Ronai and Ronai
AMERIKAI

Börtönbe a gyerekekkel 2011. február 28. hétfő 4:59 Forrás: MTI/AN

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Börtönbe a gyerekekkel

Budapest – Már folyamatban van az új büntető törvénykönyv előkészítése, napirenden szerepel a büntethetőségi korhatár leszállítása és további törvények szigorítása – írta Orbán Viktor miniszterelnök szombati Facebook-bejegyzésében.

A miniszterelnök szerint bár már most is érezhető az eddig megtett intézkedések hatása a közbiztonságban – 40 százalékkal csökkentek a bolti lopások, újra visszatért a bizalom a rendőrség felé –, de tisztában van vele, hogy olyan állapotok uralkodtak el hazánkban, amelyek miatt jogos és megalapozott a sokak által megfogalmazott igény a további szigorításra. Ennek megfelelően a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a jelenleg hatályos Btk. minden rendelkezését felülvizsgálja. Napirenden van a büntethetőségi korhatár leszállításának lehetősége is, ebben a kérdésben szociológusok, pszichológusok, gyermekvédelmi szakemberek véleményét, valamint a hazai és nemzetközi tapasztalatokat egyaránt figyelembe veszik majd – ígéri a miniszterelnök.

„Az emberek a szocialista kormányok alatt nem bíztak a rendőrségben, és sokszor nem jelentették be az ellenük elkövetett bűntetteket. Ma már a rendőrökben ismét a védelmezőt látják, így nagyobb bizalommal fordulnak a hatóságokhoz” – jelentette ki, azzal együtt, hogy az intézkedések hatására az idáig ismeretlen bűntettek is a rendőrség látókörébe kerülnek, és a határozott fellépésnek köszönhetően a felderített ügyek száma is jelentősen növekszik.

Mint ismeretes, kormányra kerülésekor Orbán Viktor két héten belül rendet ígért az országban, azt, hogy minden kistelepülésen több lesz a rendőr.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -6 ( 6 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. ez igen,de a felnőtt bűnözőknek is a börtönben a helye,Pintér úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  2. Mielőtt az újszülött köldökzsinórját elvágják, kattanjon a bilincs a csuklóján! Hadd tudja meg, hogy milyen országba érkezett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. A gátlástalan önfényezés és a téves önértekelésre mintapéldája ez a mondat: „Az emberek a szocialista kormányok alatt nem bíztak a rendőrségben, és sokszor nem jelentették be az ellenük elkövetett bűntetteket. Ma már a rendőrökben ismét a védelmezőt látják, így nagyobb bizalommal fordulnak a hatóságokhoz.” A mindig az emberek nevében beszélő ember túl sokat képzel saját kormányáról. Az emberek jogsérelem esetén minden kormány esetében a rendőrséghez, bírósághoz, vagy az önkormányzatokhoz fordulnak. A jogsérelmeknek ugyanis nincs politikai színezete, hacsak nem politikai üldöztetésről, hatalmi visszaélésről van szó. Az emberek a rendőrben a rendőrt, a sérelmek esetében eljáró hivatalos személyt látják, függetlenül attől, milyen kormány van hatalmon és ki éppen az országos rendőrfőkapitány. AZ emberek, minden valószínűség xzerint azt szeretnék, ha a rendőrségnek, ügyészségnek, bíróságnak nem lenne politikai befolyásoltsága, jobb vagy oldali elfogultsága. Demokráciában az igazságszolgáltatásnak pársemlegesen kellene működnie, a kormányokbnak pedig a leghatékonyabb működés feltételeit kellene biztosítaniuk. A cselekvőképességük teljes bírtokában még nem lévő gyerekek bütethetősgének bevezetése elhibázott lépés lenne. Ez csak arra lenne jó, hogy mind nagyobb arányban nevelődjenek ki bűnözők a büntetőintézetbe kerülő gyerekek közül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. Óvatosságra intem ezt a “forradalmárkodó” politikai csoportot mert csapdába fognak esni,lehet hogy már benne is vannak.Miért? Mert ha komolyan veszik a cigány etnikum élethelyzetének javítására indult EU-s programot akkor ez igen csak rossz üzenet feléjük és ezt előbb utóbb felismerik és ahogy szokták szóvá is fogják tenni.
    Ezzel szerintem nem hogy tettünk volna valami pozitív gondolatot ehhez az éltbe vágóan fontos közösségi programhoz hanem ROMBOLTUNK!!
    -Demokratikus rendszer alapjainak megtámadása…még mindig tart!
    -Médiatörvény…………a kormány és az uralkodó párt lebukott “mint Rottenbiller!”
    -Gazdaságpolitika …….egyszerűen NUKU !
    -EURÓ …..mi az ? Ha az akkor nem is kell NEKÜNK!
    -Kultúrpolitika…….T+T+T mint vagy ötven évvel ezelőtt,Úgy!
    -Szavahihetőségünk alaposan megtépázva,évtizedek kellenek a negatív megítélés kioltásához.

    Igen! Nem is folytatom tovább a MI valóságunkat még egy rövid ideig ez a kormány írja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Mi, az emberek igenis, bíztunk a rendőrökben. A mostani hatalom nem bízott, hiszen ők nem hisznek a rendőrök szavának, lásd semmisségi törvény.
    Tehát hol is van a baj? Először lejáratjuk a rendőröket, utánna meg kérjük az embereket, hogy bízzanak bennük! Ki érti ezt?
    Vagyis értük…. össze kell zavarni az embereket, hogy ne lássanak át semmit ebből a zűrzavarból, és akkor bármit csinálhatnak a hatalom megszálottjai.

    Azt is tudtuk, hogy rendőrállamot akartak csinálni, csak rosszul kezdték, de majd most behozzák a lemaradát. Mindenkit büntetünk, gyerektől öregig. Mindenki börtönbe, legfőképpen az etnikumot, és már minndjárt legális a tábor a nevelésre szoruló cigánygyerekek részére. Így a Jobbik szája is be van tömve.
    Csak kérdés, miből, mert ez nagyon sok pénz. Ja, az adónkból. Arról nem is beszélve, hogy kérem szépen, hol van a demokrácia?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Orbán András Lajos

    Amíg egy rossz arcú volt sofőr vezeti a BM. mi várhatunk???????????Neki is lenne bőven elszámolni valója………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Én bíztam és bízom a rendőrségben. Igaz halmozottan hátrányos családból származom, soha senki nem került összeütközésbe a törvénnyel, így a rendőrséggel sem. A halmozott hátrányosság abból adódik, hogy a különböző jogcímeken kifizetett kárpótlások az én illetve családom adóiból kerültek ki. A rendőrség tekintélyét nálam a pintér és hajdú félék ingatják meg, az egyik néhány év alatt milliárdos lett, a másik belelőtt az egyik társába majd magán testörként tábornokot csináltak belőle. A bizalom mégis fennáll, főként abban, hogy megérem még, hogy méltó helyükre kerülnek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Nem ártana észrevenni, hogy a bűnözők új taktikája, 12-13 éves, nem büntethető elkövetők rabolnak és gyilkolnak, egyre nagyobb számban. Ezt a kiskaput be kell csukni. Meg azt a kiskaput, hogy bűnözők házi őrizetben üldögélnek otthon, míg mindenki ellfelejti őket. Az olyan kiskaput, hogy gyilkosok ügyeit évekig vizsgáljuk,
    például Fekete sereg, Koszi klán, Cosma ügy, stb.
    Kapuzárás! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Azon is érdemes elgondolkodni, hogy a 11 éves kismama a
    13 éves apukával, hogy is van? Ha Berlusconi megdug egy fejlett kurvát, mert néhány hónapot elsaccol, ámbár a punci gyakorlati képzettsége már
    felsőfokú egyetemi, akkor ugye bűnös. A kis Kacav két pi… vallomása alapján bűnös,
    hogy a svédekről is beszéljünk és haén pl. megdugok egy 15 éveset, …. ajaj! Pfuj, disznó.
    Na de a 11 éves kismama olyan aranyos. A kis apuciról, akinek a taknya a térdig ér, arról már ne is beszéljunk.
    Csak egy kicsit gondolkozzunk. :-) :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. Mondja mindezt egy olyan belügyér, akinek az olajos ügyekben nem vitatható szerepe volt. Ténykedésére a legjobb magyarázat, 80 évre titkosított adatok!Na, innentől meg miről beszélünk???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. A teljesség igénye nélküli lista azokról akiknek szintén (de sürgősen)börtönben lenne a helyük:
    orbán,pintér,szargyártó,kövér,rogán,vona,malocsy,semjén – soroljam még??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Az Mszp-nek 8 éve volt a titkosításokat feloldani, Pintér ügyeit feltárni.
    Nem azt mondom, hogy nem voltak ügyek, csak az, hogy nem tették meg.
    Tamásiban volt egy , … mi is volt? Dávid Ibolya ismeri Tamásit, kérdezzék őt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Caveman, sorolhatnád, :-) et audiétur altera pars,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Hogy lehetett volna a rendőrökhöz fordulni?A fidesz a rendőrséget is lejáratta.Mit műveltek?A semmisségi törvény mire volt jó?Ez SZÉGYEN

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Látszat mögé néző

    Ez esetben Gonoszkával értenék egyet. Gyakran előfordul, hogy a felnőtt elköveti a bűntette, aztán amikor a hatóság kopogtat, ártatlan szemmel mutogatnak egy kiskorú gyerekre. Mindeni tudja, hogy nem a 11 éves késelt meg egy felnőtt férfit, hanem egy másik felnőtt, de ugye a kiskorú nem büntethető, így annak a kezébe nyomják a kést. Arról nem beszélve, hogy fiatal gyerekek csoporttokba verődve terrorizálják a hasonló korú vagy fiatalabb nem roma gyerekeket. Büntetlenül… Én azt mondom, aki lop, rabol, terrorizál, az igenis büntethető legyen, mert lássuk be, az ejnye-bejnyének nem sok értelme van manapság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Orbán András Lajos

    A kis korú helyett csücsüljön a kedves ,,szülő,, , mindjárt nem a kiskorú lenne a tettes…………Egyébként meg ha lecsukják a bűnöző kiskorút ,addig se megy betörni, lopni, rabolni, vagy nem öl meg senkit………..A jog fordítva ül a lovon, miért csak az elkövetőnek vannak jogai, az áldozatnak meg nincsen, bűnözni NEM MUSZÁJ, aki elkövette viselje a következményeit………….Ez nem mentesíti a Sintér (nem urat) az adott szavát megszegte, mint ilyen hiteltelen, hazug, nem való erre a posztra!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Évek óta gyakorolt gyakorlat, hogy betöréses lopásoknál tíz év alatti gyerekeket “mászatnak be” kiskamraablakokon, fürdőszobákba, hogy nyissák ki a bejárati ajtót. Tyúkoknak, hangtalan kacsáknak is kiskorúak tekerik ki a nyakát zömében. A kiszemelt területre képesek babakocsival odatolni a “kétlábon járó tolvajkulcsot”. Sőt, helyi “munkát nem találók” figyelik ki, melyik házat nem őrzi nappal semki, és vidékről autókkal érkezők fosztogatnak.
    Azaz a problémafelvetés jogos, csakhogy a szülőket felelősségre vonás se történik meg. Az általános iskolákban is gyakorlat a “védelmi” pénz, sőt, WC-re se lehet menni, ha elfelejt fizetni a delikvens. Vannak területek, ahol az iskolát se lehet megközelíteni csak akkor, ha a zsebpénzt átadja az úonállóknak a nebuló. Az útonállók többnyire túlkoros osztálytársak…
    Katasztrófa, ami a bűnözők utánpótlása terén lezajlik, de mit lehet olyan országban várni, ahol a hatalom adja a példát?! A rendőröknek büntetési tervteljesítést kell realizálni, ez a legfontosabb feladatuk. A közlekedés biztonságossá tételt ezredrangú, a közvagyon senkit nem érdekel.
    Való igaz, semmi értelme bejelentést tenni, eredmény nélkül zárják le a nyomozásokat.
    Az Orbán-kormány elérte, hogy szociális háló nélkül mindenki ott lopja össze a szükségleteit, ahol tudja. És hol képesek összelopni? Ahol a legkevésbé tudják a tulajdonosok megvédeni saját vagyonukat. Vidéken, a szegények között, öreg, magatehetetleneknél. Naná, hogy nem a Rózsadombon, és nem örző-védő izomkolosszusoktól…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Ranschburg Jenővel értek egyet, aki felvetette, hogy a szülő legyen büntethető. Egyből megtalálná a módját, hogyan fegyelmezze a kölykét, mire nevelje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos