Ronai and Ronai
AMERIKAI

Semjén, a kormány nimródja, legyilkolná a védett madarakat 2011. április 9. szombat 15:34

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Semjén, a kormány nimródja, legyilkolná a védett madarakat

Budapest – Az LMP a kontroll nélküli kormányzati túlhatalom megnyilvánulásaként tekint Semjén Zsolt napokban nyilvánosságra került levelére. A szabadidejében vadászgató kereszténydemokrata honatya az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként azért lobbizott az ágazat felügyeletét ellátó vidékfejlesztési miniszternél, hogy egy úgynevezett Nemzeti Vadgazdálkodási Program keretében engedélyezze védett madarak kilövését. Az ökopárt felszólítja Fazekas Sándort, hogy a magyar természetvédelem kormányzati felelőseként a leghatározottabban utasítsa vissza a dilettáns és jogsértő törvényalkotási puccskísérletet.

Különösen felháborító, hogy Semjén “nemzeti” lobbi projektjének egyik fő célja énekesmadaraink kiszolgáltatása a vérmes olasz vadászoknak; hiszen a védett vadgerle vagy a csökkenő állományú védett fürj vadászhatóságánál maga is “külföldi vendégvadászok érdeklődésére” hivatkozik. A szintén javasolt nyári lúd, barátréce, menyét, nyuszt vadászhatóvá tételének pedig feltehetően az a célja, hogy az úri passzióból lövöldöző hobbivadászoknak ne kelljen vesződniük, mondjuk a tőkés- és a barátréce, vagy a nyest és a nyuszt megkülönböztetésével.

A képviselő a korlátozások feloldását olyan monitoring-vizsgálatokkal indokolja, amelyek elvégzéséről és eredményéről a magyar természetvédelem nem értesült. Még kevésbé ismertek azok a tények, amelyek a Semjén-javaslat legmeghökkentőbb elemét, az úgymond “káros” ragadozó madarak kilőhetőségét indokolnák. Azt még egy miniszterelnök-helyettes sem gondolhatja komolyan, hogy a mezőgazdasági kártevőként számon tartott, egerekkel és más apró rágcsálókkal táplálkozó egerészölyv állományának bármilyen hatása van a magyarországi apróvad-sűrűségre. A természetvédelem több évtizedes erőfeszítései nyomán valamelyest stabilizálódott ragadozómadár-állományt sajnos jelenleg is veszélyezteti a tudatlanság miatti kilövés és mérgezés – ezért is szerepel az egerészölyv a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2012. év madara szavazásán. A védett állatok nemzetközi kereskedeleméről szóló Washingtoni Egyezmény felülvizsgálatára vonatkozó kérést pedig értelmezni sem tudjuk.

Az LMP felhívja a kormány figyelmét, hogy a nemrég elfogadott új jogalkotási törvény az ilyen jogszabály-változtatások előtt széleskörű szakmai egyeztetési kötelezettséget és hatástanulmányok készítését írja elő. Ezek egyike sem történt meg. Érdeklődéssel várjuk minderről Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár véleményét is.

Semjén Zsoltnak pedig azt javasolnánk, hogy ha mindenképpen az itáliai mintát kívánja követni a természethasználat szabályozásában, a Magyarországnak már eddig is sok keserűséget okozó olasz madármészárosok kívánságai helyett tanulmányozza inkább Assisi Szent Ferenc életművét, aki beszélgetett a madarakkal, nem pedig gyilkolászta őket – szól az LMP közleménye.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
Semjén, a kormány nimródja, legyilkolná a védett madarakat, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Semjén sem nem keresztény, sem nem demokrata. Úgy tudnám jellemezni, hogy egy végtelenül ostoba , erőszakos, az uborkafára felkapaszkodott valami vagy inkább senki. Önbecsülése, önkritikája nulla. Ki a fenét képvisel és milyen értékrendet? Az ilyenre mondják azt, hogy az etiketre azt hiszi, hogy meccs belépő. Inteligencia hányadosához- Déry szavaival élve- hozzá adunk kettőt az már karfiol. Kérdezze már meg valaki tőle, hogy mia véleménye az inteligenciáról, már ha érti ezt a tőle idegen kifejezést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  2. Ritka ostoba ez a szentfazék, remélem nem sokáig kell elviselni a hülyeségeit.
    Nagyon tetszett az LMP ötlete, hogy “tanulmányozza inkább Assisi Szent Ferenc életművét,” bár szerintem a madarak nem állnának vele szóba. Kíváncsian várom Illés államtitkár véleményét erről az eszement ötletről.
    (Bár a vörösiszap kapcsán is nagyon csendes volt)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  3. Attól tartok, Semjén úr siket. Talán sokat lövöldözött fülvédő nélkül. Valószínű,
    hogy csőlátó is, mert még a vak is látja, hogy kilövés nélkül is rohamosan csökken a kisvadak állománya. 50-60 évvel ezelőtt nem lehetett elmenni egy
    közúton, hogy nyulak, fácánok ne kerültek volna elénk. A napokban beszélgettünk arról, hogy már verebet is alig látni. Romániában már nincs is.
    Hetekig járhatjuk az utakat, nem látunk egy ki állatot sem. Még pusztítani is kell
    kedvtelésből? Ez már gyilkolás.KDMP- módra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  4. Nagyon természetes kívánság.
    Romákra már nem lehet lövöldözni, maradnak a kis fürjecskék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  5. Lehet, hogy vasárnap menne vadászgatni, pedig akkor a templomban kéne ájtatoskodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  6. Baromarcú apu másként nem tud lopni?!
    Megáll az ész és visszanéz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Nemhogy megengedni, hanem a más vadakra történő vadászatokat is be kellene tiltani! Csak hivatásos vadászoknak engedélyezni a “szükséges” vadállomány kilövését. Most akarják a “tákolmányukba” beírni a kárpátmedence növény és állatvilágának, természeti környezetének védelmét. Akkor most mi van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  8. Ilyen szörnyűséget csak olyan ember tud kitalálni, akinek a természetről, annak egyensúlyáról, nincsen fogalma. A védett madaraink, a mezőgazdaság (néha oktalan) túl-kemizálása, az oktalan mérgezések helyrehozhatatlan károkat okoztak. A hatvanas években a pocokmérgezés és a 70-es évek metylparationozott tojásokkal történő mérgezése, olyan károkat okozott védett madaraink állományában, amit soha nem hever ki Kárpátmedence. No, és a vadászok – ilyen vonatkozású hozzáértése – sem elhanyagolandó körülmény.
    Azért is szólalok föl, ez ellen a barbárság ellen, mert nagyon sokat fáradoztam a madárvédelemért.
    A hasznos vad szaporításának vannak nemesebb és jól bevált eszközei, csak a mértékadó helyeken ez ismeretlen lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  9. Mi az? Csak nem tiltották ki tömjén zsoltárt a templomból? Inkább ájtatoskodna ott a szentfazék!
    A fürjek, egerészölyvek kilövése engedélyezése helyett inkább ennek a címeres baromnak a védettségét kellene feloldani, majd az ülepére rajzolni egy szép nagy céltáblát és jöhetnének a digó vadászok… no jó, csak sós puskával! ;-) De egy kis borsot, csípős paprikát azért nyugodtan keverhetnének hozzá! ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  10. Az akármire vadászat joga mindig a politikai elit joga volt. Nehogy már egy Semjén ne tehesse meg azt, mint egy Brezsnyev, vagy Ceauşescu, Hruscsov! Ki kell mutatni, hogy velük van egy szinten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Gugyerák! Egyetértek, de nem lehetne Harrach-ot is mellé állítani? Csak hogy ne érezze egyedül magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. Arról a Gera Pálról van szó, aki folyamatosan segítséget kért és a magyar vadásztársadalomtól,hogy eredményeket tudjon felmutatni?Minden valamit magára is adó természetvédő tudja,hogy az említett fajok némelyike (pl.barna rétihéja)oly mértékben túlszaporodott,hogy már más,védett fajok állományait is veszélyezteti.A levélben említett fajok egy része faunaidegen(kanadai lúd),más részük régebben is vadászható volt.,mint például a szalonka,amelyből pl.Franciaországban 1,5 millió darab kerül terítékre,Olaszországban 1,2 millió.A magyar vadászok is az EU tagjai! Csak tájékoztatásul:Magyarországon a vadászható fajok száma nem éri el a harmincat,míg Franciaországban ez a szám több,mint kilencven!Ennyit a kettős mércéről!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -18 (20 szavazatból)
  13. Mikor fogja meggyonni hogy vetett az otodik parancsolat ellen ami ugye azt mondja hogy ne olj..Alsagos viselkedes ez egy ugynevezett hivotol.Raadasul masokat is buzditana a gyilkossagra. Mar igy is alig van madar es kisallat, meddig akarjak ezt csinalni. Mi egesz telen etetjuk a madarakat , mokusokat es egyeb kisallatokat hogy ne halljanak ehen ez meg az eloket is kiirtana.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. gombház
    2011. április 9.
    “nem lehetne Harrach-ot is mellé állítani?”

    Mivel egyikük sem védett állat, nem ütközik a törvénybe, ha akár egymásra is lőnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  15. Mit várhatunk attól, aki szeret gyilkolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  16. Kilövési engedélyt először tömjénre adnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. Tudósok megállapították, hogy a tömjén rákkeltő hatású.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  18. Aha…agyrákot kelt.
    ( Ha sokat olvasom írmányozásait )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. No comment !
    Ez a Semmilyen egy ocsmány lelkű műkeresztény.
    Tökéletesen beleillik a galerijébe,a sok mocsoklelkű mellé!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Én mondjuk arra gondoltam, rákfene az ország testén…, de lehet a tömjén felelős a magyar agyhalál-járványért is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Amúgy Nimród egy pogány kultusz híve volt, s gyermekeket áldoztak fel. Elégették az elsőszülötteket a bálványoltáron, abban a hitben, hogy ez megvédi a többi gyerekük életét.
    A kormány Nimródja… Nomen est omen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Hanna
    Ezt nemtudtam, de mégis…valahogy ösztönösen irtózom a rovásírású kultúráktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Ez nem vadasz, ez puskas ember! Es valoban, milyen hivo az aki verszomjas modon az Ur teremtmenyeinek elpusztitasara ahitozik? Mert ugyan ne mondja hogy nyestleves nelkul ehenhalna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Gyonyoru szep kis (vadasz)tarsasag. Szivmelengeto latvany, es joleso a tudat, hogy az orszag kitermelte az uj elitet. De pont ezekbol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Semjén érdekei magasebb rendű érdekek, mint az védett madarak fennmaradásának érdekénél. Legalább is így gondolják ezek, a kommunikációjukban az ország erkölcscsőszeiként működő emberek. A magyar társadolm fülkeforradalomi leigázása után a vadvilág is célkeresztjükbe került, mert semmit nem türnek, ami korlátozza őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Szerencsére a madarak a levegőből potyogtathatnak Semjénre. Gondolom a “főkeresztény” csak önvédelemre hivatkozik. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Ha valaki vasárnap reggel védett madarakra lő és utána meggyónja,az nem bűn…
    Ezért kell a szabad vasárnap…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. Hát én jobbat tudnék.Aki ennyire idióta.Na nem irom ki,hogy én meg kit gyilkolnék le.Örüljünk,hogy egyáltalán még vannak védett madaraink.
    Minek beleszólni a természet rendjébe.Majd megbosszulná magát.
    Mint ahogy már elkezdödött néhány helyen.(Cunamik,stb)Azért egyszer elvinném a Tiszatóra,hogy nézzen körül a védett madár túrán.
    Kiváncsi lennék,hogy utána is fenttartaná az álláspontját.
    De hát egy őrülttöl mit várjon az ember?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Fogoly!
    Vigyázz ,mert a fogoly sem védett madár!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Tömjény egy kocavadász, viszont nem vagyok biztos abban, hogy normális. Várom Illés úr megszólalását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Hatteras! Nem lehetne, hogy ő legyen inkább a koca?
    Eszembe jutott róla az a vicc, hogy mi a különbség a malac és a disznó között? A malac ugye a kocából jön ki, a disznó pedig a kocsmából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Bocs a viccért, de szerintem Semjén felkészültsége még ehhez is kevés, a viccet pedig biztosan nem érti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Orbán András Lajos

    Mondjátok már mikortól lehet vadászni a semmiiyenre, már kurvára ideges a csúzlim…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  34. Kedvesm Orban András LAjos, talán védett vad a szentem? Nem. De ha lehet azért ne vasárnap lövöldözz, mert még felébreszted a kómából a keresztény Magyarországot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  35. Az M betű valami Freud keze volt, nem az enyém :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. A stüszi-vadász nyestlevesre vágyik….meg gólyapörköltre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. A semjen meddig lesz vedett allat? Mert ha mar nem, szivesen kilonem..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. bruckenbacker kapitány

    Meg mindig jobb mintha fiatalkoru lanyokra vadaszna:) Lassatok a jot is a rosszban!!!
    Nem mindegy, hogy a Flinstone Familybol miert mondja boldogult Romhanyí rímét: mino meno uno…. persze a pontokkal es ekezetekkel mert epp ezen a gepen nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Bruckenbacker, azokban a körökben a fiatalkorú fiúkra szokás vadászni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Semjén úr, a mezőgazdászok valószínűleg nem nagyon fognak örülni az ötletnek. Ugyanis a réti héja, egerésző ölyv rendkívül sok mezei rágcsálótól/pocok. ürge, hörcsög/ mentette meg a termést a szürke vagy más néven dolmányos varjúval együtt, ami nem védett. Kár nekünk ezekbe a dolgokba beavatkoznunk. Erről, Fekete István Tüskevár című könyvéből idéznék.”meg is lőjük a kányát. Három-négy fia van annak is, aztán éhen döglenek. Sipákolnak egy darabig- talán két-három napig éjjel nappal, amíg elhallgatnak…Gyula ezen nagyon elgondolkodott, Matula pedig megfontoltan nekikészülődőt, hogy rágyújtson. Tudja –tömte a pipát- jobb, ha mi nem szolunk bele ezeknek a dolgába. Mikor én gyerek voltam, százszor ennyi volt itt a madár, de lehet, hogy ezerszer. Persze kánya is meg, meg sas is, és meg se látszott, amit azok megfogtak. Biztos, hogy a hitványát szedték össze.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Ez a nyomorult sekrestye szakos senkiházi vadásszon vasárnap az őt mozgató pedofil bandára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Ne aggódjatok!
    Majd kétharmaddal keresztülverik ezt az agyrémet is, az olaszok, meg grátiszban mellé kapják majd a Főinkvizítor úr diszpenzációját: nyugodtan ölhetik (izé, lőhetik) a madarakat, mert ugye aki nem katolikus keresztény…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Bonhomme. Pedig már szétvetett az ideg, hogy mi lesz? Az a helyzet, hogy attól sem nyugodtam meg, amit felvázoltál. Na, majd csak lesz valahogy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. eberti,
    bocs, nem akartalak minuszolni, csak rosszat nyomtam!
    Kiváncsian várom a Országos Magyar Vadászati Védegylet nyilatkozatát, melyben elhatárolódnak “álnokuk” hülyeségétől. Bár… ahol tömjénzsoltár az elnök, arra az egyesületre én nem biznék még egy szigorúan védett szibériai tigriskölyköt se. Majd jól meggyónják a vasárnapi misén, “oszt jónapot”
    Ebben az országban a tömény hülyeség és az aljasság sztem már elérte a robbanás pontot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Régen beszéltem egy vadásszal aki részt vett Horty vadászatán. Miután jelentett Hortynak, h minden készen áll a vadászatra elkezdődött az öldöklés. Horty és fia több száz szárnyast lőtt le. Versenyeztek ki lő le többet. Mögöttük szolgák töltötték a fegyvereket, h uraméknak még az se okozzon munkát. Ezt szeretné Semjén vissza hozni? Ugye már most is vannak uramék, meg szolgák. Akiket be sem kell jelenteni, adót sem kell utánuk fizetni, feltéve ha jól tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. júliustól meg ránk vadásznak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Semjén védett állatokra vadászna 2011. április 11. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos