Ronai and Ronai
AMERIKAI

Muszlimok látogattak Auschwitzba 2011. február 1. kedd 17:25 | AP

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Muszlimok látogattak Auschwitzba

Oswiecim – Jeles muzulmán személyiségek csoportja látogatott kedden az egykori auschwitzi koncentrációs táborba (Dél-Lengyelország), hogy lerója kegyeletét a holokauszt idején meggyilkolt több millió zsidó és más áldozat emléke előtt.

Az antiszemitizmus elleni gesztusnak szánt utazáson százötvenen vettek részt, többek között marokkói, jordániai, török, iraki és iráni személyiségek, de voltak a csoportban rabbik és keresztények is. Az iszlámmal szembeni ellenérzések csökkentését is szolgáló látogatást az ENSZ kulturális szervezete, az UNESCO, a párizsi városháza és az Aladdin Projekt nevű rasszizmusellenes csoport szervezte.
A két éve alakult Aladdin Projekt célja a holokausztról szóló ismeretek terjesztése, a rasszizmus, az iszlámgyűlölet és a türelmetlenség elleni küzdelem. Internetes oldalán a zsidó vallásról szóló ismereteket közöl nem zsidóknak, az iszlámról tájékoztatja a nem mohamedánokat, s a két közösség közti történelmi kapcsolatokat ismerteti.
A keddi látogatás a leghírhedtebb náci koncentrációs tábor felszabadításának 66. évfordulójához kapcsolódott. Auschwitzban több mint egymillió embert gyilkoltak meg, többségében zsidót és cigányt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Muszlimok látogattak Auschwitzba, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Kádár László

    Több ilyen megnyilatkozás, mérsékeltség a kulturált világba betartozásának bemutatása a moderált muzulmán szervezetektől, hogy megmutassák a világnak, és a szélsőséges izlamistáknak, hogy vannak, akik nem értenek együtt azokkal, akik a világot lángokba borítják, mindenkit vissza akarnak vinni a középkori primitív életformába, és aki ellenáll annak halál a sorsa.
    Tudom sokan félnek kinyilatkoztatni ezeket a gondolatokat, mert a szélsőség saját testvérüket is megölik, akik próbáltak emberi módon viselkedni. Nem tudom, hogy aki olvasni fogja ezt, tudják-e, hogy nem csak a zsidókat akarják ezek kiirtani, hanem titeket is! Antiszemiták ébredjetek fel, együtt szenvedünk (mi többet) veletek az al-Kaida, Irániak STB, pénzén felbujtatott söpredéktől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Az emberi kultúra történelmében a társadalmak, népcsoportok mindig igyekeztek szabályokat alkotni a zavartalan, a békés együttélés érdekében.
    Időszámításunk előtt (Krisztus születése) kb. 1.500 évvel a zsidó pásztorok találták meg Mózes kőtábláit a tízparancsolattal. A kereszténység és sok más vallás ezt a tízparancsolatot tette világ szerte ismertté és elfogadottá, mint egy „használati” utasítást az emberek és társadalmak viszonyában. Ez a világon a legelterjedtebb együttélési szabály, és a legtöbb állam a saját jogrendszerébe is beépítette, annak alapja lett.
    Az iszlám időszámításunk után kb. 500 évvel igyekezett a saját törvényeit megalkotni, de az utóbbi időben nem az azonosságot, hanem a különbözőséget kereste a kereszténység tanításaiban.
    Nem a kereszténységgel volt baj, amikor egyes vallásokat vagy népcsoportokat eleve bűnösnek nevezett, és nem az iszlámmal van a baj, amikor a más vallásúakat, hitetlenek nevezve, elpusztítani rendeli. A két hit alapjainak figyelembevételét mellőző, azaz a békét és a nyugalmat szolgáló tanításokat mellőző, a hiteket öncélúan felhasználó csoportok tevékenysége az, ami a feszültségeket kelti.

    Belátható, hogy az emberi kultúra jövője nem fogja eltűrni egyik hitélet öncélú értékelését sem, mint ahogy a kereszténység már pápai deklarációval helyesbítette is korábbi álláspontját.

    Minden hitalapú vagy materialista, ateista társadalomnak, rendszernek, tudomásul kell vennie, hogy a lassan 10 milliárdos létszámra nőtt emberiség csak egymással együttműködve képes élni, és nem egymás ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán smucig, ha Auschwitzról van szó 2013. május 10. péntek

Orbán kitárta a muszlimok felé Magyarországot 2012. november 12. hétfő | AN

Újabb háborús bűnöst találtak Pesten? 2012. július 15. vasárnap | AN

Restaurálják Auschwitzot 2012. június 7. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos