Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az új alaptörvényt kizárólag a Fidesz írta 2011. április 19. kedd 4:46 Forrás: AFP, FH

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az új alaptörvényt kizárólag a Fidesz írta

Berlin – Aggodalmának adott hangot a német külügyminiszter-helyettes Magyarország hétfőn elfogadott új alkotmánya miatt, mondván: az nincs összhangban az Európai Unió által képviselt elvekkel.

Az új alkotmány tovább növeli a korábban a médiatörvény miatt kifejtett német aggodalmakat Magyarország iránt – közölte Werner Hoyer külügyminiszter-helyettes. “Nagy figyelemmel és némi aggodalommal követjük a magyar fejleményeket” – mondta a liberális politikus. Szerinte már az év elején bevezetett médiatörvény – a kisebb módosítások ellenére is – olyan hozzáállást mutat az emberi jogok tekintetében, amely nehezen összeegyeztethető az Európai Unió értékrendjével.

Az AFP francia hírügynökség tudósításában azt írta, hogy az év elején Berlin, Párizs és az Európai Unió is bírálta a magyar médiatörvényt, és a jogszabály februári (valójában március 7-i) módosítása után is megmaradt a Fidesz szövetségeseivel feltöltött Médiatanács joga a teljes sajtó felügyeletére.

Az új alaptörvényt kizárólag a Fidesz írta, és a cikk szerint a jogszabály biztosítja a párt hatalmának megszilárdítását arra az esetre is, ha a kormányt leváltják a választók. Az alkotmány értelmében egy seregnyi törvényt mostantól csak kétharmaddal lehet majd módosítani, ez pedig garantálja, hogy ezeken ne lehessen módosítani a jövőben – olvasható az AFP beszámolójában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Az új alaptörvényt kizárólag a Fidesz írta, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. A magyar emberek tanulhatnak abból, hogyan kell igazi demokrataként, azonnal kiállni a demokrácia védelméért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Népszavazást kell kezdeményezni a fidesz tákolmányáról. A magyar nép vcédje meg jogait, ne a külföldre számítsunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Nagyon sajnálom a Németeket, hogy aggódniuk kell! Teszik ezt az EU keretein belül nagyon visszafogottan, jól nevelten, másokat tisztelő módon. Úgy finom pluralitással, de valójában abszolút készen a semmit tevésre, és az EU szerveinek távoltartására a keményebb megállapításoktól a Magyar ügyet illetően. Gondosan vigyáznak, ne hogy neveletlenek, vagy antidemokratikusak legyenek. Pontosan olyanok, mint az USA volt 1956 ban. Nem tesz semmit, és nézi, hogy egy 10.000.000 létszámú népből hogyan csinál szerencsétlen hülyét néhány jól képzett gonosztevő.
    Azt, hogy Vatikán támogatja az ország félrevezetését, még értem! A zsák és a foltja esete. De, hogy hogyan maradt Európai politikus aki képes egy asztalhoz ülni ezekkel az emberekkel, az érthetetlen.
    Egész Európa fogja megfizetni a közömbösségének árát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. El kell küldeni a Führert tanulmányútra Algériába. Arrafelé már tudják, hogyan kell legitimálni egy új alkotmányt.
    http://hvg.hu/vilag/20110416_tuntetes_algeria_alkotmany_modositas

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. http://egymillioan.blog.hu/2011/04/18/ne_irja_ala_pali_bacsi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Szerintem ez az iromány? tákolmány? buherálmány? összeb…szomány NEM alkotmány, mivel NEM közmegegyezésen alapul, és NEM a nép jogait deklarálja és védi az aktuális hatalommal szemben, hanem egy szűk -hadd ne nevezzem ezeket elitnek – réteg érdekeit hivatott hosszú távon biztosítani – a nép ellen! Ez a magyar állampolgár szolgálati szabályzata!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Á, thanatos,
    majd polgári engedetlenséget tanúsítunk. Volt már ilyen a demokrácia hajnalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. mint látható,mind az ország,mind külföld visszataszítónak tartja ezt a tákolmányt,azért nem mernek népszavazást kiírni,mert bukna a mutatvány

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Eléri a fajmagyarnagyvezír hogy még legalább egyszer legyen taxisblokád magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. fidesz.hu: Nem avatkozhat be Németország a magyar alkotmányozásba.

    :-) )
    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/04/19/Peticio_-_oszt_jo_napot/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. “Szijjártó Péter az MTI-nek azt mondta: egy ilyen “beavatkozási kísérlet” ellentétes Németország és Magyarország szövetségesi kapcsolatával, valamint az államközi érintkezések szokásaival. A szóvivő hozzátette, “Magyarországnak évtizedeken keresztül el kellett tűrnie, hogy más fővárosból akarták megmondani, mit tegyünk illetve tehetünk, vagy hogy mi legyen a magyar alkotmányban. Ez az időszak véget ért”.

    Az Európai Unió soros elnökének mi erről a véleménye????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Kedves Nyul György,
    Borzasztó érdekes a helyzet a népszavazással kapcsolatban.
    A jelenleg még hatályos, de tegnap leszavazott Alkotmány szerint népszavazás nem tartható az Alkotmány népszavazásról, népi kezdeményezésről szóló rendelkezéseiről. Ezzel szemben a tegnap elfogadott, de csak 2012. január 1-től hatályos fidesz alkotmány szerint nem tartható népszavazás az alkotmány módosításáról. A semmissé nyilvánítás is módosításnak számít, igaz elég radikálisnak. No akkor lehet-e népszavazást tartani vagy sem? Elvileg még lehet, mégpedig a hatályos Alkotmány szerint annak módosításáról, az egyelőre hatályon kívül lévőről nem lehet, mert nem hatályos, csak elfogadásra került. Illetve ugye az elfogadásra került alkotmány már nem ad lehetőséget a népszavazásra. Ezt hívják úgy, hogy a 22-es csapdája. Aki nem tudná, hogy mi a 22-es csapdája: csak akkor szerelnek le a hadseregből, ha őrültté nyilvánít az orvos, de az orvos csak akkor teheti ezt meg, az illető kérelmezi, aki pedig kérelmezi, hogy őrültnek nyilvánítsák, az nem őrült, mert le akarja szereltetni magát, hogy ne haljon meg. Ilyen egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A TASZ az alkotmánybíró-jelöltekről 2011. június 20. hétfő | AN

Új alkotmány és népszavazás Marokkóban 2011. június 17. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos