meg a kontinens első és egyetlen kommunista diktatúráját, amellyel szemben közel ötven éve hoztak embargós intézkedéseket a kubai amerikai tulajdon kárpótlás nélküli államosítása miatt.

A Kubába irányuló amerikai turizmus általában demokrata elnökök idején vesz lendületet, így a forradalom utáni időszak előző csúcsa Bill Clinton idejére esett, akkor 70 ezren jártak Kubában éves átlagban, Bush alatt viszont csak 30 ezren. 1959 előtt évente több százezren jártak rendszeresen a szigetországba szórakozni és üdülni.

A 2010-es adatban nincs benne a hazalátogató mintegy 350 ezer kubai-amerikai, akiket Kuba nem tekint külföldieknek, ezért a statisztikákban sem jeleníti meg őket. Ők az Obama-kormányzat rendelete értelmében megszorítások nélkül utazhatnak a szigetországba

Kubában általában fellendülőben van az idegenforgalom, és Amerika egykori szerepét Kanada vette át közel évi egymillió beutazóval. Másodikak 174 ezer fővel a britek, és 112 ezer olasz is felfedezte magának tavaly Kubát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Naná !
    Az ötvenes évekkorabeli működő járgányok elsőrendű kincsesbányája Cuba !
    Gondolom a pénzesebbje jól bevásárol ottan.
    ( Kuba legfontosabb ” természeti kincse ” az oldtimer-autó. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nácikat bérelt fel Fidel Castro 2012. október 16. kedd | AN

Kuba szerint jól van Alan Gross 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

Gloria Estefan nincs már indexen Kubában 2012. augusztus 12. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos