Ronai and Ronai
AMERIKAI

Legyőztük az orosz medvét 2011. május 25. szerda 16:28 Forrás: FSP, Nolblog

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Legyőztük az orosz medvét

Budapest – A miniszterelnök a nemzet szemébe nézett, kicsit felemelte a tekintetét, és azt mondta a sajtótájékoztatón megjelent újságíróknak: visszavásároltuk a Mol részvényeit. Majd, miután – amúgy eléggé el nem ítélhető módon – még nem tapsolt senki, némi hatásszünet után hozzátette: az oroszoktól.

Valószínűleg rosszul válogatták meg a sajtótájékoztató meghívottjait, inkább olyanokat kellett volna hívni, akik tudják, hogyan kell ilyen történelmi bejelentések alkalmával viselkedni. Minimum felállva tapsolni, de talán az sem lenne túlzás, ha feltételezzük, hogy a pillanatnak kijárt volna az ütemes Viktor, Viktor ováció.

Különösen, hogy a lángnyelvű szónok még hozzátette: ez több volt, mint vásárlás, ez egy nehéz küzdelem volt.

Mondjuk, ez utóbbin nem csodálkozunk, és nemcsak azért nem, mert könnyű küzdelem nem létezik – ami nem nehéz, az nem küzdelem. De azért sem érdemes meglepődni, mert régóta tudható, hogy Orbán csak harcolni tud, küzdeni képes. Máshoz nem ért, ez az ő terepe, a puskaporszag. Ellenfelei nincsenek, csak ellenségei, ha ringbe száll, nem győzni akar, hanem legyőzni.

Orbán tehát nehéz küzdelemben lebirkózta az oroszokat, nyilván az ő személyes eltökéltsége és győzni akarása is közrejátszott abban, hogy a Nagy Medve, Putyin kapitulált.

Ami, mint Orbán mondta, azzal is jár, hogy megszűnik az ország energiafüggősége. Ha feltétlen Orbán-hívő lennék, aki gondolkodás nélkül, csukott szemmel, agyatlanul követi a vezért, issza szavait, és elérzékenyül, ha csak rá gondol, most azon tűnődnék, honnan lett nekünk hirtelen számtalan gazdag, kitermelésre kész olajmezőnk. Mert másképp nem lehet értelmezni a függetlenséget, csak úgy, hogy mostantól nekünk is van olajunk, rengeteg ráadásul, nem rászorulva sem az oroszokra, sem a szabadságjogok miatt folyton fanyalgó nyugatra.

500 milliárdjába került a magyar adófizetőknek, hogy a kormány ma még nem tisztázott körülmények között rávette az oroszokat, hogy a Szurgutnyeftyegaz a 21,2 százalékos tulajdonrészét adja el a magyar államnak. Egyelőre úgy néz ki, hogy nem lesz piros betűs nemzeti ünnep a bejelentés napja, de, valljuk meg, ez nem is lenne igazán indokolt. Mert az még rendben van, hogy az oroszok kezében valóban nem volt nagyon megnyugtató helyen a most visszaszerzett részvénypakett. Nem lehetett tudni, mi a céljuk vele, milyen politikai vagy éppen gazdasági befolyásolásokra kívánják felhasználni a részesedésüket.

Nagyon nyugodtak azért most sem lehetünk, már csak azért sem, mert nem tudni, hogy állam kiket bíz meg a most visszaszerzett tulajdon kezelésével. Az, hogy jó magyar embereké lesz a tulajdon kezelésének joga – ami majdnem biztosra vehető – még távolról sem nyugtatja meg a romló életkilátásaik ellen küzdő rendőröket, tanárokat orvosokat, sem mindenki mást, akinek Orbán és kormánya érdeksérelmet okoz és okozott.

Mert hiába került magyar kézbe a Mol nagyobbik fele, ettől nem lesz több a rezidensek fizetése, nem fognak kevesebb pedagógust az utcára tenni. Legföljebb az orosz tőzsdecápák helyett magyar tőzsdecápák zsebelik be a hasznot, ami persze a világ ellen vívott szabadságharc fényében szépen hangzik, de a mi itthoni életünk ettől még csöppet lesz könnyebb.

Orbán nem vesződött a részletekkel, így csak néhány órával később, Fellegi Tamás miniszter mondta el, honnan volt a kormánynak pénze a Mol-pakettek megvásárlására. Mint kiderült, a már korábban lehívott IMF tartalékból fizették ki az oroszokat. Piszkos pénzből, ha úgy tetszik. És most nem Strauss-Kahn frissiben fellelt spermafoltjaira gondolok, hanem arra, hogy hónapokkal ezelőtt még szabadságharcot vívott a kormány a Valutaalappal, hogy végül Matolcsy miniszter büszkén jelenthesse be: az IMF ki van paterolva.

Most abba ne menjünk bele részletesen, mert ünneprontásként hatna, hogy az 500 milliárd forintért visszavett pakettek hogyan és milyen körülmények között kerültek az oroszokhoz. Vázlatosan legyen elég annyi, hogy a történet a 2000-ben, az első Orbán-kormány idején kezdődött, amikor a kabinet befagyasztotta a gázárakat, amitől a Mol részvényei meredeken zuhanni kezdtek, és olcsón megvehette azokat az osztrák versenytárs. Akik később jó haszonnal továbbadták a portékát az oroszoknak, ők meg most, ugyancsak tisztes nyereség fejében, újból eladták nekünk.

Magyar szempontból a veszteség a bekerülési érték hozzávetőlegesen 34 százaléka. A történet elején és a végén is Orbán Viktornak hívták a magyar miniszterelnököt.

Nem kellene olyan nagyon ünnepelni. Örüljünk csöndben, nehogy rajtunk röhögjön a világ.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 10 szavazatból)
Legyőztük az orosz medvét, 4.4 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Farkaslyukat miért bontják ki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Hogy bele nem rokkan már Orbán ebbe az örökös harcba!Az állandó hadviselésével teszi tönkre az ország lakosságát!
    Ez a pali nem normális! Ráadásul arról egy szót sem szólt, hogy milyen kötelezettségeket vállalt, amik még ezek után derülnek ki!Nem elég a 34% veszteség!
    Röhög a világ rajtunk! Majd pont Ő győzi le az oroszokat!
    Akkor inkább rokkanjon bele a harcba, mert így is, úgy is mi fizetünk rá a dilettantizmusára!
    Aztán majd megajándékozza valamelyik mamelukját, hogy gondozza ezt a nagy harcban megszerzett vagyont! (míg el nem kopik, kézen közön)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Tapsolhatunk.Csak van egy picike porszem,amire senki nem figyelt oda,vagy legalábbis kevesen.Azon gondolkodtunk már,hogy ez mennyibe került nekünk?Közvetlenül kiktől vontak el pénzt a tranzakcióra,és közvetve mi fogjuk megint megszívni?Na és arra gondoltunk már,hogy kinek a hülyesége vezetett oda,hogy most hadakozni kellett az Orosz macival,na és arra gondoltunk,hogy miközben a szépséghibát kozmetikáztuk,addig mennyi pénzbe került nekünk visszamenőleg ez az üzlet?Hát igen!A lényeg a kisbetűs tájékoztatóban található,mi pedig örülhetünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Szórakoztató lehet kívülről nézni ezeket az ökörségeket. A baj az hogy belülről nézem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Kb 500 milliásd, amit mi adófizetők fizetünk ki. Kérdés, hogy megússzuk-e ennyiből, hiszen, erre nem használhatták volna fel.
    “oszt jó napot”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Küldjön már valaki orvost ennek az embernek!
    500 milliárd forintért részvény?
    Elment az eszük?
    Már leírtam korábban, de megint ide teszem:
    500.000 munkahely x 1.000.000 Ft munkahelyteremtés támogatás / fő = 500.000.000.000 Ft (ötszázmilliárd forint)!
    Ennyi pénzel a világ összes beruházóját ide lehetett volna csábítani munkahelyteremtés szándékával.
    Emberek, ennyire hülye a magyar kormány?
    *
    Vagy másik megközelítés.
    Ennyi pénzért harminc (30!) Hankook méretű cég települt volna Magyarországra, ahol ma már háromezer ember dolgozik, és folyamatosan fejlődik.
    Ők kb. 16 milliárd forintot kaptak – qrva sok – adócsökkentésben 10 évre és kp.-ban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. A MNB devizatartalékát tőzsdézték el. Brrr.
    A Szurgut járt jól, mert keresett az ügyleten, 0.5 milliárd eurót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Legyőztük???
    Nagyszerű üzletet csinált, 34%-ot nyert, oszt röhög a markába!
    Segítség !!! Még egy ilyen győzelem és csődben megy az ország !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. Most már nem olyan fontos az államadósság csökkentése? Ebből a vételárból 5 %-al lehetett volna csökkenteni. Van fogalmatok ez mennyi? Ötszázezerszer egymillió! Mit lehetett volna ebből csinálni innováció támogatásban, élelmiszeriparban? Te Atyaúristen! Osztalékból még a vételár kamatai sem fognak bejönni soha a büdös életben. Magyarul: eltőzsdézték!
    Tegyük hozzá, hogy majd 600 mrd-ot tényleges elköltésre beterveztek a manyup pénzekből a költségvetésbe, most eltapsoltak 500 mrd-ot: azaz a manyup pénzek mobilizálható részét. A többi magyar állampapír, azaz csakis az adósság csökkenthető vele a bedarálásával. Az nem pénz.
    Gyengébbeknek: az utolsó fityungig elverték a MANYUP pénzeket, ÉS MÉG ITT SINCS AZ ÉV VÉGE!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Igazad van kekec!
    *

    http://www.privatbankar.hu/frisshir/hircentrum/a_mol_nem_javasol_osztalekot_97522

    :evil: :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Akkó mimosta’ medve ido…izé…oroszidomárok lettünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Most kellene az MSZP-nek torkaszakadtából kiabálni, hogy “idefigyeljetek emberek! az OVisék eltőzsdézték alólatok még a lepedőtöket is! HAZUDTAK REGGEL, DÉLBEN ÉS ESTE!” . Valahogy nem hallom a kiabálást!!!!!!! A zemberek meg olvashatják a Magyar Nemzetben, Magyar Hírlapban, láthatják a Hír TV-ben, hogy micsoda siker, földre vittük az oroszokat! Ugye ők mást nem olvasnak, néznek! Szórólapok millióinak kéne már az utcán lenni az igazsággal, de semmi! Persze mindez pénzbe kerülne és akkor mi lesz a zsebükkel! Kevesebb jutna bele! Ha ez így megy tovább, hát a végén átmegyek gárdistába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. Gugyerák, kekec,
    ezt pofázom én is minden idevágó cikknél: a Führer ámokfutása év végére csődbe viszi az országot.
    És akkor melyik modellt követjük majd: az izlandit, vagy a görögöt?
    Vagy lesz egy harmadik változat, amit a gazdasági szakembereknek elrettentő példaként tanítanak majd, “válságkezelés magyar módra” címszó alatt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Ez a legfontosabb dolog ? Még,hogy legyőztük ? Én a környezetemben senkit nem láttam harcolni főleg medvével :-)) Lehet ez a kis mussolini már hallucinál is, a gond nem kevés nála !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Most hallom, hogy az előrehozott meg korengedményes nyugdíjak adózni fognak, min, 16 %-kal. Miután már kétszer is mettósították a nyugdíjakat, és az előrehozott nyugdíjak még ezen felül is csökkentve vannak (egészen 8,4 %-ig). Így, ha minden összejön, az előrehozott (persze, nem jószántából) nyugdíjas akár25 %-os nyugdíjcsökkentésben is részesülhet, miután nyugdíja a számított nettó fizetése 60 %-a lehetne 100 %-os nyugdíj esetén. Na, hát erre vállalta a MOL részvényvásárlást, csakhogy ez nem lesz elég, ehhez még az ellopott nyugdíjkassza papírjait is el kell adni (azon a nyomott áron, amit a tömeges eladás kivált). OV és bandája egész egyezerűen nem ért a közgazdasághoz, sőt, megkockáztatom, hogy netto bűnözők !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. És mit szól a hallgatag IMF ahhoz, hogy a pénzét egy kicsit “kölcsönvették”, egy kicsit részvényeznek, tőzsdéznek vele ? Egy rendes kereskedelmi bank ilyenkor azonnali határidővel lejáratja a hitelt és esedékessé teszi az aonnali visszafizetést. Ezt persze Magyarország nem bírná ki ! Hát ennyit erről a felelős magyar kormányzati bagázsról !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Mi ebben a nagy győzelem? Egy tőzsdén levő cég részvényeiből jó drágán bevásároltunk.Mi van emögött? Mert függetlenebbek ettől nem leszünk, az állam adósság meg nőtt.Mert amit Orbán Viktor bejelentett az hülyeség, hazugság, a szokásos népbutítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. csak egy gyakorlati kérdés: a télen majd a szerbektől kérünk gázt, ha nem ér el idáig
    Most már lesz magyarországnak piacképes részvénytársasága
    a medvének ez kb. kétnapi bevétele
    most már megehetjük kínát!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. télen mi tapsolni fogunk
    télen is
    nyáron azért legyezhetnénk egy keveset
    a mozgás melegen tart

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Neroka, mi demokraták vagyunk, majd Gyurcsány ír egy bejegyzést a blogjába, hogy ejnye, nahát,! Aztán sápitozik, hogy a Fidesz, meg az Orbán.
    Már becsuknák ezt a barmot, a másikat meg végigvernék az országon! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  21. Ne erőlködjetek, a falon átnyomhatjátok a minuszt, akkor se kell Gyurcsány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. “Legyőztük az orosz medvét !”
    HISZIK!
    MEGÉRDEMELJÜK SORSUNKAT!
    KÖSZÖNÖM, MINDEN FIDESZRE SZAVAZÓNAK!
    SZERINTEM MEGHALT A REMÉNY, MELLYEL A VEZÍR ÉLTETETT BENNETEKET!
    NEM HARAGSZOM RÁTOK!
    GYERTEK, JAVÍTSUK KI, HOGY TUDJUNK ÚJRA
    É L N I !!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Szóval elvettük a magányugdíj pénztáraktól a lét, mert eltőzsdézték.
    Ha az IMF pénz nem használható fel részvényvásárlásra, akkor most a kormány eltőzsdézi a magánnyugdíj pénztári pénzt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Gonoszka! “akkor se kell Gyurcsány”

    Ez kezd hasonlítani Móricka esetére, akinek mindenről az jut eszébe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Gonoszka,
    lehet, hogy Gyurcsány nem a legnagyobb római jellem, de nála rosszabbakból meg már túl sok is volt.
    Vigasztalásképp fogadd az egyik kedvenc idézetem:
    “Nincsenek itt oroszlánok, döglött kutyák között járok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. T. bonhomme!

    Ugye nem Mussoliniről kell a római jellemet mintáznunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Egy apróságot ne tessenek elfelejteni ! A privatizálás idején elég sok befolyásos fideszes jutott Mol részvényekhez !! Lehet hogy ennek is van valami köze az ügylethez ?! Ez egy Köztörvényes bűnöző banda !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. A 34 %-os veszteség, ami az országot érte, is kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát. Biztosra vehető, hogy a visszaszerzett részvényeket természetesen Csányi mester és bankja fogja kezelni. Ez leolvasható a látott képről. Öröm taps. A más pénzén vett dolgok mindíg jól hangzanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. A Bajnai kormány ezt 80 milliárddal ólcsóbban is megvásárolhatta volna, azonban ehhez a fidesz nem járult hozzá.

    Biztos, hogy ennyibe kerűlt a megvásárlása, mert már ezt sem hiszem el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. gets,
    nem hát!
    Ókori rómaiakra gondolj: Caius Mucius “Scaevola”, Decius Mus, ilyenek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Gonoszka, Gyurcsánynak eddig EGY ütős mondata (jelszava, MÉM-je) volt:
    “Jobban kormányoztunk, és demokraták maradtunk” És tudod miért “üt”? Mert igaz!!!! Akkor mafasz bajod van vele?
    Hogy hazudott? Még a cserepadra sem ülhetne Orbán mögött! Ráadásul illene újra meghallgatni az Igen, IGEN választási nótát, az első női refrén első sora: ÉN NEM ÍGÉREK!!!! Amit ígért azok a reformok voltak – és legalább megpróbálta
    Hogy úgy haladt, mint a villám: cikk-cakkban, a legkisebb ellenállás irányában haladva? Ki a franc tudott volna mást csinálni egy arrogánsan önelégült, zsarolási potenciálját maximálisan kihasználó Szdsz és a saját olyan-amilyen Mszp vezetősége ellenében? Egy ocsmány “minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk” ellenzékkel? Egy VILÁGgazdasági válsággal?
    Őszintén érdekel: mi a franc bajod van Vele? Amikor már egy nem túlságosan baloldali zenész is ilyen szól: “Feri segíteni kell, gyere vissza”?!
    http://www.youtube.com/watch?v=z_S71K4V13g&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Lehet, hogy a medvék is olvasnak újságot, mert tegnap két szlovák macibocs egészen a határig futott ijedtében, hogy az orosz medvét legyőzték a magyar gurgulázós tv macik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos