Ronai and Ronai
AMERIKAI

Török: kedvezőtlen kamattal vett föl hitelt a kormány? 2011. május 8. vasárnap 13:34 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Török: kedvezőtlen kamattal vett föl hitelt a kormány?

Budapest – Török Zsolt, az MSZP szóvivője arra kérte Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost, vizsgálja ki, hogy a kormány miért vett fel csaknem 8 százalékos kamattal harminc évre egymilliárd eurós hitelt. Az ellenzéki párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt napokban 7,625 százalékos kamat mellett egymilliárd dollárért államkötvényt bocsátottak ki, noha 3-5 százalékos kamat mellett lehetne pénzhez jutni. Utóbb kiderült: a szóvivő összekevert két hírt és két pénznemet is. Szijjártó csak finoman lehülyézte.

Egyszázalékos kamatnövekmény évente csaknem 2,7 milliárd forint többletet jelent – jegyezte meg. “Ez azt jelenti, hogy vagy nem bíznak a kormányban, vagy valakinek érdekében állt drágábban jegyeztetni a magyar államkötvényeket” – fogalmazott a szocialista politikus.

Török Zsolt szerint, ha a befektetők nem bíznak a kormányban, akkor “bátorságpolitikát” kellene folytatni. “Ha szándékosan magas áron jutnak forráshoz, akkor Budai Gyulának ezt ki kell vizsgálnia, majd erről az Országgyűlésnek is be kellene számolnia” – tette hozzá.

Az MSZP szóvivője azt mondta, hogy az Orbán-Matolcsy páros gazdaságpolitikája 500 milliárdos lyukat ütött a költségvetésen, amit a dolgozó emberekkel fizettetnek meg, “einstandolták” a nyugdíj-megtakarításokat, a nyugdíjemelés felét pedig “ellopták”. Az aktív korúak után a gyermekekkel szemben is fellépnek, mert ezt a 30 éves hitelt még a ma született gyerekek is fizetni fogják adó formájában – mondta a szocialista politikus.

Mint utóbb kiderült, Török Zsolt összetévesztett két hírt és összekeverte a dollárt is az euróval. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője újságírók előtt minderre úgy reagált: az látszik, hogy Török Zsoltnak nincs felsőfokú gazdasági végzettsége. “Egyesek vitatják a felsőfokú végzettségének általános meglétét is, én ebbe nem akarnék belemenni, de hogy gazdasági tanulmányokat nem végzett, az (…) ebből a nyilatkozatból is világossá válik” – mondta.
Véleménye szerint, ami elhangzott, “olyan szinten színvonal alatti és szakmaiatlan megjegyzés, amelyre jó választ nehéz találni”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Éljen Magyarország pénzügyi függetlensége! Persze a vezér a hívekkel el tudja hitetni, hogy milyen előnyös ez mindenkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. Rizikós ilyen kamatra pénzt adni. Nem biztos, hogy vissza lesz fizetve, sőt biztos, hogy a következő kormány ezt nem fogja bevállalni.
    Államcsőd? Hát persze, aztán aki uzsorakamatban gondolkodott, szaladhat a pénze után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  3. Ez a gazdasági szabadságharc ára. A kötvényeket szabadon bocsájtottuk ki. Az már máskérdés, hogy a fülkeforradalmárok már sehol sem lesznek, amikor ennek az árát a jövő generációjának meg kell majd fizetnie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Ez megfelel a Portugalianak adott kamatok szintjével. Igencsak “jo” bizalomi index. Görögorszag 10%ért kaphatna hitelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Ennyi erővel engem is megkérhetne, az eredmény ugyan az, de legalább beszélgetnénk kicsit, egy kávé mellett!
    Budai meg nem is ér rá, ha nem tudná, bíróságra kell mennie, igaz egyenlőre csak tanúként idézték be, a Bábolna körüli ügyek miatt, arra készül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Bocsánat , megszólalt bennem a lokálpatrióta: Esztergom-jelenség, de már államszinten…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Nem hogy azt kb 30 ezer offshore céget buktatná le, ami külföldön működik. Lenne pár fillér abból is. Tán még az olajmaffia pénze is előkerülne! Pintér úr mennybemenetele lenne az a nap azt hiszem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Egy pici szépséghiba csúszott a sajtótájékoztatóba, a Zsoltika elnézte a számokat és tévesen idézte a kamat nagyságát! Persze a “szógyártó” rögtön leütötte ezt a labdát! (Tv-n láttam) Igazán lecserélhetnék egy snájdig férfire, vagy egy csinos hölgyre, mellé téve egy profikból álló csapatot! Úgy, ahogy a fityeszesek csinálták ellenzékben! Így csak a legyek után kapkodnak, nincs semmi, vagy nem sok eredménnyel!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Ez nem igaz, bakizott Török.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Na! Nem kérni kell, követelni! Török tényleg azt, gondolja, hogy az ő kérésére majd budai vizsgálatot indít?
    Egyébként egyetértek az előttem szólókkal. Az MSZP rohadt rosszul kommunikálja magát. A kézen fekvő, magas labdákat sem képes leütni! Pedig le kellene! Az az igazság, sajnos, hogy ezen a téren tanulhatnának a fidesztől! Ébresztő MSZP! Kicsit tökösebb fellépést, mert bedarálnak a férgek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Egyik kutya a másik eb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Egyik kutya, másik eb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Ja! És gondolom jutalékot is kapott a fidesz a kölcsön kihelyezése címén!Vajon kinek a zsebében landolt a zs? HAHÓ! HOL VAGY BUDAI?! JELENÉSED LENNE! HÍ A HAZA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Ha tévesztett is Török, attól még tény marad: a dollárkötvény kamata brutális:
    “A tízéves futamidejű 3 milliárd dolláros kötvény kibocsátási ára 99,062 százalék, évi kamata 6,375 százalék, kibocsátási hozamfelára 3,10 százalékpont, a harmincéves, 750 millió dolláros kötvény kibocsátási ára 98,084 százalék, évi kamata 7,625 százalék, kibocsátási hozamfelára 3,30 százalékpont lett a New York-i árazásban az összehasonlítható futamú amerikai kincstárjegyek hozama felett.”

    Gyengébbeknek: a kamaton FELÜL a kibocsátási ár és a 100 % közötti különbözetet is meg kell fizetni, azaz a 3 milliárdos után 10 évszer 6,375% a 100 % után, PLUSZ lejáratkor további 0,938%. a 750 mrd-os után 30szor 7,625% a 100 % után, ÉS lejáratkor további 1,916 %.
    A hülyének is megérte elhajtani az IMF-et a pimfli 3-4 % közötti hitelével!

    Ráadásul kábítószer és fegyverkereskedelem, valamint lányfuttatáson kívül kevés legális tevékenység képes 8 % körüli reálhozamot produkálni 10, vagy 30 éven keresztül. Más néven ezt hívják “adósrabszolgaságba döntésnek”
    Gazdasági szabadságharc az ángyod térdekalácsa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Portugáliával azonos szintü kamat? Miért ne! Jobban állunk? Evvel a kormánnyal? Átalakítjuk a multat. Jővönk meg nincsen. Lehet hogy mennem kell Kínába? Olyan demokrácia ott is van mint itt. A jövő pedig ott biztosabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Bakizott Török! Előfordul! Abban viszont igaza volt, hogy annyit szövegeltek a fidesznyikek az IMF hitel miatt, most pedig a dupla kamat sem számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Azaz a 30 éves kötvény esetében 1,916-al kevesebb pénzt kaptunk, mint a kötvény névértéke, de a névérték után fizetjük a kamatot: tehát a meg sem kapott
    1,916 után is 7,625 %-ot. Azaz a reálkamat magasabb, amihez hozzá vehetjük a hozamfelár 1 évre eső 30-ad részét is. Az is nekem legyen mondva ekkora összegeknél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Egy pillanatra sem vitatom, hogy igaza van, csak ezen a szinten már nem lehet tévedni!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Török úr bakizott. Igaz csak a számokat illetően, mert mind a korábbi, Amerikában történt kötvénykibocsátás, mind a mostaninak a garantált hozama jóval felette van a pénzpiaci kamatnak, nem beszélve az IMF hitelek kamatáról.
    A szóvivő úr tévedése miatt azonban nincs hírértéke annak, hogy a Nagy Áprilisi Fülkeforradalom Kérdőíves Kormánya eladósítja az országot és kisemmizi a jövő nemzedékét.
    Török úr annyi hülyeséget beszél és oly sok bakit vét, a szóvivő tevékenysége olyan színvonaltalan, hogy ideje lenne neki és pártjának is elgondolkozni arról, hogy másnak adják át a stafétabotot. A mostani, bombasztikus bejelntését Szíjjártó egy félmondattal lekezelte, s ettől a pillanattól a hír az volt, hogy Török hülyeségeket beszél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Nem a baki a legnagyobb hiba, hanem az, hogy nem tudott belőle előnyt kovácsolni. Pl. így: örülünk, hogy a kormány figyel az Mszp tájékoztatójára, köszönjük a helyre igazítást, amivel módot adnak ismételten tudatosítani a zemberekben: akár dollár, akár euró kötvényről van szól, a gazdasági szabadságharcnak “köszönhetően” az ország eladósodása 700 mrd forinttal nőtt, ráadásul iszonyú magas kamatra, amit még az unokáink is nyögni fognak. Ennek mértéke pontosítva a következő…..

    De ez nem meglepő. Az Mszp veresége – különösen annak mértéke a kommunikáció teljes hiányának tudható be. Miért is lógna ki ebből pont a szóvivő? Pedig lennének baloldali kommunikátorok, akik jobban (pontosítok: EGYÁLTALÁN) kommunikálnának, avagy tudnának javítani a kommunikáción.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Vagy EdCarping véleménye szerint: A kormány szóvivője fél mondattal el akarja intézni azt a tényt, hogy “a Nagy Áprilisi Fülkeforradalom Kérdőíves Kormánya eladósítja az országot és kisemmizi a jövő nemzedékét” ” mert mind a korábbi, Amerikában történt kötvénykibocsátás, mind a mostaninak a garantált hozama jóval felette van a pénzpiaci kamatnak, nem beszélve az IMF hitelek kamatáról”
    melyek pontos mértéke a következő …..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. na most akkor nem mindegy, hogy dollár vagy euro???
    az a lényeg, hogy hitel van, meg még nyűglődünk vele jó sokáig.
    na meg amúgy mit kritizál a Peti?
    a palika is diplomás azt mégis egy baki maki. vagy az narancsosan szép és tökéletes??
    szóval akkor most mellveregetés mert nincs IMF, de közben van más ráadásul suttyomban?
    ezzel aztán marhára lehet büszkélkedni.
    nem is olyan régen ellenzékként még marhára mondták, hogy a kormány adósságba hajtja az országot.
    most ezek minket adósságba temetnek a saját kis “dőzsölésüket” finanszírozva.
    AZ ÉLET ISKOLÁJA !!! ezt kéne kijárnotok senkiháziak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Simán elképzelhető, hogy a szeretett vezér, és kompániája elhiszik, hogy 30 év múlva is az ő végleges rendszerükben fog élni az ország, és felvirágzik a gazdaság (miután beugatnak az EU-nak, Oroszországnak, USA-nak) olyannyira, hogy 80-100 Ft-os Euro árfolyam mellett röhögve fogjuk fizetni a 30 éves hitelt.
    Ha jól belegondolunk, valószínűleg OV tényleg nem gondolja magát diktátornak, ő elhiszi saját magáról, hogy a népért tesz. Ő belebetegedett hatalomvágyába, azonosult a pártjával, a parlamenttel, az országgal, a néppel. Nem véletlenek az olyan elszólásai, mint “az a törvény, amit én hatályon kívül helyeztem”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Orbán András Lajos

    Szargyártó Peti most akkor ki az aki feléli a gyermekeink jövőjét ??????????Tudom nem a fityisz bagázs gyermekeiét hanem rajtuk kívül az egész országét………..ÉRDEKES MEGKÖZELÍTÉS NEM BAJ HA NEM JÓ, UTÁNUNK A VÍZÖZÖN, OSZT. JÓ NAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Úgy látszik, csak a kormány változott, az korrupt tanácsadó testület maradt!
    Ugye Csányi – Demján “urak”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Ez a kérdésfeltevés is beleillik a “pofátlanság” kategóriába….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Folytassa, Lázár! 2011. május 9. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos