Ronai and Ronai
AMERIKAI

Turulszobrot avatott Semjén 2011. március 13. vasárnap 18:13 | AN

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Turulszobrot avatott Semjén

Putnok – Minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték, senki nem adhatja az emberiségnek azt az értéket, ami a magyarság, csak mi – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon, a turulszobor avatásán. Senki nem adhatta az egyetemes emberiségnek Petőfi Sándort, Arany Jánost, Bartók Bélát és Ady Endrét, csak a magyarság – mondta.  Milyen kár, hogy már nem ismerhetjük meg Ady Endre véleményét Semjén Zsoltról, csak sejthetjük.

Még nincs egyéves az Orbán-féle kormányzás, de Semjén már a nemzethalál víziójával fenyegette hallgatóságát: “(…) és ha mi eltűnünk a történelemből, akkor az egyetemes emberiség lesz örökre, pótolhatatlanul szegényebb egy sajátos arccal” – mondotta.

Épp ezért a magyaroknak az emberiség iránti elsődleges kötelességük saját magyarságuk megőrzése, valamint az, hogy hitet, erőt és öntudatot merítsenek őseik példájából – tette hozzá. A másik feladat, hogy le kell vonni a történelemben rejlő tanulságokat, mert ez ad-adott útravalót, amely segít a jövőben. “Mindig ugyanaz volt a feladat: a magyar megmaradásának a parancsa” – hangsúlyozta, hozzáfűzve, ez a feladat ma is ugyanaz, a nemzeti megmaradás és az idők szavának megfelelő szükséges átalakulás. A magyar nemzet sírásójának nevezte azt, aki a kettő közül bármelyiket is feladja.

Annak a véleményének adott hangot, hogy ma olyan a világ, amelyben nem lehet egyszerűen kiejteni azt a szót, hogy magyar vagy nemzet, mert abban a pillanatban „megtámadnak”, nacionalistának neveznek, vagy azt mondják „magyarkodunk”, ezért nagyon pontosan meg kell határozni, mit értünk nemzeti elkötelezettség alatt.

Utalt arra, hogy ez a március 15-e más, mint a többi, ugyanis szerte a Kárpát-medencében, a határon túl rekedt magyar nemzet része, magyarjai letehetik az állampolgársági esküt. Az a magyarság, amelyet Trianonban szétszakítottak, most a magyar állampolgárság lehetősége által közjogi értelemben is egyesül – hangoztatta.

Külön szólt a felvidéki magyarokhoz, mert, mint mondta, ami lehetővé vált Romániában, Szerbiában, az, sajnos, ebben a formában nem adatott meg a Szlovákiában rekedt magyarságnak. “Innen üzenem nekik, hogy jöjjenek át Magyarországra – akár ide, Gömör fővárosába -, és adják be itt az állampolgársági kérelmet, mert Magyarország sem Szlovákiának, sem semmilyen más országnak nem ad ki állampolgársági információt” – tette hozzá.
Kiemelte: vége van „a merjünk kicsik lenni időszakának, a mi küldetésünk az, hogy merjünk nagyok lenni”. Azt mondta, a nemzeti érdekeinket nem rendeljük alá többé más országoknak. Az az állampolgársági törvény pedig, amelyet megalkottak, a legalapvetőbb emberi jogokon nyugszik, mindenben megfelel a nemzetközi követelményeknek.

A putnoki belváros tere szombaton késő délután megtelt az ünneplőkkel, az eseményen részt vett Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke is, és számos politikus, országgyűlési képviselő volt jelen az avatáson, sőt a történelmi Gömör vármegye határon túli területéről is érkeztek vendégek.

A Turul Szövetség:

A szövetséget 1919. augusztus 3-án alapították, a Budapesti Tudományegyetemen. Ez volt a legnagyobb, országos szintű felsőoktatási diákszervezet, s jelentős része volt a zsidók elleni rendszeres egyetemi atrocitások, és 1928 után minden tanévkezdéskor megrendezett antiszemita tüntetések szervezésében. A turulosok kiálltak Horthy Miklós mellett IV. Károly restaurációs kísérletei idején, valamint a kormányzó mellett harcoltak az 1921 őszi budaörsi csatában is. A szövetség tagjai rendszerint tradicionális neveket viseltek (daru, levente), akárcsak tisztviselői (vezér, nádor, íródeák). A turulisták viseletének része volt a német mintájú tányérsapka, valamint az ún. Bocskai-sapka. A Horthy-rendszert a Turul fajvédő alapról kritizálta, s követelte a zsidó- és németellenes „őrségváltást”, valamint azt is, hogy a keresztény parasztságot politikai, gazdasági és szociális jogokkal ruházzák fel. Az 1930-as évek elejétől már körülbelül 40 000 tagja volt, több baloldali és kommunista hallgató is tagja lett a szövetségnek, azonban e törésvonal miatt a Turul 1943-ban kettészakadt. A szövetséget végül 1945-ben oszlatták fel: az Ideiglenes Nemzeti Kormány törvényen kívül helyezte. (Wikipédia)

Semjén Zsolt:

1981-ben érettségizett a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban, majd 1984-ig hivatalsegédként dolgozott a budapesti Kisipari Termeltető Vállalatnál. Ekkor felvették a Pázmány Péter Római Katolikus Hittudományi Akadémiára, ahol 1990-ben teológusi diplomát szerzett. 1989-ben megszerezte a baccalaureatus, 1990-ben a licentiatus, 1991-ben a laureatus fokozatot. 1987-ben felvették az Eötvös Loránd Tudományegyetem szociológia szakára, ahol 1992-ben szerzett másoddiplomát. Rövid ideg az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára járt. 1997-ben szerzett teológiai doktorátust. (Wikipédia)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.6/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 8 szavazatból)
Turulszobrot avatott Semjén, 2.6 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Semjén életrajzából ,hiányoznak az orvosi leletek, elme állapotáról .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  2. Na legalább tudom ki a putnoki halottlátó!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  3. A végén csak kirúgnak az EU-ból. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  4. Ez a nemzethalál amit ez az agyament ember művel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  5. en valamikor 202-ben lattam Semjent a parlamentbe felszolalni, tele volt rosszindulattal es aljas cinizmussal, akkor mar felfigyeltem erre a vallasos josagos istenfelo emberre, azota ranezni sem tudok annyira rosszul vagyok tole!
    Ugye kedves barataim azt hinne az ember egy vallasos ember csak jo lehet, hiszen ok nem arthatnak senkinek, segiteniuk kell a bajbajutottakon , nem paraznalkodhatnak, nem hazudhatnak es meg sorolhatnam, hat igy vagyunk szinte minden vallasukban feltunoen megtert politikusainkkal, csupa remek szimpatikus mintaeletu ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  6. Én is egyetértek a magyar állampolgárság megadásával azoknak akik kérik, ha rendelkeznek annak törvényes feltételeivel. De tisztességes lenne közölni velük azt is, hogy evvel eljátsszák a hőn óhajtott lehetőséget, hogy területi autonómiát kapjanak, például Szélelyföldön. Egy normálisan működő állam nem ad olyan területnek autonómiát, ahol idegen államok polgárai többségben vannak. Ami a Szlovákiában élő magyarokat illeti, én arra biztatnám őket, hogy legyenek jó szlovák állampolgárok, és legyenek jó európaiak. Ha magyar állampolgárok is akarnak lenni, azt vállalják el nyiltan. Nem lesz belőlük tisztességes magyar és tisztességes szlovák állampolgár sem, ha tömjén főkeresztyén úrhoz hasonlóan jellemtelenek lesznek. Amit tömjén úr ajánl, hogy sumák módon, hazájuk törvényei elől konspirálva vegyék fel a magyar állmpolgárságot, az egy igazi magyarnak erkölcstelen és megalázó. Ilyen tömjén úr keresztyéni erkölcse Pfújj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  7. emberi jogokat tiszteletben tartják, röhög a vagbelem, akkor én egy ősmagyar pogány vagyok, inkább Koppány táborába tartozom, ők is tisztelták Istent, de ők a magyarok Istenét, és tiszteltek mindenkit..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  8. Budan a XII.keruletben eltem 55 evig /ket eve nem/

    Az onkormanyzat ahogy fideszes vezetot kapott mindent lehetett, tobbek kozott
    a turulszobrot is ekkor allitottak fel a Boszormenyi utnal, lent a turul fent a Szent Orban ter, szoval rettenetes. A szobor meg mindig all, pedig mar itelet szuletett hogy le kell bontani, hisz engedely nelkul epult stb. de biztos hallotak mar rola!
    a kerulet bigott fideszes, ugy hogy ott az elet nem konnyu a maskent gondolkodoknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  9. A legnagyobb “magyar kolto” Petofi, mi si az eredeti neve , Petrovics ? Hm lehet hogy nem is magyar volt ? A rengeteg magyar tudos , nagyreszuk zsidok, a cigany muveszek stb stb. Magyarorszag egy nagy olvaszto a tortenelemben, rengeteg nacio keveredett az idok folyaman. Akik most olyan nagy hangon magyarkodnak, lehet hogy nem is magyarok ? Mire verik ezek a nyalukat ? Hany magyargardas jobb oldali kopasz tett barmit is magyarorszagert. Van kozottuk kolto, muvesz vagy olyas valaki aki elert valami pozitiv eredmenyt ? Nem csak az irigyseg, a tehetsegtelenseg, keseruseg az amiert osszefogtak es bunbakokat keresnek a kudarcuk miatt ? Tisztara mint a muszlim terrorizmus. a helyett hogy magukba keresnek a hibat, dolgoznanak, fejlodnenek, tanulnanak, inkabb osszejarnak hobologni. Gosztustalan banda !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  10. Kedves Oláh Zsuzsanna! Kihagyta a lent, és fent értelmezését: az Istemhegyi út aljában turul szobor, majd ezen az úton felfelé haladva Szent Orbán tér. Nekem Orbán térként él a tudatomban ez a tér, az Orbánhegyi út, és Istenhegyi út kereszteződésében, nagyjából az Orbánhegy csúcsán. Szent Orbán egyébként a szőlőművelők védőszentje, mielőtt még valaki talán valami másra gondolna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Nyilván nem működik megfelelően a képi fantáziám, de sehogyan sem tudom értelmezni az igényes grafikát. Mi a rák haja ez? Nemzetiszínű cserebogár címerpajzzsal és denevérszárnnyal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  12. Az is biztos, hogy senki nem adhatná a világnak Tömjén Zsoltot se, csak a hozzájuk édesgetett agymosott fülkeforradalmárok, mert a világ minden részén elzavarták volna ezt a nemzetére rontott bandát. És ha így folytatják tovább nemzetellenes ámokfutásukat, tényleg belátható közelségbe kerül a nemzethalál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Putnok Gömör fővárosa? Ez ismét egy történelmietlen állítás. Gömör vármegye székhelye Gömör, illetve a gömöri vár volt, a 18. század elejétől pedig Pelsőc. Miután Kis-Honttal egyesült a vármegye, székhelye Rimaszombat lett. Vagy már Borsod-Abaúj-Zemplén megye külön vármegyékre lett osztva?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Tibor! Jajj! igazad van, en az Apor Vilmos terrel kevertem!
    A boszormenyi ut elejen van a turul, fent pedig az Apor Vilmos ter.

    Koszonom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. A Gellért hegyre szánt Nagyboldogasszony szobrot javaslom, hogy Melocco mintázza Wittner Máriáról és rajongó mellékalakokként a vértanú Kún András pátert, a Vértesaljas jezsuitát, a szépszájú Deutsch Tamást Semlyénestől és a sohasem hazudót, Bayerestől válassza, míg a felszentelésre a manapság jobban ráérő Mayer Mihályt kérhetnék fel.
    Gyüjtsünk rá aláírást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Lehet hogy azért avat Turulmadarakat, hogy aztán vadászhasson rájuk hehe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Zsemjén Solt, az ősmagyar tulok felsorolásából csak két igaz magyart emelnék ki:

    Petőfi Sándor , Petrovics István szerb hentes és mészáros, valamint Maria Hruz szlovák parasztlány gyermeke. Sokat próbálgatta új nevét aláírni és eleinte feszültségeket is el kellett szenvednie megváltoztatott neve miatt. No nem a családja, inkább a magyar ismerősök körében. Megjegyzendő még, hogy a Forradalom és Szabadságharc idején 1849-i országgyűlési választásokon választókörzetéből a (magyar) választók zavarták el…
    Bartók Béla: Pályafutása kezdetén ő is mint sok ifjú társa magyarságát küsőségekben kifejező fiatal volt. Sujtásos atillát viselt. Zenéje akkor jőval közelebb állt Liszt kávéházakból összeszedett magyarságához, mint a későbbi “tiszta forrásból fakadó”, népzene alapú saját műveihez. A huszas harmincas évek kultúrpolitikájával sosem tudott kibékülni. A zseni esztétikai érzéke, a magyar népzenét a világon legjobban ismerő egyénisége nem viselte el a Horthy korszak kacagányos, turulos, sarkantyús operett-magyarságát. Ez az el nem ismerés persze kölcsönös volt. Megalázták, piszkálták, végül neki kellett az országot (örökre) itthagyni.
    Akkor, hogyan is van az, hogy az Orbánék által piedesztálra emelt Horthy éra sehogy sem egyezett ki ezzel az igaz magyarral?
    Summa, summárum pofátlanság volt Zsemlyén Soltnak legalább e két géniuszt pont a turul avatáson említenie, bár szerintem Ady éppúgy forgott a sírjában, mint Arany János…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. A turul nev torok eredetu, csakugy, mint az ugynevezett diszmagyar, ami a korabeli torok viselet utanzata volt. A szep “magyar madar” meg idoben magyarosithatta volna a nevet, ahogy nehai Petrovics Sandor tette kenyszerbol.

    .
    Mellesleg a torok mondakban ugyanugy el Attila legendaja es a het vezer mitosz – a verszerzodes verivo abszurditasaval egyutt.
    .
    Apropo, a vezer szo sem magyar hanem kisazsiai erdetu, feltehetoen szinten a torok uralom idejen honosodott szavunk.
    .
    Persze a Habsburgok elegansabbnak lattak a finn rokonsaggal felruhazni azsiai eredetu elnyomott “szovetsegesuket”, mint az osellenseg torokkel a rokonsagot elismerni.
    .
    Aztan most lehet avatgatni, torok barsony suvegben, sulytasos attillaban, nemzeti jelkeptelensegekkel, a Turul Bajtarsi Szovetseg halado hagyomanya neveben, fel fel vitezek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Az a baj Semjén elvtárs, hogy hiába mer nagy lenni, akkor is egy kis senki marad, orbán ülepfényezője!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Ez a Turulmadár is kezd már olyan lenni mint a Sztálinszobor:
    Az is megtalálható volt minden sarkon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Kedves Máté Iván meg még valami, olyan sokan vagytok :) A szent sem magyar szó, meg a korona sem, az országalmából az alma sem (török!). De azér magyarkodjunk, hej!
    Jut eszembe a Bibliában a ragadózó madaraknál nem csak az van írva, hogy ne együk meg, hanem hogy tartsuk őket undorítónak is. Rajtam ne múljon! :)
    Azt tuggyátok-e, hogy nem csak szűzmária országa vagyunk, hanem Emeséé (ő volt Álmos anyja állítólag) is, aki turulmadártól esett teherbe! Az eszem megáll, hányféleképpen lehetne, s én csak a hagyományost próbáltam! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Semjén a tömjén füsttől már rég nem lát tisztán!
    Turul, veréb…..?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

A KDNP-nek tetszett Orbán beszéde 2014. február 17. hétfő

Heisler hazudik a közgyűlés tagjainak 2014. február 12. szerda | Bartus László

A Mazsihisz bojkottja nem zsidó ügy 2014. február 9. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos