Ronai and Ronai
AMERIKAI

Semjén az RMDSZ-t utasítgatja 2011. február 9. szerda 7:40 | AN

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Semjén az RMDSZ-t utasítgatja

Budapest – Kegyelmi pillanat, hogy ilyen a magyar-román viszony; beigazolódott, hogy ha Romániával együttműködünk, akkor sokkal többet érünk el, mintha “fúrjuk egymást” – mondta Semjén Zsolt, a nemzetpolitikáért  a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában.

A miniszterelnök-helyettes szerint az a józan magyar érdek, hogy a román-magyar együttműködés maradjon, a magyar állampolgárság kiadása zökkenőmentes legyen, és ennek az egyik garanciája a román jobbközép kormány léte. Ennek garanciája pedig a jelenlegi román kormány, amely nem kifogásolja a magyar állampolgárság megadását, mert ők ugyanezt csinálják Moldáviában. A célok is hasonlóak.
Semjén ezzel azokra a hírekre reagált, miszerint az RMDSZ egyes körei meglebegtették a párt kilépését a román kormánykoalícióból. Semjén szerint számos, magyaroknak kedvező intézkedés fakadt a mostani román kormány és Traian Basescu józanságából, ezek után nincs erkölcsi joga bárkinek azt mondani, hogy a magyarok lépjenek ki a koalícióból – mondta Orbán helyettese, elfeledve, hogy erről maga az RMDSZ hozhat szuverén döntést. Semjén megfeledkezik arról, hogy az RMDSZ nem a Fidesz kreálmánya, és nem Orbán Viktornak van alárendelve, mint az RMDSZ ellenében létrehozott már második erdélyi Fidesz-párt, Tőkés pártja. Semjén még azt is megmondaná, milyen kormány legyen Romániában, és mi a jó az ottaniaknak. A kettős állampolgárság kiadásának nehézségei akadályoznák a Fidesz-szavazók gyűjtését Erdélyben. Ezért kell az RMDSZ-nek a kormányban maradnia.
“Nagyon világosan kell látni, és nagyon komolyan megfontolásra ajánlom minden romániai magyar számára: kegyelmi pillanat, hogy ilyen a magyar-román viszony, hogy Orbán Victor és Traian Basescu között ilyen a viszony” – hangsúlyozta.
Mint hozzátette: gondolják meg az érintettek, hogy ha jön egy másik típusú kormány Romániában, egyáltalán nem biztos, hogy ilyen zökkenőmentes lesz a magyar állampolgárság kiadása, hiszen Basescu megadta a határon túli románoknak az állampolgárság lehetőségét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Valaki törődik azzal, hogy Erdélyben mi az érdeke az ott élő magyaroknak? Tisztel kormányunk csak saját magára gondol, nem az erdélyi magyarokra, sőt még az itthon élő magyarokra sem. Csak a hatalom megerősítése, és bebetonozása érdekli?
    Én kis naiv, azt hittem, hogy nem mi vagyunk a vezetőinkért, hanem ők miértünk. Hogy azért vannak megválasztva, hogy minden erejükkel, tudásukkal a népüket szolgálják, és ne a népük őket. 8 évig áskálódtak, törtek-zúztak, hogy kezükbe vehessék az irányítást. Most itt van, minden lehetőséget megkaptak, hogy valami jót és felemelőt alkothassanak, és tessék, nem arra használják, amire a nép felhatalmazta őket, hanem kisérleteznek és rombolnak . Féltem ettől a hatalomtól, de valahol, egészen kicsit reménykedtem, hogy most talán mégis összeszedik magukat és tesznek valamit az ország érdekében is. De sajnos, megint csak a csalódás maradt. Tudom, kutyábol nem lesz szalonna, de mégis ott a másik jó mondás: a remény hal meg utoljára. De most meghalt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Az lenne a valódi kegyelmi pillanat, ha Tömjén Zsoltár eltűnne a süllyesztőben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Semmmilyen Zsolt ,egy bér politikus, és azt szajkózza, amit a pénzért előírtak neki . Nincs önálló gondolat, csak a nagy üresség . Tőkés kiváló partnere ebben ,egy szinten vannak . Érvényesül a béka perspektíva !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Nagyszerű!
    Tömjén zsoltár már elhiszi magáról, hogy ő egy valaki! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Orbán András Lajos

    Semmilyen Nózika már valaki, de ha leírom hogy ki, kimoderálnak, pedig akkor is az, amit gondolok róla!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. A nagy keresztének! Erdélyben ugyanúgy megosztanak, mint idehaza! Egy ismerősöm mondta, hogy ők jól megvoltak egymással, míg a fidesz nem tette be a lábát hozzájuk, magyarkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Vajon Erdélyben vadászott már medvére,farkasra,hiúzra?
    Párducbörös kacagányra már kilőtt egy kölyök leopárdot…ilyen korú vadat ott szabad kilőni?
    Ezek szerint Neki igen,szabad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Elfog jönni a pillanat amikor egy magyar nemzetiségű román állampolgár azt fogja mondani :
    -Tojok én a magyar útlevél szentségére, mikor románnal többre megyek a Világ bármely részén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. december 8. szombat | AN

Közlemény: Semjén egy szaktekintély 2012. november 18. vasárnap | AN

Semjén is meggyónhatja a lopott doktorit 2012. november 18. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos