Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kinek a nevében akar választójogot Max Teleki? 2011. április 17. vasárnap 17:38 | AN

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kinek a nevében akar választójogot Max Teleki?

New York – A Népszabadság washingtoni tudósítója szerint Max Teleki levelet írt Semjén Zsoltnak amelyben “a legnagyobb amerikai magyar ernyőszervezet”, az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) nevében választójogot kért “az amerikai magyaroknak”. Kérdés, hogy Max Teleki – aki magyarul se tud – milyen felhatalmazással beszél az amerikai magyarok nevében.

Teleki a Népszabadságnak megküldött levelében azt írta, hogy “az állampolgárságnak csak egy osztálya legyen: a magyarok lakóhelyüktől függetlenül szavazhassanak, és alakíthassák a magyar nemzet jövőjét”. Teleki többek között azt is szorgalmazza: minden magyar kaphasson állampolgárságot, továbbá a határon túli magyarok is képviselethez juthassanak az Országgyűlésben, ahogyan a magyarországi nemzetiségek is. A Népszabadság hozzáteszi: Amerikában mintegy másfél millióan adtak számot magyar gyökereikről a 2000-es népszámlálás alkalmával. A tavalyiban a nemzetiségre vonatkozóan nem tettek fel kérdést.

Telekinek azonban, aki még magyarul se tud beszélni, fogalma nincs Magyarországról, a magyar emberek életérzéseiről, semmi köze nincs ahhoz a másfél millió magyarhoz, akik Amerikában élnek. Az Amerikai Magyar Koalíció nevű lobbiszervezet az Amerikában élő magyaroknak még egy kis töredékét se fedi le. A honlapjukon található tagszervezetek egy része egyszemélyes szervezet vagy alapítvány, közülük néhány tagság nélküli intézmény vagy biztosítótársaság, egy részük nem is létezik, nem is működik (mint például a Manhattan Hungarian Network, amely évekkel ezelőtt úgy szakadt darabokra, mint egykor a kisgazdák Magyarországon). Az amerikai magyaroknak legalább 85–90 százaléka semmiféle kapcsolatot nem tart a létező magyar szervezetekkel. Ezeknek a szervezeteknek a legitimitása erősen megkérdőjelezhető. De tagja például a Széll Kálmán Alapítvány, amelynek semmi köze az amerikai magyarokhoz. Ezen kívül néhány magyar iskola, ahol a gyerekekkel együtt sincs olyan létszám, amit tömegként magának felmutathatna.

A Max Teleki által képviselt amerikai magyarok elférnének egy futballpálya nagyságú területen, miközben Amerikában másfél millió magyar él. Akik tudnak Max Teleki szervezetéről, azok beférnének a kezdőkörbe. Ez egy belterjes társaság, amely egymást tünteti ki, Teleki pedig a Koalícióra hivatkozva politikust játszik. Az Amerikai Magyar Koalíció legjelentősebb rendezvénye az évenként megrendezett Mikulás-napi vacsora Washingtonban, ahová meghívják a Magyarországgal kapcsolatba került amerikai politikusokat.

Az Amerikai Magyar Koalíció egy gazdag magyar származású milliomosnő pénzéből működik elsősorban, nincs tudomásunk arról, hogy bármiféle belső demokratikus rendszer létezne, amelynek efféle nyilatkozatok előtt el kellene fogadnia egy határozatot, amelyben Telekit a nyilatkozattételre felhatalmazza. A tagként felsorolt szervezetek legtöbbjének fogalma sincs arról, hogy Telekiék mit csinálnak az ő nevükben. Ezért az is kérdéses, hogy Max Teleki, az amerikai magyarság 5 százalékát sem képviselő szervezetének milyen felhatalmazása vagy megbízása alapján teszi a kijelentéseit. Max Teleki a saját nevében és néhány társa nevében beszélt, akik az amerikai magyarokra hivatkozva próbálnak befolyásra és pozíciókra szert tenni, különböző rendezvényekre, vacsorákra, Fehér Ház-i programokra szóló meghívásokat, jegyeket szerezni. Az amerikai magyarok 90 százalékához semmi közük nincs.

Az amerikai magyarok legnagyobb része tartózkodó a magyarországi belügyekkel kapcsolatban. Nem kíván szavazni Magyarországon, ha nem ott él. Teleki és néhány társa szeretné az amerikai kormányzat előtt jelentősnek mutatni a szervezetét, hogy különböző előnyökhöz juthassanak Washingtonban, illetve szeretnének maguknak képviselői helyet, fizetést szerezni a magyar parlamentben. Anélkül, hogy bárkit is képviselnének. Az amerikai magyarok legnagyobb többsége nem akar beavatkozni a magyarországi választásokba, ezt biztosan állíthatjuk.

Teleki téved abban, hogy a magyarországi választásokon a szavazók “a magyar nemzet jövőjét alakítják”. A magyarországi választásokon a szavazók elsősorban Magyarország és a Magyarországon élő emberek jövőjét alakítják, amihez a magyarul se beszélő, Magyarországon soha nem élt Max Telekinek annyi köze van, mint majomnak a zongorához.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 17 szavazatból)
Kinek a nevében akar választójogot Max Teleki?, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Szavazzon ott ez a Teleki,ahol él,én sem óhajtok a régi Magyarország területén szavazeti jogot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  2. Majd ha az összes ősmagyar ide fog adózni, mint az itt élők, na majd akkor akarjanak már belepofázni az itteni politikába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. Akkorviszont én is szavazni akarok Amerikában :
    Joe ük-ük nagybácsikám kettőszáz évvel ezelőtt nősült ide.
    ( Hiába no.Már akkor is szépek voltak a magyar leányok.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  4. Semmi gond! Bartelezzünk. Szavazati jog oda, adójuk meg ide. Persze dollárban!!
    Fogadjunk, hogy akkor már annyira nem is kell.:)
    Komolyra fordítva…még is milyen gondolatmenet alapján szeretne savazni (nem fogyott el a z-betűm:) ide…onnan? Ez az ezer dolláros kérdésem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. vica1: ez az ipse egy politikai sajtkukac.Fészkelődik ide,oda.Hátha valahol leesik neki valamicske.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. A koaliciót egy magyar származású milliomosnő pénzéből működtetik elsősorban, de arról nincs szó, hogy Teleki úrnak milyen anyagi helyzete van. Lehet, hogy a megélhetési politikus státusz vonza Mo-ra? Ügyes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Követelem a lengyel, és szlovák szavazati jogomat! Igyekszem felderíteni még távolabbi őseimet, hátha tudok igazolni más nemzetiségi köteléket is. Követelem képviseletemet a lengyel országgyűlésben! (Max Teleki követelése is ilyen megalapozott)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Orbán András Lajos

    Ezt eredményezte a Semmilyen Zótika agyréme, már jelentkeznek a kíbicek, szavazgatni, hát szavazzanak a hazájukban, ide ne pofázzanak………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Én meg azt követelem, hogy a román, török, tatér, osztrák, orosz, szerb, horvát, szlovák, német, zsidó, tót meg mittudoménmivanmég származású honfitársaink ne szavazhassanak Magyarországon! Menjenek szavazni az anyaországukba. Senki, akiben egy csepp nem magyar vér is van ne kerülhessen az urnák közelébe! És követelem, hogy minden olyan képviselő mondjon le, aki nem tudja legalább Mohácsig igazolni magyar voltát.
    Én tudom, bibiiiii!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  10. Szavazzanak ott ahol élnek. Nem kéne beleszolni az itthoni életbe,ha nem él itt itteni fizetésből vagy nyugdijbol. Semmilyen pedig már jobban tenné ha letenne a hülye ötleteiről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Láthyató,hogy mit műveltek.Tapintható,hogy hová vezet szemét megosztó politikájuk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. A helyükben én nem mernék idejönni szavazni.Annak idején leléptek,hát maradjanak ott,ahol vannak,ne élősködjenek rajtunk,így is elég sok a parazita

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Hanna
    2011. április 17. vasárnap
    19:45
    Kedves Hanna!
    Van egy kis bibi, azzal az “akinek egy csepp idegen vér van az ereiben…” javaslatoddal. Nevezetesen az, hogy amíg anno az Ural déli vidékén lévő Őshazából eljutottunk a Kárpát-medencébe, minket is mindenki, meg mi is mindenkit megb…arátkoztattunk (hogy mi történt az Őshazában, arról ne is beszéljünk). Tehát lehetnek kisebb problémák e vértisztaság bizonyításával már Levédiában, meg az Etelköz-ben is, de a Vereckei hágónál már tuti!
    Éppen ezért szerintem hagyjuk ezt a vértisztasági izét, maradjunk az őshonosság igazolásánál! De én, Veled ellentétben nem elégszem meg annyival, hogy 1526-ig visszamenően! A frászt! Aki magyarnak akarja magát nevezni, az mutasson fel egy pecsétes határátlépési/hágóáthágási igazolást az AVAR határőrségtől!
    Hát nem?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Mármost: esetemben a székely, a francia és a zsidó felmenők bizonyíthatóak. Akkor most szavazhatok Franciaországban, Romániában és Izraelben?? Micsoda emeletes baromság ez ez egész! (És milyen veszedelmes!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Szendam! …hágóáthágási igazolás :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Semjén: újratárgyalják a vatikáni szerződést 2012. október 4. csütörtök | AN

Balog: két államuk van a határon túliaknak 2012. augusztus 20. hétfő | AN

Transsylvania Express 2012. július 3. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos