Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Titanic utasainak utolsó vacsorája 2011. március 12. szombat 19:00

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Titanic utasainak utolsó vacsorája

Az étterem az észak-írországi Holywoodban található. Belfast amúgy egész ünnepségsorozattal emlékezik meg a Titanic katasztrófájáról, mivel ezer szállal kötődik hozzá: a hajó ebből a városból indult első és utolsó útjára. Az elsüllyedhetetlennek kikiáltott hatalmas luxushajó 1912. április 14-én éjjel jéghegynek ütközött, és pár órán belül elsüllyedt. Fedélzetén 2223 ember volt, 1517-en a tengerbe vesztek.

Megkóstolhatjuk a Titanic utasainak utolsó vacsorájának fogásait. Közülük jópárnak az utolsó vacsorája 13 fogásos volt, de Conor McLelland több mint elegendőnek talál belőle 9 fogást, “csak” ennyit kínál vendégeinek.

A szakács azután kezdett foglalkozni a menüvel, hogy rábukkant egy titanicos receptkönyvre. Akkoriban a desszert előtt hideg és meleg pástétomot szolgáltak fel, ami ma elég furcsának tűnik. McLelland előételként rákkal és kaviárral megrakott apró szendvicseket kínál, majd Bushmills whiskeyvel ízesített árpakrémleves következik – mivel ebből az italból bizonyíthatóan sokat szállított a luxushajó. A főételek sorát lazac nyitja, aztán hirtelen sült vesepecsenye, melyet fűszeres őszibarack követ – emelte ki a séf, aki feleségével működteti az éttermet. A pár akkor kezdett el érdeklődni a tragikus sorsú hajó iránt, amikor néhány évvel ezelőtt egy, a Titanicot ábrázoló festményre bukkantak, amelyet valószínűleg az étterem hátsóudvarában festett a művész.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
A Titanic utasainak utolsó vacsorája, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Magára tetováltatta a Titanic katasztrófáját 2011. szeptember 3. szombat | AN

Utcai harcok Belfastban 2011. június 22. szerda | AN

Megoldódott a Titanic-baba rejtélye 2011. április 26. kedd | AN

Middleton az utcán sütött palacsintát 2011. március 8. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos