Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány új pártot akar – az MSZP-ből 2011. április 20. szerda 15:32 | AN

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány új pártot akar - az MSZP-ből

Budapest – Gyurcsány Ferenc mai szokatlanul rövid blogbejegyzésében reagál azokra a javaslatokra, amelyekben új párt alapítására biztatják. A válasz szerint új pártban gondolkodik a volt miniszterelnök, de nem új párt alapításában. Az MSZP-ből szeretne “új pártot” létrehozni. De mit szól ehhez a párt?

Gyurcsány Ferenc továbbra se kívánja elhagyni a Magyar Szocialista Pártot, hogy új formációt hozzon létre. Eltökélt szándéka, hogy az MSZP-t alakítja át egy “új” párttá. Ennek akkor lenne értelme, ha az egész pártvezetés a tagsággal együtt készen állna arra, hogy a pártot kívül-belül megújítja, teljesen új arculattal és tartalommal tölti meg. Erről azonban szó sincs. A párt elnöksége – a legutóbbi értesülések szerint – nem áll Gyurcsány mellett. Márpedig egy teljes megújuláshoz az is hozzátartozik, hogy a kompromittálódott régi vezetők érdemeik elismerése mellett visszavonulnak, ennek keretében képviselői mandátumaikról lemondanak (velük ugyanis nincs új arculat).
Ha ezek a változások új arcokat vinnének a pártba, és nem az MSZP szocializációjában nevelkedett második, harmadik generációval töltenék fel a megüresedett helyeket, akkor elképzelhető lenne az, hogy az MSZP-ből új pártot hozzanak létre. E feltételeknek azonban egyike sem áll fönn, ezért a most készülő terveket feltehetően majd egy valóban új párt létrehozásánál lehet kamatoztatni. AZ MSZP identitása nem egyezik Gyurcsány elképzeléseivel, a párt erős emberei nem akarnak az eddigi működési modellről, a pártpénztárosi rendszerről sem lemondani. Ebben a helyzetben nagyon kétes vállalkozás az, amelybe Gyurcsány belefog, és amibe egyszer már belebukott.
Az igazi kérdés az: mennyi időt veszteget Gyurcsány ezzel az újabb kísérlettel, mekkora rombolást végez el a reménytelen próbálkozás az MSZP és a saját megítélésében, illetve mekkora kompromisszumokat fog megkötni, hogy az MSZP élére kerülhessen (de az megint nem lesz egy “új” párt).
Az alábbiakban szó szerint közöljük Gyurcsány Ferenc legfrissebb blogbejegyzését.
“Olyan javaslaton dolgozunk, ami átformálhatja a párt kulturális, hatalmi mintázatát. Hogy demokratikus és erkölcsös párt legyen – kezdődik Gyurcsány Ferenc “Új párt” című bejegyzése. - Tegnap reggeli postomra reagálva sokan új párt alapítására bíztatnak. Régóta hallom ezt a fajta ösztökélést. Szombaton a Charta tüntetésen azt mondtam, hogy három dolgunk van. Meg kell szervezni a demokratikus ellenzéket, meg kell alkotni a nyugatos polgári Magyarország programját és harmadikként majd jöhet a pillanat, amikor legyőzzük a Fideszt és elkezdjük újraépíteni a Köztársaságot. Ami az első feladatot illeti: én arra szeretnék kísérletet tenni, hogy új pártot hozzunk létre az MSZP-ből. Egy nyitott balközép demokrata pártot. Ennek van politikai, kulturális és szervezeti feltétele. A politikai feltételekről beszéltünk eddig a legtöbbet. Most tovább szeretnénk lépni. Olyan javaslaton dolgozunk, ami átformálhatja a párt kulturális, hatalmi mintázatát. Hogy demokratikus és erkölcsös párt legyen. Hogy sikerül-e? Remélem” – zárul a volt miniszterelnök írása.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Gyurcsány új pártot akar - az MSZP-ből, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Nem kene! Ebbol nem lehet jol kijonni! Tessek uj partot alapitani, uj emberekkel, fiatalokkal es okos szakemberekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  2. Halott dolog

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  3. Nem hiszem ,hogy halott lenne , csak a nem megfelelő embereket ki kell szuperálni, és az egyre erősödő, civil szervezetekkel ,kapcsolatot felvenni .Engedni a kiváló fiatalokat érvényesülni ,és akkor talán lesz remény ,hogy megállítsák ezt az ámokfutást .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  4. Gyurcsány Ferencnek és követőinek észre kellene venni, hogy méthetetlen sok eenergiát emészt fel az MSZP, változtatni nem akaró funkcionáriusaival és támogatóikkal folytatott küzdelem. Egy új pártot nagy valószínűleg gyorsabban és eredményesebben lehetne megszervezni, és a demokratikus ellenzék et is erősíteni. Persze itt (az MSZP-ben) a párt infrastruktúrája adott,, amit kár lenne feladni, mert egy ilyen infrastruktúra nulláról való felépítése rendkívül költség- és időigényes dolog. Az is az MSZP megújítása mellett szól, hogy az MSZP egy parlamenti párt, tagja a Szocialista Internacionálénak és komoly nemzetközi kapcsolatrendszerrel is rendelkezik.
    Mindezt mérlegelni kell, de sokat gatyázni már nem érdemes. Ha van realitása a Mesterházi Attila által emlegetett előrehozott választásnak, akkor nincs idő tovább halogatni az MSZP megújításának vagy jelen állapotában való megkövsítésének az eldöntését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  5. Nagy idők tárgya

    Öt hónapja az a véleményem, hogy a demokratikus- és baloldal, Magyaror-szág egyetlen esélye a Gyurcsány Ferenc vezetésével megújított, nyugatias, szociálisan érzékeny, a közelmúlt hibáival nyíltan szakító,a magyar társadalom számára munkát, megélhetést biztosító, a mérhetetlen gazdagság és szegénység csökkentéséért, dolgozó MSZP. Egyre egyértelműbb számomra: az MSZP elnöksége és benne főleg a régi hangadók legalább annyira szeretnék Gyurcsányt ellehetetleníteni, mint Orbánék,
    az általam ismert párttagok, a demokratikus érzelmű pártonkívüliek növekvő számban gondolják úgy, mint én.
    Én rövid úton tisztáznám a nyílvánosság előtt, hogy pl. bűnös lehet-e Hagyó, Hunvald a felhozott vádakban, ki, kik voltak az ő karrierjüknek a pártbeli patró-nusai? Egyértelművé kell tenni, kik a korrupt pártpénztosi rendszer, a szüksé-ges támogatás nélkül maradt, tehát megbukott párt avult identitásának az elszánt védelmezői, kik az árulók (pl. Csintalan, Szűrös,Szili és akik még a pártban vannak)?
    További várakozás helyett meg kell kérdezni a párt tagjait: akarják-e Gyur-csányt és az ő újjá építendő pártját? Ha nem, nincs miről elmélkedni. Ha igen, akkor pedig a párttagok akaratával rövid úton ki kell tenni a párt minden vezető posztjáról azokat, akik ezt akadályozzák. Meggyőződésem, hogy az utób-bi következik be. Gyurcsány Ferencen kívül ma nincs koncepciózus, tömegeket mozgósítani képes politikus a baloldalon, a liberális és a mérsékelt (európai) konzervatív oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  6. Alapítson új pártot, és akkor eldől, hogy melyik működik. Gyurcsány megosztja a szavazókat. Sokan szeretik, és sokan nem. A kétharmad mindenkép azt jelentette, hogy nem kell az MSZP sem Gyurcsány. Az, hogy most elfordulnak a szavazók a Fidesztől, nem jelenti, hogy az MSZP felé fordulnak. Ezt bizonyítják a közvéleménykutatások. Elfordulnak a pártoktól, nem bíznak bennük. Jó okkal. És mitől lenne erkölcsös egy párt, ami ezek szerint jelenleg nem az? Riasztó, ami ott történik. Nem hiszem, hogy Gyurcsány a megváltó. Semmi bajom vele, nem őt tartom minden rossz okozójának, de ha nem volt ereje akkor, amikor hatalmon volt, mit akar most? Nem értem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  7. Hanna,Hanna !!!!
    Merre vagy?
    Csak nem a “feketeautó ” a tettes eltűnésedben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  8. Nem olyan könnyű új pártot alakítani. Sok minden szükséges hozzá, először is pénz, pénz,pénz. Amit a jelenlegi pénztáros azoknak osztogat, akik benyalnak neki, és segítenek Gyurcsány lejáratásában. EZ az igazi MSZP!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. noname, Gyurcsány egy “muszáj herkules” azért ő próbálja átalakítani az Mszp-t, mert egyszerüen nincs rá más alkalmas személy. És nagyon feledékeny az, aki nem veszi számításba, hogy a hatalmon az arrogáns szdsz-el is osztozni kellett,
    tehát állandóan zsonglőrködött. Most viszont egyértelmü a helyzet – szerintem a júliusi pártkongresszus előtt tulajdonképp kihirdette a programját: vagy átalakul az mszp – vagy kénytelen lesz pártot szakítani. Júliusban okosabbak leszünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  10. en is hianyolom Hannat! Lehet elvitte a husveti nyuszi szabadsagra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Ha én lennék Gyurcsány Ferenc,

    kísérletet tennék a MAGYAR SZÉF

    (Szabadság és Felelősség Pártja)

    megalakítására.

    Ide hívnék mindenkit, aki magáénak vallja legfontosabb értékeinket,

    és/de

    emellett jogot formál arra (is),

    hogy az alapvetéseken túl szabadon választhassa meg személyes és közösségi identitását.

    Alapértékekként határoznám meg az alábbiakat:

    1.
    Szabadságomnak ne szabjon határt az önkény!

    2.
    Az állampolgárok közösségének felelőssége velem szemben ne legyen kisebb, mint az én felelősségem a közösséggel szemben!

    3.
    Előbb gondolkodjunk, utána cselekedjünk (vö.: hatástanulmány)!

    4.
    Több jóindulat, mint rossz!

    5.
    Keveset költs, sokat adományozz!

    6.
    Ha van rá mód, dolgozz!

    7.
    Soha ne hajtsd fejedet nyugodt álomra addig, amíg a szomszédod éhezik!

    8.
    Ne hagyd magad!

    9.
    A való világ nem a tévében van!

    10.
    Addig vagy gyermek, amíg nem használnak ki!

    11.
    Soha ne fogalmazz meg 12 pontot!

    12.
    Ha mégis 12 pontot fogalmazol, sírás nélkül vállald a kivégzőosztagot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. A Feri alakítson csak egy új pártot!
    Valószínűleg sokan vannak, akik miatta utasítják el az MSzP-t, ugyanúgy, ahogy én sosem fogok olyan pártra szavazni, amelyiknek tagja a Viktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  13. Én is amellett voltam sokáig, hogy nincs értelme az MSZP átalakításával kínlódni, mert nagyon nehéz lesz megszabadulni a megélhetési vezetőitől, a zavarosban halászóktól, tehát azt gondoltam új pártot kell alapítania Gyurcsánynak. Aztán átgondolva a dolgot, változott a véleményem, mert 2014-ig kevés az idő ahhoz, hogy meggyőző erőként tudjon fellépni, esélye legyen a Fidesszel szemben. Nem is beszélve mekkora költséggel jár egy új párt felépítése, az infrastruktúra kiépítése. Honnan? Jelenleg nem látszik valószínűnek, hogy akadna elég milliárdos, akik a bizonytalanra áldoznának súlyos százmilliókat, mert milliárdos nagyságrenddel kell számolni. Egy dolog az elhatározás, hogy alakítsunk pártot és másik dolog a megvalósítás. Előbbi nem anyagi, míg az utóbbi kizárólag az! Tehát nem lehet kihagyni a számításokból az MSZP kiépült és üzemelő infrastruktúráját, az állami juttatást (ilyet ugyebár egy új párt nem kapna). Tehát nem új párt kell, hanem az MSZP teljes átalakítása – beleértve a szervezetét, személyi feltételeit, finanszírozását, akár az elnevezését is. Nyitnia kell a szociáldemokraták, a liberálisok felé és természetesen a civil mozgalmak felé is. Első lépésnek a jelenlegi vezetés eltávolításának kell lennie = enélkül semmi esély a megújulásra. Nos ez nagyon nehéz dolog lesz az biztos! Ezt szerintem csak a kongresszus tudná megtenni, persze ehhez az kell, hogy a tagság partner legyen a változtatásban, egyemberként mutassa a megélhetési mostani vezetőknek a kijáratot. Tehát első lépés, hogy Gyurcsány megteremtse ezt a bázisát, akikkel végre lehet majd hajtani az átalakítást. Ez sok idő, tehát sajna nagy valószínűséggel meg kell várni a 2012. évi kongresszust. Ha siker lesz, akkor is ott a nagy kérdés = elegendő idő lesz e 2014-ig , hogy megerősödjön annyira, hogy legyőzze az OVis-ékat. Ha pedig az OVis előrehozott választást provokál, akkor sajna nem sok esély van a legyőzésére = maradna 2016. Vagy egy újabb előre hozott választás. Lényeg, hogy történjen már végre valami!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. sasa! Megoldható ez úgy is, hogy Gyurcsány átalakítja a pártot, (tetszik-nem tetszik nincs más alkalmas személy). de az átalakítás után azonnal kijelölnének egy miniszterelnök jelöltet, aki nem Gyurcsány lenne, hanem pl. Bajnai, vagy más hasonló kvalitású személy, akin nem lehet fogást találni- Ez lényeges!!! Ne lehessen semmivel lejáratni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Kedves Barátaim!
    Szinte valamennyőtökkel tökéletesen egyetértek, az egyetlen “kekec” kivételével.
    Ő ugyanis pontosan azt az elcsépelt, a pártstruktúrába beleáporodott és éppen ezért még mindíg vezető funkciókban lévők “mindenértazeszdéeszahibás”-szövegét mantrázza, ami egyébként tökéletesen megfelel a magyar nép “történelem-felfogásának” (mi nagyon de nagyon jók lennénk, ha …)!
    Kedves “kekec”!
    Legelőbb is tisztázzuk már azt, hogy a gyurcsányi reformoknak SOHA NEM az SZDSZ volt a kerékkötője, hanem a saját pártjának túlzottan nagyhatalmú, túlzottan nagy lobby-erejű és borzalmasan gyáva vezetőinek egy jelentős része (pl. az árulóvá vált de el is árult Szili, a még mindíg funkcióban lévő Szanyi, Szekeres). Olvasd el Gyurcsány ezt megelőző blog-bejegyzését!
    Ami pedig az általános magyar hozzáállást illeti minden problémához, arról pedig tökéletes leírást ad (bár kissé hosszút) Bartus hétfői cikke!
    Ami pedig a Többieket illeti! Szerintem sem kell időt és energiát vesztegetni a pártátalakításra. Szakítani kell, akárcsak anno az MSZMP-MSZP esetben!
    Miniszterelnök Úr! Nem kell be…gazolni! Ön egy tapasztalt üzletember is. Próbálja meg ezt ebből a szempontból is megvizsgálni és cselekedjen … végre! Írogatni, mint látja, én is tudok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Szerintem egy dolog van,

    amit nem kell számolgatni:

    a tisztesség.

    Ha tíz év múlva szavaz rá a többség,

    akkor tíz évig kell tisztességesnek lenni.

    Ha száz év múlva, akkor száz évig.

    Azután meg mindig.

    Ilyen egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Szépen vegye be mindenki a gyógyszerét, időben lefeküdni. Gyurcsánymaci is elmondta már az esti mesét, holnap Viktorkával találkoztok
    Jóéjszakát gyerekek! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  18. Gondoljatok arra, amit megszellőztettek. Ha egyfordulós választás lesz, nincs kecmec, nincs összefogás. A Fidesz mindenkit elmart már, egyedül lesz, az esetleges váltópártot is egyedüli harcra kényszeríti. Elérik amit akartak: a kétpárti struktúrát. Vagyis egyedül kell nagyon erősnek lennie aki esélyes lesz megmérkőzni. Csak a győzelem után lehet még koalíciós partner után nézni. Felborult,és értelmetlen több pártra szakadni, különösen a ma is tapasztalható egyet nem értés láttán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Ha egyfordulós lesz a választás akkor Moment neked van igazad. A fidler érdeke az mint a fehéroroszoknál sok párt legyen,és egymással marakodjon. Mig ők a közel két milliós szavazótáborával,ami remélem elkopik még jobban mindig befutó lesz. Kétharmadról még álmodni sem lehet. Ördögien ki van ez találva. Mivel az ördög találta ki. Gy F okos ember.Biztos tudja mit csinál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Nem tudom, mit erőlködik Gyurcsány?! Orbán fél tőle, mint ördög a tömjénfüsttől, ezt tudjuk. De! Ekkora hülyeséget minek még gondolni is?! A szocialisták lejáratták magukat a folyamatos – és folyamatosan napvilágra kerülő – korrupcióval, meg Gyurcsány hülyeségeivel. Neki most teljesen fölösleges gondolkodni új szocialista párton, ennek úgy, ahogy van, a levesben a helye. Magyarul, nyugodtan lehúzhatja a budin. Ha meghalljuk, hogy szocialista párt, már a hideg ráz mindenkit, mert szili, szekeres, puch, baja, és sorolhatnám napokig, olyan terhet jelentenek és fognak jelenteni ennek a pártnak, amit még jó ideig cipel az, akinek eszébe jut valamit kezdeni velük.
    Teljesen új pártot kellene alapítani, új névvel, új tagokkal, vezetőkkel. Hogy Gyurcsány hány embert tudna magával vinni, hát nagy kérdés.
    A Charta – tüntetésen elmondott beszéde egy házi beszélgetésben nagyon jó lett volna, de ott, a tüntetésen, ahol a szónoknak általában mozgósítani kellene, hát elég gyenge volt. Ott voltam, hallottam, és el is jöttem az utolsó bekezdésnél.
    Gyurcsánynak, – ha kezdeni akar valamit a politikában – újra fel kell építenie magát, hitelessé kellene válnia olyan programmal, amit azok is el tudnak fogadni, akik most elutasítják őt. Tulajdonképpen egy erős szociáldemokrata és konzervatív liberális irányba mutató “oldalra” volna szükség.
    Nagy kérdés, hogy Gyurcsánnyal – e, vagy nélküle!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  21. Rossmodorban,
    A fekete autóval ne vicceljél! Ma megállt a házunk előtt egy nagy fekete autó, kiszálltak belőle és becsengettek. Páromat kiverte a víz, de csak érdeklődtek egy utcán álló autóról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Rossmodorban@ El kell költözni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Nem hinném, hogy “pártmantrákat ismételgetek” – nekem elhiheted, rendszeresen írok a többi olvtárssal az mszp-hu-ra, ha lenne ilyen, tudnék róla.
    Az Mszp viszont még ahhoz is hülye, hogy pártmantrákat készítsen és tegyen hozzáférhetővé a tagoknak és szimpatizánsoknak.
    Szerintem is nagyobb sávot tudna lefedni egy ketté szakított Mszp – akik szerint túl liberális, túl nyüzsige a Gyurcsány, azok maradhatnának, a többi menne Gyurcsánnyal: aztán arányosan osztanák a vagyont – nem kellene nulláról indulni..
    Bár egyre többen látják be annak igazságát amit Gyurcsány állít: “Jobban kormányoztunk és demokraták maradtunk” az amortizálás nem volt hatástalan: magukat önállóan gondolkodónak tartók is szánalmasan ismételgetik a beléjük döngölt szövegeket.
    Ezért is javasolják egyre többen közös nevezőként Tátrai Évát – aki jóval túl tudna érdi a jobboldalon, mint ameddig Gyurcsány valaha is képes lenne.
    Mert egyértelmű: az egyfordulós választást csak győri technikával lehet megnyerni: Egyetlen jelölttel az ellenzéki oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Gyurcsány mond egy csomó okos dolgot, de ásít rajta az ember.
    Orbán a szokásos hülyeségeivel is tapsot arat.
    Volt már egy ilye szónok! Sieg H !
    Vigyázzunk! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. No de kedves szendam! Hát hol állítottam én, hogy az szdsz volt a reformok kerékkötője? Olyan reformarrogancia vezérelte őket, annyira biztosan voltak abban, hogy ők sz.rták a Mount Everestet, annyira lenéztek mindenki mást – főleg a nagyobbik koalíciós partnerüket + nagyjából és egészében az egész magyar népet – hogy IHAJ! Gyurcsány nem jelentéktelen politikusi qualitásait mutatja, hogy a baloldali és kisemberpárti, magát az osztogatásban jól érző Mszp-t egyáltalán bele tudta ráncigálni az szdsz által tűzön-vízen áterőltetett, de főleg a magyar nép tűrőképességét figyelmen kívül hagyó reformokba. Hallgasd meg MÉG egyszer-kétszer az öszödi beszédet – ahol tulajdonképpen rávette őket, hogy a saját jól felfogott érdekük elé helyezzék az ország érdekét! Már több helyen megírtam – te talán még nem találkoztál vele: le a kalappal az általatok en block elítélt Mszp vezetőség előtt az általuk elkövetett politikai harakiriért, hogy a válság kezelésében a pártérdek helyett az ország érdekét követték. Na: ilyet nem fogsz látni soha Orbántól és az ő fityiszétől!.
    Ha a fidesz csak tizedennyire érdeklődne az ország érdekei iránt – már nem itt tartanánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Ebben az országban nem szokás kimondani az igazságot, ebbe bukott bele Gyurcsány is….Persze, nem vállveregetősen kell éljenezni azt az embert, aki kerek-perec kiállt és az elmúlt húsz évet is összegezve kimondta, hogy elkúrtuk. A sok balfék egyszerre bebújt az álszent ponyvája mögé, és pfújolt, mert jaj nekünk, mi is belebukhatunk ebbe….erről szól a történet. Minden esetre az MSZP nem alkalmas a megújulásra. Ez olyan, mint ha egy múmiát szeretnénk feléleszteni. Esélytelen. Gyurcsány egyetlen esélye a civilek. De a sok pocskondiázás, ordenáré jelző rögzült az emberekben. Talán egy olyan arcot kellene választani, akinek a személye még tiszta a politika mételyétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  27. Rossmodorban, Oláh Zsuzsanna,
    pészach van. 2011-ben április 20.–26.
    Addig – fájdalom – nélkülöznünk kell Hannát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. A “Babiloni fogság” c. írásában Bartus Laci annyira világosan és tisztán elemezte milyen okok vezették országunkat a jelenlegi krízisbe. Sosem néztünk őszintén szembe sem a Horthysta jobboldali, sem a Rákosi-Kádárista baloldali kurzus népirtó bűneivel ! A háború után az ÁVÓsok és Nyilasok jó része büntetlenül párttagok lettek és beépültek a párt- és politikai vezetésbe. Nem történt – mert így nem is történhetett – erkölcsi megtisztulás. Helyette el lettek hallgatva a bűnök. Nem lettek nyilvánosan elismerve és elutasítva az elkövetett aljasságok, igazságtalanságok, gyilkosságok. Vannak örök erkölcsi és szellemi törvényszerűségek, amiket végre figyelembe kellene venni ! Mégpedig, pl.: az ártatlanul kiontott emberek vére bosszúért kiált Istenhez, és ezt az idő múlása sem törli el! Ezek miatt is jogosan törnek rá egy nemzetre a gonosz erők és átkok !!!! (Ilyen pl.: gyűlölet szelleme, megosztás, válás a társadalmunkban, folyamatosan vesztesek vagyunk a háborúban, mindig a vesztes oldalra állunk, szétdarabolták országunkat, már 20 éve nem jutunk előbbre 1989-óta, stb, ezek mind átkok, de mondhatjuk balsorsnak is, ami nem anyagi, hanem szellemi kategória.) Ezt meg kellene végre értenünk. Hiába szeretnénk annyira, – és büszkén énekeljük is, – hogy ” Isten áld meg a magyart !” – ha közben tetteink miatt, az ártatlanul kivégzett emberek tömegeinek vére kiált Istenhez jogos bosszúért ! Istennek nincs jogalapja megáldani a magyart addig, amíg a bűnnek joga van bosszúért kiáltani az igazságos Istenhez ! Addig csak ” a balsors akit régen tép” szellemi igazsága működik, és tépeget régóta bennünket , és nem az áldást tapasztaljuk. Most meg csodálkozunk, hogy Orbán még jobban tönkre tesz minket ? Most jajgatunk ? Hát sajnos ez a magyar nép adott neki 2/3-os többséget 2010-ben, vagy nem ? Ez a nép (mi) volt ennyire vak és ostoba. Mert a vakság is átok ám. Miért nem látta a veszélyt, pedig az első Orbán kormány idején már kimutatta foga fehérjét. Mindenkinek tudni kellett volna, hogy ez lesz, ami most van. Az is átok, hogy ilyen ostoba, hülye, becsapható a többség, nem tud különbséget tenni az igaz és a hamis között, a jó és a rossz között, ezért meg lehet vezetni, be lehetett csapni. De a felelőssége alól nem ment fel az ostobaság sem! Értsük meg végre ! Csak az őszinte beismerés és bűnbánat vezet felelősség felismerésére, és ezzel együtt jogos igazságalapot szolgáltat Istennek arra, hogy megbocsátást adhasson népünknek, és csak ennek következtében védelmezhet meg minket igazságosan, mint nemzetet a gonosz erők átkaitól, a “Balsors”-tól, hogy ne “tépjen” tovább minket, mert sajnos már “régen tép” (értsd: régóta, hosszú ideje tépi nemzetünket. Tatár, török, habsburg, trianon, + orosz megszállás, most pedig az Orbán éra. Elég hosszú, ugye?) A vezetők bűnös döntéseitől, – pl.: jobb- és baloldali népirtások miatt, – az ártatlan vér bosszújától megszabadulni csak úgy lehet, ha a következő megválasztott legitim miniszterelnök, a saját- és országa nevében hajlandó nyilvánosan beismerni és nevén nevezni a nemzeti bűnöket, és nyilvánosan elhatárolódik attól, és hitet tesz nyilvánosan, hogy nem fog olyat elkövetni, és mindent megtesz a károsultak, vagy leszármazottaik kiengeszteléséért ! Ez a minimum! Ezzel van lezárva a múltból eredő átkok korszaka, és záródhat be a kapu a “balsors” nevű gonosz erők és átkok előtt, és nyílhat meg az áldás ajtaja nemzetünk számára, hogy végre megtörténjen, amit szeretett Himnuszunkban kérünk : “Isten áld meg a magyart ! Jó kedvvel, bőséggel, nyújts föléje védő kart (védő karodat) ha küzd ellenséggel,” – tehát Isteni áldás és védelem ! Ez kellene nekünk. De végre tessék mindannyiunknak megérteni, hogy ezt nem lehet megspórolni ! – különben marad a “balsors” sokáig, mint “régen”, és hosszan ! Hát ezt nem akarjuk egyikünk sem!-ugye?
    Hát ezért annyira égbekiáltóan fontos és lényeges, amit Bartus Laci írt “Babiloni fogság” c. cikkében ! A kiút a “fogságból” – legyen az orbáni fogság, vagy az összes eddigi “balsors” fogsága, az örök vesztesnek levés fogsága, – a nyilvános beismerése a rossznak, nyilvános elhatárolódás a rossztól, és nyilvános elköteleződés a jó cselekvésére. Csak ez tesz hitelessé, mert a hitelesség erkölcsi kategória, ezért ez csak az erkölcsi törvények alapján működik, másképpen nem ! Ezért egyedül csak ez zárja be a kaput a gonosz előtt, és nyitja meg a másik kaput az áldás, a siker, a jó jövő előtt !!! Nézzük meg : Ez nem történt meg a Horthy korszak után. Ezen korszak urai elég sokan – számonkérés, és a bűn leleplezése és megítélése nélkül, titokban tartva pl.: a holokausztban játszott szerepüket és felelősségüket, – szépen átmentették hatalmukat és befolyásukat az új rendszerbe, és vörös könyvvel folytatták a kommunista pártban közéleti szerepüket. Aztán 1989-1990-ben a csodás rendszerváltáskor a hatalmi elit, kerekasztalnál megegyezett a többpátiságban, de a fő cinkosság abban volt az összes oldal között, – amiért mindegyikük felelős, – hogy titkosították az állampárt összes jogellenes, népellenes dokumentumát – már ami megmaradt a megsemmisítések után – és újra az történt, hogy nem rendeztük akkor sem, és azóta sem az égbe kiáltó ártatlan vérontások és egyéb gonoszságok bűneit, és az ezekért felelős személyektől sem lett kitisztítva a közélet, hogy átmenthessék hatalmukat és befolyásukat a Parlamentbe jutott pártok valamelyikébe. Így megint csak a pártkönyvek színe cserélődött, és a pártok neveinek külső köntöse, de alatta ott maradtak az égbe kiáltó erkölcsi bűnök. Ezzel továbbra is kaput nyitva a nemzetünket jogosan sújtó “balsors” gonosz erői előtt. Az elmúlt 20 év alatt ezért nem jutottunk egy centit sem előbbre. Most Orbánnal és új alkotmányával még rosszabb helyzetbe kerültünk. mint 1990-ben voltunk. Hát miért nem áldotta meg Isten a magyart ? Jókedvvel, bőséggel ? Hát szerintem Isten nagyon meg akarta áldani a magyart, de semmiképp nem tudta, mert mi nem engedtük Neki, mert a bosszúért kiáltó ártatlan vérontásokat és nemzeti elitünk bűneit sosem ismertük be, nem vállaltunk érte felelősséget, – mint nagykorú nemzethez illene, – mindig mást tettünk felelőssé, vagy senkit sem, vagy egy teljesen ártatlant ítéltünk el koncepciós perekben, ezzel ismételve az ártatlan vérontás bűnét.. Ezért zavar, hogy az általam nagyra becsült Gyurcsány Ferenc, – akire szerintem fontos közéleti és nemzeti szerep vár a jövőben, – még mindig az MSZP-vel próbálkozik ! Nagyon zavar, és aggódom ! Az ő számára is fontos lenne, a saját hitelességének a helyreállítása, amihez az ő számára is csak ez az egy kivezető út van, ami a babiloni fogságból kivezet, mégpedig : Nyilvános beismerés, elhatárolódás attól amiben hibázott, és nyilvános elköteleződés a jóra, az önzetlen közszolgálatra ! A saját hitelességének helyreállítása után ugyanezt kellene megtenni a MSZP nevében és helyett, de nem teheti, mert erre csak az aktuális legitim vezető a hivatott. Ő most nem az MSZP elnöke. E nélkül nem tud hitelesen a demokratikus ellenzék élére állni, pedig ez lenne a kívánatos és nagyon szükséges ! Jelenleg nem látok más alkalmas személyt, aki a szükséges képességekkel és adottságokkal rendelkezik. Egy hiteles Gyurcsány Ferencre most nagyobb szükség van, mint valaha ! Az MSZP pedig, az erkölcsi megtisztulás előbbi lépései nélkül nem tud a demokratikus ellenzék gyűjtő pártjává lenni, – ami nagyon kívánatos lenne, – de ehhez még át is kellene alakulnia, és tagságában is át- és kicserélődnie egy szociáldemokrata alakulattá, párttá! Érteni vélem, hogy a párt vagyona, és a párt finanszírozási források okán, azok jogfolytonossága, valamint az idős szavazók megtartása miatt vonzóbb maradni az MSZP-ben és annak átalakítását megkísérelni, de éppen a tisztátalan finanszírozás megtartása erkölcsileg meg fogja hiúsítani ezt a törekvést. A fekete pénzmozgások – még ha kifele titok övezi is, nem lepleződik is le, – a belső személyi viszonyokat tönkre teszi, belső zsarolhatóságra ad alapot, és a vezető kezét megköt, és újra kényszerpályákra kényszeríti a politikáját ! Hát így nem megy! Ha nem sikerül a párt finanszírozást tisztává, szabályozottá, és átláthatóvá tenni, akkor hagyni kell a fenébe az egész pártot, és elkezdeni új és tiszta szociáldemokrata pártot alapítani ! Ehhez persze fel kell (kellene) számolni az anyagi kötődést, mert az rabbá tesz. Csak az anyagi függetlenség biztosítja a szabadságot! Meg kell érteni : ha sikeres, eredményes és tömegeket vonzó, új- vagy megújult pártot akarunk, akkor mindennek tisztának, átláthatónak kell lenni, és a múlt bűnei sem vethetnek tovább árnyékot a pártra! Ha mindez sikerül, akkor lesz vonzó az egész demokratikus ellenzéknek, – és akár még demokratikus néppárt is lehet belőle, – amellyel 2/3-os győzelmet is lehet szerezni. Ha ez is sikerül, akkor a leendő új kormányfőnek a legfontosabb feladata, hogy az egész nemzet nevében tegye meg a fent részletezett módon az egész nemzet és a világ nyilvánossága előtt beismerje, elhatárolódjon úgy a Horthy majd a Nyilaspárti jobboldali, mint a Rákosi-Kádár féle baloldali nemzet sújtó bűnöktől, vállalja fel a magyar nép volt vezetőinek felelősségét nyilvánosan, és nyilvánosan kötelezze el magát és a nemzetet, a nemzeti igazságosság, és az ezért vállalt egyéni és közösségi felelősség mellett ! Ekkor lenne erkölcsileg lezárható a múlt, és lenne megnyitva a magyar társadalom előtt a boldogabb jövő, az “áldás” kapuja ! Tehát be kellene végre zárni a kaput nemzetünket sújtó “balsors” előtt, és jó lenne végre mielőbb megnyitni az Isteni áldások kapuját ! Ez nem bonyolult, csak meg kell végre érteni, hogy egyéni és nemzeti sorsunkat nem csak anyagi, hanem még inkább erkölcsi és szellemi törvényszerűségek határozzák meg ! Ezek közül a legfontosabb pl. így hangzik : “Tartsd vissza nyelvedet a gonosztól és szájadat a csalárd beszédtől ! Kerüld el a rosszat, és helyette jót tegyél ! Keresd a békességet és kövessed is azt !”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Régi vagy új pártot? A történelem arra tanít, hogy egy szervezet, egy párt csak erősebb lesz a szakadás által. Így volt ez a náci pártnál ( leszámolás a régi gárdával ) és a szociáldemokrata pártoknál ( bolsevikok kiválása) is.

    “Új műsorhoz, új férfi kell!! ”
    A régi keretek csak visszahúznak és állandó kompromisszumokra kényszerítenek.
    Magyarországnak ma létkérdése , hogy ütőképes ellenzéke legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Gyurcsánynak egy lehetősége van ebben a qrva országban.
    Otthagyja azt a qrva MSZP-t, ahol hazudnak reggel-délben-este.
    Azt kell mondania l*f*szt mama az MSZP-be, csinálok egí normális pártot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Hát az a szegény Mesterházy nem megújította már? :)))

    Tényleg hagyni kellene már ezt a pártot.
    Már olyan kurva új, hogy talán ezért nem kell senkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Kedves Rossmodorban, mint biztos észrevetted már, itt vagyok.
    Csak most olvastam értem aggódó soraid, s nagyon jól esett. Köszönöm.
    Azt hiszem, a fekete autók ideje még nem jött el. De nem állunk messze tőle.
    Majd, ha Európa vigyázó szemeit nem ránk veti… cca. félév. Nem kell sokat várni.
    Addig kell elhagyni az országot. Amíg lehet.
    Kérlek, vegyetek komolyan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Csakmost a fekete autók graffitmetall-szürkék lesznek.
    ( A Kor parancsára )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos