Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amir Khan pontozással védett címet 2011. április 17. vasárnap 14:17 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amir Khan pontozással védett címet

Manchester – A brit Amir Khan megvédte a Bokszvilágszövetség (WBA) kisváltósúlyú világbajnoki címét, miután szombat este egy szokatlan befejezéssel záruló mérkőzésen, technikai döntéssel legyőzte az északír Paul McCloskeyt.

A manchesteri The M.E.N arénában megrendezett összecsapás jó meccset ígért, hiszen a vb-címvédő a veretlen Európa-bajnokkal mérte össze erejét. Az előzetes papírforma a boltoni Khan győzelmét ígérte, ám a fordított alapállású McCloskeyt sem lehetett félvállról venni. Főleg azután, hogy a 31 éves kihívó simán túlvészelte a nyitómeneteket, igaz, legfőképp a védekezésre koncentrált, így kevés ütést indított.

Khan villámgyors, sokmozgásos bunyóját szokatlanul sok pontatlanság jellemezte, ám így is kézben tartotta az összecsapást – a leengedett kézzel bokszoló riválisa jól láthatóan “a nagy ütésre” rendezkedett be. Utóbbira végül nem került sor, de a mindent eldöntő hatodik menet így is érdekesen alakult.

Történt, hogy a két bokszoló egy abszolút vétlen szituációban összefejelt, mely során McCloskey bal szemöldöke és orrnyerge között függőlegesen szétrepedt a bőr. A mérkőzésvezető előbb konzultált a ringorvossal, majd annak javaslatára beszüntette a találkozót. A szabályok értelmében következhetett a pontösszesítés, amely – ahogy arra számítani lehetett – Khannak kedvezett: egyhangúan, háromszor 60-54 arányban bizonyult jobbnak Manchesterben.

Khan győzelme a pontozók szerint (a leállításig még menetet sem vesztett) és a láttotak alapján is vitathatatlan volt, a 24 éves brit éppen ezért úgy nyilatkozott: kihivója nem volt vele azonos szinten, így az esetleges visszavágó sem indokolt.

Khan tervei szerint júliusban a WBO/WBC világbajnok Tim Bradleyvel mérkőzik meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Pacquiaóval is megmérkőzhet Khan 2011. április 20. szerda | AN

Mégsem lesz Erdei-Kostecki összecsapás 2011. április 14. csütörtök | MTI

Hét ország pályázik a Klicsko-Haye meccsre 2011. április 13. szerda | AN

Erdei szinte biztosan júniusban bokszol 2011. április 13. szerda | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos