Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama nem dohányzik, de nem befutó 2011. február 9. szerda 7:10 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama nem dohányzik, de nem befutó

Washington – Barack Obama elnök végleg leszokott a dohányzásáról – jelentette be a First Lady, Michelle Obama.Egy friss felmérés szerint az amerikaiak többsége szerint nem választják újra a mostanában egyre jobban teljesítő elnököt. Az ok a gazdasági helyzet.

Az amerikaiak több mint fele úgy gondolja, hogy Barack Obama elnöknek jövőre nem sikerül újraválasztatnia magát, pedig teljesítményét több mint egy éve nem értékelték olyan magasra, mint most – derül ki a CNN és az Opinion Research Corporation közvélemény-kutató cég közös felméréséből. A szavazásra jogosult amerikaiak 51 százaléka most úgy gondolja: nem vagy nem valószínű, hogy Obamára szavaz majd, s ugyanennyien gondolják azt, hogy az elnöknek nem sikerül újraválasztatnia magát. Negyvenhat százaléknyian viszont hisznek a jelenlegi elnök második ciklusának sikerességében, és 47 százalék kész lenne őrá voksolni. Az el nem kötelezett szavazók 53 százaléka Obama ellen szavazna.

Ugyanezen közvélemény-kutatás szerint az amerikai felnőtt lakosság 55:45 százalék arányban tartja jónak, illetve rossznak Obama teljesítményét, ami a legmagasabb támogatottsági mutató 2009. november közepe óta.

Az elnöknek nem kell a lelkére vennie a negatív adatokat, mert a megkérdezettek 1995-ben, egy hasonló CNN-felmérés alkalmával 54 százalékban nyilatkoztak úgy, hogy Bill Clinton ellen fognak szavazni, s 65 százalékuk gondolta azt, hogy a volt arkansas-i kormányzónak nem sikerül egy újabb négy évre a Fehér Házban maradnia. Clinton 1996-ban mégis könnyedén duplázott.

A felmérést január 21-23-a között egy 1012 fős mintán végezték el, statisztikai hibahatára 3 százalékpont. A megkérdezettek politikai szimpátiájára is kiterjedő szondázásnál a hibahatárt 4-5 százalékpontra becsülik a kutatók.

A felmérés szerint Obama potenciális kihívói viszont sokkal rosszabbul állnak, mint ő. A megkérdezettek 59 százaléka sosem hallott vagy még nem alkotott véleményt a republikánusok olyan lehetséges elnökjelöltjeiről, mint Haley Barbour mississippi kormányzó, Rick Santorum volt szenátor, Tim Pawlenty volt minnesotai kormányzó, Mitch Daniels indianai kormányzó, Mike Pence képviselő, vagy John Thune szenátor.

A támogatottsági versenyt a republikánusok körében Mike Huckabee volt arkansas-i szenátor vezeti, 72 százalékkal. Őt két százalékkal leszakadva Sarah Palin volt alaszkai kormányzó követi, a harmadik helyen pedig Mitt Romney massachusettsi kormányzó áll, 64 százalékkal.

Felesége szerint viszont az elnök “csaknem egy éve” nem gyújtott rá. Michelle Obama ezt a Fehér Házban, a Let’s Move gyermek-egészségügyi kezdeményezés beindításának első évfordulóján adott díszebéden mondta újságíróknak.
“Így van ez egy jó ideje, és nagyon büszke vagyok rá” – mondta az elnök felesége a The Washington Postnak. Michelle Obama szerint nem volt rá szükség, hogy nógassa az urát a leszokásra, magától mondott le a káros szenvedélyről.

Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője decemberben úgy nyilatkozott, hogy Obamának a jelek szerint sikerült haladást elérnie a dohányzásról való leszokásban, és hogy ennek érdekében a nikotinos rágógumihoz folyamodott. Mint mondta, akkor már kilenc hónapja nem látott cigarettát az elnök szájában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Hoffmann meséi 2013. december 27. péntek

Rózsika egy kicsikét butácska… 2013. december 6. péntek

Hoffmann Rózsa megbukott 2013. december 4. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos