Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Képíró per felvételei 2011. május 5. csütörtök 8:57 | AN

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Képíró per felvételei

Budapest - Megkezdődött Képíró Sándor pere. A háborús bűntett elkövetésével vádolt volt csendőr büntetőügyét fokozott médiafigyelem övezi. Összeállításunkban a tárgyalás kezdetekor készült AP-fotókat adjuk közre. Az első tárgyalási nap a vádirat ismertetésével kezdődött.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Milyen kár, hogy a parancsnoksága alatt legyilkoltak nem érhettek meg ilyen szép kort!:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  2. Ő hány öregemberre volt tekintettel?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Kedves Lehár, nem csak ők nem érhettek meg ilyen szép kort, hanem a gyermekeik sem, akik meg sem születhettek…
    De kívánom neki, hogy éljen 120 évig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  4. Részvétre apellalnia egy haborus bünösnek inkabb sajnalatra, mint részvétre mélto. A részvét inkabb a deportaltakat illeti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Tudja még ez az ember egyáltalán, hogy mit csinált és hol van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Ön maga elöl senki sem menekülhet még akkor sem,ha lelkiismeret nélkül született. A végítélet megvetés,ha valóban bűnös.Kísérje az áldozatok és azok sorstársai átka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Szerintem el kell ítélni, mint minden tömeggyilkost – ha bebizonyosodik a vád. Ez legyen példa mindenkor, hogy ilyen bűnökért felelni kell! Hogy legyen példa a gárdisták és a jobbik ‘csendőrei’, egyéb pribékjei, paramilitáris erői számára.
    Aztán az ítéletet korára, állapotára tekintettel fel kell függeszteni – mert MI nem vagyunk vérszomjas és bosszúálló gyilkos állatok, mint a nácik. És így legalább mártírt se csinálunk a szélsőjobb számára. (bár azoknak mindegy, mi az ítélet, akkor is keverik az ürüléket)
    De ahogy a mai magyar közállapotokat ismerem, még ki is tüntethetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Engedjetek meg nekem egy idézetet Sólyom József és Szabó László A zuglói nyilasper c. könyvéből:
    ” E perben a vádlottak közül többen is azzal védekeztek, hogy ők szintén áldozatok: Szálasi nyilaskeresztes eszméjének! A legfőbb bűnük az, hogy hittek és ennek jegyében cselekedtek: raboltak és öltek, zsidókat éppúgy, mint kommunistákat, antifasiszta ellenállókat ugyanúgy, mint a Nyomorék Gyermekotthon kis lakóit. (…) De a szadista-fasiszta fenevadak, akik képesek voltak a gyermekek szemét kiszúrni; a falhoz csapni őket, gy, hogy kiloccsanjon az agyvelejük, akik bajonettel metszették fel tizenhat éves lányok mellét; s akik kéjjel öltek – azok nem egy eszme megtévedt áldozatai.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Egyet értek Hannával…nem szabad futni hagyni…az, hogy sok idő telt el, az nem oldozza fel a bűne alól. Felelnie kell. Legyen ez példa mindenki számára, aki hasonló rémségeken töri a fejét. Én nem tudok egyet érteni a Klub Rádióban nyilatkozó soa túlélő szülők gyerekével/aki hallgatta mar reggel, tudja kiről van szó/. Nem szabad csak úgy elengedni. Főleg most nem, hogy a náci-fasiszta eszmék reneszánszát éljük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Jimbo,

    nem tartom valószínűnek, hogy egy 97 éves valakire börtön várna. Értelmét sem látom, éljen csak a saját nyugdíjából.
    Viszont igencsak egyetértek Veled abban, hogy a per lefolytatása példaértékű lehet (és kell is, hogy legyen) minden szellemi követőjének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Úgy van Lehar, nem kell feltétlenül börtönbe küldeni. De a bűnösségét ki kell mondani. Ez is elégtétel. Ez akadályozza majd a történelem szépítési kísérleteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Az az egy ,,icipici apróság” itt elkerült mindenkinek a figyelmét, hogy Képíró nem adott parancsot egyetlen gyilkosságra sem, feladata az igazoltatás ellenőrzése volt. Az ő körzetében egyetlen gyilkosság fordult csak elő, azt is önhatalmúlag követték el. Nem volt hatásköre meghatározni, hogy kit tartóztassanak le, illetve kit engedjenek szabadon. Zuroff rágalmai közül az sem igaz, hogy az 1944-es ítélet elől Németországba szökött és beállt volna az SS-be. Az összes, újvidéki razziával foglalkozó könyv leírja, hogy 4 azaz négy ilyen gyanúsított volt, és Képíró nem volt köztük. Az sem igaz Zuroff állításai közül, hogy Képíró részt vett volna az újvidéki zsidóság deportálásában, hiszen amikor ez történt, akkor ő nem szolgálhatott, mivel az 1944-es ítélet hatálya alatt állt. Egy öttagú család életét pedig megmentette a Dunába lövetéstől. Ennyit Zuroff szavahihetőségéről, magyar törtélmi ismereteiről, és követőinek igazságérzetéről, nem beszélve emberségéről. A megjegyzéseket megelőzendő, nem vagyok náci, csak nekem nem a politikai nézeteim határozzák meg az igazságérzetemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Az előbbihez még hozzáfűzném: ez nem csak az én véleményem, hanem több történész is ezen az állásponton van. Pl. Zinner Tibor, Ungváry Krisztián, Karsai László (ő holokauszt-kutató történész). Na, most már lehet nácizni, ha ez valakit kielégít. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Zentai megússza 2012. augusztus 15. szerda | AN

Hagyták elillanni a kassai hóhért 2012. július 17. kedd | AN

Áthelyezték a Képíró-per ügyészét 2012. február 22. szerda | AN

Volt szkinhed tüntette ki Képíró Sándort 2011. október 24. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos