Ronai and Ronai
AMERIKAI

Farkas szerint a kormány lakást ad a romáknak 2011. május 25. szerda 23:35 | AN Forrás: origo.hu/Bruxinfo

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Farkas szerint a kormány lakást ad a romáknak

Brüsszel – Saját jogán lakáshoz juthatna az a roma család, amely iskolába járatja a gyerekét, és legalább az egyik szülő munkába áll – mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a Bruxinfonak, miután a kormány bemutatta Brüsszelben az európai uniós romastratégiához benyújtott nemzeti tervet.

A magyar kormány „komplexen szeretné kezelni a problémát, vagyis egyszerre szeretne javítani a romák különböző jellegű gondjain” – mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a Bruxinfo című uniós portálnak, miután bemutatta Brüsszelben a múlt csütörtökön a szociális ügyi miniszterek által elfogadott európai uniós romastratégiához benyújtott nemzeti tervet. A terv szerint Magyarország vállalja, hogy 2015-re 100 ezer munkanélküli romát terel vissza a munkaerőpiacra; az átfogó oktatási reform révén 20 ezer cigány fiatal szerezhet szakmát, 10 ezer roma diák érettségizhet le, és 5000 tehetséges roma gyermek esélye nőhet meg arra, hogy feljebb lépjen az oktatási rendszerben. (Arra nem tért ki, hogy Audi Q7-es terepjárókat is kapnak-e a dolgozó és gyermekeiket iskolába járató romák, de a kiszivárgott hírek szerint a kormány már erről is tárgyal a német autóipari konszernnel – A Szerk.)

A számszerű vállalások teljesítését az Európai Bizottságnak kell majd figyelemmel kísérnie egy később kidolgozandó monitoring rendszerrel. A testület által kidolgozott keretstratégia arra is kéri a tagországokat, hogy a szegénység, az oktatás és az egészségügy mellett a romák lakhatási feltételeinek javítása érdekében is szabjanak meg konkrét intézkedéseket. A Bruxinfo erre vonatkozó kérdésére Farkas Flórián közölte, látva a korábbi kormányok nem teljesült vállalásait, felelőtlenségnek tartaná előre meghatározni, hogy a kormány bizonyos határideig felszámol valahány nyomortelepet.

„Saját jogán juttatnánk lakáshoz egy roma családot, ha a gyermekét iskolába, óvodába járatja, ha legalább az egyik szülő elkezd dolgozni, és ha látjuk, hogy elkezdett termelni, és képes fenntartani a lakást” – mondta Farkas Flórián a portálnak. A romák munkavállalásával kapcsolatban a fideszes képviselő azt mondta, nem elsősorban közmunkát szeretnének a cigányoknak adni, „hanem szeretnénk, ha mindenütt dolgozhatnának cigányok, ahol képesek felelősséget vállalni, és megállni a helyüket”. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a magyar kormány még nem hallott ezekről a tervekről, isten tudja, miért zagyvál össze ennyi hülyeséget Farkas Flórián.)

A terv bemutatásakor Balog Zoltán, a társadalmi integrációért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a magyar állampolgárok többsége támogatja, hogy „a romák többségi társadalomba való integrálása megtörténjen. Úgy gondoljuk, hogy biztatók a jelek: az emberek jobban meg akarják ismerni a romákat” – fejtette ki az államtitkár. (De hogy ezt is például honnan vette, milyen felmérésből – az rejtély.)

Balog Zoltán felidézte, hogy Magyarország a most megtett vállalások előtt már jogszabályi úton is fellépett a cigányság integrálása érdekében. Példaként említette a zéró toleranciát az etnikai és vallási alapú diszkriminációval szemben, és a megszavazott törvényt „az egyenruhás bűnözéssel” kapcsolatban.

A magyar romaintegrációs stratégia bemutatóján részt vett az Európai Parlament egyetlen roma származású képviselője is, akinek a jelentését márciusban szavazta meg az EP. A néppárti Járóka Lívia elmondta, szeretné, ha már szeptemberben megvitathatná az Európai Parlament a 27 tagállami romastratégiát. A képviselő hangsúlyozta, szerette volna, ha az Európai Bizottság nagyobb szerepet kap az európai szintű integráció levezénylésében és ellenőrzésében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Istenem, eddig csak egy hülye volt szabadon, most még kettő csatlakozott hozzá! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. Hogy honnan lenne üres lakás?
    Tegnap elhangzott a rádióba, hogy a lakáshitelesek, kik nem tudják fizetni a törlesztő részleteket és kiköltözésre kényszerülnek kisebb lakásba, az így felszabadult lakásokat bérbe adhatnák fiatal házasoknak, vagy munkába álló romáknak!
    NEM KELLENE MOST KICSIT “JEGELNI” AZ ILYEN KIJELENTÉSEKET!
    SEMMI GONDOM A ROMÁKKAL, CSAK A VEZETŐIKKEL!
    IGAZÁN RENDET TEHETNÉNEK MÁR MAGUK KÖRÜL, MI MEG A MAGUNK HÁZA TÁJÁN, ÉS NYUGODTAN, MEGBESZÉLVE MEGTALÁLNI A KÖZÖS UTAT!
    FARKAS MEG GONDOLKODJON EL A HALLOTTAKON, GYÖNGYÖSPATA UTÁN IS!!!!
    ” FLÓRI T A K A R O D J!”
    SKANDÁLTÁK A ROMÁK!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. Szerintem ez a Flóri nagyon sötét. Való színű sokat napozott,de lehet,hogy tévedek. Az is lehet, hogy az ártott meg neki, hogy doktorált és most már három keresztet ír a kettő helyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Ez a kezelt , a felcsúti tükörképe .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Ez úgy nem normális mint az a másik roma. A felcsúti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Mit képzelnek ezek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. ” A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az Origo megkeresésére azt válaszolta, hogy nem tudnak ilyen kormányzati tervekről. Az államtitkárság szerint pusztán arról van szó, hogy az Országos Roma Önkormányzattal kötött megállapodásuk értelmében a kormány legalább 16 közösségi központot hozna létre a romák számára, amelyek “érdemben segíteni fogják az elemi életviteli körülményeket is nélkülözők lakhatási feltételeinek javítását, átmenetet biztosítva a tanulás és a munka világába”.
    Egy picit hazudik mint jó Fideszes bábhoz illik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. kérem ! a gondolat nem újkeletü. Én még a sok hülye által átkosnak titulált ” Szocialista rendszerben” egy megye székhelyen vezetőként részt vettem, egy Huszonöt, különálló házból álló lakóterület átadásán. Amit akkor arra érdemes cigányok családok vehettek át, természetesen ingyen. Mi naívak akkor is bíztunk a hangoztatott és várt felemelkedésükben.A végeredmény katasztrófális lett. A házakban fölszedték a parkettát és eltüzelték. A köszöbre piszkítottak, a huszonöt házból egy hét leforgása alatt a felét lebontották, a bontott anyagot eladták és átköltöztek a még meglévő házakban élő rokonaikhoz. A lakö parkjukból mára hirmondó sem maradt. szerény életvitelü embertársait tisztelő ember vagyok. Cigányokkal folytatott beszélgetésem során kifogásolták, hogy nem tudjuk megérteni a kultúrájukat( nem tudtam mit értsek ezalatt). Én elmondtam nekik, hogy a problémát abban látom, miszerint Ők nem tudnak, de nem is akarnak felemelkedni, ahol legalább én vagyok. Engedtessék meg nekem: Én viszont nem vagyok hajlandó lesüjjedni, ahol Ők vannak. Ha ezen a külömbségen tudunk változtatni, akkor már javulhat a helyzet.A jelen állapotok azt igazolják, hogy évszázadok óta senkinek sem sikerült eredményt produkálni. Én kétlem, hogy a mostani választási sikerért cserébe ígérgető csapatnak sikerülni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Nos, gondoljatok arra mi fog történni, ha itt bekövetezik a nyílt polgárháború
    az ilyen és hasonló barmok miatt. Mi lesz az EU ésa NATO lépése, ha Európa közepén fegyverek dörögnek.
    http://www.nepszava.hu/blog/entries.php?id=1258k

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Az én adómból?
    :evil:
    Anyádat, tetű kis tolvaj!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. A terv úgy parasztvakítás, ahogy van.
    Feltétel a munkábaállás.
    Munkába általában munkahelyen lehet. (Jó, van kivétel, pl. politikusé).
    Ha ez nincs, az ígéreteket már nem is kell betartani, ám a mellet lehet veregetni.
    Cigány kultüra. Igen, ban olyan. De nem azonos avval, amit a nem cigányok belemagyaráznak.
    A mai magyar cigánykérdés nem cigánykérdés.
    Szegénységet kell kezelni. Képzetlenséget kell kezelni.
    Addig pedig akár nullszaldós, de jelentős, nem túl képzett munkaerőt igénylő
    munkahelyeket kell teremteni.
    És ott, ahol szükség van rá.
    És a politikusokat is kezelni kell. Őjet viszont zárt osztályon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Avi, ez nagyon gáz!
    “a kormány legalább 16 közösségi központot hozna létre a romák számára, amelyek “érdemben segíteni fogják az elemi életviteli körülményeket is nélkülözők lakhatási feltételeinek javítását, átmenetet biztosítva a tanulás és a munka világába”.
    A vonakonda legalább őszinte, amikor lágerekről beszél, ahova gyűjteni kellene őket. Eszerint már a koncentrációs pontok (lágerek?) száma is megvan (16 – legalább) ahol ingyenes barakkelhelyezéssel fogják érdemben segíteni az elemi életviteli körülményeket és átmenetet biztosítani az “Arbeit macht frei” világába, ahol aztán megtanulhatják, hol lakik a magyarok Úristene (jelenleg még nem a királyi várban, de már dolgoznak a múzeumok kipaterolásán).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Álnaiv!
    Takarítás közben kezembe került a 168óra tavaly júniusi (a kormány beiktatásával kapcsolatos) száma. Fellegi meghallgatásának első mondata “Bebizonyítjuk, hogy az állam is lehet jó tulajdonos” Pedig mintha pont ezért bukott volna meg a szocializmus, mert a magántulajdonon álló kapitalizmus lekörözte.Ennyit a MOL kisebbségi részvények megvásárlásáról.
    Viszont Eltolcsy meghallgatásában ott volt az egész filozófiájuk:
    “HA sikerül beindítani a foglalkoztatást, beindul a növekedés, egyensúlyba kerül a költségvetés is”
    Namármost: normális országokban ELŐSZÖR a GAZDASÁGOT próbálják beindítani, tudván, hogy a szárnyalásba kezdő gazdaság felszívja a munkanélküliek tömegét (mint ahogy az Németországban történt).
    Normális országban nem fordítva ülnek a lovon, ráadásul a foglalkoztatásra szánt összeget a “beindítás érdekében” nem felezik meg.
    Azaz ez nem egyszerű téves nyilatkozat: EZ a filozófiájuk alapvetése, ami egy év alatt sem változott.
    A szegénységet meg majd megszüntetik: azzal a történelmileg jól bevált módszerrel. amivel Szt.István királyunk megszüntette a sámánizmust (a sámánokkal együtt)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Gonoszka !
    Elolvastam a Kasszandra blogod.
    Megrémültem, és azt kivánom, hogy ez a jóslás ne teljesüljön.
    Vagy azért irtad, hogy végre tegyünk már valamit?!
    Itt könnyű “osztani az eszünk”, szavak, szavak, mint a kormányé…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Ha az orbáni úton haladtok tovább, ez fog bekövetkezni.
    Ebben azt hiszem, egyetérthetünk Hallottad Orbán szavait Párizsban?
    Farkas idiotizmusát? A Jobbik csak áll, lábhoz tett fegyverrel. Nem látjátok?
    Ott vagytok a dolgok közepében. Tükörbe nézek. Még csak ki sem nézek olyannak
    Tényleg azt hiszitek, elég néhány száz embernek vonulgatni?
    Ez a háborodott utazgat mindenfelé, az ország meg szétrohad.. :-)
    Én vagyok gonosz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Aki nem roma de mégis dolgozik,taníttatja a gyerekét azok is kapnak lakást?
    Vagy ez is csak az ígéret halmaz egyik eleme …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. xoxajimatura !! Tuma xoxaven raja!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. eberti!

    Megfogtad a lényeget. Így lehet uszítani és mégis megfoghatatlanul.
    Ha az első 10 ezer család lakást kapott jogosan háboroghatsz.
    Addig csak hoztad az elvárást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Amíg ilyen bűnöző vezetőik lesznek a cigányoknak mint ez a Farkas vagy a Horháth semmi esélyük az integrációra. Lakást már kaptak a kádár rendszerben is. Tudjuk mi lett belőle. Ha valaki egy koszos putriban szocializálódik nem sok mindent tud kezdeni se a tiszta lakással, se a környezetével. Ahhoz pedig, hogy
    dolgozzon munkamorálra is szükség lenne. Kitől tanulták volna? A vezetőiktől vagy a politikusoktól? Hol vannak a cigány értelmiségiek? Miért nem áldoznak semmit a népük felemelkedéséért? A magyar cigányság mikor lesz végre nagykorú? Tele vannak érdekvédőkkel, de évtizedek óta senki nem mondja meg nekik, hogy hogyan kéne élniük ahhoz, hogy befogadja őket a körülöttük élő magyarság. A nyomorból nagyon nehéz kitörni, ennél nincs nagyobb rabság. Nem,kell sokat várnotok a kormány jóvoltából mi gádzsok is megfogjuk tapasztalni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Nem, Gonoszka, nem elég ! de már voltunk vagy 50 ezren, az is kevés volt !
    Csendesek vagyunk, nem randalirozunk, nem gyútogatunk, a Kossuth teret sem sz@rjuk össze…
    Nincs elég összefogás, nincs. aki szervezze országosan. fel Pestre 1 millióan legalább !
    A cigányságot hogy lehetne “felemelni”, végképp nem tudom. Apám mesélte, hogy már Rákosi is megpróbálta…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. A cigányság felemelésének módszere pont olyan, mint a demokrácia: drága, lassú, viszont működik. Napköziotthonos óvoda, iskola, kollégium, mosó- és fürdőházak minden faluban. Tudjátok, hogy sok cigány gyereknek NEM anyanyelve a magyar? Ha azért harcolunk, hogy a külhoni magyarok használhassák a nyelvüket és a kultúrájukat – NEKIK IS BIZTOSÍTANI KELLENE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Balog a cigányokat vádolja rasszizmussal 2012. december 8. szombat | AN

A cigányság sosem volt így kiszolgáltatva 2012. július 23. hétfő | AN

Farkas Flórián furcsán visszakozik 2011. május 26. csütörtök | AN

Harminc milliót keresnek Farkas Flóriánon 2011. május 23. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos