Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gél a könnyebb szülésért 2011. április 20. szerda 15:31 Forrás: hazipatika.com

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gél a könnyebb szülésért

Egyedülálló termék vált elérhetővé a szülésre készülő várandós kismamák számára: a természetes alapanyagú szülészeti gél elősegíti a biztonságosabb, rövidebb és könnyebb hüvelyi szülést, csökken a gátrepedés előfordulása, a gátmetszés szükségessége, védelmet biztosít mind a születendő gyermek, mind pedig az anya számára.

A nők életében igen fontos fordulópontot jelent a gyermekvállalás, illetve a szülés, melyre talán már kislány koruk óta készülnek. Egy gyermek világra hozatala fizikailag és mentálisan is megterhelő élmény. A természetes síkosító anyagok (magzatvíz, magzatmáz) a legtöbb esetben nem elégségesek ahhoz, hogy hatékonyan csökkentsék a hüvely fala és a baba közt fellépő súrlódási erőt. A vajúdás és a szülés során ma már létezik olyan lehetőség is, amely a természetes folyamatokat segíti elő, ezzel teszi könnyebbé, biztonságosabbá vagy gyorsabbá a szülést.

A Dianatal természetes alapanyagú síkosító gél, mely csökkenti a súrlódást, ennek köszönhetően rövidíti a kitolási szakaszt, az először szülő nőknél átlagosan 30 százalékkal (26 perc). A súrlódás csökkentésének következtében a szülés időtartama átlagosan 30 százalékkal (106 perc) csökken, ami azt jelenti, hogy az anyukának rövidebb ideig kell elviselnie a szüléssel járó fájdalmakat.

Sok anyuka aggódik a szülés során fenyegető gátmetszést illetően. A kitolási szakaszban viszonylag gyakori a gát sérülése, az orvosok ezt megelőzendő, rendszeresen alkalmaznak gátmetszést. Ezen sérülések, illetve beavatkozások száma is igazoltan csökkent a gél segítségével szülő nők körében. Használatának további előnye, hogy megkönnyíti a méhlepény eltávolítását, illetve megkönnyíti az esetleges operatív beavatkozásokat is.

Mint az a keddi, fővárosi sajtótájékoztatón is elhangzott, a vény nélkül kapható készítmény akár először szülő és korábban már szült anyák számára egyaránt használható, akkor is, ha a korábbi szülés császármetszéssel fejeződött be, és alkalmazható bármilyen alternatív szülési módnál, akár vízben szüléskor is, és alkalmazása során ezidáig nem jelentettek mellékhatást.

A gél ötlete dr. Andreas F. Schaubtól származik, aki saját bevallása szerint néhány éve hajmosás közben tette fel a kérdést, hogy vajon miért is nem használnak a szülés megkönnyítésére síkosítót? Az egyszerű ötletből aztán 2008-ra termék lett.

A gél ötlete dr. Andreas F. Schaubtól származik.

“Mindig is azt vallottam, hogy sokszor a legegyszerűbb dolgok egyben a legjobbak is” – magyarázta dr. Vermes Gábor, szülész-nőgyógyász főorvos. – “A Dianatal gél működése pedig valóban nem túl bonyolult: tulajdonképpen a hüvely természetes síkosságát növeli meg, elősegítve a szülés folyamatát. Szülészorvosként, a tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a szülések hossza átlagosan 30 százalékkal rövidül, ami jó a babának, a mamának, és persze a szülést kísérő orvosnak is” -jelentette ki.

A gélt minden esetben szakember, a szülészorvos vagy a szülésznő helyezi a hüvelybe egy rugalmas applikátor segítségével, a szülés során több alkalommal. Ez a művelet nem jár kellemetlenséggel. A gél csúszós réteget képez a hüvely falán, így csökkentve a súrlódást.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szüljetek a köpcösnek! 2013. szeptember 19. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos