Ronai and Ronai
AMERIKAI

A palesztinok nem bíznak a tárgyalásokban 2011. január 7. péntek 14:42 | Sky News

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A palesztinok nem bíznak a tárgyalásokban

London – Tony Blair figyelmeztetett, véges az idő arra, hogy megtaláljuk a megoldást a közel-keleti békefolyamat holtpontról való kimozdítására. A közel-keleti kvartett különmegbízottja arról számolt be a Sky News munkatársának, hogy a palesztin vezetőség már feladta a reményt a békefolyamat folytatására.

„A mi feladatunk az, hogy hitelt adjunk a tárgyalásoknak – úgy gondolom, itt hetekről és nem hónapokról van szó – és ami 2011 elején még nagyon kilátástalannak látszik, gyorsan meg fog változni, ha sikerül újra hiteles tárgyalásokba kezdeni.”

A palesztinok szerint a tárgyalások nem működnek.

A volt brit miniszterelnök azután tette meg nyilatkozatát, miután találkozott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. Tony Blair szerint a békefolyamat felélesztésére folyamatban vannak az erőfeszítések. Fontos lépés volt, hogy Izrael a palesztinokat segítő változásokat hajtott végre azzal, hogy kiterjesztette a palesztin biztonsági erők hatáskörét és enyhítette a gázai blokádot – emelte ki Blair.

A volt brit miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy a palesztinok már elvesztették arra vonatkozó hitüket, hogy tárgyalásos úton valaha is létrejöhet a palesztin állam.  „A palesztin politikai vezetők pillanatnyilag mélyen frusztráltak a jelenlegi helyzet miatt, és néhányan már valószínűleg el is döntötték, hogy ez a dolog nem működik, mi azonban mindezek ellenére haladunk tovább” – tette hozzá Blair.

Az amerikaiak által támogatott tavalyi béketárgyalások, kevesebb, mint egy hónap után összeomlottak. A palesztinok kivonultak a tárgyalásról, miután Izrael elutasította a 10 hónap elteltével lejárt ciszjordániai „telepek” és egy új követelés, Kelet-Jeruzsálem moratóriumának a „meghosszabbítását.”

Blair hangsúlyozta, hogy sürgős erőfeszítéseket kell tenni a béketárgyalások felélesztésére és jelentős lépés lenne a tárgyalások megkezdése előtt egy menetrend kialakítása, mert a palesztinok azért aggódnak, hogy megint egy olyan tárgyalásra térnek vissza, ahol csak beszédek hangzanak el, de sohasem születik megállapodás, az izraelieket pedig az aggasztja, hogy a tárgyalásokon egész idő alatt csak a feltételek diktálása folyik, tárgyalás helyett.

„Meg kell találnunk a módját, hogy ezt elkerülhessük. Én személyesen úgy gondolom, hogy ez lehetséges, de rövid az idő” – figyelmeztetett Blair.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Izrael visszautasítja az EU bírálatát 2011. január 10. hétfő | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos