Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán smucig, ha Auschwitzról van szó 2013. május 10. péntek 6:22 Forrás: AN, Népszava

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán smucig, ha Auschwitzról van szó

Budapest, Auschwitz – Régóta köztudott, hogy Orbán Viktor és az általa vezetett magyar kormány csak szavakban elkötelezett az antiszemitizmus ellen. Ne azt mondják, amit mondok, hanem azt, amit teszek, nyilatkozta néhány évvel ezelőtt Orbán.

És ez egyszer tényleg nem hazudott: a Le monde beszámolója szerint a magyar kormány az egyetlen Európában amely vonakodik hozzájárulni az auschwitzi haláltábor fönntartási költségeihez.Felcsúti futballstadionra jut pénz, Auschwitzra nem.

A lengyel Piotr Cywinski, az alapítvány elnöke járja a világot, hogy a kormányokat közreműködésre buzdítsa, mert a megőrzött barakkok pusztuló állapotban vannak, köztük kivált a női részlegé. A professzor örömmel jelentette be, hogy eddig huszonhárom fővárosból sikerült már 100 millió eurót összegyűjteni, de mint megjegyezte “egyedül Magyarország még semmit sem ajánlott”.

Holott, tette hozzá, még Törökország is az adományozók között van, “jelképesen pedig Auschwitz a világ legnagyobb magyar temetője. Az ott elpusztított 1,1 millió áldozat közül 400 000 volt a magyar, még a lengyelek is utánuk következnek 300 000 mártírjukkal”.

A Le Monde idézte Orbán Viktornak a Zsidó Világkongresszuson elhangzott szavait, “nem óhajtjuk, hogy Magyarország a gyűlölet és az antiszemitizmus hona legyen”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 38 szavazatból)
Orbán smucig, ha Auschwitzról van szó, 4.5 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. A kereszténység nemcsak a katolicizmusé, hanem sokkal inkább az lehet, aki szabadgondolkodó, és dogmák, és bigottság nélkül, tiszta szívvel keresztény.
    Elfogadhatatlan érv az, hogy “nem kell szítani az antiszemitizmus” – holott a gyűlölet már pontosan Auschwitzban, és sajnos, nagyon sok helyen mutatta meg, mire képes. És azt, hogy ez a gyűlölet mire képes, nem elsumákolni, és elmutyizni kellene, hanem bemutatni, hogy soha többé ilyen a bolygónkon meg ne történhessen. Ettől válnának igazán kereszténnyé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Van aki öt aranyat érő kalapot visel, pedig a feje egy hatost sem ér.

    Ez már csak azért is szomorú, mert ” Míg a második világháború elején mintegy 800 000 tagjával Európa harmadik legnagyobb zsidó közössége élt Magyarországon, a háború után ez 200 000 körülire csökkent. A magyar zsidóságnak kb. a 70%-át gyilkolták meg a háború alatt.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  3. Nincs pénz auschwitzre? Persze, hogy nincs és ezt a lengyeleknek is tudni kéne! Elvégre őket utaztatta és látta vendégül nem is egyszer valami békemenetnek nevezett baromságon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Jellemző Orbán és bandájára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  5. Wittner Mária lesz a Hajdú-Bét károsultjainak parlamenti képviselője….

    mari te! 20 évesek voltak, emlékszel-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. undorító

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  7. A károsultak is rájönnek majd valamikor, hogy beetetéshez csalinak használták őket. Ebben a hölgynek nem nevezhető személy régen szakértő volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos